Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Scena politică românească
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
La scurt timp după scrisoarea emoţionantă a unei tinere către Victor Ponta, care a făcut înconjurul internetului, un tânăr a redactat pe Facebook o scrisoare şi mai emoţionantă! Potrivit specialiştilor, aceasta a făcut până acum înconjurul Internetului de trei ori.

[Imagine: scrisoare_catre_victor_ponta.jpg]


Mesajul aici
Chiar daca Mixich (din motive subiective) nu da prea tare in incapresedinte pentru bolboroselile tipice de baba barfitoare a satului cu "spionul minune care nu mai este si nici nu mai amintim de el" , face totusi o radiografie corecta a guvernarii ultimilor 2 ani si trage o concluzie usor comica/amara la sfarsit

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18129...-vedem.htm

Traian Băsescu pare să sugereze că fostul ofiţer acoperit este Victor Ponta. E improbabil ca dovezile preşedintelui României să fie solide, căci oficial ele nu vin dinspre o instituţie a statului. Dar, în ciuda aparenţelor, o astfel de posibilitate nu ne aduce prea multe informaţii noi despre Victor Ponta.

Capacitatea lui imensă de disimulare este deja evidentă: o partitură cântă când vizitează capitale occidentale şi cea opusă când vizitează studiourile Antenei 3. Seninătatea cu care minte este deja proverbială. Dar asta face parte din arsenalul oricărui politician cu ambiţii, fie încă acoperit, fie deja descoperit de soartă. Nu asta e îngrijorător la viitorul nostru alături de Victor Ponta. Altceva mă roade.

Victor Ponta conduce guvernul României de doi ani şi jumătate. E deja mult dar va fi probabil cel mai ignorat fapt din această campanie prezidenţială. În aceşti doi ani şi jumătate, Ponta a avut parte de o majoritate parlamentară solidă şi de sprijinul propagandistic a două importante televiziuni de ştiri. Acesta, propaganda, este singurul front pe care bilanţul lui Victor Ponta este clar pozitiv. Beneficiile acestei victorii îi revin doar lui şi grupului care îl sprijină. Dar noi, poporul votant şi plătitor de biruri, cu ce ne-am ales?

Managerial Ponta a început prost: vă amintiţi de numeroşii miniştri nominalizaţi în primăvara lui 2012 şi apoi retraşi din motive de incompatibilitate sau plagiat? Vă amintiţi de „cel mai cinstit guvern pe care România l-a avut” şi care a ajuns să numere printre membrii săi oameni aflaţi în astăzi la puşcărie?

Deşi aflat de peste un deceniu în politică, Victor Ponta a eşuat în a-şi alege cei mai competenţi coechipieri pentru cel mai important organism politic pe care l-a avut în subordine: guvernul României. Pentru că Victor Ponta este obişnuit să-şi aleagă colaboratorii cei mai şmecheri, nu cei mai competenţi. Rezultatele?
În educaţie: elevii români din primele clase au început şcoala în 2014 fără manuale. Nu-i nimic, vor folosi „fişe”.
În transporturi: construcţiile de autostrăzi au fost întârziate sau blocate din motive birocratice. Nicio autostradă nou începută în ultimii doi ani şi jumătate. Nu-i nimic, ardelenii s-au obişnuit să ajungă de două ori mai repede la Viena decât la Bucureşti.
În sănătate: activitatea Institutului Cantacuzino de producere a vaccinurilor a eşuat într-un mod periculos. La sfârşitul anului trecut Victor Ponta s-a fotografiat triumfător cu prima fiolă de „vaccin gripal românesc” care, ulterior, s-a dovedit a fi toxică. Guvernul a încercat să ascundă scandalul. Nu-i nimic, oricum tuturor ne vine sorocul la un moment dat.
În afacerile cu alte ţări: Kazahstanul deţine grupul Rompetrol, una din cele mai puternice companii petroliere active la noi. Guvernul Ponta a renunţat să mai recupereze de la kazahi o datorie de 400 milioane de dolari pe care aceştia trebuiau să o plătească României. Nu-i nimic, oricum n-aveam ce face cu atâţia bani.
În respectarea legilor: guvernul Ponta a anulat pentru 45 de zile legea care interzice aleşilor locali să schimbe partidul pe lista căruia au fost aleşi. Temporar s-a dat liber la traseism politic. Nu-i nimic, oricum ştiam că legile sunt făcute doar pentru căţei.
Şi exemplele ar putea continua, sunt mai multe, dar am enumerat situaţiile despre care Victor Ponta a avut cu siguranţă cunoştinţă şi în care are responsabilităţi directe.

„Mă voi lupta în primul rând pentru ca România şi românii să fie din nou uniţi”, a clamat Ponta în discursul prin care şi-a lansat candidatura la prezidenţiale. Foarte frumos domnule Ponta, şi eu, ca toţi ceilalţi români, dorim să fim uniţi. Doar că incompetenţa nu uneşte, ci dezbină mai abitir decât cel mai atroce comandant de navă.

Traian Băsescu a fost mai norocos decât Victor Ponta. A devenit preşedinte la începutul unei înfloritoare perioade economice şi într-un context internaţional foarte favorabil României. Astăzi, la orizont, sunt nori mai negri decât oricând în ultimii 25 de ani.

Rusia condusă de un ofiţer KGB (descoperit) îşi invadează vecinii şi vorbeşte despre arme nucleare. Şeful Ungariei vecine practică autoritarismul şi vântură revizionismul maghiar. Extrema dreaptă naţionalistă a devenit cea mai de succes mişcare politică din Franţa. Scoţienii, conduşi de un lider care îl admiră pe Vladimir Putin, votează pentru separatism. În Orient a apărut un stat islamic terorist care decapitează occidentali şi controlează un teritoriu mai mare decât România. Iar Statele Unite sunt conduse de cel mai ezitant şi izolaţionist preşedinte din ultimele decenii.

Uniţi privim spre viitorul nostru alături de Victor Ponta. Ce vedem? O Românie aflată sub nori negri, condusă de cel mai incompetent preşedinte din ultimul sfert de veac. Şi asta mă deranjează mai mult decât hoţia sau demagogia. În astfel de condiţii, parcă aş prefera ca Victor Ponta-preşedinte să fie ofiţer acoperit. Am mai avea totuşi o şansă
Citat:Faraoane, faraon roşu de Dâmboviţa,

Ştii ce-am văzut eu pe stadionul în care ţi-ai înghesuit lăudătorii? Bani, purcoaie de bani. Ai aruncat cu banii în mulţime ca un manelist. Le-ai lipit 100 de lei pe frunte amărâţilor ălora pe care i-ai adus cu autobuzul din satele lor scufundate în beznă.

I-ai cărat sute de kilometri, i-ai îmbrăcat în tricouri roşii şi le-ai pus în mână un steag nou nouţ. Le-ai spus să fie mândri că sunt români. Le-ai dat popcorn şi suc şi i-ai făcut să viseze că viaţa lor e un mall cu sclipici.

Cât fast, câtă grandomanie, câtă amăgire! În ţara fără şosele, fără locuri de muncă, fără canalizare şi fără apă curentă în sate, în ţara asta de chirpici, ai reuşit să construieşti o piramidă din 70.000 de trupuri. În ţara celui mai mare steag din lume, a celui mai lung cârnat şi a celor mai mulţi Moşi Crăciuni, tu ai mai stabilit un record absurd: cei mai mulţi invitaţi la o zi de naştere.

Ai vrut să faci o demonstraţie de forţă, să ne arăţi că oamenii te vor. Te-ai întrebat de ce au plecat atâţia înainte să-ţi începi discursul? Poate că şi ei s-au simţit prea umiliţi de fala Luminăţiei Tale.

Monumentalule,

Ţi-ai pus două coloane ale infinitului de-a stânga şi de-a dreapta scenei ca să te cocoţi spre galaxii.

