Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Scena politică românească
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Dacă ar fi să se meargă mai departe pe ceea ce își doresc protestatarii, ar trebui să ajungem la alegeri anticipate. Ar fi soluția cea mai ok. Un Guvern nu se poate face azi fără UNPR, cu sau fără Oprea (excepție PSD-PNL ce nu va fi).
La fel zic si eu, alegeri anticipate.
O singura chestie imi scapa: viitorul Parlament ales prin alegeri anticipate va avea mandatul pana la alegerile parlamentare de anul viitor sau mandatul sau va fi pana la data urmatoarelor alegeri anticipate din 2020?
Eu cred ca mandatul va fi pana in 2016, chestiune ce implica anumite complicatii insa nu sunt sigur de asta.
Din câte cunosc eu nu, dacă ar fi alegeri parlamentare anticipate, atunci mandatul noilor parlamentari ar dura din momentul alegerilor patru ani (decembrie 2015 - decembrie 2019 de ex.).
Dar rămâne de văzut cum se vor disipa parlamentarii UNPR de care toată lumea are nevoie pentru a forma un Guvern. Cu altă idee, cine se asociază acum cu UNPR? Situația nu e chiar simplă. Era mult mai simplu pentru PNL să formeze un nou Guvern după trimiterea lui Ponta în judecată. Acum trebuie să fie foarte atenți la cum justifică sprijinul din partea parlamentarilor UNPR, cum justifică introducerea în cabinet a unor personaje importante dar la fel de asociate sistemului ca și cele plecate etc. Vedem, cum zice și orbul.
Doamne ajuta , de idiotul asta ne-am scapat . Cred ca doar pt gafa asta, nu ca ar fi avut vreun merit altfel, nu va prinde listele in cazul unor alegeri anticipate. Gura bate curul.
Oricum nu-l mai lăsa Falcă, la ce dume antologice a dat pe vremuri (când erau dușmani politici, nici acum nu se suportă) despre el. Gen: „a vrut să bea apă, a coborât în gara Arad și a plecat trenul”).  Calimente era bine văzut de Antonescu, de asta a rămas în prim plan, plus că era bun de trimis la bătaie pe la Antena 3 sau România TV. Până una-alta are patru mandate de deputat, nu-i o tragedie pentru el să fie tras pe dreapta. Dar dacă nu-și va da demisia din funcția de deputat, sau dacă nu i se va retrage sprijinul politic, eu ca pesedist ce sunt aș face ceva gură, așa de-al dracului.
Pai stai mai Luci ca tu erai liberal. Prin 2008 stiu sigur ca afirmai asta cu tarie chiar daca nu te simteai intrutotul reprezentat de PNL. Smile
Poate cu USL la gramada, insa Luci a fost tot timpul un Rogozanu mai mic Smile))
Și ce-i dacă sunt liberal (aici opus conservatorismului), sunt incompatibil cu PSD? Crezi că mă regăsesc în PNL-ul de azi? Răspunsul e nu hotărât.
Da, alegeri anticipate...cea mai "curata" solutie. Dar nu stiu daca se va ajunge acolo.
Pentru ce listă de revendicări aș ieși în stradă:

1. Abolirea actualei Constituții și formarea unei adunări constituante din reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale și profesionale

2. Formarea unui guvern provizoriu format din tehnocrați care să adminitreze țara până la votarea noii constituții și organizarea alegerilor

3. O lege a lustrației care să interzică accesul la funcții publice a următoarelor categorii:
- cei care au deținut funcții politice în fostul PCR
- cei care au fost membri ai Securității și cei care au fost dovediți ca și colaboratori ai Securității
- cei care în România post revoluționară au deținut următoarele funcții: președinte, ministru (de la premier la secretar de stat), parlamentar, primar, președinte de consiliu județean, consilier local, consilier județean, membru în biroul permanent al unei organizații centrale sau locale a unui partid politic (inclusiv la tineret sau femei)
- cei care vor fi dovediți că au avut o implicare în crimele produse în timpul evenimentelor din 1989 sau în timpul mineriadelor
- cei care vor fi dovediți că au participat sau favorizat privatizările frauduloase sau încheirea de contracte în defavoarea statului român în ultimii 25 de ani.

