icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Nea Feri Tisza a dat lovitura de start a duelului cu FC U Craiova

08 mai 2024

Nea Feri Tisza a dat lovitura de start a duelului cu FC U Craiova

Un om crescut de Bătrâna noastră Doamnă, un om care apoi i s-a dedicat UTA-ei cu toată ființa lui, Francisc Tisza! 

Peste câteva zile, pe 12 mai, împlinește 70 de ani, aproape toți i-a petrecut la brațul UTA-ei. La 10 ani a pășit în curtea clubului, unde l-au pregătit nume imense, ca Zoltan Farmati, Andrei Mercea, Alexandru Dan sau Iosif Petschovsky. 

Timp de două decenii a îmbrăcat tricoul roș-alb, a purtat și banderola de căpitan și a fost iubit de tribună pentru dăruirea cu care a jucat meci de meci, în ciuda unei boli nervomusculare ce l-a împiedicat să se afirme deplin.

Druckerii cu vechime sigur nu au uitat un gol sub transversală cu Dinamo București, altul din foarfecă din colțul careului de 16 metri cu Minerul Cavnic sau unul fabulos, voleu de la centrul terenului contra campioanei URSS, Torpedo Moscova.

Pasiunea pentru fotbal și-a transpus-o și pe banca tehnică. De șase ori a câștigat titlul național ca antrenor, și a fost acolo pentru prima echipă a UTA-ei în clipe grele, salvând-o de la retrogradare și ducând-o apoi până la barajul de promovare în Divizia A. UTA există azi și datorită lui Francisc Tisza, care a insistat pentru formarea unei echipe a Aradului, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Nea Feri, cum e cunoscut de întreaga familie a fotbalului arădean, a format peste 40 de fotbaliști de primă ligă și nu doar, campioni și căpitani la echipele lor, în frunte cu generația lui Sorin Botiș, Cristi Todea sau Claudiu Drăgan. A contribuit din plin și la ascensiunile celor mai noi nume lansate de UTA spre fotbalul mare – Dennis Man și Rareș Pop.

Am avut onoarea să îl avem luni lângă noi pe Francisc Tisza, îi spunem toți ”La mulți ani!” și îi mulțumim pentru tot ce ne-a oferit și ne oferă!

Sponsori