L-ai auzit săptămâna asta pe lingăul care se gudura pe lângă tine, doar-doar l-oi scăpa de puşcărie? Nici lui Ceauşescu n-au cutezat să-i spună că e „o galaxie-română-n devenire”. O, devenire! Tu, care ai fost întotdeauna mic şi acum ai ajuns mare, tu n-ai cum să înţelegi ridicolul odelor şi osanalelor, al pupatului în cur, al prosternărilor. Nu doar că nu ţi se par nefireşti, ai ajuns să crezi că ţi se cuvin, pentru că tu aduci soarele şi atingi istoria cu tâmpla. Pentru că tu faci Marea Unire, eroule între eroi.

Versurile care altădată îi umflau pieptul lui Ceuşescu îţi gonflează ţie azi ego-ul. Aicea este ţara ta şi neamul tău cel românesc, aicea este ţara nalţilor stejari dintre care tu eşti cel mai înalt şi mai verde. Ce păcat că nu mai trăieşte un bard care să-ţi organizeze un Cenaclu Flacăra!

Câtă iubire de sine, câtă vanitate, câtă orbire!

Astrule,

Te iubeau unii azi la televizor până la greaţă. Cântarea României, genialule conducător. În trei ani, te-ai aşezat peste ţara asta cu toată greutatea, de-ai deşelat-o. Da, pentru voi e nevoie de un stadion mult mai mare şi de o plasmă cu diagonala de 10 metri ca să vă încapă toată dragostea de România. „Suntem cel mai puternic partid din România care este îndrăgostit de ţara lui”, ne-aţi spus astăzi. În sfârşit, ai ajuns cel mai iubit fiu al poporului.

Doamne fereşte de aşa o dragoste! Cu cât ţara e mai necăjită, cu atât mai gras e faraonul.

SURSA: Florin NEGRUTIU


Haha... De fapt sunt oltenii de la Echipa lui mititelul la un meci din sezonul trecut suprapusi cu filmarea asta
Discurs bun, bine gandit si potrivit pentru imaginea si ideea campaniei lui Iohannis. Eu sper....

http://www.gandul.info/politica/klaus-io...i-13352676

Klaus Iohannis a spus, în discursul rostit la mitingul de lansare, că viziunea sa este "România lucrului bine făcut", intrând în competiţie cu gândul "să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea" şi că îşi provoacă contracandidaţii la o dezbatere serioasă.

"Mărturisesc, nu e uşor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamţ, dintr-un oraş din centrul ţării, voi fi astăzi în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti, vorbind în numele a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetăţenii acestei ţări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi aţi făcut acest lucru posibil. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Preşedinţia României cu încredere şi convingere", a afirmat Iohannis în faţa susţinătorilor prezenţi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei.

El a mai spus că este "un om al faptelor, nu al vorbelor goale", "un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului şi spectacolului", "un om care construieşte, nu care distruge".

"Viziunea mea, ca preşedinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (...) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiţia prezidenţială cu acest gând: să facem din România o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!", a continuat el.
Daca ajunge Klaus presedinte, sper sa scape cat de repede poate de blaga, falca and co. Altfel cred ca nu schimbam nimic.
Stiu ca sunt doar vorbe deocamdata, insa faptul ca spune cu subiect si predicat si isi asuma niste directii pe care pana acum nu si le asuma nimeni public pe mine ma face sa fiu increzator. Va rog sa cititi si voi discursul de azi si sa spuneti ca nu v-ati gandit si nu v-ati dori sa avem asa ceva pentru Romania ? Eu unul l-as fi votat oricum fiindca nu imi mai doresc fosti fsnisti la conducerea tarii, dar faptul ca a inceput cu educatia , singura solutie pe termen scurt,mediu si lung de a vindeca Romania , mi s-a parut genial. Da stiu blaga&falca sunt acolo , dar ceva imi spune ca nu vor reusi sa se impuna cu "vechiul stil de lucru". Cel putin sper Sad . Oricum daca macar unul din obiectivele asumate azi va reusi in urmatorii 5 ani si tot e ceva. Macar un obiectiv , nu cred ca am sperante prea mari, nu ? Sau .....

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-1820...-facut.htm


"Doamnelor si domnilor,

Va multumesc ca ati raspuns invitatiei noastre si sunteti astazi aici.

Am spus ca imi doresc mai mult dialog si mai multa dezbatere pe teme importante pentru romani.

Am spus, de asemenea, ca acesta va fi modul in care voi face politica in calitate de Presedinte al Romaniei: aducand oamenii impreuna, la masa dialogului, cu seriozitate.

Evenimentul de astazi este, daca vreti, o prefigurare a acestui mod de exercitare a functiei de presedinte. Si sper sa fie doar inceputul unei dezbateri mai ample, pe probleme reale care ii preocupa azi pe cetatenii Romaniei.

Mi-as dori ca in aceasta campanie sa incepem sa daramam mituri, sa deconstruim prejudecati care ne-au tinut pe loc si sa vedem dincolo de ele.

Nu noi ca persoane, ci noi, romanii, ca popor, ca societate, ca natiune de cetateni.

Nu intamplator mi-am intitulat viziunea si proiectul prezidential Romania lucrului bine facut.

Romania lucrului bine facut incepe exact cu abandonarea a doua asemenea mituri, a doua idei paguboase si deloc adevarate:
aceea ca in "Romania nu se poate, ca la noi e altfel."
si aceea ca "merge si asa", "ne-om descurca noi cumva."
Din pacate, pe ultima dintre ele am auzit-o chiar de la cel care conduce Guvernul Romaniei.

Eu cred ca ceea ce ni se potriveste este tocmai filosofia lucrului bine facut. Vine din trecutul nostru, din ceea ce am construit ca natiune de-a lungul timpului.

Exista parti din mostenirea noastra istorica si culturala care sunt expresia "lucrului bine facut" si cu care ne mandrim. Le stiti, pe unele dintre ele le-ati putut vedea si aici.

De ce Romania lucrului bine facut este o viziune prezidentiala? Pentru ca presedintele este cel care poate imprima o directie natiunii.

In afara atributelor sale constitutionale, presedintele are si un rol mai greu de descris, dar crucial. Cadrul constitutional ne spune ce poate face presedintele.

Insa, nu doar ce face presedintele conteaza, ci mai ales comportamentul, conduita, tinuta si expresia lui publica. Acestea au, de fapt, un impact major asupra mediului politic si asupra intregii societati.

O schimbare profunda in societate nu poate incepe decat de la varf, de la presedinte ca persoana investita cu cea mai mare incredere si legitimitate democratica.

Daca vrem altfel de politica, trebuie sa incepem prin a avea un presedinte cu alta conduita, tinuta si expresie publica.

Am vazut ca Victor Ponta vrea sa fie un presedinte util. Util cui? Util baronilor? Util puscariabililor? Util clientelei politice?

Romanii pot judeca deja intre modelul de politician asa-zis "util" si modelul pe care eu l-am asumat: acela bazat pe seriozitate, respect, competenta si rezultate masurabile.

Sunt cateva domenii importante in raport cu care, ca Presedinte, ma angajez sa fiu garant. Iar cand spun "garant", inteleg prin asta ca voi fi ferm in fata oricaror abuzuri sau derapaje, din partea oricui.

Veti avea in mine garantul marilor orientari de politica externa si de securitate ale Romaniei: parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana.

Aceste mari orientari trebuie consolidate si trebuie sa capete o noua dimensiune calitativa.

Romania trebuie sa se afirme ca un aliat de incredere si ca partener respectat, cu identitate bine conturata in Uniunea Europeana, in NATO si alte organisme de cooperare regionala si internationala.

In viitorii 10 ani, Romania poate deveni un reper important pe harta geopolitica mondiala, prin furnizarea de securitate in plan regional.

