icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Ilie Poenaru înainte de Farul Constanța-UTA

01 oct 2022

Ilie Poenaru înainte de Farul Constanța-UTA

Care este starea de spirit la echipă și cum se simt jucătorii înainte meciului de mâine?

Vreau să cred și cred că starea de spirit este bună pentru că este o diferență. Sunt două lucruri diametral opuse, cupa este o competiție, campionatul este alta. Așa cum am spus, important este că ne-am calificat și în aceste două zile am discutat, am analizat și am pus lucrurile la punct și mergem la Constanța cu incredere. Starea de spirit este foarte bună, este un alt meci cu altă conotație, cu alt gen de echipă. 

Care sunt punctele forte ale adversarilor, unde trebuie blocați cei de la Farul? 

Primul punct forte este Hagi. Este antrenorul care produce fotbal, produce fotbal bun, de ani de zile a implementat un sistem care le aduce și rezultate. Al doilea punct forte este echipa, o echipă care știe foarte bine ce are de făcut, indiferent de adversar și scor.  

Având în vedere că jucăm pe terenul liderului clasamentului, o echipă care atacă și are joc de posesie, dacă vom avea o abordare mai defensivă, încercând să închidem culoarele și să surprindem pe contraatac 

Exprimarea Farului acasă este bună, o echipă care presiune pe adversar, cu un joc elaborat și care are un joc ofensiv foarte bun. Trebuie să creem superioritate în zona mingii, să fim agresivi și să nu dăm spații. Trebuie să jucăm ceea ce am antrenat și am pregătit. 


Care sunt jucătorii care din motive tactice nu fac parte din lot?

Doar Maxim a rămas acasă. Am ales să mergem cu trei juniori, inclusiv cu Isac care s-a întors de la lotul național și poate să fie o soluție. Accidentați nu avem până la această oră. Din punct de vedere și mental sunt la un nivel foarte bun.

 
Cum veți reuși să schimbați mentalitatea jucătorilor, pe care ați văzut-o deficitară cu Foresta, până la meciul cu Farul?

Mentalitatea jucătorului nu se poate schimba într-un timp scurt. După discuțiile pe care le-am avut cu ei în aceste zile și după ce le-am transmis și trasat unele adevăruri e clar că vor avea altă atitudine la acest joc. Aștept altă reacție de la ei, alt joc, altă atitudine. Suntem UTA, avem un lot valoros, trebuie să demonstrăm asta. 

Jucați împotriva liderului, care mai e și antrenat de cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Ar trebui sa fie o motivație suficientă pentru UTA?
 

Jucăm împotriva liderului, o echipă care a pierdut un singur meci și care are o medie de aproape 2,5 goluri pe meci. Asta nu poate decât să te motiveze, o echipă care iese la joc și care îți ofere și ție spații. Avem un lot echilibrat și valoros care a reacționat bine la acest gen de meciuri cu adversari puternici. Ne plac meciurile de acest gen în care ne măsurăm forțele cu cei mai buni. Ca o paranteză, trebuie să înțelegem că atitudinea asta și dorința asta trebuie să o aibă cu toate echipele, nu doar cu cele din fruntea clasamentului. Trebuie să fim modești și să muncim mai mult.

Alibec - Louis Munteanu pare cel mai in forma cuplu de atacanți din Superligă, cum va gândiți să-l anihilați? Ce alte pericole are Farul? 


Alibec și Munteanu sunt într-o formă bună, puși în valoare de echipă. Alibec este un jucător foarte bun, de execuție, care te poate surprinde în orice moment. Munteanu s-a întors în campionatul nostru, lucru care se pare că îi priește, se potrivește foarte bine pe sistemul lui Hagi și pe ce joacă Farul. Cei doi sunt un cuplu buni de atacanți, dar dacă noi facem ce trebuie și nu le oferim spații, cei doi nu vor avea realizări la acest meci. 


Se întâlnesc doua echipe preocupate de atac sau vă  gândiți sa schimbați puțin registrul tactic pe terenul liderului? 


Se întâlnesc două echipe care vor să joace fotbal. Noi suntem oscilanti, nu avem echilibru și constanță, aici trebuie să lucrăm. Și din punct de vedere defensiv vom arăta altceva, am lucrat în această perioadă, dar și din punct de vedere ofensiv sperăm să punem în practică. Dacă vom face ceea ce am facut și la Botoșani vom avea șanse foarte mari să luăm toate punctele de la Constanța pentru că suntem datori față de fani și galerie, cei care ne susțin și care știu că sunt alături de noi și le mulțumim pe această cale. Și noi suntem conștienți că i-am dezamăgit și vom face orice ca în perioada imediat următoare să îi bucurăm pe toți cei care ne susțin.

Sponsori