Laszlo Balint
06-08-2019, 7:59,
#1
Laszlo Balint
S-a născut la 29 martie 1979 la Brașov. A început fotbalul la juniorii lui FC Brașov. Cariera sa de fotbalist, în care a jucat pe pozițiile de fundaș central și fundaș dreapta, a cuprins următoarele echipe:
- 1998 - 2000: Rapid Energia Brașov
- 2000 - 2001: Romradiatoare Brașov
- 2001 - 2005: FC Brașov
- 2005 - 2006: CFR Cluj
- 2006 - 2007: UTA (pentru care a evoluat în 29 de partide)
- 2007 - 2009: Unirea Urziceni (echipă în tricoul căreia a devenit campion al României în 2009)
- 2009 - 2010: Diósgyőri VTK
- 2010 - 2011: Unirea Tărlungeni (antrenor - jucător)

Cariera de antrenor:
- 2010 - 2014: Unirea Tărlungeni
- 2015 (retur): FC Brașov (antrenor secund)
- 2015 - 2016: Academica Clinceni
- 2017: ASA Târgu Mureș
- 2018 (retur): FC Csikszereda
- 2018 (tur): Sportul Snagov
- 2019 (retur): Metaloglobus București

Atât ca jucător cât și ca antrenor s-a remarcat ca un tip foarte serios, muncitor și profesionist 100% care își respectă meseria. Dincolo de gazon, impresionează prin fluența, coerența și eleganța cu care își susține ideile. Dintr-o informație neoficială, primită de la un amic care lucrează la o televiziune de sport din București, Dinu Gheorghe îl consideră între primii trei antrenori din România și principalul atu al UTA-ei la promovare, asta deși însuși Balint refuză să vorbească despre promovare considerând că este mult prea devreme pentru așa ceva. Cert este că în cele câteva săptămâni de când se află la cârma echipei noastre, la UTA s-a instaurat profesionalismul, seriozitatea, respectul pentru meserie și dedicarea 100% în teren. Iar asta s-a văzut în prima etapă. Cred că cel mai important lucru pe care Balint l-a readus la UTA este starea de încredere a suporterilor în echipă, lucru deloc ușor de realizat după ani de zile de mediocritate, urmați de doi ani de speranțe înșelate și în sfârșit doi ani de adevărată silă de a mai merge la stadion din cauza a ceea ce se întâmpla sau nu se întâmpla pe teren.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 8:02,
#2
RE: Laszlo Balint
Gyuszi Balint colaborează și cu un blog de fotbal, pentru care mai scrie din când în când. Cel mai recent articol este dedicat chiar debutului său la UTA:


Frumoasa revenire la UTA

Venirea mea ca antrenor la UTA, în această vară, reprezintă pentru mine mai mult decât o provocare profesională. Acum 13 ani, în august 2006, în ultima zi a perioadei de transferuri, am stat vreo 3 ore în fața biroului lui Iuliu Mureșan, rugându-l să mă lase să plec la UTA, singura echipă care a insistat până în ultima zi să mă transfere (avusesem mai multe oferte în acea vară, însă nici Dorinel Munteanu, nici Iuliu Mureșan nu erau de acord cu plecarea mea de la CFR Cluj). La acel moment, nu știam ce înseamnă spiritul utist, eram doar disperat să joc constant, iar Marius Lăcătuș îmi oferea această posibilitate. Până la urmă, transferul meu s-a realizat, contra unei sume de bani, și pentru mine a urmat unul dintre cele mai frumoase capitole din cariera mea de fotbalist – UTA Arad!

Tocmai de aceea, acum, ca antrenor al Bătrânei Doamne în acest sezon de Liga a doua, simt ceva extraordinar! O onoare, sunt aici și cu sufletul, însă și o mare responsabilitate! UTA nu este un club oarecare, sunt perfect conștient de asta, la fel cum sunt conștient și de faptul că suporterii arădeni, pe cât sunt de frumoși și pătimași, pe atât sunt de exigenți. Dar, cine mă cunoaște știe că îmi voi sacrifica și ultimul strop de energie ca să reușesc! Scuze… Ca să reușim! Pentru că aici, la Arad, doar împreună se poate reuși! Începând de la jucători, antrenori, conducere, maseuri, doctor, suporteri… Toată lumea, împreună!

