icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Liga Elitelor / Patru victorii din cinci pentru Academia UTA

18 oct 2021

Liga Elitelor / Patru victorii din cinci pentru Academia UTA

Elite U16 / Ripensia - UTA 0-1 (0-0)

Sâmbătă, în cadrul Ligii Elitelor U16, juniorii Academiei UTA au avut meci în deplasare, la Timișoara, cu Ripensia. Utiștii au învins în urma unui gol marcat în repriza a doua, reușind astfel să urce pe locul trei în seria a 4-a. În minutul 48, Curtuiuș (foto), introdus la pauză, a primit o pasă filtrantă, a driblat fundașul advers, după care a trimis mingea în poartă, pe lângă portarul timișorean. În minutul 79 UTA a rămas în zece, Purdescu primind al doilea galben, dar, chiar și așa, scorul nu a mai putut fi întors.

UTA: Egeto, Purdescu, Murgu, Buză, Pârvănescu, Olăroiu, Bercea, Blaga, Bădău, Nica, Busu.
Au mai jucat: Curtuiuș (41), Mocriș (41), Neaga (70).
Rezerve: Maghiar, Roman, Roșu, Avădanei, Neag, Palcu.
A marcat: Curtuiuș (48).
Antrenori: Sorin Botiș, Sebastian Huțan.

Elite U15 / Cetate Deva - UTA 4-0 (3-0)

Juniorii Academiei UTA, grupa 2008, au avut meci în deplasare ieri, la Cetate Deva. Hunedorenii au deschis scorul, iar utiștii puteau reveni imediat, dar portarul gazdă a parat lovitura de la 11 metri. Pe fondul greșelilor individuale, până la pauză scorul a devenit 3-0. Scorul la finalul celor 60 de minute de joc a fost 4-0, însă rezultatul nu oglindește prestația utiștilor, jocul fiind unul bun.

UTA: Pop, Vereș, Ancateu, Ene, Dolga, Popa-Leca, Hodoșan, Corchiș, Păduraru, Taroi, Cîrlan.
Au mai jucat: Cișmaș, Glevan, Leș, Dronca, Bokșe.
Rezerve: Cioara, Donca.
Antrenori: Sandu Gaica, Radu Mărginean.

Elite U15 / UTA - Luceafărul Oradea 3-0 (1-0)

Stadionul „Motorul“ a găzduit ieri trei meciuri ale juniorilor Academiei UTA din Liga Elitelor U15, U19 și U17. La U15, UTA a primit vizita Luceafărului din Oradea. Meciul a fost la discreția arădenilor, care au deschis scorul în minutul 18 prin Huc, care a transformat un penalti scos de Chiș. În repriza a doua Centye a marcat un gol frumos, peste portar, de la 25 de metri lateral stânga. Reușita de 3-0 a purtat semnătura lui Chiș (foto), cu un șut la colțul lung, din interiorul careului.

UTA: Cîmpan, Sucigan, Vicar, Bejenaru, Stamorean, Hărdăuț, Lucaci, Gogea, Chiș, Centye, Huc.
Au mai jucat: Gal (55), Cosma (62), Vîrva (62).
Rezerve: Laza, Cosma, Gal.
Au marcat: Huc (18), Centye (50), Chiș (62).
Antrenori: Costel Bogoșel și Sandu Țamboi.

Elite U19 / UTA - Tâmpa Brașov 7-0 (3-0)

În ultimele două meciuri, Academia UTA a primit vizita celor de la ACS Kids Tâmpa Brașov. La U19, tinerii utiști și-au impus jocul, reușind să marcheze de șapte ori în poarta adversă. Festivalul de goluri a fost deschis de Ekmekci, care a profitat de respingerea lui Blaga și a lobat portarul advers, în drumul ei, mingea atingând și transversala. În minutul 25, pe o respingere a apărării adverse, Șerengău înscrie cu un șut de la 25 de metri. În minutul 43, Bortiș centrează în fața porții de pe partea dreaptă, iar Bota face 3-0 cu largul concurs al fundașilor adverși.

La cinci minute de la reluare Ekmekci înscrie din careu după o centrare de pe partea dreaptă. Bulza pune latul pentru 5-0, după o pasă venită tot din flancul drept. După doar două minute Ekmekci (foto) reușește tripla, din pasa lui Bortiș. Pe finalul partidei, Mihai primește o minge în adâncime, încearcă să lobeze portarul, care respinge, recuperează mingea și înscrie pentru 7-0.

UTA: Blaga, Bortiș, Bota, Opriș, Codrea, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Kiss, Ekmekci, Domide.
Au mai jucat: Bulza (35), Deznan (66), Rigo (73), Stoica (73).
Au marcat: Ekmekci (19, 50, 65), Șerengău (28), Bota (43), Bulza (63), Mihai (86).
Antrenori: Dinu Donca, Mihai Petcuț, Adi Ungur.

Elite U17 / UTA - Tâmpa Brașov 3-1 (0-1)

Ultimul meci, cel de la Elite U17, a fost și cel mai dramatic, utiștii reușind victoria după ce au fost conduși la pauză, 0-1. Oaspeții au deshis scorul în minutul 20 după o greșeală în lanț a fundașilor gazdă. În prima repriză arădenii nu s-au regăsit deloc, intrând într-o luptă surdă, dominată de dueleri la limită. În minutul 30 adversarii au rămas în zece în urma unui fault grosolan la mijlocul terenului. Chiar și în superioritate numerică utiștii nu au periclitat poarta adversă, brașovenii întrând astfel la pauză în avantaj. Imediat după reluare staff-ul utist face trei schimbări care se vor dovedi inspirate. În minutul 68, nou-intratul Călin egalează direct din corner. Cinci minute mai târziu, Pop traversează tot careul, centrează de pe stânga pentru Novac, care înscrie pentru 2-1. Scorul final este stabilit în minutul 78 de Rareș Pop (foto), care scoate un penalti pe care îl și transformă.

UTA: Popescu, Mitu, Anișorac, Popa, Iurasciuc, Ronai, Morar, Manoilă, Bokșe, Pop, Vermeșan.
Au mai jucat: Novac (49), Călin (49), Funkenhauzer (49), Aslău (80), Istfan (87).
Rezerve: Malița, Pașcalău, Pavel, Cohuț.
Au marcat: Călin (68), Novac (73), Pop (78).
Antrenor: Bogdan Oneț.

Sponsori