In perspectiva acestui rol, voi sustine, in calitate de Presedinte al Romaniei, majorarea bugetului pentru aparare la 2% din PIB.

Veti avea in mine un garant al statului de drept si al independentei justitiei.

Statul de drept nu este o notiune abstracta, ci una cat se poate de concreta.

In vreme ce stanga doar afirma acest principiu, parlamentarii sai votand in mod constant pentru mentinerea imunitatii celor urmariti penal, dreapta se pozitioneaza in mod clar in sensul sustinerii demersurilor justitiei.

Tema independentei justitiei ne diferentiaza astazi de stanga politica.

Consolidarea statului de drept este instrumentul prin care ne putem opune "baronizarii" si feudalizarii Romaniei.

Nu in ultimul rand, veti avea in mine un garant al principiului ca cetateanul este inaintea statului, iar institutiile statului servesc si respecta cetateanul.

Prea mult timp si prea adanc s-a perpetuat impresia ca cetatenii lucreaza ei in folosul statului. Sau ca sunt cifre intr-o contabilitate si birocratie seaca.

Nu. Statul trebuie sa inceteze sa mai fie o piedica pentru romani si sa devina eficient, dinamic si suplu, adaptat permanent nevoilor cetateanului.

Este rolul Presedintelui Romaniei sa indice permanent aceasta prioritate celor responsabili.

Doamnele si domnilor,

Stiu ca sunt cateva intrebari pe care multi romani le au. Sunt intrebari pe care le-am auzit direct de la oamenii cu care m-am vazut in ultima vreme si care trebuie sa primeasca un raspuns.

Ce faceti cu tinerii sa nu mai plece din tara?

Ce faceti cu educatia si sanatatea?

Cum rezolvati problema locurilor de munca?

Presedintele nu poate raspunde singur, nici nu poate decide el politici publice. Dar Presedintele poate si este dator sa expuna o viziune, sa fie mediatorul unei dezbateri si sa genereze acord larg pe asemenea teme.

Din aceste motive, proiectul meu prezidential se vrea a fi preambulul unui proiect de tara.

In afara elementelor care tin in mod direct de exercitarea mandatului si atributiilor prezidentiale, propun opiniei publice 11 teme nationale de dialog si acord, pentru o Romanie a lucrului bine facut.

Nu-mi imaginez ca este usor, ca se pot schimba peste noapte mentalitati si practici perpetuate ani de zile.

Dar stiu ca am forta si determinarea sa fac acest lucru posibil. Si sunt convins ca aceasta este singura cale pentru ca Romania sa fie un stat cu adevarat occidental, care ofera prosperitate si demnitate cetatenilor ei.

Prima arie tematica tine de marile sisteme publice - educatie, sanatate, pensii.

Reforma lor a fost mereu un deziderat, un obiectiv afirmat, niciodata pe deplin infaptuit. Ce s-a construit intr-un an s-a distrus intr-o luna, la fiecare schimbare de putere si de ministru.

Incercarile de dialog si de acord pe aceste subiecte au esuat pentru ca au fost personalizate sau politizate, pentru ca nu au fost scoase din sfera conflictului. Nu au fost gandite pentru viitor, pentru urmatorii 10, 20 de ani, ci pentru prezent.

Incep cu educatia, ca prioritate. Nu doar pentru ca formatia mea este aceea de profesor. Ci plec de la premisa ca o societate nu poate fi, pe termen mediu sau lung, mai buna decat sistemul sau de educatie.

Viziunea mea este aceea a unei societati care isi bazeaza cresterea si dezvoltarea pe educatie. Daca vrem o natiune prospera, daca vrem ca fiecare individ sa-si valorifice intregul potential va trebui sa investim in educatie.

La sfarsitul ciclului preuniversitar, elevii trebuie sa aiba optiuni diferite si diverse, in functie de abilitati si preocupari. Nu avem voie sa mai lasam pe drum o jumatate de generatie.

Mediul universitar nu trebuie sa produca someri cu diploma, ci oameni bine pregatiti, specialisti, care isi gasesc loc pe piata muncii.

Este inacceptabil pentru o societate civilizata, pentru Romania secolului XXI, ca elevii sa nu aiba manuale in prima zi de scoala.

Aud acum ca guvernul mai taie inca niste bani de la educatie. Ma intreb daca nu cumva in mod deliberat se doreste limitarea sau distrugerea sistemului de educatie de catre actuala guvernare.

Cu cat investim mai mult in educatie, cu atat vor disparea mita electorala, pomenile, mentalitatea de asistat si saracia, cu atat nu vor mai putea fi tinute captive segmente importante de cetateni, de alegatori. Iar acest lucru nu convine celor care guverneaza azi.

Nu doar investitia in educatie, ci si investitia in sanatate este cruciala pentru viitorul unei natiuni.

In Romania lucrului bine facut, pacientul va fi cu adevarat in centrul sistemului, va sti clar care ii sunt drepturile, ce servicii primeste pentru ceea ce plateste, iar personalul medical va fi tratat cu respect si salarizat pe masura.

In Romania lucrului bine facut, banii publici, si asa insuficienti, nu vor mai fi risipiti pe servicii ineficiente, ci vor fi directionati corect, in asa fel incat problemele de sanatate sa fie rezolvate cat mai aproape de pacient si in modul cel mai eficient din punctul de vedere al costurilor.

Prioritatea acordata sanatatii trebuie sa se reflecte intr-o crestere a finantarii. Aici e nevoie de consens politic.

Dar aceasta crestere a finantarii trebuie insotita, ba chiar precedata, de instituirea unor mecanisme legislative, de management, de control si sanctiune, care sa constituie garantia ca banii publici sunt cheltuiti in mod corect si eficient.

Ca Presedinte al Romaniei, voi chema toate fortele politice sa discutam impreuna viitorul sistemului de pensii.

Stim cu totii ca raportul dintre salariati si pensionari este din ce in ce mai dezechilibrat si ca sistemul de pensii este supus unei presiuni crescande.

Cu toate acestea, nu a existat nici macar o discutie despre posibile solutii. In schimb, si pensionarilor si angajatilor li se servesc promisiuni sau pomeni electorale. Nu asa vom rezolva problema.

Este important sa decidem daca vom conserva actualul sistem care se bazeaza pe principiul solidaritatii intre generatii, in care plata pensiilor se face din contributiile celor aflati in munca sau trecem la un sistem de conturi individuale de economisire prin investitii prudentiale, centrat pe principiul contributivitatii, al responsabilitatii individuale si al definirii si garantarii beneficiilor. Si cum pregatim o asemenea trecere.

In paralel, viitorul Presedinte al Romaniei trebuie sa abordeze o provocare pe termen lung despre care nu s-a vorbit in mod serios si responsabil la nivelul clasei politice: reducerea dramatica a populatiei tarii noastre si perspectiva accentuarii acestui trend in urmatorii ani.

Problema demografica este direct corelata cu abordarea pe care o avem in domeniul economic, cu educatia si sanatatea.

Fara o clasa de mijloc puternica si fara o economie competitiva, fara o imbunatatire a starii de sanatate a populatiei, fara o educatie care sa ofere sanse de viitor, fara un sistem de pensii sustenabil, nu vom putea raspunde eficient acestei provocari.

Doamnelor si domnilor,

A doua mare arie tematica tine de transformarea Romaniei intr-o tara cu adevarat dezvoltata economic, prospera si competitiva in Europa si in lume.

Vorbesc aici despre asigurarea unei cresteri economice sustenabile, bazate pe competitivitate, despre consolidarea si extinderea clasei de mijloc, despre o agricultura generatoare de locuri de munca si bunastare, dar si despre o infrastructura care sa conecteze Romania la Occident.

O crestere economica bazata pe competitivitate va fi o crestere sanatoasa, sustenabila, care se va vedea nu doar in statistici, ci in locuri de munca, in bunastarea vietii de zi cu zi a oamenilor.

