Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Scena politică românească
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ce coada e la dna zilele astea . Oricum se dovedeste ca sistemul mafiot al lui basescu nu a fost cu nimic mai prejos fata de nastase si clica lui, ba poate chiar a fost un sistem mai eficient si mai rapace. Sper ca el ,tartorul ultimilor 10 ani chiar daca e chior , sa nu rateze cand vin mascatii dupa el  Cateva intrebari insa mi se par interesante mai ales dupa smiorcaiala "doamnei" si cred ca CTP le-a nimerit cel mai bine :

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-13801338

1. Apud Vidra Udrea, gen. Coldea i-a ordonat lui Dorin Cocoş să-i dea 500.000 euro lui S. Ghiţă pentru televiziunea România.

Rezultă că Ghiţă e omul lui Coldea. Sau invers.

Totodată,Vidra Udrea spune că gen. Coldea s-a implicat în campania electorală în favoarea lui Klaus Iohannis.

Dar televiziunea lui Ghiţă este autoarea, în campanie, a celor mai josnice şi îndelungi atacuri calomnioase la adresa lui Klaus Iohannis, făcându-l neromân, necreştin, neom, nazist, vânzător de copii pentru organe.

Şi atunci, cum trăiesc împreună aceste două ziceri ale Vidrei Udrea?

2. Indiferent de consistenţa vibraţiilor aerului produse de Vidra Udrea, ele trebuie verificate. Dar ce instituţie din această ţară poate cu adevărat să verifice SRI?

3. După ce ne-a împuiat capul cu valoarea, cinstea şi persecutarea ei de către serviciile secrete, după ce a vrut s-o pună în fruntea statului român, Ţiitorul Vidrei Udrea, T. Băsescu, tace. De ce tace?

             a. Pentru că îi e frică, aşa cum spune Vidra Udrea?

             b. Deoarece ştie că complicea sa nu mai poate fi salvată şi o abandonează cu cinismul lui tradiţional?

             c. Pentru că nu vrea să grăbească venirea procurorilor şi la uşa lui?

4. Vedeţi o asemănare între Vidra Udrea şi Ana Tipătescu?

A luat în considerare Vidra Udrea, având în vedere că ”se aşteaptă să i se întâmple orice”, să îşi desfacă decolteul, aşa cum a făcut-o în faţa unui alegător în campania electorală, şi să strige: ”Trageţi!”?

5. Sau să se apere punându-şi din nou casca galbenă de protecţie pe care o purta sub lozinca ”Bună pentru România!”?

P.S.    Acum câteva zile mă întrebam dacă comit un păcat bucurându-mă oarecum la arestarea unui politician burduşit cu zeci de milioane de euro. În cazul arestării lui Adrian Sârbu nu mă bucur deloc, întrucât sunt om, nu ciborg hrănit cu zeamă de jugulară, cum cred unii. Îl cunosc de 20 de ani, şi pot să spun că Sârbu a făcut nişte lucruri pentru televiziunea din România şi pentru ziarul Gândul.
    Ceea ce nu înseamnă că, îndată ce dl Sârbu a ridicat cătuşele în stil Becali, declarându-se, ca toţi politicienii arestaţi, victima unui complot politico-judiciaro-sereistic, mă voi apuca să atac Justiţia pentru a-l apăra, cum se practică pe la nişte televiziuni. Cum vor hotărî judecătorii, aşa să fie.
Abia astept ziua de luni sa o vad pe "doamna" in catuse Smile)))))))))))))))))....si poate urmeaza si amantul chior si finul sau oaches de la Arad in curand....Smile)))) Hai cu catusele , repejor, repejor Smile)))))

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...u-13804417

Povestea nu e foarte complicată. Traian Băsescu, atâta cât a fost el „Traian Băsescu-jucător”, a verticalizat corect cu serviciile, în sensul că acestea i-au dat câte pase au vrut ele şi cum au vrut. Povestea cu „Băsescu-tata şi mama serviciilor” e o prostie. Nu s-a născut omul care să verifice şi stăpânească, de afară, o astfel de structură, indiferent câte cunoştinţe - fizice sau teoretice – ar avea în sistem.

Unde s-au întâlnit cele două părţi a fost axa străfulgerată de licurici. În rest, fiecare cu a lui. Fireşte că serviciile n-au vrut-o pe Udrea-preşedintă, dintr-un milion de motive, indiferent de insistenţa preşedintelui. Toţi băieţii trimişi azi spre DNA au constituit masa de manevră a banilor în teren, despre care serviciile aveau analizele la zi. Indiferent de relaţiile de colaborare ale acestora cu aceia – sau mai ales pentru asta -, spusele Doamnei nu sunt chiar lipsite de logică.

Dacă, extrem de ofensată, astăzi, pentru că a fost abandonată - indiferent care ar fi fost poziţia ei în sistem -, şi-a dat drumul la gură, iar ceea ce spune nu este doar un bluf, atunci este extrem de grav.

Pentru că Udrea spune cam aşa: oameni din servicii au lăsat cocoşeii la şmen, liberi de contract, ca să-i poată chema la raport doar când e nevoie de câte un „serviciu”: fie pentru un şef de-al tău, de la comisia parlamentară care, chipurile, te controlează, fie pentru un institut de sondare, care să te facă mai chiparos, fie, poate, pentru o informaţie sau alta.

