icon icon

Cupa
României

icon icon icon icon icon icon

Campioana
României

imagine Imagine Amintirea marelui golgeter

10 mar 2022

Amintirea marelui golgeter

În urmă cu 99 de ani, pe 10 martie 1923, se năștea, la Budapesta, un fotbalist imens pentru istoria Bătrânei noastre Doamne. Ludovic Bonyhadi se remarcase la echipele Zuglo și Szeged, apoi a intrat în trupa Clujului, care juca la acea vreme în campionatul maghiar. Piesă de bază în atac, îi avea coechipieri pe Marki, Vass, Pall ori Reinhardt, toți cinci urmând chemarea baronului Francisc Neuman la ITA, pentru campionatul Diviziei A 1946-1947, primul organizat în România după Al Doilea Război Mondial.

Avea să devină briliantul atacului arădean. De două ori campion și câștigător al Cupei României, Bonyhadi a stabilit, la capătul sezonului 1947-1948, un record imposibil de egalat în România: 49 de goluri într-un campionat. Doi ani și jumătate a jucat pentru echipa roș-albă, perioadă în care a marcat 80 de goluri, cifră fabuloasă!

Pașii vieții l-au purtat spre America, iar legenda spune că e singurul dintre utiștii de odinioară care l-a revăzut pe Francisc Neuman. În ”Lumea Nouă” s-a și stins, pe 13 iunie 1997.

Ludovic Bonyhadi, Bătrâna Doamnă îți mulțumește pentru tot ce i-ai oferit și îți păstrează pentru totdeauna amintirea!

Sponsori