Stadioane
10-10-2017, 0:52,
#61
RE: Stadioane
Daca al nostru va fi "micul Stade Vélodrome" ...al oltenilor e o copie in marime naturala. Trebuie sa recunoastem ca e frumos.
Răspunde
10-10-2017, 18:49, (Ultima modificare: 10-10-2017, 18:54 de D10S.)
#62
RE: Stadioane
va inteleg supararea, noul stadion Ion Oblemenco trebuia facut din banii comunitatii sau banii judetului. nu stiu insa in ce masura ne-am fi permis lucrul asta. si la Cluj Arena guvernul a intervenit si i-a ajutat, National Arena a fost facut tot din banii tuturor romanilor iar acum au aparut 2 stadioane noi la Craiova si Tg Jiu. nu pot sa fiu ipocrit sa nu recunosc ca ma bucur enorm de mult ca s-a facut un stadion nou, modern la Craiova. sunt oltean, chiar craiovean, ar fi stupid sa nu ma bucur insa va inteleg punctul de vedere mai ales ca, din cate stiu, Aradul are mare nevoie de un stadion. cred ca situatia voastra e cam la fel de disperata cum era la noi la Craiova unde toate bazele sportive sunt jalnice. Extensivul - arata destul de rau dar pt liga a 2-a ar putea sa fie bun cu mici retusuri, stadionul lui Electro - paragina, stadionul de la Depou - paragina iar restul stadioanelor nici macar la categoria de paragina nu intra.

desi detest politica olga are un mare merit pt constructia acestui stadion si ea si partidul de trista amintire din care face parte. va spun fara niciun fel de ipocrizie ca sper ca stadionul vostru sa fie gata cat mai repede. Aradul, fiind si primul loc in care s-a jucat fotbal in Romania, chiar merita un stadion nou cat mai repede. la fel si Iasul, Pitestiul, Timisoara, Satu Mare, Hunedoara, Petrosaniul si restul localitatilor din tara unde au activat/activeaza echipe de traditie. preferam ca in loc de stadion la Tg Jiu sa fie ales unul din orasele enumerate mai sus deoarece Tg Jiul, cu tot respectul pt ei, nu au o traditie fotbalistica deosebita. unde mai pui ca si echipa locala e la buza falimentului.

nu stiu exact care mai e situatia la stadionul vostru, stiu ca incepuse constructia lui si ca in proiect arata foarte frumos. cred ca UTA era deja in prima liga daca stadionul era finalizat. sper sa nu ma insel dar parca sa zic ca ati trecut prin 2 baraje de promovare consecutive. sincer mi-ar placea sa cadem cu UTA in cupa Romaniei in speranta ca ati accepta ca noul stadion Ion Oblemenco sa fie inaugurat la acel meci. asta daca se rezolva cu receptia si restul formalitatilor pana atunci.

salut si multa bafta!
Răspunde
10-10-2017, 18:53, (Ultima modificare: 10-10-2017, 18:58 de Kidu.)
#63
RE: Stadioane
Apreciez onestitatea si realismul. Multumim pentru mesaj!
Eu nu am o problema ca se construieste stadionul la Craiova pentru ca respect contributia adusa de Craiova fotbalului romanesc.
Problema e sursa de finantare care in totalitate vine de la buget. Daca era ceva de genul ca la Cluj puteam accepta si-n plus mai ramaneau bani si pentru altii.
Ce merit au in plus Craiova sau Targu Jiu fata de Timisoara, Iasi, Galati, Pitesti si multi altii?
Colac peste pupaza PSD-ul mai vrea sa traga un stadion in Alexandria. Cum sa nu te ia dracii?
Răspunde
10-10-2017, 19:41,
#64
RE: Stadioane
@Kidu

nu poate sa fie vorba de merite, toate echipele de traditie merita sa aiba stadioane noi. singurul criteriu impartial ar fi cat de importante au fost echipele respective pe plan national (titluri, cupe, reprezentre in Europa) si cat de relevante sunt in prezent in ceea ce priveste cresterea de copii si juniori. Targu Jiul si Alexandria sunt doua locuri care, din punctul meu de vedere, se incadreaza la capitolul moft politic. si la noi la Craiova, desi nu-mi face nicio placere sa admit lucrul asta, politicul (si mai ales ambitia lu' olga) a fost factorul decisiv.