Dacă ne gândim câtă libertate de mişcare au avut cocoşeii, trăind bine mersi sub nasul serviciilor, până când au început să se toarne între ei, loviţi de buzduganul Microsoft, putem privi cu mai puţină debusolare povestea lui „Cocoşanel”.

De unde Băsescu se aştepta ca serviciile să joace cu el, în campanie, împotriva „acoperitului” Ponta, s-a trezit că joacă împotriva lui, „descoperindu-le” pe Bica şi pe Udrea la Paris.

Îngrozit, jucătorul nostru a înţeles că jucăria lui se stricase şi că serviciile nu se mai prefac că-l ştiu de jupân. Înfruntat pe faţă, a declanşat un atac general la structuri, fapt care i-a montat bomboana pe colivă.

De atunci, preşedintele se joacă cu nepoţii.

Doamna, nu. Aflată cu sula-n coaste, a declanşat scandalul împotriva omului numărul unu al serviciilor, pe frontul deschis de fostul ei protector, convinsă fiind că acesta îi va ţine spatele.

A calculat greşit. Implicat în scandal, abrupt, în vechiul stil, Băsescu s-ar fi expus periculos. Şi n-ar fi fost doar el.

Udrea a simţit, în cele din urmă, că, după ani de tandem neabătut, cu mentorul Băsescu, a fost abandonată. Sedusă şi abandonată.

Şi a reacţionat ca orice Doamnă tradusă în „amor” politic: a dat cu vitriol. E limpede că înalţii bărbaţi politici, care se ascund pe sub mese... e Traian Băsescu. Că alţi meseni înalţi, care s-o apere, nu există. Afară de Boc.
O zi cu multe veşti bune şi interesante. Ridzi 5 ani cu executare - sentinţă definitivă, Udrea - cerere pentru un nou mandat de arestare şi trei noi cazuri distincte în care e acuzată de corupţie (toate trei răsărind din gala Bute). Felicitări Cătălin Tolontan! Smile

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5905
ridzi va fi "cazata" la Arad din cate am inteles . Oare finutul de la noi chiar este protejat de fostul sau coleg de camera din facultate (gen Coldea) ? De asta a scapat mereu si e evitat de astia ?
Sincer sa fiu incep sa am dubii ca dosarul lui Falca a fost asa de gros precum se scria in presa. Ma gandesc ca la ce val de arestari s-au facut in ultimii ani, Falca care este un paduche comparat cu ce nume grele au cazut, ar fi picat deja la zdup.

Asta nu imi schimba parerea despre el ca om insa privesc mai cu retinere acest dosar care l-a avut pe rol. Cred ca in momentul de fata sufla si in iaurt.
Kidule dosarul putea fi beton daca procurorul iti face rechizitoriul de asa natura incat sa fie sigur ca scapi....Scapi. Ce poate fi mai clar ca mita decat ce a avut falca ? Teren vandut pe 1 leu catre firma elecon cu plata pana la sfarsitul anului. A doua zi firma elecon vinde acelasi teren pe 5 lei firmei x din timisoara cu avans de 1 leu si restul de 4 in 2 ani. IN aceeasi zi in care se semneaza contractul cu firma x si se incaseaza avansul (de fapt suma integrala de plata Aradului pt acel teren) falca semneaza un contract prin care schimba un apartament cu 2 camere in micalaca cu o casa cu 4 camere in centrul Aradului cu firma elecon. Dupa 7 ani de tergiversari falca speculeaza o "scapare" a procurorilor dna care nu au cerut evaluarea la casa respectiva si cu evaluarea apartamentului si a casei facute la o firma "de casa" se constata ca cele doua imobile valoreaza, surpriza, aceeasi suma de bani. Neexistand castig material, nu exista prejudiciu (s-a omis vanzarea in doar 24 de ore a terenului fabricii de zahar pt mai bine de 5 ori valoarea ceruta de primaria Arad pentru acelasi teren) si neexistand prejudicu nu exista infractiunea de mita. Sa fim seriosi nu trebuie sa fii procuror geniu si nici sa te ocupi de imobiliare in Arad ca sa iti adi seama ca un apartament cu 2 camere nu valoreaza nici odata cat o casa cu 4 in centrul orasului!!! Dar , in fine....sa speram ca il salta in zilele noastre ca mai are vreo 4-5 dosare in stand by jita la dna asa ca inca nu e totul pierdut.

In alta ordine de idei de cateva ore mama, sora si cumnatul lui ponta sunt anchetati de DNA . ghita a fost si el chemat pt audieri in calitate de suspect in acelasi dosar de fraudarea a fondurilor UE. Daca nici acum nu crede ca trebuie sa isi dea demisia inseamna ca nu e nici o diferenta intre el si fostul marinar. E clar ca aceste neamuri ale premierului sunt doar prepusi de el in firme in care nu putea detine actiuni si sa conduca guvernul in acelasi timp. Azi se dezice de ei si spune cu nonsalanta "fiecare raspunde pt ceea ce face".....ce gunoi de om.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...e-13838001

Dacă tăcea, doar plagiator rămânea. Dar dl. Ponta este analist politic, combativ şi prompt. „Băsescu la TVR (locul meritat ar fi lângă Udrea). NO NEWS - aroganţă/ură/minciună/nesimţire! nicio remuşcare după 10 ani de regim mafiot!" a transmis aseară, din America, premierul României, via Twitter.

