icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Academia UTA, victoriosă în derby-urile cu Poli!

18 mai 2021

Academia UTA, victoriosă în derby-urile cu Poli!

Juniorii Academiei UTA au avut astăzi o deplasare grea la Timișoara, unde au susținut două meciuri în compania lui ASU Poli.

Utiștii de la U19 au câștigat prima întâlnire a zilei de la Baza Sportivă Nr. 2. Bortiș a deschi scorul în minutul 31 după un corner executat de Andrieș. Câteva minute mai târziu Onișor centrează bine pentru Monea care face 0-2. În repriza a doua, imediat după reluare, Mercioiu este faultat în careu, iar Andrieș înscrie din penalti. Ultimul gol al partidei, cel de 0-4, a fost marcat de Mercioiu dintr-o lovitură liberă indirectă.

Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Alexandru Țamboi au aliniat următorul prim unsprezece: Roșca - Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Andrieș, Onișor, Dănilă, Rotea, Mercioiu, Monea. Au mai intrat Ronai, Iurasciuc, Cira, Domide (foto) și Maxim.

Meciul de la U17 a fost la fel de aprig, cu o miză în plus pentru utiști, care sunt urmăriți din spate de AFK Csikszereda pentru poziția a doua din clasament. În prima parte a lipsit golul, dar nu și ocaziile de partea UTA-ei. Dramatismul a continuat și în partea doua a meciului, mai ales că roș-albii au suferit la finalizare. Golul izbăvitor a venit în minutul 81 din bocancul lui Șerengău (foto) care a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, central.

Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boros au început cu Blaga - Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Șerengău, Bulza, Pop, Nagy, Mihai, Pășcălău. Pe parcurs au mai intrat Popa, Bokse și Lingurar, rezerve fiind Malița, Opriș, Varga, Botoroagă și Boiț.

UTA U19 urcă pe locul patru în clasament, având șansa în ultimul meci al sezonului regular să treacă, în cazul unei victorii la scor, pe podium. UTA U17 are nevoie de cel puțin un punct pentru a fi sigură de locul doi, care o trimite în fazele finale. În ultima etapă, sâmbătă, la Arad vine CFR Cluj.

Sponsori