e normal ca pe tine ca aradean sa te ia dracii, mai ales ca situatia voastra e una destul de rea dpdv al bazelor sportive fiind obligati sa jucati in afara Aradului. inteleg perfect reactia ta, sau a timisorenilor, sau a galatenilor etc.
Răspunde
23-02-2018, 20:56,
#65
RE: Stadioane
Stadionul ”Dan Păltinişanu” are şanse mari să devină doar o amintire în scurt timp! Proprietarii ameninţă cu închiderea, în timp ce primarul Timişoarei se opune

http://liga2.prosport.ro/seria-1/campion...e-17030086
Răspunde
23-02-2018, 21:51,
#66
RE: Stadioane
Da, se pare ca din vara stadionul movilor va fi inchis, se degradeaza tot mai tare...
Dar la cum evolueaza lucrurile privind reconstructia stadionului nostru, nu-mi vine sa rad la o asemenea stire, dimpotriva, e jenant pt infrastructura fotbalistica din Romania.

Partea buna e ca macar la Craiova s-a reconstruit stadionul, arata excelent si lumea vine la meciuri. Sper sa mai urmeze si altele.
<--> FORZA UTA <-->
Răspunde
26-02-2018, 20:10,
#67
RE: Stadioane
Da asa este, vedeti Timisoara e peste noi si la acest aspect... ei nu au nevoie nici macar de o cheie pentru a-si demonta stadionul, la ei stadionul se demonteaza singur!
Răspunde
05-03-2018, 23:55, (Ultima modificare: 05-03-2018, 23:56 de Crishu.)
#68
RE: Stadioane
După Alexandria şi Turnu Măgurele, încă un oraş din România, de culoare politică tot roşie, va avea în viitorul apropiat un nou stadion, cu toate că nu are echipă de fotbal nici măcar la nivelul Ligii 3. Construcţia pe care o va face Compania Naţională de Investiţii (CNI) va fi amplasată pe locaţia actualei principale arene din Slatina şi va avea 10.000 de locuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că CNI va constui la Slatina un stadion modern de 10.000 de locuri, în acest sens fiind deja obţinute primele documente pentru demararea lucrărilor.

„Avem în intenţie să construim un stadion la Slatina. Am demarat primele documente pentru această investiţie, prin CNI. Stadionul va avea în jur de 10.000 de locuri, proiectarea şi toate studiile le face Compania Naţională de Investiţii. Noua investiţie va fi pe amplasamentul actualului stadion «1 mai»”, a declarat, citat de ziarul local din Slatina Gazeta nouă, Marius Oprescu.

Stadionul ”1 Mai” din Slatina a fost inaugurat în anul 1924 şi are 12.000 de locuri. Ultima renovare parţială de care a avut parte a avut loc între anii 2008-2009, atunci când la tribuna I au fost montate scaune.

Echipa de fotbal a Slatinei, FC Olt, a început să aibă probleme şi într-un final a ajuns să se desfiinţeze după ce fostul primar al oraşului reşedinţă al judeţului Olt, Darius Vâlcov, membru PSD, a plecat la Bucureşti, în guvernul lui Victor Ponta, iar, ulterior, a fost anchetat de DNA pentru corupţie. FC Olt Slatina s-a retras în 2015 din campionatul Ligii 2. Apoi, la Slatina a părut Inter Olt Slatina, care a jucat în Liga 3, însă care s-a desfiinţat după doar o scurtă perioadă de activitate, tot din cauza lipsei finanţării de la autorităţile locale, mult mai greu de obţinut faţă de mandatul lui Vâlcov.

http://liga2.prosport.ro/special/se-cons...i-17045478


Guvernul trebuie să mai aloce fonduri dacă se doreşte finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal. Investiţia a costat până în prezent peste 20 de milioane de euro, însă mai trebuie bani. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru aprobarea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a declarat că a fost depusă toată documentaţia necesară la Compania Naţională de Investiţii.

Pentru încheierea lucrărilor de modernizare a Stadionului Municipal mai este nevoie de peste două milioane de euro. Mai este de construit o pasarelă din beton pe latura de est. De asemenea, este nevoie de o reţea nouă pentru colectarea apelor pluviale. „A fost întocmită toată documentaţia necesară şi trimisă la Compania Naţională de Investiţii, care este principalul finanţator al acestui proiect de modernizare a Stadionului Municipal. Mai este nevoie de o sumă de bani pentru finalizarea ultimelor lucrări de infrastructură. Finanţarea trebuie să fie asigurată tot de către Compania Naţională de Investiţii, care, împreună cu Ministerul Dezvoltării, va elabora un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea ultimilor bani. După ce vor exista banii necesari, atunci se va putea trece la organizarea licitaţiei şi atribuirea contractului de execuţie“, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

http://www.gds.ro/Local/2018-01-31/stadi...de-guvern/


O filmare postată, joi, pe pagina de facebook „Craiova Cetatea Banilor Las Vegas-ul României“, surprinde doi muncitori urcați într-o nacelă, care inspectează acoperișul stadionului de 55 de milioane de euro al Craiovei. Imaginea în detaliu arată însă cum acoperișul a crăpat pe o porțiune de circa patru metri, chiar în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistență. Crăpătura analizată de cei doi muncitori se află în partea din față a arenei, la intrarea dinspre bulevardul Știrbei Vodă, și e posibil să fi apărut, potrivit spuselor unui specialist în construcții, din cauza contractării rosturilor de dilatare.