De dimineaţă, un nou mesaj, tot pe Twitter: „Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez* eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu/Legea trebuie să fie egală pt toţi”.*NOTĂ: Victor Ponta, împreună cu mai mulţi lideri PSD, în 2011, protestând împotriva arestării preventive a preşedintelui CJ Argeş la vremea aceea, Constantin Nicolescu. Luna aceasta, Constantin Nicolescu a primit o condamnare definitivă de 7 ani şi 8 luni de închisoare

Ce înseamnă nu cunosc? Păi înseamnă exact lucrul pe care îl spune Victor Ponta: NO NEWS - aroganţă/ură/minciună/nesimţire! Este autodescrierea perfectă a acestui impostor care de trei ani de zile face cu o ţară întreagă experimente de imagine de la Palatul Victoria. Probabil ăsta e blestemul României: un regim mafiot după altul.

În rest, vreau să-i dau dreptate până la capăt încă premierului României: legea trebuie să fie egală pentru toţi. Să-i fie gura aurită! Legea trebuie să fie aplicată şi acolo unde ai furat cu bună ştiinţă munca altuia (în lumea civilizată plagiatul a oprit cariere politice strălucitoare), şi acolo unde ai furat deliberat un drept fundamental al propriilor cetăţeni (se mai aude ceva cu dosarul votului din diaspora?) şi acolo unde ai furat bani europeni (până când se lămureşte cât şi-a tras cumnatul, dl. Ponta ar putea, pentru consecvenţă, să aplice pe el însuşi recomandarea pe care i-a făcut-o lui Traian Băsescu în scandalul fratelui: „Un om politic care ţine la România ar trebui să-şi dea demisia”), şi acolo unde ai dirijat fonduri publice cu nemiluita către un singur beneficiar (să fie doar o chestiune de timp până când procurorii vor verifica contractele cu statul ale lui Sebastian Ghiţă?)

Nu cunosc… Ce cunoaşte în realitate dl. Ponta? Cunoaşte economie, cunoaşte relaţii internaţionale, cunoaşte administraţie? Zero. Dl. Ponta a excelat în politicăreală de televizor şi în gâlceava de tip Băsescu, dar fără a avea consistenţa fostului preşedinte. După alegeri s-a repliat, s-a rebranduit, ca lumea să-l ierte şi să-l uite. Egoul său gonflat mai răbufneşte însă din când în când pe reţelele sociale, semn că ura lui faţă de poporul care i-a oprit drumul spre Cotroceni nu s-a stins. Supravieţuitor şi rezistent pe poziţii, ca gândacul de bucătărie, dl. Ponta uită un lucru: şi aţii au avut sentimentul că stăpânesc România financiar şi politic, dar toţi aceşti Dumnezei care s-au simţit intangibili au ajuns mai devreme sau mai târziu în dubă.

PS. Sebastian Ghiţă, partea a doua a binomului Pontaghiţă, este la DNA în calitate de suspect. Domnule Ponta, cunosc sau nu cunosc mafia de la Prahova? Sau recunosc?
Permite-mi sa ma indoiesc ca cineva poate fi atat de superficial, mai ales ca procuror. Permite-mi sa ma indoiesc ca cineva isi pune pielea in bat expundandu-se in halul asta.
Nu ii iau apararea lui Falca insa daca era asa dosarul cum credeam noi, demult ar fi fost la "zu hause".
Kidule, nu ti se pare curios ca acum, dupa ce a plecat betivul de la presedentie, pica pe capete si oamenii lui?
Eu zic sa avem putina rabdare, ca urmeaza si altii. falca, blaga, basescu, etc.
Daca tin bine minte, in cazul procesului cu fabrica de zahar Primaria nu s-a constituit parte civila in proces sau ceva de genul asta. Eu am mai scris-o pe aici, cred. Am fost la cateva infatisari. Singurul martor contra pe care l-am prins a fost Rodica Borza si cred de aia o mai aminteste Falca din cand in cand. Nu cred ca au facut schimbul de apartamente chiar in aceeasi zi, cred ca inainte sau dupa cu cateva saptamani. Procurorii de caz cred ca s-au tot schimbat...E istorie deja.
Kidule esti naiv daca crezi ca un procuror nu este tot om . Aduti aminte ca procurorul in cazul Bute a facut rechizitoriul de asa natura incat nu exista decat un singur vinovat obreja si le-a facut plangeri penale lui Tolontan si Gsp pt presiuni asupra justitiei cand relatau in presa musamalizarea, iar base a iesit la tv atunci sa isi apere amanta si spunea ca "nu se fac dosarele cum doresc unii ziaristi". Azi dupa schimbarea procuroarei respective (care a ajuns in ograda diicot sub prietena doamnei cu care se plimba la paris) dosarul se dovedeste a fi extrem de consistent cand exista un procuror corect la intocmirea rechizitoriului. Sau sa iti spun altfel daca procurorul cere o pedeapsa mai mica, judecatorul nu decide o pedeapsa mai mare fiindca i se pare suspicios ci judeca pe baza rechizitoriului procurorului. Daca procurorul este "de-al casei" cazul e ca si clasat. A patit ceva procuroarea din gala Bute cea care initial sabotase procesul  ???? Este in sistem in conitnuare bine mersi. A fost doar schimbata de la dosar cand si-au dat seama ca nu mai pot acoperi rahatul. Tocmai ca jita e peste mic si nefiind prea multa valva centrala procurorii au cerut ei mutarea dosarului la alba iulia , tribunal cunoscut sub numele de "tribunalul prieten al coruptilor" unde majoritatea dosarelor au fost ingropate.

