icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Odihnește-te în pace, Paul Popovici!

06 apr 2021

Odihnește-te în pace, Paul Popovici!

Familia UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din superba generație roș-albă din prima parte a anilor ’70.

”Pali” Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrățirea și Crișul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puțin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reușită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă.

Cu UTA are în palmares un titlu de vicecampion național, la capătul sezonului 1971-1972. În același sezon a fost protagonist important al parcursul Bătrânei Doamne din Cupa UEFA, parcurs întins până în sferturile de finală, acolo unde arădenii au fost stopați de Tottenham.

Și tot în anul 1972 a jucat în echipa națională a României.

În 1974 s-a întors la Oradea, promovând cu FC Bihor în Divizia A un an mai târziu, și a jucat până în 1979, apoi a activat, multă vreme, ca antrenor.

S-a întors cu plăcere la Arad de fiecare dată când fotbaliștii de altădată s-au reunit pentru a rememora clipele de glorie.

Pe 21 iunie ar fi împlinit 73 de ani.

Va rămâne în amintirea utiștilor mereu.

Odihnească-se în pace!

În fotografie, generația UTA din 1973. Sus: Jurcă (antrenor), Domide, Popovici, Ghiță, Vidac, Iorgulescu, Pozsonyi, Kukla, Biro, Coman (antrenor). Jos: Brosovszky, Purima, Trandafilon, Axente, Kun, Munteanu.

Sponsori