Nu este pentru prima dată când la noul stadion din Craiova sunt probleme. În perioda în care acesta se afla în construcție, au existat ceva probleme cu structura metalică a arenei. Se întâmpla în august 2017, cu trei luni înainte ca stadionul să fie inaugurat, iar situația era confirmată chiar de către Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), la solicitarea GdS. Totul a pornit atunci tot de la niște imagini postate în mediul on-line, care arătau că structura metalică a stadionului nu se îmbina într-o anumită zonă, iar învelitoarea nu se potrivea cu restul acoperișului. Antreprenorul general al obiectivului, CON-A Sibiu, a negat imediat existența oricărei probleme, însă ISC a avut atunci o altă părere. Într-un răspuns transmis GdS pe 9 august 2017, Inspectoratul de Stat în Construcții recunoștea că învelitoarea respectivă a fost demontată și că aceasta fusese instalată „fără a se monta elementele de prindere pe generatoare“. „În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)“, se mai arăta în răspunsul ISC.


GdS a încercat să ia legătura, ieri după-amiază, și cu autoritățile locale, pentru a afla care este situația exactă a stadionului din Craiova, dacă se poate vorbi despre o problemă a acoperișului și, dacă da, cine este în măsură să intervină pentru remedierea ei. În plus, am fi dorit să aflăm dacă problema este una minoră sau majoră și cum poate fi ea rezolvată, însă nici primarul Mihail Genoiu, nici viceprimarul Adrian Cosman nu au putut fi contactați.

http://www.gds.ro/Local/2018-03-02/a-cra...n-craiova/


La nivel national lipseste cu desavarsire un plan bine conturat, care sa aiba o anumita finalitate, atat la nivel de juniori , cat si la nivel de echipe mari. Baze de antrenament, terenuri de fotbal, totul se face in functie de cine este la putere si cum ii taie capul. Pacat ca se pierd in zare sute de milioane de euro, dar stagnam in continuare la toate sporturile sau in alte cazuri regresam. Nu am vazut o campanie de incurajare a tinerilor sa faca sport, sa mai lase calculatoarele si telefoanele, beneficiile miscarii in asa fel incat sa se mareasca selectia la fiecare sport in parte.
Răspunde
06-03-2018, 13:28,
#69
RE: Stadioane
Multumim Crishu pentru informare!

E totusi.. admirabil (hai sa folosesc acest termen)l pt suporterii locali respectiv pt zona Olteniei, constat in schimb cu o ...deosebita (deja!) mahnire ca este al 3-lea stadion care se va construi in zona Olteniei (pe cand unul si la Caracal, baieti? Sau la DTS, ca si asa multi joaca acolo din lipsa de arene omologate la nivelul Ligii I) iar in orasele mari din vestul tarii, numim aici Timisoara, Arad, Oradea, nu se intampla nimic, "nu misca niciun lemn", zero.

Noi la Arad ne chinuim cu un stadion nou, si e posibil sa batem recordul raportat la anii necesari pt constructia unui stadion relativ mic, de 12.000 de locuri, si mai avem si exemplul (comparatie cam umilitoare) ungurilor, ei au facut la Budapesta un stadion de 22.000 locuri in 14 luni (?!) ...trecem peste, la Oradea, oras mare, e zero barat... fara echipa, fara stadion, fara perspective. Si mie unul mi-e cam dor de un meci UTA vs FC Bihor.

La Timisoara, stadionul movilor se degradeaza constant, o bucata din peluza fanaticilor ultrasi alb-purpurii a luat-o la vale + o parte din tribuna 2, e foarte probabil sa se inchida stadionul in vara. Si acolo problemele si "luptele" politice isi spun cuvantul.

Daca intram mai in centru, spre Hunedoara, Deva iarasi n-are rost, nici Corvinul nu mai e, nici interes major in zona nu exista.