Da-i un search pe google si vezi ce se scrie despre alba iulia, un fel de judecatoria ineu a tarii. Si cand vezi ca inculpatul castiga pe o greseala a procurorilor dna, cand vezi ca primaria nu se constituie parte civila in proces, cand vezi ca procurorii dna cer ei mutarea procesului la alba iulia,etc,etc.

Nici mie nu mi-a venit sa cred dar crede-ma ca asa functioneaza sistemul corupt. Cu procurori si judecatori corupti care pentru suma corecta nu se dau in laturi de la nimic.

Asta este. Dosarul fabrica de zahar a cazut. Cum ziceam , mai sunt si altele pe teava.

ps. oricum bravo GSP pt anchetele ridzi si gala Bute. Cat de greu trebuie sa le fi fost acestora sa scrie si sa meagra inainte cand un marinar si gasca lui care controlau totul faceau presiune pe fata (dar mai ales pe la spate) impotriva lor. Bravo Tolontan&co.

https://www.youtube.com/watch?v=o39PT963em8#t=35
next generation, failed generation........din pacate tind sa cred si eu ca pentru a avea o sansa democratia in Romania, trebuie sa trecem prin purgatoriul acestei vanatori de vrajitoare dusa de DNA si celelalte institutii impotriva acestei clici mafiote care ne conduce de 25 de ani prin rotatie. Nu avem suficienta maturitate sa ii sanctionam prin iesiri in strada suficient de multe si puternice incat sa le fie frica si lor de noi, nu ii sanctionam printr-o prezenta masiva la vot atunci cand trebuie,nu ne implicam in viata politica scarbiti de cei care azi se invarta colo pierzand din vedere ca e suficient ca oamenii buni sa nu se implice ca cei rai sa castige, dar sa speram ca le vom invata si aceste lucruri pe parcurs. Pana atunci sa speram ca dureaza cat mai mult acest tavalug al arestarilor si denunturilor in randul lor Wink

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-14496983

În confruntrea cu procurorii DNA, politicienii care s-au crezut intangibili până mai ieri, au un discurs comun: „lovitură de stat”, „dosar politic”, „îndepărtarea parlamentărilor cu ajutorul serviciilor secrete”, „abuz al justiţiei”.

Prin ochii oamenilor de rând, se vede altfel: abia acum, după două decenii de la Revoluţia din 1989, vorbim de o lovitură consistentă la adresa statului mafiot organizat, compus din politicieni asezaţi stăpâni peste România. De 25 de ani, aceşti indivizi cu o mână votează, iar cu cealaltă ţin telefonul la care îşi aranjează licitaţiile şi comisioanele prin firme căpuşă (controlate de ei, rudele lor, prietenii lor apropiaţi).

Primul care a acuzat un dosar politic a fost Adrian Năstase. În faţa magistraţilor, au toţi aceeaşi placă. Luaţi la întrebări despre averi, trafic de influenţă şi infracţiuni de corupţie, toţi, de la Mazăre, Udrea, Traian Băsescu şi până la Victor Ponta, acuză dosare politice, servicii, binomuri, trinomuri, presiuni, procurori care dau lovituri şi justiţie abuzivă.

Astăzi, cu voia dumneavoastră, pe lista plângăcioşilor se aşează, în top, Sebastian Aurelian Ghiţă, un individ intrat pe uşa din dos atât în politică, cât şi în afaceri, cu averi de sute de milioane de euro făcute la o vârstă fragedă, dar şi cu împrumuturi date apropiaţilor pe nişte sume care stârnesc, la propriu, ameţeli, când numeri zerourile.

Coincidenţă, şi aici, mulţi bani au fost făcuţi din contracte cu instituţii publice. Rămâne de văzut cât din aceste sume vor fi returnate bugetului de stat.

Replicile lor sunt de înţeles din punct de vedere uman. Aceşti indivizi căţăraţi în spinarea noastră de atâta vreme găsesc inadmisibil, incredibil, absurd faptul că trebuie să dea socoteală, căci, aşa cum ne învăţa zilele trecute finul premierului Victor Ponta, parlamentarul Manolache, demnitarii sunt mai presus de ingineri, doctori, profesori.

Ceea ce se întâmplă în ultimii ani, cu o accentuare în ultimele luni este halucinant pentru aceşti domni. Unul stă ascuns de frica DNA într-un spital din Turcia, dându-se şmecher pe Facebook, unul îşi vede astăzi averile sechestrate- ambii, altfel, prieteni buni de pahar prin Dubai.

Dar cine este Sebastian Aurelian Ghiţă? Sunt zeci de articole de investigaţie care au ieşit în presă, în care au fost semnalate legăturile transpartinice ale acestei „tinere speranţe” din generaţia de politicieni la 40 de ani, aceste vlăstare mafiote după care plângea Traian Băsescu în urmă cu câteva luni, incluzându-i pe Victor Ponta şi Elena Udrea.

