icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine În amintirea lui ”Csala”, la un secol de când s-a născut

02 iul 2021

În amintirea lui ”Csala”, la un secol de când s-a născut

Ieri, 2 iulie 2021, s-a împlinit un secol de când s-a născut fotbalistul-simbol al UTA-ei, Iosif Petschovsky. Imensa moștenire pe care ”Csala” i-a lăsat-o Bătrânei Doamne, Aradului, e onorată întotdeauna, iar acum, la centenarul nașterii incredibilului fotbalist, marcăm momentul.

În jurul mormântul lui ”Csala” din cimitul Eternitatea s-au strâns toate generațiile fotbalului arădean care i-au simțit magia, unii chiar și fără să-l vadă jucând. Ioan Igna i-a fost coechipier și, când  a luat cuvântul, l-a decretat răspicat cel mai mare fotbalist al României. Gabi Biro, membru marcant al UTA-ei care elimina Feyennord, a vorbit despre impactul pe care un star de talia lui Petschovscky îl avea asupra unor fotbaliști remarcabili la rândul lor, stimulându-i, apoi Alexandru Meszar, Ionel Costin și Gyuri Vaczi i-au conturat portetul.

La o sută de ani de când s-a născut, Iosif Petschovsky i-a avut lângă el pe oamenii care îi înțeleg moștenirea cu adevărat. Și începând cu data de 2 iulie 2021, peluza nordică a arenei ”Francisc Neuman”, poartă numele lui Iosif Petschovsky. De acolo se dă tonul, de acolo se aude, la fiecare meci, cântecul dedicat fotbalistului care ”încântă inima”.   

Sponsori