icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Herald Marku: ”Un trofeu cu UTA ar fi perfect”

30 aug 2023

Herald Marku: ”Un trofeu cu UTA ar fi perfect”

Unul dintre cei trei jucători din lotul UTA-ei care au ridicat deasupra capului o Cupă este Herald Marku, ceilalți doi fiind Godberg Cooper și Marko Roganovic. Albanezul a câștigat în sezonul 2020/2021 acest trofeu în țara natală, alături de KF Vllaznia. În finala de pe Air Albania, mijlocașul central al ”Bătrânei Doamne” a fost titular și a evoluat 90 de minute, într-o echipă din care mai făcea parte un alt fost utist, Mevlan Adili.  

Mâine începeți o nouă competiție, Cupa României Betano. Care sunt așteptările tale înaintea meciului cu Dumbrăvița, o echipă de eșalon inferior?

Așa este, va fi primul nostru meci în Cupa României și vrem să începem bine competiția. Suntem pregătiți și vom da 100% să trecem în turul următor.

În sezonul precedent, UTA a atins faza semifinalelor, unde a pierdut cu 0-1. Crezi că în acest sezon puteți ajunge până în finală și, de ce nu, să o și câștigați?

Cred cu adevărat în capacitatea echipei să câștige trofeul, dar mai e mult până acolo. Trebuie să luăm meciurile pas cu pas și să creștem de la joc la joc.

În urmă cu trei sezoane ai câștigat o Cupă, ai experiență necesară să câștigi un trofeu. Care e cel mai important lucru pe care o echipă trebuie să îl aibă pentru a-și adjudeca Cupa?

Câștigarea unui trofeu e o experiență extraordinară. Trebuie să fi concentrat în fiecare joc și să lupți ca echipă dacă vrei să ajungi să câștigi trofeul.

Echipa vine după o victorie importantă, cu FCSB. Cum e atmosfera în vestiar?

O victorie împotriva unei echipe ca FCSB-ul îți conferă un moral foarte bun pentru următoarea perioada, dar trebuie să trecem repede peste euforie și să ne gândim deja la următorul meci.

UTA a câștigat în trecut trofeul de două ori, dar ultima a fost în 1953. Ce are însemna pentru tine să ridici trofeul deasupra capului, aici, la Arad?

Un trofeu cu UTA ar fi perfect. Câștigarea Cupei alături de această echipă, alături de fanii noștri, ar fi o senzație incredibil.

Dumbrăvița - UTA din cadrul play-offului Cupei României Betano se va juca mâine, 31 august, de la ora 20:00, pe Arena Francisc Neuman. Biletele se găsesc pe uta-arad.ro, la secțiunea ticketing.

Sponsori