Săptămâna Poli – UTA / Dulcea amintire a celui mai frumos cadou: ”Îmi amintesc și acum bucuria!”

/media/stiri/0/3/717/big/todea.jpg

În sezonul 2000-2001 al ligii secunde, cele două rivale din vestul țării își dădeau prima întâlnire a anului competițional pe ”Dan Păltinișanu”. S-a jucat miercuri, 18 octombrie, sub privirile a aproape 15.000 de spectatori, câteva mii bune sosind din Arad pentru a încuraja UTA.

Poli îl avea pe bancă pe ex-utistul Lorenzo Rubinacci, iar în primul unsprezece se regăseau Dan Stupar și Cătălin Almășan, dar și Călin Bota și Alin Chița, care aveau să poarte tricoul roș-alb puțin mai târziu.

Condusă de Francisc Tisza, Bătrâna Doamnă s-a impus cu 1-0, iar eroul ei a fost Cristi Todea, care a decis meciul cu gol marcat în minutul 52, după o pătrundere a lui Adi Drida. Cu un minut înainte, proaspăt intrat pe teren, Călin Mariș trimisese în bară. ”Chiar de ziua mea de naștere am jucat! Poli era la promovare, i-am încurcat cu acea victorie și au ieșit din calcule. Am marcat cu stângul, din careul mare, am tras într-o minge respinsă. Îmi amintesc și acum cum m-am bucurat: m-am dus în fața peluzei noastre, toți suporterii noștri erau pe gard și m-am pus în genunchi în fața lor. Am luat și un galben, n-am jucat meciul următor, dar faptul că am câștigat la Timișoara - și că am dat gol - m-a ajutat să trec peste”, zâmbește actualul antrenor secund al UTA-ei.

Fotbalist de primă linie al Aradului în ultimele două decenii, Cristi Todea mărturisește că a trăit întotdeauna intens ciocnirile cu Poli: ”De la juniori aveam o motivație suplimentară interioară. Am înscris de mai multe ori contra lor, chiar și când eram la Mediaș. Am un plus de entuziasm când ne întâlnim și sunt sigur că și băieții vor avea la fel duminică. La meciurile cu Timișoara nici nu e nevoie de prea multe de transmis, vin din interior. Pentru noi e foarte important să câștigăm, mai ales dacă să reușim să promovăm și datorită unei victorii la Poli”.

CASETA MECIULUI Poli Timșoara – UTA 0-1

Miercuri, 18 octombrie 2000, ora 14:00

A marcat: Todea (52)

Poli: Stanciu – Chița, Stupar, Brou (69 Micu) – Diță, Naidin, Almășan (40 Feraru), Fl. Stoica, Bota (61 Stoican) – Bratu, Bilașco.

UTA: Huțan – Găman, Mogoșanu, Porumboiu, Zaha, Panin – Drida (81 Fabian), Todea, Mărginean, Buhuș (70 Turcan) – A. Popescu (50 Mariș).

Cartonașe galbene: Naidin / Buhuș, Todea

Arbitri: Valeriu Ioniță – Valeriu Argăseală, Ion Olteanu (toți din București). Observator: Grigore Macavei (Deva).

Galerie foto

Ultimele stiri

Parteneri