Într-un timp foarte scurt, Sebastian Ghiţă a devenit înspăimântător de puternic şi bogat: de-a dreapta premierului viitor presedinte (care nu a câştigat alegerile), patron de televiziune măciucă despre care procurorii spun în dosarul Chiliman că primea finanţări ilegale ca să nu atace anumite personaje din politică şi oameni de afaceri. De alegeri, mare păpuşar cu firmă de panotaj exterior, aşa cum relevă investigaţiile Gândul.info, în campania Vreau Preşedinte.

Era şi parlamentar cu un judeţ ce-i stătea la picioare, şi membru în comisia de control SRI, şi prieten de vacanţe cu Victor Ponta.
Despre Sebastian Aurelian Ghiţă vor începe să iasă informaţii. În subteranele guvernării, toţi politicienii ştiau că dădea telefoane, aranja licitaţii, lua comisioane, controla tot. Despre acest personaj tupeist se ştia că stabileşte la pahar cu premierul Victor Ponta pe cine „execută”, de la oameni de afaceri, concurenţi in piaţă, atât prin instituţiile de stat, cât şi prin televizunile pe care le pe care le ghida din umbră.

Citiţi suspiciunile procurorilor: Sebastian Aurelian Ghiţă este acuzat de aceştia că a făcut evaziune fiscală, a spălat bani în formă continuată, controlează, din umbră, zeci de firme, a cumpărat voturi în Republică Moldova, a încasat comisioane, a aranjat licitaţii în Bucureşti şi în multe locuri din ţară. Magistraţii au pus sechestru pe conturile a 54 de firme, dar şi pe conturile a 24 de apropiaţi ai acestuia .

Acest politician este cel mai bun prieten al premierului Victor Ponta si este nemulţumit că nu poate să mai ia legătură cu el, dar şi din cauză că nu poate merge la Parlament o bucată de vreme.

Extrem de grav este că un asemenea individ cu metehne de afacerist mafiot ucrainean a avut acces atât de multă vreme la informaţii secrete din poziţia de membru al comisiei de control a serviciilor.

Poate mai grav, acest tânăr ne-a făcut nouă legi sau a votat pentru ele, a facut aranjamente, şi-a impus oamenii şi s-a abonat la milioanele din banii publici.
base nu se lasa si tine cu dintii de ..... ponta (aviz pt cei care clamau pontismul drept bastion al antibasismului)

http://www.gandul.info/politica/cum-s-a-...d-14622863

Băsescu şi Udrea îl atacă pe Dragnea

Elena Udrea şi Traian Băsescu s-au implicat şi ei în campania din interiorul PSD, ambii atacându-l pe Liviu Dragnea. Nu este pentru prima dată când Udrea şi Băsescu au intervenţii despre situaţia din PSD, fostul preşedinte apărându-l pe Victor Ponta de acuzaţiile DNA. În 2014, s-a vorbit despre un blat Ponta-Udrea-Ghiţă prin care se încerca supraexpunerea mediatică a conflictului Ponta – Udrea pentru eliminarea celorlalţi competitori. Şi campania premierului Ponta a mers pe dihotomia băsist – antibăsist, orice altă discuţie încercând să fie anulată.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-14623502

Setat pe propriile-i interese politice – consecinţă a deciziei de a continua să rămână în scenă -, Băsescu devine tot mai activ, atât la posturile tv, cât şi pe reţelele de socializare. Are păreri despre orice, mai ales despre mişcările politice ale “inamicilor”, Ponta şi Iohannis, dar şi despre mersul strâmb al Justiţiei, considerat a fi mult mai “împleticit” după plecarea sa de la Cotroceni.

Sigur că fostul preşedinte are o strategie – aceea de a-i împiedica pe Klaus Iohannis şi noului PNL să preia, foarte repede, puterea, în totalitate. Un eventual guvern susţinut de o majoritate parlamentară formată ad-hoc, în viitorul imediat, de PNL-UNPR – cu atât mai mult, nişte alegeri câştigate confortabil de PNL, în 2016 -, ar însemna “moartea” sa politică, fie prin aneantizarea proiectului său, fie printr-o lamentabilă apropiere de PSD.

În consecinţă, Traian Băsescu nu are niciun interes ca Victor Ponta şi guvernul său să plece de la Victoria atât de repede, cu mult înainte ca dreapta actuală să accepte lipsa propriei forţei numerice şi a unui lider “providenţial”, pe măsura obiectivelor sale.

În acest sens, fostul preşedinte se contrazice, oscilând între a vorbi, pentru urechile naţiei - dar cu oarecare moderaţie -, despre “eroarea lui Ponta de a nu-şi anunţa demisia de la conducerea guvernului”, şi a ne prezenta propriile-i îngrijorări faţă de “modalitatea în care poţi face să cadă un guvern”, continuând chiar până la a spune că “statul nu trebuie să fie dependent de aprecierile unui procuror”.

Fondatorul PMP mizează pe o reechilibrare a preferinţelor electoratului faţă de cei doi poli, pe de o parte prin politicile populiste aplicate de Ponta, pe de alta, grăbită de ezitările şi ambiguităţile lui Klaus Iohannis, coroborate cu ineficienţa şi lipsa de fermitate ale liderilor liberali.

Astfel încât, devine firească, până la un punct, susţinerea strategică pe care, direct sau prin ricoşeu, fostul preşedinte i-o arată actualului premier.

Declaraţii de genul: "Până la o decizie a Justiţiei, îl consider nevinovat pe Victor Ponta" sau “Statul nu trebuie să fie dependent de aprecierile unui procuror” sau “Mă îngrijorează uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern - forţezi puţin un conflict de interese şi faci clasa politică să ceară demisia” sunt, şi ele, consecvente obiectivului.

