Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Acest chestionar este închis.
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
06-11-2014, 16:51,
#32
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Houston, we have a problem!

Citat:Macovei: Il votez pe domnul Iohannis

Klaus Iohannis a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca s-a bucurat sa afle de sustinerea Monicai Macovei si a declarat ca toate elementele prin care Macovei ii conditioneaza sprijinul se regasesc si in programul sau prezidential, afirmand ca poate sa confirme acest lucru si intr-un document semnat.

"Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmatiile doamnei Monica Macovei prin care spune ca doreste sa ma sprijine in situatia in care eu imi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros sa reafirm ca toate aceste lucruri se gasesc in programul meu prezidential si unele dintre ele au fost reafirmate chiar astazi de mine: independenta justitiei, statul de drept, faptul ca nu voi gratia corupti. Cred ca prin asta am dat un raspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot sa reconfirm, cu mare placere, aceste lucruri si intr-un document scris. Sunt aceleasi lucruri pe care mi le doresc si eu pentru Romania, pentru o societate dreapta", a spus Iohannis la Cluj-Napoca.

UPDATE Monica Macovei a reactionat prompt la raspunsul lui Klaus Iohannis privind cerintele sale si anuntat ca il va vota in turul al doilea.

"Ma bucur ca domnul Iohannis a declarat ca accepta Acordul pentru salvarea statului de drept si a democratiei in Romania pe care i l-am propus ieri. Astept cu interes si semnatura domnului Iohannis pe cele 10 principii si proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut sa le promovez si sa le sustin. Eu il voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta."

Monica Macovei i-a trimis miercuri o scrisoare lui Klaus Iohannis cu "cerintele minimale pentru statul de drept din Romania."

Principalele cerinte ale Monicai Macovei adresate lui Klaus Iohannis in scrisoare sunt pastrarea directiei Romaniei catre vest, in principal pastrarea parteneriatului strategic cu SUA si NATO, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei si sa declanseze un referendum national pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor.

Monica Macovei ii mai cere lui Iohannis, in scrisoare, sa isi ia angajamentul de a respecta independenta justitiei si de a face tot ce ii sta in putinta pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie si evaziune fiscala, dar si sa respinga proiectele de tip Rosia Montana.

SURSA: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-1847...semnat.htm

Citat:Kelemen Hunor (UDMR): Recomandam alegatorilor nostri sa voteze in turul doi conform propriilor convingeri

Consiliul Permenent al UDMR a decis, joi, sa lase la latitudinea electoratului sau pe cine sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, a anuntat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"S-a decis, cu marea majoritate a voturilor - a existat o abtinere si un vot impotriva -, sa recomandam alegatorilor nostri sa voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinsi ca avem un electorat matur si stie sa faca diferenta", a declarat Kelemen Hunor.

Liderii UDMR s-au intrunit joi, la Cluj-Napoca, pentru a discuta carui candidat ii vor acorda sprijinul in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul reuniunii, Kelemen Hunor a enumerat ca printre argumentele care au stat la baza acestei decizii a fost aceea ca majoritatea reprezentatilor conducerii Uniunii nu ar fi dorit sustinerea candidatului ACL, Klaus Iohannis, intrucat nu s-a aratat dispus sa discute cu UDMR, transmite Agerpres.

Kelemen Hunor a spus ca Victor Ponta a fost un partener de incredere, dar si ca UDMR nu se poate afla de aceeasi parte cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

SURSA: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-1847...ingeri.htm


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de Kidu - 06-11-2014, 16:51

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)