Prioritatea in Romania lucrului bine facut trebuie sa fie stimularea actorilor economici performanti, a investitorilor straini si autohtoni pentru a crea locuri de munca.

Daca vrem ca investitiile sa vina, nu sa fuga din Romania, daca vrem mai multi bani la buget si in economie, solutia este nu sa crestem taxe sau sa carpim economia. Ci sa gandim responsabil un model economic care incurajeaza performanta, initiativa privata si dezvoltarea durabila.

O proba importanta in urmatorul mandat va fi aderarea Romaniei la zona euro, care trebuie precedata de politici publice care sa asigure predictibilitate si accelerarea cresterii economice.

Absenta unei infrastructuri functionale, care sa lege Romania de celelalte state europene, risca sa lase tara noastra la periferia Uniunii Europene si reprezinta un impediment serios in dezvoltarea economica, atragerea de investitii, promovarea turismului si culturii etc.

In Romania lucrului bine facut, kilometrii de autostrada nu raman pe hartie, ci sunt construiti, contractele sunt incheiate corect, nu in detrimentul statului roman, iar termenele de finalizare sunt respectate.

La randul sau, agricultura romaneasca poate deveni un motor de crestere economica, prin crearea de locuri de munca pentru populatia din mediul rural si prin sustinerea performantei si a veniturilor agricultorilor.

Romania poate deveni numarul 1 in Uniunea Europeana in privinta agriculturii ecologice. Acesta este un obiectiv de tara pe care ni-l putem asuma pe termen lung.

A treia arie tematica priveste reforma institutiilor politice si administratiei. Avem aici cateva restante si cateva directii fundamentale de clarificat. Acestea trebuie scoase din zona politicianista, a calculelor electorale si intereselor de moment.

O prima tema este modificarea Constitutiei. Misiunea mea, in calitate de viitor Presedinte al Romaniei, este ca, in anul 2015, sa relansez si sa impulsionez finalizarea dezbaterilor cu privire la schimbarea Constitutiei.

A doua tema importanta a anului 2015 priveste reforma de fond a legislatiei electorale.

Romania nu-si mai poate permite un nou mandat parlamentar in conditiile unui sistem electoral care genereaza anomalii precum: cresterea artificiala a numarului de parlamentari, obtinerea de mandate cu un numar insignifiant de voturi si, in ultima instanta, degradarea accentuata a increderii cetatenilor in institutiile democratiei reprezentative.

Ca Presedinte al Romaniei, cred ca statul roman are datoria de a lua toate masurile necesare pentru ca milioanele de romani care muncesc si traiesc in afara granitelor sa-si exercite dreptul fundamental la vot.

Sunt in favoarea votului electronic si in favoarea votului prin corespondenta, in conditiile asigurarii unei depline securitati, astfel incat sa nu existe niciun fel de suspiciune asupra corectitudinii procesului electoral.

De altfel, romanii de pretutindeni au un loc important in proiectul meu prezidential. Imi propun infiintarea unui Consiliul Consultativ, care sa ierarhizeze prioritatile noastre in ceea ce priveste romanii de pretutindeni si sa identifice solutiile potrivite.

Un alt subiect important al reformei politice priveste relatia dintre partide si administratia publica. Din 4 in 4 ani, partidele "ocupa" efectiv administratia publica centrala si serviciile ei deconcentrate in judete prin numiri politice, dar desfasurate sub paravanul unei legislatii aparent legate de functia publica. De fiecare data, atunci cand se schimba culoarea politica a guvernarii, urmeaza un proces masiv de inlocuiri in administratia publica, insotit de conflicte.

Trebuie sa punem capat acestei ipocrizii si sa ajungem la un model rational al functiei publice care sa aiba stabilitate si predictibilitate pe termen lung. Obiectivul meu este ca, impreuna cu toate partidele, sa fixam o departajare realista si onesta, de la nivel national pana la nivel local, a functiilor numite politic de functiile de cariera administrativa.

Ca Presedinte al Romaniei, voi sustine reluarea unei discutii serioase cu privire la regionalizare si descentralizare. In Romania lucrului bine facut, proiectul de regionalizare-descentralizare reprezinta o noua viziune asupra statului roman si a organizarii administrativ teritoriale, printre trecerea de la trei la patru nivele: (1) central; (2) regional; (3) judetean; (4) local.

Tinta acestui proces trebuie sa fie, pe de-o parte, eliminarea decalajelor de dezvoltare, iar pe de alta parte, determinarea unui efect de antrenare a intregii economii.

Doamnelor si domnilor,

Am dedicat un capitol special Republicii Moldova. Ca Presedinte al Romaniei, nevoia de a construi un "nou Snagov" pentru societatea romaneasca va fi cadrul in care imi voi asuma problematica Republicii Moldova.

Comuniunea de limba, istorie, civilizatie si cultura fac din relatia Romaniei cu Republica Moldova un episod unic la nivel european. Indiferent de culoarea politica a guvernarii de la Bucuresti, Romania are o datorie fata de cetatenii de dincolo de Prut, derivata tocmai din aceasta relatie speciala.

Exista doua tipuri de declaratii publice privind Republica Moldova. Pe de-o parte, angajamentul ferm al Bucurestiului de a sprijini Chisinaul in drumul sau european iar, pe de alta, ideea reunificarii celor doua state. Ar fi o eroare sa le consideram drept contradictorii. Avem, in acest moment, ca proiect politic asumat unanim - Presedintie, Guvern, Parlament - ideea de sprijin european pentru Chisinau.

A pune "reunificarea" impotriva "integrarii" e gresit si inutil. "Reunificarea" este alternativa pe care doar Bucurestiul o poate oferi si doar Chisinaul o poate accepta si beneficia de ea.

Daca cetatenii Republicii Moldova nu doresc reunificarea, nimeni nu ii poate forta, iar daca o doresc, nimeni nu ii poate opri sa o faca. Aceasta este consecinta ultima a relatiei speciale dintre cele doua state.

Batalia politica interna nu trebuie sa impiedice elitele Romaniei sa gandeasca relatia cu Republica Moldova, in perspectiva post- sau ne- electorala. Presedintele Romaniei va trebui sa aiba un rol determinant in acest proces.

Doamnelor si domnilor,

Doua momente majore, cu adevarat istorice, vor marca perioada urmatorilor cinci ani.

In 2018 Romania implineste 100 de ani de la desavarsirea statalitatii sale prin actul Marii Uniri de la 1918. In 2019, Romania este chemata sa asigure Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Acestea fac din mandatul viitorului presedinte unul cu totul special si, mai ales, incarcat de o dubla responsabilitate.

In primul rand, vom avea de trecut un test intern, in raport cu noi insine, cu cetatenii acestei tari.

A doua responsabilitate priveste necesitatea unei Romanii competente si competitive. Momentul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene trebuie sa ne gaseasca cu toate temele europene facute. Acesta este al doilea test, in fata Europei si a intregii lumi.

Am expus aici, cred eu, teme mari, grele, cu semnificatie. Avem restante la capitole importante, la altele am pornit pe un drum, dar mai sunt multe de facut.

Nu ne mai permitem sa pierdem timpul. Nu vreau sa ajungem in 2018 sau in 2019 si romanii sa intrebe: ce ati facut pana acum, timp de 30 de ani, cu aceasta tara.

Iar raspunsul sa fie: mai nimic sau prea putin. Pentru ca am fost prea ocupati cu scandalul zilnic, cu cautatul agentilor acoperiti, cu speculatiile si scenariile, cu mizele mici si orgoliile marunte.

