Mâine, UTA – Academica Clinceni: ”La intensitate maximă!”

/media/stiri/0/4/82/big/todea.jpg

Tânăra echipă roș-albă e pregătită pentru primul meci oficial din 2018. Mâine dimineață, pe stadionul ”Otto Greffner”, utiștii sunt față în față cu Academica Clinceni, echipă pe care în tur au învins-o cu 3-0.

S-au schimbat foarte multe de la acel prim duel, ce s-a disputat anul trecut, pe 19 august. UTA e reconfigurată radical și vestiarul își dorește să șteargă impresia unei toamne a deziluziilor. ”Băieții au făcut o pregătire bună, acest lucru trebuie să se vadă și pe teren, începând chiar de la meciul de sâmbătă. Echipa e mult întinerită față de tur, avem avantajul că mulți se cunosc, unii chiar de la juniori, alții de la echipele anterioare. Avem un vestiar bun, cred că și mai puternic, iar acest lucru poate fi un atu pentru noi”, a indicat Cristian Todea.

Antrenorul arădean a trăit, la rându-i, vremuri asemănătoare. Se întâmpla în urmă cu două decenii, când Todea pătrundea în prima echipă a UTA-ei împreună cu generația lui Francisc Tisza ce-i cuprindea pe Botiș, Panin, Ciubăncan, Turcan, regretatul Baciu și ceilalți: ”Când am debutat eu, situația era asemănătoare. Ne cunoșteam între noi, atunci a fost un avantaj, la fel poate fi și acum când, cu siguranță, obiectivul e formarea unei noi echipe, crearea unui nou entuziasm și spirit care să aducă suporterii la stadion. Chiarși la Șiria, când jucam bine, simțeam acel spirit. Iar în vestiar ne dorim să câștigăm cât mai multe jocuri, le vom aborda pe toate la victorie și vom fi la intensitate maximă”.

Legat de adversari, Todea a remarcat: ”Clinceniul e o nouă, în reconstrucție, au și ei mulți tineri și antrenor nou – Ilie Poenaru - care a avut rezultate, a promovat cu Voluntariul în prima ligă. Au păstrat jucători importanți din tur ca Barbu sau Costin Gheorghe, cu ultimul am fost coleg la Mediaș și știu că are calități ofensive bune. Cu siguranță vor dori să se afirme și să dea totul la fiecare meci”.

Stahl și Burlă sunt indisponibili din motive de ordin medical.

Arbitrii jocului sunt Adrian Ilyes (Ploiești) – Valentin Dumitru (Gherghița / PH) și Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Dorin Voina (Reșița). Observatori: Ștefan Silaghi (Satu Mare), Daniel Sabou (Zalău).

UTA – Academica se joacă mâine, începând cu ora 11:00. Pe www.uta-arad.ro și pe paginile noastre din rețelele de socializare vă ținem la curent cu evenimentele importante ale meciului.

Galerie foto

Ultimele stiri

11:00, 29-02-2020,    Meciul urmator

VS

29-02-2020 11:00

Stadion: "Motorul"

Parteneri