icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Duminică, meci internațional cu Vojvodina Novi Sad! Amintirea unei întâlniri de altădată

15 nov 2022

Duminică, meci internațional cu Vojvodina Novi Sad! Amintirea unei întâlniri de altădată

Anul trecut, pe 4 septembrie, UTA disputa primul ei amical internațional pe Arena Francisc Neuman. FC Kolubara Lazarevac, din Serbia, era prima invitată a roș-albilor pe stadionul arădean, meciul încheindu-se cu o remiză albă.

Duminică, 20 noiembrie 2022, porțile arenei se deschid din nou pentru o întâlnire internațională, la Arad sosește Vojvodina Novi Sad, parteneră tradițională a Bătrânei Doamne în asemenea momente.

Începem prefața meciului cu un pas înapoi în timp, pe când cele două echipe stăteau față în față pe stadionul construit de Francisc Neuman. UTA și Vojvodina s-au întâlnit pe 8 octombrie 1963, era o toamnă în decursul căreia trupa din fosta republică Yugoslavia susținea un turneu în România. După meciurile cu Știința Timișoara și Farul Constanța, a venit rândul confruntării cu UTA, antrenată atunci de Cibi Braun și Coco Dumitrescu.

Un prim act fără evenimente deosebite a fost urmat de un start exploziv de repriză secundă, cu gol arădean. ”În urma unei combinații reușite cu Tomeș, Chivu înscrie spectaculos unicul gol al partidei”, nota cotidianul arădean ”Flacăra Roșie”. Pe Dumitru Chivu (83 de ani), autorul golului de atunci, am avut bucuria să-l avem recent în mijlocul nostru, fotbalistul de odinioară a dat, în urmă cu două săptămâni, lovitura de începere a meciului cu FC Argeș!

Au jucat în acel meci din ’63:

UTA: Coman – Pecican, Kapas, Neamțu – Comisar, Metskas – Leac (Selymesi), Tomeș, Țîrlea (Chivu), Floruț, Farkas

Vojvodina: Stankovic – Tadișin, Jergic, Hevizi (Santa) – Senkin, Nestivski – Werner, Radosav (Paskov), Lambi, Sekeres, Pusibrk

Vojvodina Novi Sad a fost fondată în anul 1914. E dublă campioană, în 1965-1966 și 1988-1989. Acum e pe locul 5 în Superliga din Serbia.

UTA – Vojvodina se dispută duminică, de la ora 15:00.

În fotografie sunt: Bakos, Chivu, Leac, Ion Vasile (sus), Selymes, Selymes, Czako I, Sârbu, Dumitrescu (antrenor), Coman, Floruț, Farcaș (mijloc), Pecican, Metskas, Leac, Comisar (jos)

Sponsori