Vreau ca in 2018 si 2019 romanii sa simta deja ca traiesc intr-o tara a lucrurilor bine facute, o tara occidentala, in care se simt respectati si demni. Ca Romania merge pe un drum, cu obiective precise si ca generatiile urmatoare au un viitor".
Şi oamenii lui Ponta ştiu să scrie bine Cool (interviu către presa locală)

Ca președinte, obiectivul și angajamentul meu central este ca fiecare român să se bucure, treptat, de efectele pozitive ale rezultatlor guvernării în propriul nivel de trai – fiecare să se bucure cu adevărat de viaţa acasă, în România.

Domnule Victor Ponta, vorbiți constant despre o „Mare Unire a românilor”. Ce înseamnă aceasta mai exact?
Marea Unirea înseamnă să dărâmăm zidurile care au fost construite între noi, zidurile între cei din Ardeal şi cei din Moldova, între cei din Muntenia şi cei din Banat, între cei de dreapta și cei de stânga, între cei bogaţi şi cei săraci, între cei care lucrează la stat şi cei care lucrează în privat, între bătrâni şi tineri, pacienți și medicii, profesorii și părinții. S-au construit zece ani numai ziduri. Rolul Preşedintelui este acela de a-i trata pe toţi în mod egal, să le garanteze tuturor românilor accesul egal la drepturi, respect, siguranţă şi stabilitate. De aceea, îi chem pe oameni alături de mine, să dărâmăm toate aceste ziduri, să fim mândri că suntem români şi să facem din nou acea unire de care România are nevoie!

Credeți că România de astăzi are nevoie de un astfel de proiect?
Cu siguranță! România are nevoie de un stat modern, implicat activ în viaţa celor care au nevoie de sprijin, dar discret şi corect cu cei care au nevoie doar de reguli clare şi durabile, o Românie solidară în care avuţia este distribuită corect şi în care cetăţenii se ajută între ei, acesta este sensul Marii Uniri pe care o propun la 100 de ani de la momentul sublim din 1918.

Cum considerați că se poate realiza această „Mare Unire”?
Marea Unire a românilor poate începe odată cu alegerile prezidențiale. Primul pas după 16 noiembrie este să oprim scandalul, să punem capăt stării de conflict din societatea noastră, să pacificăm România şi să orientăm toate resursele pe care le avem spre construcţie, spre dezvoltare, spre bunăstare, spre unitate. Este esențial ca Preşedintele României să își asume rolul dat de Constituţie, transformarea sa într-un actor politic util societăţii şi instituţiilor publice şi transmiterea unei noi atitudini, bazate pe dialog, mândrie şi ambiţie pentru România.

Ce veți face în acest sens din postura de Președinte?
În aceşti ani, ca prim-ministru, am demonstrat că pot uni românii, că pot promova politici care să îi ajute atât pe cei mai defavorizaţi (pensionarii, tinerii absolvenţii, locuitorii satelor, cei în vârstă, cei bolnavi), cât şi pe cei mai competitivi şi performanţi români din cele mai dinamice componente ale economiei.
Ca președinte, obiectivul și angajamentul meu central este ca fiecare român să se bucure, treptat, de efectele pozitive ale rezultatlor guvernării în propriul nivel de trai – fiecare să se bucure cu adevărat de viaţa acasă, în România. Certitudinea pe care o ofer eu românilor este stabilitatea, reclădirea țării, munca asiduă şi siguranţa, după un deceniu de ceartă şi scandal. Adică exact acele condiţii necesare pentru a realiza, după 100 de ani, Marea Unire a românilor într-o ţară puternică în care se poate trăi în sfârşit mai bine.

Vorbiți adesea despre o „schimbarea până la capăt”. Ce înseamnă această schimbare?
România are o şansă extraordinară de schimbare adevărată, profundă și completă a tot ceea ce a fost rău şi ne-a despărțit în aceşti zece ani. Schimbarea înseamnă un alt mod de a face politică, de la nivelul primarului de comună până la cel de oraş, la consilierul județean, la parlamentari și miniștri. Această schimbare se poate face de la cel mai mic nivel până la vârf.
Schimbarea o facem pentru că avem nevoie de ea, nu pentru că aşa vor unii sau alţii, care nu au legătură cu realităţile de zi cu zi. Schimbarea nu este un scop în sine. Ea trebuie să aducă bună guvernare, eficienţă economică, echitate socială, prosperitate pentru cât mai mulţi şi protecţie celor care au nevoie de sprijinul celorlalţi.

Și credeți că ați putea aduce această schimbare din postura de președinte?
Nu doar că pot, ci este datoria mea. Avem datoria față de țară ca următorul preşedinte să nu reprezinte, de fapt, o continuare a modului în care s-au făcut lucrurile până acum, practic un al treilea mandat al lui Traian Băsescu. La doi ani după ce 7,4 milioane de români au mers la vot şi au spus că dorinţa lor este de a opri un regimul Băsescu, putem în sfârșit să facem această schimbare până la capăt şi putem să facem dreptate pentru cei care au fost nedreptățiți. Putem pune astfel capăt unei perioade de 25 de ani de tranziţie și ne putem asigura că despre nicio generație viitoare nu se va mai spune că a fost una „de sacrificiu”.

De ce duceți o luptă împotriva politicienilor apropiați de președintele Traian Băsescu?
Există candidați la alegerile prezidențiale care spun că nu trebuie schimbat nimic din ce s-a făcut în ultimii zece ani, că trebuie să continue ceea ce a făcut Traian Băsescu, că nu trebuie să fim uniţi, ci să luptăm în continuare, românii împotriva românilor.
Eu, dimpotrivă, cred că rolul preşedintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul, cu Justiţia sau cu românii, ci rolul său este acela de a-i uni pe aceştia, de a-i pune împreună să lucreze pentru țară.

Și care este diferența dintre oamenii „regimului Băsescu” și dumneavoastră?
Există o diferenţă esențială: ei dezbină, eu vreau să unesc! Noi ne-am ţinut de cuvânt și am reparat nedreptățile din trecut, am dat înapoi pensiile şi salariile pe care Traian Băsescu le-a tăiat împreună cu oamenii săi din PDL, am redeschis spitalele închise de ei, am reuşit să repornim lucrările de finalizare a sute de şcoli, am investit în sănătate și în educație.
Regimul Băsescu a crescut TVA-ul şi taxele, noi le-am scăzut și am dovedit că putem să guvernăm pentru o economie competitivă şi performantă. În 2013 a avut una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa, iar mari companii internaţionale cred că România este ţara de viitor a regiunii, investesc mai mult și creează locuri de muncă. Mai mult, în agricultură, țara noastră a reuşit pentru prima dată să producă mai mult decât are nevoie, a exportat mai multe alimente decât a importat, iar în domeniul energetic de doi ani și jumătate facem pași importanță către obținerea independenței pentru România şi Republica Moldova.

Există puncte în care poate exista colaborare cu celelalte forțe politice sau candidați la prezidențiale?
Cu siguranță există multe puncte în care poate exista colaborare instituțională. Sunt multe proiecte bune pentru țară care trebuie susținute pentru binele românilor, dincolo de partizanatul politic. Reducerea cotei CAS este un astfel de proiect, care a fost un proiect al dreptei pe care l-am realizat noi, cei din actualul Guvern. Dar, totodată, cred că România nu poate să continue acest ciclu în care noi facem lucruri bune, vin ei şi le opresc sau le taie.

Ce vă diferențiază pe dumneavoastră față de ceilalți candidați la prezidențiale?
Eu, spre deosebire de ei, sunt mândru că sunt român și vreau să fac tot ce-mi stă în putere pentru ca România să fie un stat puternic, cu o economie care crește, cu o industrie dezvoltată, un sistem de sănătate modern și o educație europeană pentru copiii noștri. Chiar cred în viitorul acestei țări!