Indiferent dacă, pe fond, declaraţiile de mai sus converg spre susţinerea principiului prezumţiei de nevinovăţie, hai să fim serioşi! - atunci când vrea să pună pe cineva cu spatele la zid, doar în principii nu se-ncurcă Traian Băsescu.

Declaraţia, cel puţin maliţioasă, dacă nu belicoasă de-a binelea, lansată gratuit la adresa actualului preşedinte, susţine afirmaţia de mai sus. Întrebat fiind despre mărirea salariilor demnitarilor, unul dintre beneficiari fiind chiar Traian Băsescu, acesta a afirmat: "Dacă asta îl salvează pe domnul Iohannis de corupţie, daţi-i repede un salariu mare!".

Este aproape comică nonşalanţa fostului preşedinte atunci când aduce în discuţie tema corupţiei la nivel înalt.

Aceasta, şi toate celelalte critici lansate la adresa preşedintelui în exerciţiu - spre exemplu: “Preşedintele Iohannis a abdicat fără să fie rege”, cu referire la promulgarea Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, şi "Înainte de a respinge codul fiscal, preşedintele trebuia să cheme Guvernul pentru consultări", continuat, paradoxal, cu: "Avem şansa, pe această teorie a creşterii economice prin consum, să ajungem la situaţia din 2009-2010" – au scopul de a pune la îndoială, evident, corectitudinea deciziei prezidenţiale în raport cu instituţiile statului.

Dacă termenii actualei strategii ni i-am putea explica, într-un fel sau altul, vestea prostă e că jocul de azi al lui Băsescu se împerechează perfect cu acela din campania electorală pentru prezidenţialele din 2014, şi nu pare a fi, deloc, “aplecat” spre dreapta.

Şi atunci, ca şi acum – deşi nu a recunoscut-o niciodată - , fostul preşedinte a lovit în Iohannis, susţinându-l, implicit, pe Ponta.

Şi dacă s-ar fi ales acesta, Băsescu ce-ar fi fost?!
@red11: Foarte interesant interviul. Omul are o buna viziune generala. O idee am retinut-o in mod special:

"In mod paradoxal insa, riscul major pentru Romania nu il reprezinta insa toate transformarile globale despre care am vorbit cand v-am raspuns la prima intrebare. Riscul major il reprezinta incapacitatea endemica de a colabora la nivel social. Este o tara foarte veche pe care o putem vedea neintrerupt in istoria politica a ultimilor 600 de ani, marcata de perioade cu lupte epice pentru putere alternand cu perioade de dictatura absoluta. Ambele presupun incapacitate de colaborare la nivel social si un apetit urias pentru spectacolul oferit de ele. In lumea in care traim, acest lucru reprezinta un risc major. Un risc nepersonalizat pentru ca este deja o componenta a genei culturale, adica este un lucru firesc. Depasirea acestui risc nu poate fi facuta decat aducand in spatiul romanesc ideea de comunitate. Construind grupuri mari de oameni cu interese si abilitati apropiate care pot colabora in mod flexibil, fara a se cunoaste unii cu altii, in realizarea unor scopuri majore comune. Este principalul ingredient al lumii anglo-saxone si, cred eu, elementul care i-a asigurat succesul. Comunitatile functioneaza ca un organism viu, au coerenta, sunt adaptabile si evolueaza. Nu stiu daca putem sa facem o schimbare atat de mare in interiorul societatii romanesti intr-un timp atat de scurt. Dar stiu sigur ca fara ea sansele pe care le avem la un loc cat de cat onorabil in lumea care se prefigureaza acum sunt minime"
pontanacul....sau noaptea mintii in functiune :

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-14681700

Victor Ponta, acest şef de sală al alimentaţiei publice în sănătate, a propus ceea ce i se pare lui foarte democratic: ca naţia bolnavă să dea şperţ legalizat la medici, ca să-i iasă lui cuantumul electoral la salarii. Primii care l-au înjurat, pentru că sunt supuşi unei astfel de umilinţe, au fost, evident, medicii.


Dacă îmi găsiţi, acum, pe loc, încă un prim-ministru pe funcţie – lasă că el însuşi are probleme legale - care îi cere ministrului de Justiţie să găsească o soluţie pentru ca medicii să poată acţiona mai presus de lege, eu îmi fac, mâine, în faţa guvernului, o auto-operaţie estetică pe creier, pentru ca, ulterior, trepanat fiind, să-mi dau o şpagă de milioane.

Oameni buni, fraţi români, vă propun să-i cerem acestui satir, martir al propriilor apucături, in corpore, instituirea şpăgii pe meserii – evident, înregistrate la fisc şi impozitate cum se cuvine.

Păi, dacă premierul le dă dreptul medicilor la a primi şpagă impozitată, mai rău ca la ospătari – unde s-a stabilit că şpaga lor nu se impozitează -, noi, restul, plebea, de ce să n-avem dreptul la şpagă/bacşiş/ciubuc? !

Eu, dacă m-aş duce în învăţământ şi aş promova vreo doi-trei olimpici la istorie, spre exemplu, de ce să n-am dreptul la şpagă? Evident, conform legii fărădelegii propuse de premier: “contribuţia” să fie livrată, neapărat, de către părintele olimpicului, pe care l-am operat la “istoria antică” sau a “evului mediu”, după; să fie declarată şi impozitată de ANAF.