Săptămâna ce a trecut a fost una destul de încărcată pentru mine. Pe lângă faptul că veneam după o perioadă de pregătire dificilă, cu un volum mare de lucru, și îmi doream foarte mult să debutăm cu dreptul în acest sezon, am avut și examenele de admitere la cursurile Licenței Pro. Am făcut tot posibilul să rămân concentrat pe ambele obiective – să reușesc să fiu admis la cursuri și să obținem trei puncte împotriva unei foste prim-divizionare, Dunărea Călărași. Mă bucură enorm faptul că am reușit să câștigăm acest joc, și sunt impresionat de primirea pe care ne-au făcut-o suporterii, a fost o atmosferă deosebită. Băieții au înțeles perfect că, pe lângă disciplina tactică, avem nevoie de atitudine și determinare ca să fim mai buni. Am fost. Și vom deveni mai puternici, cu fiecare etapă, mai ales când știm că avem în spate cel mai puternic sprijin: suporterii.

Pentru UTA, sezonul acesta poate reprezenta o poveste frumoasă. Dar asta depinde de mai multe aspecte, tocmai de aceea nu este cazul să ne entuziasmăm de la primul meci, chiar dacă a fost unul reușit, încununat cu o victorie meritată. Avem de parcurs un drum anevoios, avem de dat multe bătălii, avem mult de suferit într-un campionat care se anunță extrem de dur. Eu am convingerea că noi, cei din vestiar, suntem pregătiți pentru această luptă de anduranță. Nu vreau să folosesc clișee, însă e clar că avem de muncă, sunt multe lucruri de reglat, multe aspecte de îmbunătățit. Lumea vorbește de UTA după această primă etapă ca fiind una din principalele candidate la promovare, raportându-se strict la ce s-a întâmplat la meciul contra Dunării Călărași. Nu sunt de acord, avem nevoie de constanță în evoluții și în rezultate ca să ne putem înscrie în cursa pentru primele locuri. Prin urmare, fiecare săptămână va fi foarte importantă, pentru că fiecare punct se va obține cu multă sudoare.

https://pipetafotbalului.com/2019/08/05/...11qcZ2E_C4
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 8:12,
#3
RE: Laszlo Balint
Ideile principale ale discursului lui Balint de aseară de la TV Arad:

- ”Nu este cazul să vorbim despre favorite la promovare. Pentru acest statut este nevoie de consistență și constanță în rezultate iar deocamdată abia a trecut prima etapă.”
- ”Orice echipă ia în calcul particularitățile adversarului când pregătește în joc dar dorința mea este ca în timp să ne impunem propria identitate de joc care să se vadă în fiecare meci”
- ”Dorința mea a fost să avem în compartimentul ofensiv jucători care să poată juca pe mai multe posturi. Și s-a văzut asta în meciul cu Călărași. Buhăcianu și Rus au ieșit mult în lateral, Miculescu poate juca ambele benzi, Bustea poate juca al doilea vârf, Ursul la fel”
- ”A fost foarte bine că am reușit să avem lotul conturat la începutul pregătirilor pentru că în felul ăsta am construit și relațiile dintre jucători în vestiar, un grup unit, lucru greu de realizat atunci când în fiecare săptămână tot vin jucători”
- ”Petrolul este o echipă experimentată cu un antrenor foarte bun. Când revii după pauză așa cum au făcut-o ei la Metaloglobus și câștigi meciul, clar e mâna antrenorului. O să fie o atmosferă ostilă pentru noi, sper la un stadion plin pentru că asta ne va stimula și pe noi. Ca antrenor n-am pierdut niciodată pe Ilie Oană dar nici n-am câștigat. Sper să schimb asta luni și să ne întoarcem cu cele trei puncte”
- ”Poate e un avantaj că jucăm luni în ideea că avem mai mult timp să pregătim meciul dar pe de altă parte e un dezavantaj în perspectiva etapei următoare. Noi începem ciclul săptămânal de pregătire jucând după care ne așteaptă un drum lung spre casă. Chiar dacă îl vom face cu avionul, meciul încheindu-se seara probabil vom fi nevoiți să petrecem noaptea acolo și să ne întoarcem a doua zi. Dacă jucăm meciul următor sâmbătă sau chiar vineri, nu va fi ușor”
- ”Aportul publicului a fost foarte important la meciul cu Dunărea pentru că avem în echipă jucători care niciodată n-au avut parte de sprijin pe propriul teren jucând la echipe fără suporteri. Asta le-a dat un plus de motivație”

Dacă cei care au urmărit emisiunea au mai reținut și alte idei interesante, mă pot completa
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
06-08-2019, 10:15,
#4
RE: Laszlo Balint
E foarte fain omu', atat de fain incat imi vine cateodata sa ma ciupesc, sa ma asigur ca nu visez si Gyuszy e cu adevarat in curtea noastra.
De remarcat si felul cum stapaneste limba romana, ce vocabular elaborat are in conditiile in care el acasa cel mai probabil a vorbit maghiara.

