Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Acest chestionar este închis.
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
17-11-2014, 13:55, (Ultima modificare: 17-11-2014, 13:57 de I 929.)
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Iohannis a fost votat pentru că pare a veni din alt film faţă de ceilalţi politicieni români şi într-o anumită măsură aşa este. A fost o carte câştigătoare pentru ACL, care acum va încerca să se urce pe valul votului de blam dat clasei politice. Votul de ieri este un semnal pentru toate partidele că trebuie schimbat ceva în politică. Cred că ar fi o greşeală pentru PNL (că aşa se numeşte acum PNL+PDL) să creadă că votul de ieri e pentru ei. Nu, votul de ieri a fost dat pentru o idee, pentru o speranţă.

Pentru PSD sper ca votul de ieri să fie semnalul decisiv al unei schimbări de abordare a unor probleme din societate. Nu se poate ca PSD să nu aibă măcar un comentator/publicist influent de partea sa pe net, aşa cum s-au afirmat din plin cei de la gandul, contributors, hotnews...Până şi comentatorii de stânga (ca Rogozanu) acuzau PSD-ul că e prea de...dreapta. Tinerii au fost pierduţi decisiv pe subiectele gaze de şist&Roşia Montană, mai ales că în campania din 2012 PSD spunea puţin altceva. Cei din conducerea PSD au considerat că pot lupta contra unui fel de idol-vedetă al generaţiei tinere ignorând-o aproape complet pe aceasta. S-au mai făcut şi alte greşeli, dar nu cred că e cineva curios de ele pe aici. Chiar dacă Antena 3 continuă să fie lider de audienţă, concurenţa sa nu vine din televiziune, ci din online.


"Dreapta" românească are mulţi aşa-zişi lideri care suferă de vedetism. În PNL urmează o luptă internă între cele două grupuri şi până când acea luptă nu va fi tranşată, nu cred că el va putea funcţiona într-o eventuală guvernare. Blaga, Videanu, MRU, Udrea, Macovei şi Băse nu prea încap în aceeaşi teacă. O asemenea coeziune cum a fost în 2012 între PSD şi PNL e greu de obţinut, mă refer la atâtea mici conflicte locale stinse pentru a avea candidaturi comune la alegerile locale şi parlamentare. Apoi mai e şi "neamţul", care nu va fi omul PNL aşa cum a fost Băsescu omul PDL. Dimpotrivă, PSD dacă va juca inteligent îl va putea îmblânzi pe Iohannis şi astfel să provoace frecuşuri între acesta şi cei care îi vor spune degrabă că l-au făcut preşedinte.

Aparatele de partid şi-au făcut datoria în ambele tabere, numai că în cazul PNL s-au adăugat voturile vechilor nehotărâţi.

Sper ca Iohannis să nu-i dezamăgească (prea repede) pe unii dintre cei care l-au votat, şi anume pe cei care chiar au crezut că el poate însemna altceva. Nu îmi pasă de cei cei care au votat anti PSD şi singurul lucru de care mi-e ciudă e că a fost legitimat discursul acela veninos împotriva bugetarilor, săracilor sau pensionarilor.

În rest, felicitări Turi pentru atitudine şi deseară voi bea şi eu un vin al reconcilierii cu Adi Roşca. Smile


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de I 929 - 17-11-2014, 13:55

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)