Echipa NATIONALA
14-10-2015, 11:56,
RE: Echipa NATIONALA
Si Serbia a ramas acasa , plus cateva tari mai tari care vor pierde la baraj.

Pana la urma asa cum au fost aceste calificari, cu ultimele 5 meciuri chinuite rau de tot, uite ca noi mergem si alte echipe vor vedea de acasa acest turneu final.

Nu am fost entuziasmat de jocul nostru dar nici de al altor nationale , cu cateva exceptii gen Germania, Anglia, Belgia sau chiar surpriza Islanda, dar pana la urma conteaza ca in orice rezultatul final si cine va participa la Euro 2016.

Astept tragerea la sorti , de data asta direct interesati de tragere, si chiar ma gandesc serios sa merg la un meci din grupe in functie de data, echipa si loc de disputare.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
14-10-2015, 13:50,
RE: Echipa NATIONALA
serbia nu mai are fotbal de vreo 10 ani. in afara de rivalitatea steaua rosie-partizan nu exista nimic care sa tina steagul. si rivalitatea e mai mult extrafotbalistica. si ei exact ca noi nu au facut nimic sa schimbe ceva in sistem spre deosebire de Croatia de exemplu. iar pentru Olanda, care de fapt e singurul mare nume care sta acasa e un accident care se intampla poate o data la 20-30 de ani la vreun schimb de generatii.problema e ca ni nu jucam nimic si nici nu mai rasar "genii" care sa ne califice exclusiv prin talentul si munca lor. iar geniile nu vor mai rasari in vecii vecilor daca sistemul nu se schimba. iar sistemul nu se schimba Smile
http://blogsport.gsp.ro/andreicraciun/20...a-decenta/
Discret, propun, acum, la ceasul istoric al euforiei de după victoria din Feroe (există, iată, o minimă euforie și după o victorie în Feroe), să medităm totuși la direcția spre care ne îndreptăm. Trebuie să avem puterea de a nu mai ocoli acest ghețar: echipa națională de fotbal a României a jucat – pe întreaga durată a preliminariilor – mediocru, iar rațiunea ne îndeamnă la prudență în a spera altceva pentru vara viitoare. Avem, așadar, o calificare muncită, obținută cu un fotbal încîlcit, lipsit de orice strălucire, asemenea ideilor antrenorilor care au condus-o. Totul petrecîndu-se pe fondul unei trufii nejustificate de realitate. S-a tot pretins că ar fi o rușine cosmică ratarea acestei calificări. Ca și cum trecutul ar putea aboli acest prezent crunt, în care echipele românești de club sînt cînd ridicole, cînd inexistente. E mai brutal, dar e mai înțelept să ne dăm, totuși, seama cam unde ne aflăm.

Ceea ce se spune încă și mai puțin este altceva: Campionatul European de fotbal a ajuns o horă la care cu greu poți rata invitația. Dat fiind noul sistem de la EURO riscăm chiar să trecem de grupe! Uite, în Albania tocmai se scriu ode pentru „Generația de Aur”, se oferă cetățenii de onoare, e frumos. Da, chiar și Albania va participa. Nu vor lipsi nici tradiționalele forțe continentale Islanda și Țara Galilor. Despre puternica reprezentativă a Irlandei de Nord am avut, deja, timp să ne facem o idee.

Campionatul European este – reformat de Platini, pe valul unei căderi de neocolit – o întrecere vastă, populară, o cîntare a fotbalului de consum. Aceasta este direcția: continentului întreg cît mai mult fotbal! Nu e adevărat că nu mai există echipe mici. E adevărat însă că nu mai există echipe mari. Această industrializare a jocului, această falsă democratizare a jocului, această diluare a întrecerii, această avortare a ideii de elită explică, în mare măsură, reticența în bucurie. Și nevoia de marketing și PR, ca la orice cosmetizare a falsului: acum, stimați suporteri, trebuie să cîntați în cor o odă a nețărmuritei bucurii comerciale!

Acum patruzeci, acum treizeci, ba chiar și acum douăzeci de ani, exista încă sentimentul că o calificare la un European este, totuși, o realizare. Acum este o formalitate dictată de logica implacabilă a progresului pieței libere. Să nu ne amăgim că am reușit o performanță. N-am reușit. Propun, la fel de discret, să nu mai jonglăm cu termeni precum „catastrofă” sau „epopee, căci nu știm ce vorbim.