Domnule Ponta, care este relația dumneavoastră cu România?
Iubesc România! M-am născut în această ţară, aici am crescut, aici este familia mea, aici sunt prietenii mei și toţi cei pe care îi cunosc. În România m-au educat profesori cărora o să le fiu recunoscător toată viaţa şi nu-mi imaginez o viaţă în altă parte decât în această țară.

Ați afirmat de-a lungul timpului că politica externă a României este foarte importantă. Ce rol ați avut în ultimii ani pentru imaginea externă a României?
Cred că a fost un rol pozitiv, iar faptul că România a primit unul dintre cele mai importante portofolii în Comisia Europeană, cel de Politică Regională, cred că susține această afirmație. Pe parcursul mandatului de premier am întreprins vizite oficiale în zeci de țări – în statele noastre vecine, în cele din vestul Europei, în SUA, în Turcia, în Israel, în statele asiatice, în China. Am reprezentat România în fața unora dintre cei mai importanți lideri politici ai lumii și am încercat tot timpul să arăta că România este o ţară demnă şi o ţară care merită să fie respectată. Țara noastră are nevoie de lideri care să o reprezinte cu mândrie, care să pună pe primul loc interesul național, nu pe cel personal.
În ultimii doi ani și jumătate, m-am dedicat activității guvernamentale și am încercat, alături de o echipă tânără, compusă din oameni competenți, să facem lucruri bune pentru imaginea țării pe plan extern. În cadrul vizitelor în străinătate am vorbit despre rolul României ca un aliat puternic şi serios pentru NATO, pentru SUA, pentru Uniunea Europeană. Și mă bucur că în toate ţările în care am fost suntem respectaţi și admiraţi. Atunci când străinii ne privesc cu ochi buni, cel mai tare mă supăr pe acei români care ne vorbesc de rău şi care se plâng de ţara lor. Pentru că eu cred cu tărie că, în următorii 10 ani, putem ajunge în Top 15 ţări europene cele mai competitive economic şi în Top 40 ţări din lume. Putem deveni „economia de top a Europei de Est” dacă vom continua creşterea economică cu o strategie care exclude austeritatea.

Republica Moldova ce loc ocupă pe această listă?
Un obiectiv fundamental al mandatului meu de preşedinte va fi cel de a face posibilă o cât mai rapidă integrare a Moldovei în Uniunea Europeană, pentru că toți românii merită să trăiască împreună în Europa într-un climat de înțelegere, solidaritate și unitate.
Am realizat, alături de premierul moldovean Iurie leanca, un pro european convins, proiecte concrete: gazoductul Iași-Ungheni, grădinițele, teatrul din Chișinău, sprijinul pentru instituții, pentru cultură, pentru tot ce care înseamnă identitate națională a României și Moldovei. Așadar, Republica Moldova este o prioritate pentru mine, pentru că este vorba despre frații noștri de peste Prut.
Pe bune Luci, chiar nu scriu bine deloc. Parca e un discurs de dinainte de '89. Sa fie bine, sa nu fie rau, sa ne unim (?) sa schimbam ce e rau, sa scapam de base, sa avem crestere economica (cum? prin ce metode? cand?) . Ca sa nu vorbim ca ce a facut si face ,din cele de mai sus, acum cand e la guvernare si are majoritate in parlament ? Ceva ? Concret ? zero barat!

ps. ba nu, mint , uite cu ce se ocupa ponta si securistii lui :

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...v-13355715

RTV, după ce a înghiţit şi hoitul defunctei OTV, trage la titlul de fosă septică no.1 a televiziunilor din România. Nimic din ce-i murdar şi mişelesc nu-i e străin.

Şi totuşi, astăzi, scula lui Ghiţă, televiziunea Retevei a reuşit să-mi facă ochii cât cepele: Andrei Pleşu urmărit, filmat cu camera ascunsă şi fotografiat pe stradă, la supermarket, în maşină, în casă, sub titrajul: „Ce face Pleşu după ce face morală”. Pentru că joi seara, la Gândul Live, Andrei Pleşu a formulat opinii critice usturătoare la adresa premierului prezidenţiabil Victor Ponta, postul unde Ponta e Dumnezeu şi Ghiţă profetul său a difuzat nişte imagini după chipul şi asemănarea patronilor săi. În cel mai pur stil jegosecurist, reteveii au năvălit în casa şi în viaţa personală a d-lui Pleşu, viaţă care nu-i priveşte decât pe soţia sa şi pe cei apropiaţi lui. Vă mai amintiţi cum punea Securitatea microfoane lângă patul conjugal al lui Lucian Blaga?

Vasăzică, scriitorul Andrei Pleşu exprimă o poziţie politică, iar Pontaghiţă reacţionează reproşându-i că, la 66 de ani, ar trebui să fie mort, nu să aibă complicaţii sentimentale şi să critice guvernul Ponta.

Nu ştiu cum poate fi oprit tsunamiul de ticăloşie care vine peste România, aclamat de atâţia români.

Nu pot decât să-mi încetez de acum înainte intervenţiile (şi aşa tot mai rare) sub orice formă la Retevei TV.

Poate că trag cu praştia în avioane, dar tot e mai mult decât să tac.
A scrie bine nu înseamnă să îţi placă ţie, înseamnă să scrie un text lung care să reprezinte o parte măcar din programul fiecărui candidat şi care să rezoneze cu electoratul său. Rezultă foarte bine despre ce schimbare e vorba, dar nah, mesajul e pentru cei care şi vor să-l înţeleagă şi sunt de-acord cu el în proporţie de cel puţin 45% (adică oameni pe care îi mai poţi întoarce. Tu ca fan Iohannis vei căuta întotdeauna ştiri pro el şi anti adversari pentru că pe alea îţi place să le citeşti, îţi crează un confort mental pentru că îţi întăresc convingerile.)

Cu RTV-ul, ce să zic, decredibilizarea unei persoane publice la modul hidos s-a făcut direct şi de către cei care acuma-s după gardul Iohannis sau de către cei care vor fi în turul II. Nu cred că Ponta are nevoie de un astfel de ajutor, însă până la urmă (eu am propria mea teorie aici), patronii televiziunilor sunt interesaţi întâi de rating, de profit, şi apoi de politică. Ponta nu i-ar cere lui Negoiţă să nu difuzeze o astfel de ştire, aşa cum nici Băse, Boc sau Falcă nu i-ar cere lui Păunescu să nu difuzeze ceva piperat despre cine ştie cine. Băse şi Falcă au comis-o direct ei: Băse cu Firea iar Falcă, să ne aducem aminte de campaniile anti Dekany sau anti Popa. Nimic nou sub soare.
Probabil va fi o campanie urâţică, Băse, Iohannis, Udrea şi Macovei vor pune tunurile pe Ponta, iar Ponta şi Tăriceanu pe Băse. Oare cine va câştiga, penultimii doi sau ultimul? Big Grin
Chiar nu cred ca se pune problema de a castiga Ponta sau Basescu. Cred ca problema se pune acum daca va castiga Ponta sau altii. Oamenii incet, incet devin de la basisti si anti-basisti la "cu ponta" sau "anti-ponta". Oricum, candidati de toata jena. E greu spre imposibil sa gasesti un candidat "votabil".
Dedei, poate te ajuta asta:

Berbec - Nativilor din zodia Berbec li se potriveşte un candidat mai căpos, care nu se clinteşte când îi spargi o halbă de bere în cap. De exemplu Iohannis;

Taur - Eşti încăpăţânarea întruchipată. Votează cu cine vrei tu, oricum tot un securist iese;Gemeni - Ai o fire duală, zbuciumată. Ideal ar fi să votezi cu doi candidaţi. De exemplu cu Dan Diaconescu şi Vadim Tudor în primul tur, apoi cu ambii candidaţi din turul doi, indiferent cine sunt;

Rac - Eşti Rac? La fel era şi Adrian Păunescu. Candidatul ideal e Ion Iliescu. Dacă nu-l găseşti pe buletinul de vot, du-te acasă;

Leu - Eşti puternic şi independent. Desenează-ţi propria căsuţă şi votează cu tine însuţi;

Fecioară - Eşti timidă, de aceea vei vota ceva moale şi inofensiv. Adică Meleşcanu;

Balanţă - Votează echilibrat, ştiind că n-ai nicio şansă. Pune ştampila pe William Brânză;

Scorpion - Ești Scorpion? Să trăiți, domnule președinte. Nu vă spunem noi cu cine să votați.