O sa ajunga mare, mare antrenor si sper ca drumul sau alaturi de noi sa fie cat mai lung.
Răspunde
09-08-2019, 7:57,
#5
RE: Laszlo Balint
Balint, solidar cu suporterii UTA-ei privind programările dictate de le televiziuni: „Ar fi venit destul de mulți cu noi, la Ploiești…”

Programarea meciului cu Petrolul, pentru ziua de luni, cu începere de la ora 18, nu este deloc convenabilă pentru suporterii arădeni care ar fi vrut să se deplaseze la Ploiești.

Laszlo Balint este solidar cu suporterii și le înțelege mâhnirea provocată de pretențiile televiziunilor. „Nici pentru noi, ca antrenori, nu este OK să aflăm înainte cu 7-10 zile programările meciurilor. Ne încurcă la ciclurile săptămânale, dar probabil cel mai neplăcut este pentru spectatori și telespectatori. Ne gândim în primul rând la suporterii noștri, luni seara este destul de dificil să vină oameni să ne susțină tocmai la Ploiești. Știm că ar fi vrut destul de mulți suporteri să vină în această deplasare, dar este neplăcută această programare dictată de televiziuni”, spune antrenorul UTA-ei.

Un alt aspect deranjant este suma infimă cu care sunt recompensate echipele din eșalonul secund din drepturi TV, în comparație cu cele din Liga 1. „Este puțin frustrant pentru noi, cei implicați la nivelul doi al fotbalului, pentru că există așa o discrepanță în privința drepturilor de televizare între cele două eșaloane. Nu este doar părerea mea, sunt foarte multe meciuri de la liga a doua care suscită mai mult interes decât unele din primul eșalon. Fără să supăr pe nimeni, echipele promovate și-au câștigat pe teren dreptul de a juca în prima ligă, bravo lor, dar sunt și lucruri dezechilibrate, cum sunt televizările și drepturile de televizare. Au fost meciuri cu tribunele pline, la Reșița și Constanța, la Arad și Pitești, unde mii de suporteri și-au încurajat favoriții” a adăugat „Gyuszi” Balint.

Drepturile pentru Liga 1 s-au vândut în această vară cu 28 de milioane de euro, ultimul loc din primul eșalon încasând peste un milion. De cealaltă parte, drepturile pentru Liga II s-au comercializat pentru doar 500.000 de euro, fiecare formație încasând 25.000 pe întreg sezonul sezon.

http://www.sportarad.ro/2019/08/09/balin...-ploiesti/
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
16-08-2019, 8:35,
#6
RE: Laszlo Balint
Balint ar dori să ajungă la nivelul lui Petrescu, dar nu merge pe principiul copy-paste” și nu e fanul CFR-ului în campionat: „Ne-ar egala la titluri”

CFR Cluj a realizat performanța anului până acum în fotbalul românesc de club, eliminând Celtic Glasgow în turul trei al preliminariilor UEFA Champions League. Laszlo Balint e legat atât de „feroviarii” din Dealul Gruia, pentru care a evoluat în sezonul 2005-2006, dar și de Dan Petrescu, sub comanda căruia a jucat în tricoul Unirii Urziceni. „M-aș bucura peste 7-8 ani să fiu la nivelul lui Dan Petrescu, m-am inspirat de la el, dar, în opinia mea, în fotbal nu mergi pe principiul copy-paste. Sunt mici similitudini între noi și CFR, dar Dan Petrescu are filozofia lui, eu o am pe a mea. Eu am lucrat și cu Răzvan Lucescu, Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuș, nume mari în fotbalul românesc și de la fiecare am avut de învățat. Criteriile de selecție diferă la fiecare și trebuie să ne adaptăm la realitatea eșalonului unde suntem. Petrescu face selecția la Champions League și evoluează cu succes în două-trei competiții majore”, a precizat tehnicianul arădenilor.

Gyuszi Balint îi urează succes fostului său tehnician în competițiile europene, dar în campionatul intern e o altă poveste. „Acum că sunt în grupe, trebuie să muncească, să obțină cât mai mult în parcursul european. În Liga I se luptă la campionat, le doresc succes, dar mă gândesc că, dacă CFR-ul ia titlul, ne egalează pe noi și nu știu dacă mai sunt un suporter atât de înfocat al lor în competiția internă”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Balint a făcut parte din echipa CFR-ului care a ajuns în finala cupei UEFA Intertoto în 2005, când feroviarii eliminau echipe precum Saint-Etienne sau Athletic Bilbao. În 2009, câștiga o medalie de campion cu Unirea Urziceni, chiar sub comanda lui Dan Petrescu.

https://www.sportarad.ro/2019/08/15/bali...la-titluri
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)