icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine UTA participă la programul UEFA CFM

20 ian 2023

UTA participă la programul UEFA CFM

Primul modul al programului UEFA CFM (Certificate in Football Management) s-a desfășurat în această săptămână, în organizarea UEFA, prin UEFA Academy. Pe lângă membrii Federației Române de Fotbal, patru cluburi din România au fost invitate să participe: UTA, Universitatea Craiova, Steaua București și Farul Constanța.

În cadrul programului sunt prezentate cele mai importante zece structuri ale managementului din cadrul unei Federații sau Asociații Naționale. Cursurile se referă la, printre altele, Organizarea Fotbalului, Mangementul Strategiei și al Perfomanței, Comunicare, Responsabilitatea Socială a Fotbalului, Legile Fotbalului sau Organizarea Evenimentelor și al Voluntariatelor.

Modulele au fost susținute de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și Antoine Fournier, coordonator din partea UEFA Academy.  

”O experiență extrem de benefică pentru club, pentru că deschide ochii asupra formei de organizare la nivel european, dar și mondial. Mai specific, sunt prezentate strategii clare de management pe care poți să le aplici la clubul la care lucrezi și pe care noi le vom folosi pe viitor. Cursul se întinde pe un an, în prima fază am fost conștientizați ce înseamnă structura UEFA și ce implicații are asupra Federației Române de Fotbal și mai departe asupra cluburilor de fotbal. Cel mai important lucru a fost acesta, de a vedea cum funcționează fotbalul la nivel mondial și ce beneficii putem avea noi, ca și club. UEFA a făcut o treabă foarte bună că a invitat oameni cu experiență în domeniu, mai ales pe partea de business și management fotbalistic. Exemplele pe care ni le-au arătat de la cluburi mari din Europa, cum sunt ele structurate și cum funcționează, sunt esențiale. Ne-a ajutat foarte mult că am putut conversa cu acești experți ”, a povestit Ștefan Boroș, directorul executiv al Academiei UTA,

Sponsori