icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine In Memoriam Emil Floruț

04 iul 2023

In Memoriam Emil Floruț

Tristețe în familia Bătrânei Doamne, după ce s-a aflat că azi dimineață s-a stins Emil Floruț, unul din cei mai iubiți fotbalişti de la începutul anilor '60. 

Născut pe 27 iunie 1936 la Bucureşti, a fost remarcat în echipa Metalul chiar de marele Iosif Petschovsky într-un amical direct jucat în Capitală, în noiembrie 1959.

Antrenorul Cibi Braun a avut încredere în flerul lui "Csala" şi, câteva zile mai târziu, Floruț a devenit om de bază în ofensiva Aradului. A jucat la UTA până în 1966, după finala de Cupa României pierdută în fața Stelei s-a întors în București, unde a jucat la Metalul până în 1973. 

A devenit apoi antrenor, fiind activ în fotbal până recent, ultima oară era la Juventus București, unde a îndeplinit mai multe funcții. 

Ioan Chirilă i-a făcut o caracterizare sugestivă în revista "Sport": "Este unul din fotbaliştii puțini la număr care joacă în general bine, uneori foarte bine şi niciodată prost". 

În fotografia făcută în aprilie 1966, Emil Floruț e alături de Christos Metskas, bunul lui prieten de la UTA, cel care ne-a şi transmis trista veste.  

Odihnească-se în pace!

Sponsori