Săgetător - Îţi cam place să bei. Votează Macovei!

Capricorn - Eşti o persoană inteligentă, cu o înclinaţie spre analiză. Votează cu candidatul care ar trebui să-şi facă urgent nişte analize la cap, Gheorghe Funar!

Vărsător - Îţi place să te îmbraci ciudat, atipic. Cei din jur spun că ai fost mereu o fire trăznită. Votează Kelemen Hunor!

Peşti - Votează o curvă. Ai 14 opţiuni.

Big Grin
Citat:Elena Udrea isi lanseaza programul prezidential pe o platforma industriala, imbracata in salopeta si cu o casca galbena de muncitor pe cap: Imi voi dedica tot timpul si toata energia mea proiectului Romania frumoasa. Am demonstrat ca sint un om care poate sa edifice lucruri, ca pot sa ridic lucruri

Elena Udrea, candidata PMP la prezidentiale, isi lanseaza joi programul prezidential pe platforma industriala Republica din Bucuresti, imbracata in salopeta si cu o casca galbena de muncitor pe cap. Udrea este singura cu casca galbena, toti ceilalti sustinatori ai sai avand casti albastre.

Elena Udrea a vorbit despre trecutul glorios al industriei romanesti si promite revigorarea acesteia. Candidata PMP a enuntat si nevoia de masuri pentru repatrierea muncitorilor romani plecati la lucru in strainatate.

Declaratii Elena Udrea:

- distrugerea platformei Republica este un caz de subminare a economiei nationale

- ne aflam in fata unui caz de subminare a economiei nationale, distrugerea cu rea credinta, cu prostie, a ceea ce a fost industria romaneasca

- Romania are nevoie de un presedinte care sa ridice tara, un presedinte care sa nu stea in genunchi

- Imi voi dedicat tot timpul si toata energia mea - si, din fericire, am mult timp la dispozitie - proiectului Romania frumoasa

- Sint cel mai bun candidat din aceasta competitie

- In fiecare moment istoric e nevoie de un profil de presedinte. Din noiembrie, Romania are nevoie de un presedinte care poate sa construiasca. Eu am demonstrat ca sint un om care poate sa edifice lucruri, ca pot sa ridic lucruri

- Voi da jos Guvernul Ponta. Nu pot lucra cu premierul Ponta, un premier incompetent, fara viziune

- Avem nevoie sa sprijinim capitalul autohton, capitalul romanesc

- Voi lupta pentru intarirea parteneriatelor strategice

- Romania frumoasa e tara in care romanii vor sa traiasca, tara in care oamenii sunt optimisti

- Sustin continuarea reformelor ca sa duca la o tara frumoasa, o tara pe care si-o doreste fiecare roman.
Economia romaneasca e in scadere. Inchiderea inchiderea acestei fabrici (Republica - n.red.) somajul celor 10.000 de oameni. Prin distrugerea fabricii Republica cred ca ne aflam in fata unui caz de subminare a economiei nationale, distrugerea cu rea credinta, cu prostie, a ceea ce a fost industria romaneasca.

- Ma lupt pentru ca ceea ce s-a intamplat aici la Republica sa nu se repete.

- Eu nu spun ca oamenii de buna credinta, ca oamenii competenti sunt intr-un singur loc. Sunt peste tot si nu au culoare politica neaparat. Si toti acesti oameni ar trebui sa puna umarul sa ridicam Romania.

- Promisiunea mea este ca voi fi un presedinte puternic si implicat, nu voi sta sa ma uit cum tara este distrusa.

- Avem nevoie de un presedinte care sa nu stea in genunchi in fata baronilor locali, in fata mogulilor de presa.

- Un presedinte care sa nu faca niciun compromis pentru binele lui, pentru imaginea lui.

- Romanii au nevoie ca Guvernul sa creeze locuri de munca.

- Acestei tari ii lipsesc foarte mult oameni capabili sa puna in practica proiecte.

- Sunt un om care a lasat in urma mea peste 6000 de proiecte care au dezvoltat Romania, comunitatile locale.

- A lipsit viziunea liderilor care au condus Romania, Romania a avut o viziune doar in ultimii 10 ani, in care a fost condusa de Traian Basescu. In rest s-a actionat pompieristic, fara viziune.

- Din fericire am foarte mult timp pentru acest proiect, tot timpul pe care il am il dedic Romaniei. Il dedic acestui proiect care pentru mine a inceput cu 10 ani in urma. O Romanie in care oricare dintre noi sa isi poata implini visul. Toata viata mea in urmatorii 10 ani o voi dedica acestui proiect.

- Sunt cel mai bun candidat din aceasta competitie.

SURSA: Hotnews

Duduia asta chiar n-are simtul ridicolului. Huh
(30-09-2014, 23:26)dedei a scris: [ -> ]Chiar nu cred ca se pune problema de a castiga Ponta sau Basescu. Cred ca problema se pune acum daca va castiga Ponta sau altii. Oamenii incet, incet devin de la basisti si anti-basisti la "cu ponta" sau "anti-ponta". Oricum, candidati de toata jena. E greu spre imposibil sa gasesti un candidat "votabil".

In sfarsit cineva care a inteles ce se intampla in Romania !!!
De citit :

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...e-13363433

„În Europa Centrală de astăzi, ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt îngrijorătoare. În această regiune, cele două cancere, regresul democratic şi corupţia, ameninţă visul pentru care atât de multe persoane au muncit începând din 1989. Şi vedem lideri din regiune care, în timp ce culeg beneficiile apartenenţei la NATO şi UE, par să fi uitat valorile pe care se bazează aceste instituţii. Aşa că astăzi îi întreb pe aceşti lideri: Cum puteţi dormi sub umbrela Articolului 5 al NATO noaptea, în timp ce ziua promovaţi „democraţia iliberală", încurajaţi naţionalismul, impuneţi restricţii presei sau demonizaţi societatea civilă?! Pun aceeaşi întrebare şi în legătură cu cei care protejează oficialii corupţi de urmărirea judiciară, evitând Parlamentul atunci când este convenabil pentru ei sau fac afaceri care cresc dependenţa ţărilor lor de o sursă de energie în pofida politicii declarate de diversificare”. (Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, joi, într-un discurs susţinut la Washington, în cadrul Central Europe Strategy Forum)

Veţi spune, domnule Ponta, că nu e vorba despre dumneavoastră. Că tocmai aţi fost la New York şi că aveţi şi o poză cu preşedintele Barack Obama. Ce dovadă mai mare că americanii vă susţin? A spus-o şi Bogdan Chrieac că sunteţi validat, treaba-i rezolvată. Sigur, televiziunile dumneavoastră omit să spună că şi premierul din Tombuktu a plecat acasă cu o poză cu Obama şi că o fotografie de la un dineu nu reprezintă nici un cec în alb, nici un certificat de bună purtare, nici paşaportul pentru Cotroceni. Ne-aţi spus că aţi schimbat câteva cuvinte cu Barack Obama, mai mult aţi vorbit cu Victoria Nuland. Cât aţi fugit de ea când a venit la Bucureşti, tot la ea aţi ajuns! V-a spus şi dumneavoastră, direct, în faţă, că sunteţi un pericol pentru democraţie?! Un pericol la fel de mare precum tizul dumneavoastră de la Budapesta?!