Sau, dacă m-aş face pompier, sau poliţist, sau marinar, sau educator, sau antrenor de fitness, sau lăcătuş-mecanic, de ce să n-am dreptul la şpagă?!

Cu siguranţă, fiecare meseriaş pe domeniul său ajută naţia într-un fel sau altul. Şi atunci? De ce să nu aibă fiecare dreptul la tips-ul lui, pe care să nu-l pretindă dar, firesc, să-l primească pentru că îl binemerită de la naţie? Pe care să-l declare şi pentru care să plătească impozit?!

Şi atunci, de ce să nu vină Cocoş cu tot păsăretul lui, ca să ceară şpaga ce i se cuvine, post factum, pentru bune practici şi servcii, dacă tot o declară şi va plăti taxe şi impozite la stat?! Sau toţi ceilalţi, care au beneficiat de “comisioane”, pentru că au făcut ca banul statului să circule?

De ce artistul să nu aibă şpaga lui? Sau parlamentarul, care reprezintă interesul sărmanului alegător?

Ce chichirez să aibă faptul că omul e vindecat de medic dacă parlamentarul nu-l siliconează la buzunare? De ce să nu beneficieze, atunci, fiecare senator sau deputat, consilier sau primar, preşedinte de CJ sau prefect de judeţ, ministru sau premier, de “contribuţia” lui?!

Apropo! Cred că despre asta vorbea Victor Ponta când spunea că “audierea” lui la DNA este doar o chestiune de manipulare a opiniei publice, de vreme ce, pe “contribuţia” primită de la Şova, necerută, dar încasată, a plătit taxe şi impozite la stat. Ba, chiar cu două mii de lei în plus, pe care nu le mai “pretinde” înapoi.

Cum ar veni, îi lasă statului bacşiş, pentru că a fost mulţumit de servciile lui…
Iesirile in strada ,cand sunt nemultumiri in randul populatiei, sunt primul pas spre normalitatea unei societati.

Urmatorul e iesirea la vot masiva.

Urmatorul pas e organizarea si alegerea unor lideri noi , impunerea meritocratiei , REFUZUL DE A MAI DA MITA LA ORICE NIVEL  si o curatarea reala a clasei politice.

Pana una alta haideti sa iesim in strada sa spunem ca ne-am saturat de ei.

Daca vreti sa ne pregatim de o schimbare insa , trebuie doar sa stiti ca nu e destul si pregatiti-va macar ca si gandire si pt urmatorii pasi.

http://www.realitatea.net/protestul-cole...ign=trkweb

_____________________

http://www.realitatea.net/bogdan-naumovi...23542.html

Publicitarul a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care i-a îndemnat pe români să lupte în continuare pentru schimbarea clasei politice.

"Au trecut 3 zile în care nu am scris nimic. Din respect, din tristețe, dintr-un sentiment de subită inutilitate a vorbelor. Am perceput tragedia de la Colectiv pe multe paliere: sunt tatăl unui băiat de aceeași vârstă cu cele mai tinere victime, sunt acționar la un club cu muzică live, bat la tobe într-o trupă cu care am cântat nu mai departe de miercurea trecută într-un alt club, Tribute. A fost, deci, îngrozitor de ușor să îmi imaginez tragedia din toate aceste unghiuri, unul mai rău decât altul", a scris Naumovici.

"Ce îmi e greu să îmi imaginez, însă, e ce urmează. Sunt clare energia și revolta care vibrează, cel puțin în București. Vor duce ele undeva? Cine va profita de pe urma lor? Cetățenii, sau, din nou, a câta oară, un politician sau altul? Graba cu care aceleași trompete dintotdeauna încearcă să direcționeze revolta, mai subtil sau mai vădit, către țintele lor comandate, mă convinge că ei nu și-au schimbat metehnele de a se urca chiar și pe cadavre pentru a-şi bifa agendele. Dar noi, oare, vom schimba ceva? Sau va fi, încă o dată, focul de paie care a dat jos un MRU pentru a pune un Ponta sau culcatul pe urechea în care încă răsuna refrenul 'Ne-am luat țara înapoi', mulțumiți că am pus un președinte neamț care va rezolva totul de unul singur? Când vom învăța că schimbându-i unii cu alții nu facem decât să fim păpuși în jocul lor de-a puterea, de-a guvernatul, de-a hoții și hoții, că vardiști nu mai sunt demult?

Jos Piedone! De acord. Ca să vină cine? Știe cineva cine e viceprimar la sectorul 4? Crede cineva ca în celelalte sectoare cluburile funcționează cu inspecții, autorizații și impozite plătite la zi? Atunci de ce nu "Jos toți primarii de sector"? Jos Oprea! Și mai de acord! Cine vine în locul lui? Unul de la PSD, unul de la PNL sau altul, tot de la UNPR? Presiunea, întreținută, pe Oprea, nu pare să aibă decât miza schimbării sau menținerii guvernului, nimic altceva. Să ieși în stradă ca să revendici ceva, orice, de la actualii politicieni este doar un corolar al celebrei teoreme a lui Einstein:"Doar nebunii cred că, făcând acelaşi lucru de fiecare dată, vor obține alt rezultat". Ce ne așteptăm? Că vom striga 'Nu mai furați!', iar ei se vor căi subit și vor mărturisi milioanele din insulele Cayman?! Că vom decreta 'Corupția ucide!', iar ei își vor cere iertare și de mâine vor deveni slujitori ai binelui public? Atât de naivi să fim?", a adăugat el.