4. Desecretizarea tuturor contractelor închieate de statul român cu firme private române sau străine. Nu existră contract secret pe bani publici. Fiecare contribuabil are dreptul să cunoască unde și pentru ce merg banii din taxele sale.

5. Confiscarea tuturor averilor de peste 1 milion de euro care nu pot fi justificate

6. Solicitarea expresă a organelor competente (parchet, DNA etc) de a cerceta cu precădere evenimentele din 1989, Mineriadele, privatizările activelor și resurselor statului român precum și contractele pe bani publici încheiate de autoritățile statului.

7. Încadrarea actelor de corupție în care sunt implicați funcționari ai statului român la subminarea economiei de stat.

8. Demararea unor dezbateri publice coordonate de specialiști și bazate pe documente și care să fie finalizate prin referendum, privind forma de guvernământ și regionalizarea administrativă a României.

Eu sunt un cetățean dispus să susțină public, și activ, în stradă, o asemenea listă de revendicări. Hai să vedem, există organizație sau grup care să și-o asume și să încerce adunarea cetățenilor în jurul ei?
Altfel, eu pentru a-l schimba pe Ponta cu Predoiu iar peste un an pe Predoiu cu nu știu cine și peste alți doi ani iarăși pe X cu Y nu ies! Pentru că altfel nu vom schimba decât marionetele dar circul va continua să funcționeze!
Nu ma stiu cu politica, asa ca intreb aici. In cazul in care, se ajunge la alegeri anticipate, care ar fi numarul de oameni care s-ar alege? Numarul din prezent sau s-ar aplica referendumul care precizeaza faptul ca numarul de parlamentari trebuie sa fie redus pana la 300?
În mod normal legea modificată anul acesta, cu vot pe liste.

Astfel, urmeaza sa avem 308 deputati, 134 de senatori, 18 parlamentari ai minoritatilor si 6 parlamentari ai diasporei. Un total de 466 de parlamentari, cu patru mai putini decat in 2008 si cu 122 mai putin decat in prezent, numar ce a reiesit din votul uninominal.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-2025...ulgare.htm
Pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda:
[Imagine: 12065861_10153653503093433_1124027051357...e=56F8D6C5]
alegeri anticipate pentru ce? ca nu se schimba absolut deloc datele problemei. tot corupti, hoti si prosti sunt si unii si ceilalti
interesante sfaturi , nu-i asa?  Smile 

[Imagine: image-2015-11-4-20557862-0-sfaturi-pentr...oteste.jpg]
Si sunt 100% reale Smile))

@cip si solutia ta ar fi ........
Cred ca solutia e in postarea lui Giuli. Macar primele 3 puncte pentru inceput.
Eu sunt de acord cu toate cele propuse de Giuliano (mai putin primul punct care nu cred ca se poate face in focul strazii fara o dezbatere de lunga durata si profesionist condusa; un act precum constitutia unei tari tine totusi mai mult de specialisti si oameni cu o anumita pregatire profesionala juridica si administrativa, nu doar de bunele intentii ale celor care isi doresc o tara mai corecta si mai buna).

La mine rezoneaza in primul rand punctul 5 (cu orice pret si orice metode) , punctul 3 si punctul 7.

Cred ca doar dupa indeplinirea acestora Romania va arata ca tara pe care ne-o dorim cu totii.
UN om care chiar a trecut prin miscari de strada ample , inabusite din pacate in sange de cripto comunistii anilor 90, Marian Munteanu da niste sfaturi celor care azi sunt in strada :

http://www.realitatea.net/marian-munteanu_1824576.html

"Este, categoric, un semnal de responsabilitate. E un act absolut pozitiv. Amintiţi-vă că acum 25 de ani, demonstranţii aveau parte de altceva, nu de dialog. Deci, din acest punct de vedere, este un lucru bun", a declarat Marian Munteanu la Realitatea TV.

