icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine UTA și-a aflat adversarele din Cupa României

30 sep 2022

UTA și-a aflat adversarele din Cupa României

La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc astăzi tragerea la sorți pentru faza grupelor a ediției 2022/2023 a Cupei României Betano. 

Clubul nostru a fost repartizat în grupa B, alături de FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, Oțelul Galați și Gloria Buzău. 

Dintre cele șase echipe, conform formatului, UTA va întâlni FCSB, la Arad, respectiv CS Mioveni și Gloria Buzău în deplasare. 

“În primul rând, situația este puțin confuză. Nu am înțeles exact sistemul, nu am înțeles datele exact care sunt, ne dă puțin programul peste cap. Trebuie să ne facem program din toate punctele de vedere, și al deplasărilor, și al antrenamentelor. Referitor la această grupă, o luăm ca atare, trebuie să ne pregătim. Este un alt format, mult mai greu, cu mai multe meciuri care e clar că ne vor afecta. Avem șansa noastră și trebuie să o valorificăm. 

Vor fi două meciuri cu aceeași echipă, FCSB, într-o perioadă foarte scurtă, o echipă care se află în suferință în acest moment. Vor fi două meciuri diametral opuse și vom vedea la momentul respectiv unde suntem. Vom acorda importanță maximă ambelor meciuri, nu vom sacrifica niciunul. 

La momentul la care vorbim, noi traversăm o perioadă foarte grea. Avem probleme foarte mari cu aceste deplasări care ne-au afectat foarte mult. Am ajuns să facem analize prin autocar și avion, avem timp foarte scurt să ne antrenăm și să punem lucrurile la punct. Trebuie să ne pregătim din toate punctele de vedere și să abordăm meciurile cum vin. 

Despre meciul cu Foresta, nu mi-a plăcut. Singurul lucru bun a fost că am mers mai departe, ne-am calificat, pentru ca în anii precedenți echipa s-a oprit devreme în competiție. Al doilea lucru pozitiv este că nu avem accidentați, suntem ok. Dar dacă revenim la joc, am avut 20-25 de minute în care nu am dat nicio șansă adversarului după care s-a văzut o relaxare, o automulțumire. O mentalitate  care nu mi-a plăcut, o mentalitate prin care am dat șansă adversarului să își creeze situații. S-a văzut diferența de valoare și pregătire în primele 25 de minute, după care a intervenit acea stare despre care vorbeam. Pe fondul greșelilor noastre adversarul a prins încredere și curaj și a realizat că poate să scoată mai mult. Ne-am făcut singuri meciul greu. M-a supărat foarte tare, le-am transmis asta și jucătorilor în discuția pe care am avut-o astăzi, în care am punctat lucruri clare și precise și în care le-am spus că va veni luna decembrie și se va trage linie. Sper că a fost o lecție învățată. 

Golul lui Raul este un lucru bun, chiar m-am bucurat pentru că a făcut un efort foarte bun, unul dintre cei doi-trei care au evoluat bine. Este important că a marcat, se vede o creștere vizibilă la el, s-a integrat foarte bine. A început să prindă curaj și să înțeleagă ceea ce eu îi cer.”, a fost declarația antrenorului Ilie Poenaru de astăzi. 

Primul meci din faza grupelor Cupe României Betano va avea loc împotriva celor de la FCSB, la Arad. 

Sponsori