Sibiul, stadionul lor are o capacitate destul de mare, incap si 14.000 de suporteri, dar necesita reparatii fundamentale, reparatii pe care... din spusele celor din club, cu ajutorul Primariei vor fi efectuate si stadionul va fi adus la standarde de Liga I. De la vorbe la fapte mai este insa. De urmarit... iar daca se va intampla, e imbucurator totusi pt fotbalul sibian.

Alte orase mari gen Constanta (interes inexistent, sa zica Merci ca e Hagi in zona si in loc sa-l "atraga" sa joace cu echipa lui in Constanta ei prefera metoda comoda: il ignora! A inceput de la 0 si a castigat titlul omul in Liga I... dar cui ii pasa?!), Galatiul, Iasiul, sufera si ele puternic la acest capitol.

De asta spun... e imbucurator ca Oltenia va urca la cota 3 - stadioane nou-construite, in felul asta, cine stie... poate se muta movii sa joace la Slatina, mai scot si slatinenii de o chirie, de o lada de bere Timisoreana pe meci.
<--> FORZA UTA <-->
Răspunde
07-03-2018, 3:26, (Ultima modificare: 07-03-2018, 3:28 de D10S.)
#70
RE: Stadioane
e de-a dreptul aberant sa faci stadion nou in Slatina, chiar si la Tg Jiu mi se pare inutil respectivul stadion dar sa faci stadion la Slatina, oras in care fotbalul este practic mort, depaseste orice limita a bunului-simt.

revenind la stadionul Craiovei problema la acoperis a fost una minora dar hiper-exagerata in dulcele stil clasic. adevarata problema a noului stadion Ion Oblemenco este gazonul care arata catastrofal. nu-mi dau seama daca s-au zgarcit si au adus rulouri de calitate proasta sau daca montarea a fost defectuoasa, cert este ca undeva s-a gresit. partea buna este ca gazonul este in garantie, deci sa faca cumva sa o scoata la capat. culmea e ca la Craiova de gazon s-a ocupat aceeasi firma ca si la Cluj Arena unde gazonul nu a fost niciodata unul stralucit. dar in fine, sa nu vorbesc cu pacat.
Răspunde
07-03-2018, 10:58,
#71
RE: Stadioane
Din ce deduc eu cred ca problema gazonului de la Craiova este una generala la tipul asta de stadion cu astfel de acoperis. Iarba nu are suficienta lumina solara pentru fotosinteza si atunci trebuie ajutata cu instalatii suplimentare ce fac fotosinteza pe cale artificiala.
Si la Arena Nationala a fost aceeasi problema cum si la multe alte cluburi din Europa.
Răspunde
07-03-2018, 16:58,
#72
RE: Stadioane
@Kidu

ma tem ca problema e nitel mai grava de atat, au existat de la bun inceput instalatii de fotosinteza si am vazut si niste ventilatoare d-alea foarte mari care sa ajute la circulatia aerului la nivelul gazonului si cu toate astea gazonul a fost prost de la inceput pana acum. e drept ca a si fost montat tarziu octombrie-noiembrie (ceva de genul). chiar nu stiu ce sa zic dar gazonul arata groaznic.
Răspunde
12-03-2018, 0:12,
#73
RE: Stadioane
http://www.tion.ro/presedintele-cj-timis...et/2000547

Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra este tranșant în ceea ce privește soarta stadionului Dan Păltinișanu – se va construi o arenă nouă. Conform liderului administrației județene, Consiliul Județean Timiș va demara un proiect integrat în cadrul căruia va fi stipulat în mod clar faptul că demolarea și noua construcție vor fi în același pachet.

Existau discuții pe marginea acestui subiect între reprezentanții Primăriei Timișoara și cei ai Consiliului Județean Timiș. Călin Dobra declara că va construi un stadion nou, în locul celui actual, care va fi demolat. Primarul Timișoarei cerea ca vechiul stadion să rămână în picioare, iar cel nou să fie construit în zona vechii arene, propunând ca vechiul stadion să poată fi transformat în muzeu. Călin Dobra pune capăt acestor discuții, declarând că va construi o arenă nouă, iar cea veche va fi demolată.

„Timișoara trebuie să aibă un stadion nou și modern! Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul «bătrânului» Dan Păltinișanu. Ca proprietar, Consiliul Județean Timiș va demara un proiect integrat în cadrul căruia va fi stipulat în mod clar faptul că demolarea și noua construcție vor fi în același pachet, iar licitația va fi lansată pe aceste coordonate, adică demolarea va fi doar o etapă din construcția stadionului.

