icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Echipa de senioare a UTA-ei va debuta astăzi în Liga a 3

17 sep 2022

Echipa de senioare a UTA-ei va debuta astăzi în Liga a 3

Începând din acest campionat, UTA va avea, din nou, echipă de fotbal feminin la nivel de senioare. Dacă în sezoanele precedente, UTA a angrenat la nivel de junioare două grupe, U13 şi U15, din acest sezon, Valentina Calalb va conduce lotul de senioare care va partica în Liga a 3-a. 

În acest sens, directorul executiv al Academiei UTA, Ştefan Boroş, a oferit primele impresii înaintea debutului de sezon:

UTA are echipa de fotbal feminin dupa o pauza destul de lunga. Care sunt obiectivele fetelor in acest sezon, primul impreuna pentru multe dintre ele? 

În primul rând ne bucurăm de această oportunitate de a pune umărul la dezvoltarea fotbalului feminin în România. Obiectivele echipei în primă fază sunt de a creşte de la meci la meci şi de a închega o echipă competitivă la nivel de Liga a 3-a.

Debutul va veni in deplasare la Craiova. Cat de important ar fi pentru o echipa noua un rezultat pozitiv la debut? 

Momentan nu ne interesează atât de mult rezultatele. Cu siguranţă un debut cu dreptul ar oferi echipei mult curaj şi încredere pentru etapele viitoare, mai ales ţinând cont de media vârstei din lotul nostru.

O noua antrenoare in persoana Valentinei Calalb. Care sunt principalele atuuri ale ei?
Suntem bucuroşi să o avem alături de noi pe Valentina, cu siguranţă experienţa ei la nivel de fotbal feminin le va ajuta pe junioarele din lot să gestioneze mai bine meciurile la nivel de liga a 3-a, considerând că unele dintre ele se afla la prima experienţă la nivel de senioare.

Lotul antrenoarei Valentina Calalb le va cuprinde pe: Giulia Picu, Teodora Dașcău, Hania Nuhaiu, Maria Apostoae, Sorina Vlad, Cristina Cladovan, Cristiana Bârz, Estera Prunar, Andrada Jarnea, Laura Mihăieș, Casiana Roz, Naomi Pocioian, Lorena Pocioian, Larisa Pocioian, Irina Bodnar, Marina Dreucean, Anamaria Covaciu, Mariana Mihuțiu, Alexandra Guțu, Ioana Toader și Andreea Tăutan

Debutul se va face în Oltenia, acolo unde UTA va întâlni U Craiova 1948, sâmbătă, de la ora 11:00. Din serie mai fac parte Universitatea Craiova, Politehnica Timişoara 2, Petrolul Ploieşti şi AFC Oltenia Femina. 

 

Sponsori