Pentru că eu asta citesc din mesajul de o duritate fără precedent transmis de doamna Nuland. Destinatarul discursului domniei sale este o încrucişare genetică dintre Viktor&Victor, din care rezultă acel tip de politician est-european populist, găunos, naţionalist, degrabă admirator al autoritarismului rusesc şi al miracolului chinezesc. Veţi spune că americanii confundă din nou Bucureştiul cu Budapesta, că băiatul rău al Europei este Viktor Orban, autorul conceptului de „democraţie iliberală”, şi nu dumneavoastră, care aveţi o poză cu Barack Obama în portofel. Nu vă bazaţi pe asta. Desigur, la dumneavoastră lucrurile astea nu vin din ideologii şi concepte, ci din instinctul de a lua, ca o amoebă, forma spaţiului pe care-l populaţi. La fel ca omologul dvs. din Ungaria, şi el extrem de mândru de apartenenţa lui etnică, arătaţi aceeaşi lipsă de respect pentru valorile liberale, statul de drept, libertatea presei şi societatea civilă. Aţi fost în stare de un mic blitzkrieg instituţional, schimbând peste noapte comisii şi oameni doar ca să vă salvaţi de un plagiat limpede ca lumina zilei (puţini îşi mai amintesc că decizia de „neplagiat” v-a dat-o Gheorghiţă Mateuţ, celebrul avocat al penalilor). Aţi fost primul care i-a deplâns pe condamnaţii penal Adrian Năstase şi Dan Voiculescu, declarându-i victime politice şi lovind, astfel, cu bună ştiinţă într-o Justiţie care face eforturi mari să supravieţuiască presiunilor politice. Aţi vorbit de debăsificarea societăţii pe modelul denazificării, trasând o falie într-o societate şi aşa dezbinată şi alimentând isteria televizată. Aţi demonizat constant presa care v-a criticat, v-aţi pus ciomăgarii să intre cu bocancii în viaţa personală şi să-i execute public pe comentatorii care nu vă plac, aţi trimis luni de zile comandouri de funcţionari publici în controale „ca să găsească ceva” ziarelor care nu vă laudă. Aţi folosit Parlamentul ca paravan pentru corupţii care se sustrag urmăririi judiciare, dând tuturor baronilor dumneavoastră garanţia că lucrurile se vor schimba în bine pentru toată lumea după alegeri.

De ce vorbesc americanii? De ce sunt interesaţi de România? Ca să ne sugă resursele, ar spune mândrii dumneavoastră români. Că au interese în zonă, cum avem şi noi în Asia, le-aţi spune dumneavoastră geostrategic. Adevărul e că americanii s-au cam săturat să fie luaţi de proşti. Cu o Rusie nervoasă, nimeni nu-şi permite înlăuntrul Alianţei nord-atlantice lideri care să facă pe nebunii. Unora de pe la noi urechismele dumneavoastră le pot părea amuzante, aşa sunteţi dvs, mai imatur, când vă apucă, spargeţi bibelourile în vitrină.

Mesajul Victoriei Nuland nu pare însă deloc amuzat. Din contră, este grav şi sumbru: în 25 de ani, o generaţie întreagă de oameni, de politicieni buni-răi, a muncit ca să pună România pe drumul greu, dar corect, al democraţiei, al libertăţilor liberale şi al statului de drept. A luptat cu o inerţie teribilă, uneori chiar împotriva unei părţi importante a populaţiei, ca să ducă România în UE şi în NATO.

După 25 de ani, asistăm la „un regres democratic”, spune acum clar şi răspicat cea mai avizată voce a diplomaţiei americane. Dar cel mai teribil lucru nu este spus, ci subînţeles: acest regres al democraţiei nu s-ar fi produs niciodată fără complicitatea unei bune părţi a poporului. Iată de ce alegerile de peste o lună reprezintă, de fapt, marea alegere pe care românii trebuie să o facă într-un punct critic al existenţei lor.
Fara sa vreau in mod direct am ajuns sa citesc articolul asta:
http://jurnalul.ro/stiri/politica/klaus-...78830.html

Mascaricii astia de la jurnalul.ro pur si simplu nu au limite. In acceptiunea lor sotia lui Iohannis, Carmen Iohannis pe care eu unul nu am vazut-o niciodata la televizor, nu il insoteste pe Iohanis in campanie pentru ca este profesoara si trebuie sa mearga la munca.
Mie nu imi pare defel a fi o femeie disperata sa devina prima-doamna a tarii. Pe de alta parte, in cealalta tabara, sotia lui Victor Ponta, Daciana Sarbu apare absolut in toate cadrele cu Ponta si la toate festivitatile din intreaga tara. Nu uitati ca femeia asta este europarlamentar, dar de 5-6 luni se plimba zilnic cu Ponta prin toata tara. Sa spui ca Daciana Sarbu este disperata ca Ponta sa devina presedinte ar fi o subestimare.

Pe langa asta mie mi se pare foarte relevant faptul ca sotia lui Victor Ponta, Daciana Sarbu nu a vrut sa-si insuseasca numele de familie al propriului sot, ma mir cum de nu a remarcat nimeni lucrul asta in spatiul public. Nici macar nu a dorit sa faca un compromis sa se numeasca Daciana Sarbu Ponta, ci a refuzat complet sa poarte acelasi nume cu cel al sotului ei. Nu m-as fi legat de chestia asta daca bufonul asta nu se dadea cel mai "roman", cel mai "ortodox" si daca nu isi baza intreaga campaniei electorala pe faptul ca ar fi un om pios care respecta cu sfintenie traditiile, bla bla bla.

Inca o data Ponta dovedeste ca nu este altceva decat un mic sclav , nu a putut nici macar sa-si convinga propria sotie sa-i poarta numele, dar altfel, vine si se da mare sef DOAR in fata camerelor de luat vederi. Acum cativa ani cand tot insista Basescu ca Ponta este ca un pisicut de fiecare data cand vorbeste cu el, am zis ca evident este o exagerare de-a lui Basescu insa dupa ce am vazut cum si-a sustinul omul asta, premierul Romaniei Victor Ponta un proiect de lege (faimosul caz cu "MTO") in fata presedintelui, mie mi-e clar ca descrierea de "pisicut" estecat se poate de justificata.
Omul asta, premierul Romaniei Victor Ponta este un nimeni, un nimic, un om care in toata viata lui nu a realizat absolut nimic prin forte proprii, nici scoala (masterate fictive prin Italia, doctorate plagiate,etc), nici pe plan profesional (din prima zi dupa ce a terminat facultatea a ocupat numai posturi de la stat care i-au fost daruite strict pe criterii politice fiind pupilul lui Nastase), iar in viata personala are o familie in care dicteaza socrul sau. Omul asta este definitia unui om RATAT, nu in sensul jignitor, ci in sensul cel mai pur al cuvantului, si cu toate astea conduce guvernul unei tari cu 20 de milioane de oameni si se pregateste sa devina presedinte!
Din ce am mai citit si eu, singurele chestii cu care se pot lega de Iohannis sunt tocmai niste lucruri puerile, de ce n-are copii, de ce nu e roman get beget, de ce vorbeste rar, de ce e inalt, de ce are 6 case (care probabil nu valoreaza cat valoreaza cele 3 ale lui Ponta) etc... Sunt de-a dreptul penibili pentru noi cei care avem apa calda si internet acasa, in schimb nana de la tara care nu a parasit judetul in viata ei se va "supara" pe Iohannis si il va vota pe plagiatorul sef ca are copii, e roman get beget, e pitic, vorbeste repede, n-are chiar 6 case....
Presa asta a noastra pute rau de tot.
Cred ca nici aia platiti nu ii fac o asemenea campanie lui IohannisSmile))
Vladut, hai zi-mi sincer ca nu-ti da frisoane reci pe sirea spinarii faptul ca Ponta are prima sansa sa iasa presedinte?
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12