UTA ar putea reveni pe stadionul ”Francisc Neuman” în toamna lui 2017

/media/stiri/0/3/139/big/2016-04-18.jpg

UTA ar putea reveni pe arena din Calea ”Aurel Vlaicu” în toamna anului viitor. Primarul Gheorghe Falcă a prezentat astăzi stadiul lucrărilor de la stadionul ce poartă numele lui Francisc Neuman, întemeietorul UTA-ei.

”Sperăm ca în anul 2017, toamna, să reușim să avem competiție fără să facem o recepție a stadionului. Lucrul acesta se poate întâmpla dacă Federația ne poate face o recepție parțială. Dacă nu, conform contractului, în 2018 stadionul va fi finalizat și recepționat și putem avea atât competiții sportive și evenimente culturale de dimensiuni mari. Tot ce înseamnă locuri în tribună înseamnă locuri acoperite, întreg stadionul este proiectat cu acoperiș. Acoperișul este creat după o structură identică ca și acoperișul de la Cluj”, a anunțat Falcă.

Stadionul va fi încadrat la categoria 1A la nivel național, nivelul maxim în România. Sunt 12,700 de locuri în tribune, iar zona include spații pentru presă, hotel, restaurant, vestiare, securitate. Gheorghe Falcă a adăugat că în scurt timp se închide inelul (tribune – peluze), iar ”din punct de vedere al graficului constructorul este în avans”. Vechea popicărie și creșa din zona vestiarelor vor dispărea și ele în curând din peisaj, iar antena radio urmează să fie mutată în altă zonă. În schimb, ”Grădinița este sistem privat, sperăm ca dânșii să o modernizeze. Noi am vrut să o cumpărăm tocmai pentru a extinde parcarea”, a explicat primarul.

Suveniruri pentru fani

Odată tribunele ridicate, urmează lucrul la un gazon nou, cu sistem de scurgere și încălzire conform standardelor impuse de categorie. Până atunci, o surpriză pentru fani: ”Săptămâna aceasta se va tunde gazonul. Îl vom parcela, în bucăți de 50 x 50 cm, și vom dona aceste mici suprafețe celor care iubesc fotbalul și doresc să aibă o amintire din acest stadion, cu gazonul care a susținut atâtea meciuri frumoase ale echipei UTA”, a încheiat Falcă.

”La mulți ani, UTA!”

Informațiile despre ”casa” UTA-ei vin tocmai în ziua în care echipa aniversează 71 de ani. ”Astăzi este ziua clubului UTA, împlineşte 71 de ani. Este un club mare al acestei ţări, unul cu care Aradul se mândreşte. Felicitări pentru evoluţia din acest an, pentru ascensiunea pe care o arată. La mulţi ani, UTA!”, a transmis Gheorghe Falcă.

Galerie foto

Ultimele stiri

11:00, 22-02-2020,    Meciul urmator

VS

22-02-2020 11:00

Stadion: Municipal - Miercurea Ciuc

Parteneri