Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Acest chestionar este închis.
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
18-11-2014, 13:48,
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Da asa este . Insa si atunci si acum, lumea nu se saturase de iliescu sau ponta atat pe cat se saturase de sistemul fsnist (actual psdist) de conducere a tarii. Si acum votul este tot unul antisistem dar este un mesaj si de reformare a clasei politice si a sistemului.

Iar mesajul din editorial e ca Iohannis trebuie sa faca eforturi si sa se ridice la nivelul asteptarilor pe care le au cei care l-au votat si nu numai de la el. Asa cum s-a inconjurat de oameni priceputi la SIbiu si a invatat ce inseamna "jobul" de primar dupa ce fusese 14 ani profesor de liceu de fizica, asa si acum trebuie sa se autodepaseasca , sa se inconjoare de oameni capabili si sa invete si meseria de presedinte al Romaniei. Si sa o faca macar la fel de bine , daca nu chiar mai bine tinand cont de asteptarile imense si de responsabilitatea enorma purtata de el acum, si din noua functie pe care tocmai a dobandit-o.

Oricum pana in ianuarie-februarie nu cred ca vom avea un nou guvern. Ponta a fost suficient de abil (inclusiv in partid va linisti rascoala si nu il va sacrifica nici macar pe dragnea, ceea ce ii va asigura pe termen scurt linistea insa pe termen lung aceasta lipsa de schimbare si reforma s-ar putea sa il coste si pe el si pe psd mult mai mult) sa se recunoasca invins si sa ceara inca din seara alegerilor o coabitare cu Iohannis, iar Iohannis nu e basescu sa dinamiteze totul in jurul sau doar pentru a fi presedinte jucator.
Pana atunci insa se pot face deja multe lucruri iar acomodarea cat mai rapida cu noua functie, aducerea unor consilieri prezidentiali in echipa lui Iohannis care sa inceapa deja lucrul cu el, cunoasterea in detaliu a diverselor prerogative, o pozitie ferma in concordanta cu aliatii nostri in privinta politicii externe, discutii legate de securitatea nationala ,etc,etc dincolo de mesajele de acum extrem de bine gandite si transmise in conferinte de presa (acum nu mai vorbeste candidatul Iohannis ci presedintele Romaniei in curs de validare) , toate astea dau semnalul schimbarii de zi cu zi a Romaniei.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de Redpunk_one - 18-11-2014, 13:48

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)