"Problema care, însă, se ridică, este că, din câte înţeleg, tinerii au dificultăţi în a-şi coagula nişte mecanisme de reprezentare. Şi mi-e teamă pentru ei, să nu cumva să se lipească de ei tot felul de grupuri şi grupuleţe nu foarte dezinteresate. Le recomand prudenţă, seriozitate şi să găsească formule de reprezentare apropiate de ei şi de sufletul lor. Să nu se lase atraşi în capcane de ONG-uri, asociaţii. Societatea civilă e un colos, chiar dacă ea stă în adormire în general. În interiorul ei circulă tot felul de persoane, unele dintre ele, repet, nu tocmai dezinteresate.Sper ca tinerii să aibă resurse să se adune, să se coaguleze, să găsească formule de dialog. Poate nu vor reuşi neapărat mâine, poimâine, dar calea pentru ei cred că aceasta este", adăugat el.

Referitor la preşedintele Klaus Iohannis, Marian Munteanu a arătat că şeful statului are "o sarcină foarte grea" în acest moment.

"Aş spune cumplit de grea (sarcina, n. red), pentru că a interveni în calitate de mediator într-o asemenea situaţie nu este un lucru la îndemână. Dar mi se pare important ca tinerii să-şi concentreze puţin mesajul. Sigur că suntem cu toţii nemulţumiţim de ceea ce numim sistemul politic, clasa politică... cunoaştem problemele astea, nu trebuie să revenim asupra lor. Dar le atrag cu drag atenţia să nu-şi risipească eforturile, să nu-şi risipească mesajele în prea multe direcţii. Să se concentreze pe puncte realizabile Pentru că nu se pot rezolva într-o lună sau în două luni toate necazurile şi nenorocirile care s-au abătut asupra noastră în ultimii 25 de an. Cred că o posibilă selecţie ar fi concentrarea la mari probleme: selecţia liderilor, intervenţia în mecanismul de promovare al unor reprezentanţi, construcţia unor instituţii serioase ale societăţii civile, care să devină factori activ şi constructiv, să se refere în special la problemele care ţin se statalitate, să nu se apuce acum de toate deodată. Ştiu că există mult entuziasm, dorinţe, există şi unele neclarităţi şi confutii, dar să îşi găsească resurese şi energie, să se documenteze şi să nu cadă în capcane", a explicat el.

"Dincolo de entuziasmul demonstranţilor, să nu uităm că ei sunt acum avangarda unei părţi semnificative din societatea românească. Aşa că oamenii cu simtul responsabilităţii, oamenii cu o anumită pregătire, oamenii cu cugetul curat, oamenii care se simt şi se cunosc între ei - că nu sunt participanţi la hoţiile şi la mârşăviile care s-au produs în partea de 'sus' a societăţii noastre - să treacă la organizare. Să se adune, să creeze forme de reprezentare în diferite oraşe, să intre în legătură unii cu alţii. Pentru că dacă vor face asta, vor fi atât de mulţi încât eforturile dezbinatorilor, ale tuturor celor care se caţără pe entuziasmul acestor tineri, vor fi zadarnice.Nu vor reuşi.Toate aceste grupuscule care apar în zone de genul acesta, inclusiv unele hiene care simt sângele şi intrî în discuţie fără să fie chemaţi, trebuie să fie întâmpinaţi de o ridicare masivă, serioasă, a tuturor segmentelor semificative ale populaţiei.   Să nu fie lăsaţi tinerii singuri, au nevoie de sprjinul generaţiilor mai vârstnice şi sper că oamenii să vină în întâmpinarea lor în acest mod", a mai spus Marian Munteanu în cele din urmă.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12