Săptămâna Poli – UTA / O veche victorie arădeană, deschisă de marele Petschovsky. ”Stăpâni pe teren!”

/media/stiri/0/3/715/big/UTA.jpg

Turul stagiunii campionatului 1960-1961 programa al XIX-lea duel oficial dintre UTA și Știința Timișoara. Prima întâlnire a anului competițional s-a jucat la Timișoara, pe 13 octombrie, și tabăra arădeană repurta o dulce victorie.

Aflat la ultimul său sezon, Iosif Petschovsky, în jurul căruia era construită UTA, a deschis drumul spre victorie, cu gol în minutul 2, din lovitură liberă de la 20 de metri, povestește cronica din ziarul Sportul Popular. Marele ”Csala” împlinise 39 de ani!

Timișoara a egalat prin Gîrleanu (18), dar bucuria a fost scurtă, Christos Metskas aducea din nou avantaj de partea UTA-ei, tot de la distanță, ”torpilă” de la 20 de metri, 1-2 (22). Detașarea venea de la Puiu Tăuceanu, care-i driblase pe Țurcan și pe portarul Curcan, marcând în poarta goală pentru 1-3 (33).

Trupa de pe malul Begăi a mai reușit doar să puncteze pentru 2-3, scor ce avea să rămână final, prin Manolache (86).

”Textiliștii, care s-au prezentat cu cinci rezerve (n.n. portarul Coman, Băcuț II, Czako, Pop și Țîrlea erau indisponibili), își datoresc victoria jocului calm. Învingătorii au inițiat acțiuni mai clare și omogene. Apărarea, în frunte cu Seres, a funcționat bine, cei doi halfi, Petschovsky și Kapas, au fost stăpâni pe teren, iar cei cinci atacanți au tras mult la poartă și din orice poziți”, nota cronicarul Al. Gross.

CASETA MECIULUI

Știința: Curcan – CODREANU, Țurcan, Neacșu – Cojereanu, Tănase – Gîrleanu, Igna, Manolache, R. Lazăr, Mițaru

UTA: FAUR – Szucs, SERES, Neamțu – Kapas, PETSCHOVSKY – PÎRCĂLAB, METSKAS, Tăucean, Floruț, Macavei.  

Arbitru: Emil Martin (București).

ASU Poli Timișoara – UTA se joacă duminică, 21 mai 2017, ora 19:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. UTA continuă vânzarea biletelor, care pot fi achiziționate de la sediul clubului, din calea Victoriei, nr. 20 (între 10:00 și 15:00), și de la Old Lady’s Pub, strada Poetului, nr. 3 (orar 11:00 – 22:00)

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri