icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Amintirea unei victorii superbe, de acum un sfert de veac: UTA – Rapid 1-0

29 dec 2020

Amintirea unei victorii superbe, de acum un sfert de veac: UTA – Rapid 1-0

În prag de An Nou, avem un cadou pentru toți suporterii utiști: o victorie memorabilă reușită de echipa noastră în urmă cu 25 de ani în fața Rapidului. 

Pe 22 martie 1995, UTA îi invingea la Arad pe giuleșteni, după un meci formidabil. Peste 10.000 de oameni au fost în tribune și au exultat la golul reușit de Dumitru ”More” Tîrțău în minutul 4. Atacantul UTA-ei i-a impresionat atât de mult pe bucureșteni astfel încât l-au acontat la începutul campionatului următor. Pe lângă dăruirea extraordinară echipei arădene pentru victorie, rămân în amintire și alte amănunte. Cum ar fi prestația excelentă a lui Codru Grădinariu (actualul director al UTA-ei), care l-a anihilat pe valorosul Dănuț Lupu, dar și prezențele în echipa Rapidului ale lui Dorel Mutică (transferat de la Arad de cei de lângă Podul Grant după ce făcuse impresie excelentă în tricoul UTA-ei cu un an înainte) și Cezar Zanfir (actualul antrenor secund al Bâtrânei Doamne).

Caseta tehnică a meciului (sursa: ziarul Adevărul de a doua zi după meci, 23 martie 1995)

Divizia A, sezonul 1994-1995, etapa 21

UTA Arad – Rapid București 1-0

Stadion UTA, timp friguros, teren bun, spectatori 10.000.

A marcat: Tîrțău (4)

UTA: Pap – Stupar, Lucaci, Grădinariu, Grad, Dronca – Boloș, Radu, Plisca (82 Negrău) – Mitu, Tîrțău (89 Lingurar). Antrenor: Gheorghe Borugă.

Rapid: Toader – Stanciu, Matei, Constantinovici, Vameșu – Voinea (46 Chebac), Mutică (46 Motroc), Lupu, Zanfir – Chiriță, Vlădoiu. Antrenor: Viorel Hizo.  

Arbitri: Ion Crăciunescu (Rm. Vâlcea) – Zoltan Erdei (Slatina), Dănuț Munteanu (Bacău).

Cartonașe galbene: Stupar (2), Lucaci, Plisca / Stanciu, Chiriță, Constantinovici, Motroc

Eliminat: Stupar (63).

Video: Călin Păltinean. Foto: Viorel Musca.

Sponsori