Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Acest chestionar este închis.
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
05-11-2014, 10:45, (Ultima modificare: 05-11-2014, 10:58 de Redpunk_one.)
#12
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Sa nu uitam piramida de sticla din Pta Aram Iancu sau fantana arteziana "cu joc de lumini" pe Mures fiecare platite cu cateva milioane de euro din bugetul orasului.... Dar revenind la "secera" (zicea CTP zilele trecute ca a disparut doar ciocanul si a ramas secera referitor la aspectul hartii voturilor date pcr/fsn/psd de-a lungul timpului) . Inteleg argumentatia Luci , insa aici e vorba daca unele ajutoare sociale nu se dau tocmai ca sa se obtina acele voturi. Adica ajutorul de mancare primit de la UE (faina, zahar, ulei) este impartit mereu un campanie electorala iar in zonele "secerii" votul este dat din ignoranta si saracie si nu din simt civic. Deci nu inteleg ce incerci tu sa castigi argumentat cand de fapt 90% din voturile obtinute sunt , asa cum recunosti si tu, pe seama saraciei si lipsei de informare a unor semeni de-ai nostri mai vitregiti.

Adica e ca si cum cineva profita de pe urma necazului cuiva , amagindu-l sau fortandu-i mana cu lideri locali si religiosi, iar acum vrei sa imi spui sa ii inteleg pe sarmani ca nu au nici o sansa. Cand cineva profita de un batran, un handicapat, de o familie extrem de saraca sau de niste oameni cu o educatie precara cum se numesc acei ....nici nu pot sa le spun oameni ?

Ok ii inteleg pe amarati dar pe gunoaiele care profita de ei cum sa ii inteleg ? Sau mai rau cum sa ii votezi ?

Si da singura solutie este ridicarea nivelului educatiei in randul acelor oameni, oferirea de locuri de munca astfel incat sa se poata ridica singuri si nu doar sa supravietuiasca de la o zi la alta din mila unor baroni locali. Schimbarea mentalitatilor ia timp insa nu prin incurajand astfel de oameni sa stea cu mana intinsa si sa se prostitueze la astfel de jeguri (indiferent de coloratura politica) vom avansa, ci ajutand concret oamenii aia prin imbunatatirea nivelului de trai, al educatiei si al gradului de civilizatie.

Si asta nu se poate face DOAR cu pomeni electorale odata la cativa ani!

ps. acum am vazut articolul lui Chere . E extarordinar de bine argumentat, si foarte realist (adica fara inflorituri de PR), din partea unui sibian mutat intre timp la Cluj. Sa il cititi, intr-adevar merita.

http://groparu.ro/de-ce-votez-cu-iohannis/

Cea mai tare fraza :

" Nu vă spun să votaţi cu el; vă spun numai să faceți o alegere cât mai educată, cât mai la rece, cu un lighean de gheaţă sub fundic. Şi cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este: încercaţi să nu depindeţi prea mult de cine este la guvernare! Încercaţi să o duceţi bine indiferent de cine conduce ţara asta pierdută în haosul balcanic. Johannis nu vă va asfalta strada, nu va elimina cozile de la doctori, nu va ieftini benzina. Sper ca măcar să înceapă cu o brumă de bun simţ la nivel de vârf."
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de Redpunk_one - 05-11-2014, 10:45

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)