icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Juniorii Academiei UTA încheie anul cu 10 goluri în poarta lui Poli!

27 nov 2020

Juniorii Academiei UTA încheie anul cu 10 goluri în poarta lui Poli!

A fost zi de derby azi, în Aradul Nou, pe Arena Motorul, juniorii Academiei UTA primind vizita vecinilor de la ASU Poli Timișoara.

În primul meci s-au înfruntat juniorii din Elite U19. Utiștii au început foarte bine partida, iar în minutul 17 au preluat conducerea, Ronai punând latul la o centrare perfectă a lui Borcea. Pe final de repriză Cleuță centrează în careu, iar căpitanul Rotea trimite din 11 metri cu capul, la vinclu.

În partea a doua, juniorii UTA-ei s-au dezlănțuit, triplându-și avantajul de la pauză. Proaspăt intratul Maxim a punctat în minutele 51 și 60 din pasele lui Ronai și Borcea. Două minute mai târziu timișorenii marchează ceea ce avea să fie golul de onoare. După două assist-uri, în minutul 68, golul avea să se lipească și de Borcea, din centrarea lui Turc. În minutul 90 Onișor, din marginea careului, plasează un șut sub bară, scor final 6-1.

UTA U19 încheie anul pe locul opt în Seria de Vest a Ligii Elitelor, dar jocul este într-o evidentă creștere.

UTA U19: Roșca, Cleuță, Popa, Bortiș, Turc, Ursoi, Bokse, Borcea, Ronai, Rotea, Mercioiu.
Au mai jucat: Maxim (46), Onișor (60), Domide (67).
Rezerve: Tirian, Dănilă, Puta, Andrieș,  Chira, Moldovan.
Au marcat: Ronai (17), Borcea (45), Maxim (51, 60), Borcea (68), Onișor (90).
Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Ștefan Boroș.

***


Meciul al doilea a fost unul încrâncenat, de luptă pentru fiecare minge, cu intrări la limita regulamentului. Utiștii de la U17 s-au apărat bine, lăsând posesia adversarilor, dar lovind tăios pe contre.

Nici nu s-a fluierat bine startul partidei și Codrea are o acțiune pe stânga, centrează în marginea careului, Nagy sare peste minge, iar Pop trimite mingea în poartă cu un șut pe jos. În minutul patru Pașcalău primește o minge de la Mihai, intră în careu, își face mingea în față,dar este împiedicat să-și continue alergarea de către portarul advers. Șerengău bate penaltiul și este 2-0. O pasă greșită în propria jumătate îi pune pe contraatac pe poliști, care reduc din diferență în minutul 18. Cei de la ASU au o posesie superioară, dar lipsesc fazele la poarta lui Blaga, drept urmare, utiștii intră la vestiare cu un gol avantaj.

În partea a doua, presingul agresiv îi menține pe oaspeți în posesie, dar dominarea este sterilă. UTA ciupește pe contraatac, dar lipsa inspirației sau reflexele portarului advers prelungesc suspansul. În minutul 76 se produce descătușarea, Pop bate o lovitură liberă în careu, iar Pașcalău, nemarcat, din șase metri trimite mingea în plasă cu capul. Spre finalul partidei Șerengău trimite cu capul o minge în spatele apărării poliste, iar Nagy, din marginea careului, șutează printre picioarele portarului advers, scor final 4-1.

UTA U17 este campioană de toamnă, având un avans de trei puncte în fața formației de pe locul doi, AFK Csikszereda.

UTA U17: Blaga, Roșu, Codea, Pele, Sarkozi, Bulza, Șerengău, Pop, Nagy, Mihai, Pașcalău.
Au mai jucat: Boiț, Mare, Bocancea, Varga, Babiciu.
Rezerve: Tirian, Botoroagă, Ungureanu, Lingurar.
Au marcat: Pop (2), Șerengău (4), Pașcalău (76), Nagy (87).
Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boroș.

Sponsori