icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine REMEMBER / Colorând o primăvară de altădată, cu UTA și Tottenham

06 mar 2021

REMEMBER / Colorând o primăvară de altădată, cu UTA și Tottenham

Înapoi în timp, tot într-o zi de 7 martie, dar în 1972. Stadionul UTA e arhiplin, iar în fotografia surprinsă de Viorel Musca, căpitanul arădean Mircea Petescu îi strânge mâna lui Martin Peters, șeful din teren al londonezilor de la Tottenham Hotspur.

Față de 1970, când câștigase pentru a șasea oară titlul de campioană apoi realizase ”momentul Feyenoord”, Bătrâna Doamnă se întărise cu nume importante – Vidac, Popovici, Kun II și Both. Cu ei în formație, UTA reușea performanța să acceadă în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Elevii lui Nicolae Dumitrescu și Ion V. Ionescu (sosit în locul lui Ioan Reinhardt) eliminaseră, pe rând, echipele Austria Salzburg (4-1 la Arad, 1-3 în Austria), Zaglebie Walbrzych (1-1 în Polonia, 2-1 la Arad) și mai ales Vitoria Setubal (3-0 la Arad, 0-1 în Portugalia).

În sferturi, Tottenham Hotspur a câștigat cu 2-0, goluri marcate de Morgan (12) și England (43). În retur, Flavius Domide a deschis scorul (62), lui Attila Kun i-a fost anulat un gol pe care utiștii l-au considerat valabil, apoi britanicii au egalat prin Gilzean (80) și s-au dus în semifinale. Au și câștigat trofeul, după ce au trecut în ultimul act de Wolverhampton Wanderers.

Iată distribuțiile din meciul de la Arad, pe care l-a condus arbitrul german G. Schulenburg.

UTA: Vidac – Biro, Lereter, Pozsonyi, Popovici – Domide, Petescu, Brosovszky – Sima (85 Axente), Kun II, Both.
Tottenham: Jennings – Evans, Beal, England, Knowles – Pratt, Perryman, Peters – Gilzean (46 Collins), Chivers, Morgan.

E 7 martie 2021. O jumătate de secol fără un an a trecut de atunci, de la acea primăvară care, acum, grație proiectului ”UTA în culori”, ne zâmbește din nou.

Sponsori