Potrivit raportului de evaluare pe care l-am solicitat, starea de degradare a tribunelor este avansată, așa cum se poate observa cu ochiul liber, și nu ne putem asuma riscul de a pune în pericol siguranța spectatorilor. În plus, nu ne permitem să alocăm milioane de euro pentru o eventuală «cosmetizare», iar intenția mea este de a avea o arenă nouă, modernă și multifuncțională, ca în țările civilizate”, a scris președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, pe Facebook.

Actualul stadion este degradat, unele zone din tribune au fost restricționate spectatorilor, pentru a nu pune viața oamenilor în pericol.

Dobra scrie că sunt exemple, chiar la noi în țară, unde societatea regretă nostalgic fosta arenă, „dar la fel de bine cred că poate observa toată lumea cât de mulțumiți de rezultat sunt cetățenii comunităților respective”.

Liderul CJ Timiș declară că nu vrea să intre în polemici și discuții sterile și spune că, în Timiș, se va construi un stadion nou.

„Vin în fața dumneavoastră cu o propunere clară și asumată: stadion nou pe amplasamentul actualei arene. Voi, cetățenii, veți putea evalua foarte curând cine produce doar circ – sunt aceeași demagogi care nu au făcut nimic pentru județ, au lansat doar jigniri și s-au opus din răsputeri tuturor proiectelor – și cine chiar dorește să dea o altă dimensiune județului nostru, rămas în urma altora tocmai din cauza dezbinării promovată de ani de zile. Vom construi în Timiş un stadion nou, o maternitate nouă, centura Timișoarei, un spital regional. Vă asigur de acest lucru!”, transmite Călin Dobra.

Călin Dobra a postat pe Facebook și cum arată actualul stadion și cum își dorește să arate noul stadion.

[Imagine: 28871124_1884053318335570_962433087996275857_n.jpg]
Răspunde
12-03-2018, 9:32,
#74
RE: Stadioane
Bla, bla, bla-uri politicianiste.
Răspunde
19-04-2018, 4:54,
#75
RE: Stadioane
Stie cineva cum ii starea stadionului din Lipova? Se lucreaza... nu se lucreaza? Eventual ceva poze... am gasit pe site la CNI ca ii finanteaza cu 4209741.36 RON si ca ar trebui sa fie gata anul acesta, turul sezonului viitor sa il joace la Lipova.
Răspunde
19-04-2018, 13:22,
#76
RE: Stadioane
https://youtu.be/ENqqu7pu4dg

Uite aici un video de ieri.
Semper Fidelis
Răspunde
19-07-2018, 0:00,
#77
RE: Stadioane
La Szeged se construieste un stadion nou, de 8.000 de locuri.

Imagini de acum:

[Imagine: 37313513_2084263991604586_4407872807866728448_n.jpg]

Imagine din aprilie, de cand au inceput lucrarile: 

[Imagine: 11224585_833723516815518_5894283015020487431_n.jpg]
Răspunde
01-03-2019, 3:45,
#78
RE: Stadioane
Construit in 20 de luni cu ierni ca in Romania daca nu mai grele: https://www.youtube.com/watch?v=pejFKx9Q_4k

https://www.mlssoccer.com/post/2019/02/2...y-complete
Răspunde
04-03-2019, 22:00,
#79
RE: Stadioane
Nici anul acesta nu o sa avem stadion. Acum cand e vreme buna vezi foarte putini muncitori... mai e mult de lucru, mai ales la interioare.
Răspunde
05-03-2019, 13:07,
#80
RE: Stadioane
(04-03-2019, 22:00)Adrian07 a scris: Nici anul acesta nu o sa avem stadion. Acum cand e vreme buna vezi foarte putini muncitori... mai e mult de lucru, mai ales la interioare.

Pai chiar de aia hai sa ne mobilizam un pic. Asta am spus si la ultima intalnire de la PUB, oricum nu avem prea mare obiectiv sezonul asta de aceea ar trebui sa presam si sa avem mai multe actiuni ca din toamna sa reusim sa jucam pe FN chiar daca nu va fi 100% gata.
Hai sa fortam o intalnire la stadion cu Balcea, cu reprezentatul constructorului, cu Falca cu cineva de la club sa vedem exact cum stam ce e posibil ce nu e. Ce trebuie minim facut sa putem organiza partide acolo din toamna. Hai sa vb cu ziaristii "utistii" sa nu mai avem saptamana in presa aradeana fara unul sau mai multe articole despre cum stagneaza stadiul lucrarilor la stadion.

Sunt sigur ca putem gasi mai multe idei, parghii ca sa punem si noi putina presiune.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)