În continuare, publicitarul a arătat că "nu există altă opțiune decât înlocuirea lor cu oameni complet noi" şi "există altă variantă decât să candidați și să fiți votați".

"Toată această energie, toată această revoltă ar trebui să ducă la o nouă clasă politică. Mai întâi la București. Mai întâi în alegerile locale. Acum ar trebui să se nască Partidul ‪#‎Colectiv‬. Sau oricum altcumva s-ar chema. Sau poate nici măcar un partid, ci o listă de candidați. E nevoie de 178 candidați la consiliile de sector, 54 la consiliul general, 6 primari de sector și un primar general al Capitalei. 239 candidați pentru a schimba din temelii Bucureștiul! Candidați, deci!", a mai spus el.

"Iar dacă aveți 20 sau 25 de ani și încă nu sunteți pregătiți să conduceți o primărie, sunt convins că ştiți pe cineva, onest și competent, dar în primul rand onest, care o poate face. Poate este tatăl tău, poate un unchi, un prieten de familie sau profesorul tău preferat. Aproape că oricine e mai bun ca 'ei'. Aveți 8 luni să îi găsiți, să îi propuneți, să ii triați, iar în iunie 2016 să îi votați și să declanşați schimbarea României, de la București. Nimic nu împiedică repetarea modelului în alte orașe. Avem nevoie de 239 de candidați pentru București. Aproape la fel de mulți ca victimele din #colectiv", a mai scris Bogdan Naumovici în cele din urmă.
Citat:Ponta demisioneaza
http://www.gandul.info/stiri/premierul-v...comentarii

Sfarsitul unei "frumoase" prietenii. Big Grin
Trag urmatoarele concluzii:
1) Meciul intern dintre Dragnea si Ponta e in plina desfasurare. Dragnea a simtit miros de sange inca de la prezidentialele pierdute de Ponta, se simte pe cai mari, simte ca are vant din spate.
2) Au simtit momentul propice sa se traga pe cur si sa arunce toata vina pe Oprea si "Piedone",  ii scot pe ei la inaintare. Chipurile ei sunt de partea populatiei. O p***! Vor doar sa scape.
3) Cica Ponta va ramane totusi pana se va gasi un inlocuitor. Demisia sulii! Imi place insa ca o anunta Dragnea sa puna si mai multa presiune pe "albanez".
(04-11-2015, 11:55)Kidu a scris: [ -> ]1) Meciul intern dintre Dragnea si Ponta e in plina desfasurare. Dragnea a simtit miros de sange inca de la prezidentialele pierdute de Ponta, se simte pe cai mari, simte ca are vant din spate.
Istoria se repeta, imi aminteste de meciul Ponta-Geoana Smile Pacat ca Dragnea e condamnat penal, deci ce pozitii ar putea ocupa defapt?
zgonea iasa si el de partea protestatarilor pus de dragnea, intr-un articol simultan cu demisia lui ponta. Probabil zgonea va fi varianta lor de premier. oprea e si el demis daca se reface guvernul....pana la noi negocieri cand va reveni prin interpusi sunt sigur. O miscare tipic politicianista. Demisia lui ponta care era oricum terminat si incercarea de a-l pastra pe oprea si voturile sale in coalitie pe modelul "uite s-a sacrificat ponta ca sa nu trebuiasca sa iti dai tu demisia , sper ca vezi cat de mult te apreciem si cate facem sa ramana coalitia psd-unpr unita"

Chiar si cu riscul declansarii unei degringolade pe termen scurt , daca Iohannis ar avea consilieri cu "cojones" ar trebui luat in calcul refuzul nominalizarii unui premier psd-unpr si nominalizarea unei variante minoritare .Daca parlamentul refuza prounerea presedintelui de 3 ori se poate dizolva parlmanetul si organiza alegeri anticipate.
E o varianta de luat in calcul acum si cu presiunea strazii. Doar asa am inlocui dintr-un foc mai mult decat 1-2 viermi si am avea ocazia sa ii schimbam efectiv pe toti odata, oricum 90% din acest parlament e format din gunoaie si lichele .

Aici explicatii detaliate privind procedurile care urmeaza acum :

http://www.realitatea.net/demisia-lui-po...ign=trkweb

Ce urmează pentru România:

Presedintele trebuie sa ia act de demisia lui Ponta

- odata cu demisia premierului, intreg guvernul este considerat demis

- presedintele numeste prin decret un premier interimar, până la formarea noului Guvern

- interimatul poate dura 45 de zile

- in aceasta perioada Guvernul poate emite doar Hotarari. Fara proiecte de lege sau ordonante

DESEMNAREA NOULUI PRIM-MINISTRU

- presedintele trebuie sa convoace partidele parlamentare la consultari (daca exista un partid cu majoritate absoluta in Parlament, doar acesta ar fi fost consultat)

- in urma consultarilor, desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru

- candidatul va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului si a listei cu noii ministri

- daca in decurs de 60 de zile de la prima solicitare sunt respinse CEL PUTIN doua propuneri de prim-ministru, Presedintele României poate sa dizolve Parlamentul, dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12