Naționala României practică un fotbal mărunt care ne duce într-o competiție care și-a pierdut identitatea, deci sensul. Ceea ce nu ne va împiedica să ne agățăm de iluzii. Fotbalul nostru prăpădit chiar avea nevoie de această calificare ca de puțin oxigen.

Vom mai dansa o vară. Ce va fi apoi? O performanță va fi cum va reveni Olanda din groapa în care s-a prăbușit în ultimii ani, căci va reveni. De-abia acolo vom putea vorbi despre sistem, valori și momente zero. A se urmări cazul.
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
14-10-2015, 14:25,
RE: Echipa NATIONALA
Eh Cipri, nu-i chiar asa la sarbi. Nationala U20 e campioana mondiala in 2015, la U19 campioana europeana in 2013 si semifinalista in 2014, la U21 finalista la europenele din 2004 si 2007, practic actuala generatie de fotbalisti.
Partizan a vandut din 2009 pana acum au vandut jucatori in valoare de 50 de milioane de euro.
Steaua Rosie din 2009 pana acum au vandut jucatori in valoare totala de 23 de milioane de euro.
Vojvodina Novi Sad in aceeasi perioada a vandut jucatori in valoare totala de 18,6 milioane de euro.
In marea majoritate jucatori tineri si sarbi, dintr-un rahat de campionat, mult mai penibil decat al nostru!
Problema e atunci cand se aduna pt nationala mare, parca se intampla ceva cu ei, sunt nemotivati, dezinteresati...
Răspunde
14-10-2015, 14:38,
RE: Echipa NATIONALA
Atata timp cat la seniori nu demonstreaza nimic ca si nationala nu incalzeste pe nimeni performantele lor de la juniori.
Răspunde
14-10-2015, 14:39, (Ultima modificare: 14-10-2015, 14:41 de Oli.)
RE: Echipa NATIONALA
Campionatul din Serbia nu e de top, dar ei anual vand jucatori tineri la echipele din vest, inca pe bani frumosi. Au jucatori la marile echipe din Anglia si sa nu uitam ca vine din spate generatia care a castigat campionatul mondial de tineret in fata Braziliei.
Avantajul lor fata de noi este ca ei s-au ocupat de juniori mult mai serios decat noi in ultimii ani si de aceea ei produc ceva, noi mai deloc. Au centre serioase de junori, in timp ce la noi este doar Academia Hagi si noi ce mai scoatem cate un fotbalist. Pacat ca pe oamenii de la noi i-a durut in p*** de la revolutie in coace si i-a stat capul doar la furat, in timp ce in Serbia, Croatia si chiar Bosnia s-au construit centre serioase de copii si juniori.
Aici vina este exclusiv fostilor sefi de la federatie, Mircea Sandu a fost preocupat sa fure si sa fie ales in comitetul de la uefa, in loc sa se ocupe de problema juniorilor....trist
Răspunde
14-10-2015, 14:44,
RE: Echipa NATIONALA
Da Oli, aia ziceam si eu, insa, cum zice si Kidu, daca nu continua rezultatele si la seniori, e fix degeaba. Nu incalzeste pe nimeni ca jucatorii lor joaca pe la echipele de cluburi, mai trebuie sa demonstreze si la nationala. Si acolo, nu o fac.
Răspunde
14-10-2015, 19:22,
RE: Echipa NATIONALA
Adunați nume cu nume, sârbii ar trebui să constituie o națională care să iasă fără probleme din grupele oricărui turneu final. I-am văzut în câteva meciuri, sunt total demotivați și dezinteresați, se vede de la o poștă că vin la echipa națională doar din obligație (sau poate pentru câte-un bairam monstru cum nu-și prea permit la echipele de club, așa cum făcea și generația lui Mutu sau Tamaș). Practic, toate acele talente care apar pe bandă rulantă la sârbi n-au alt țel (poate cu unele excepții care însă nu ies în evidență) decât să plece în vest fără să mai arunce o privire înapoi. Asta ca să mai demontăm un clișeu legat de naționalismul sârbilor.

Altfel, referitor la subiect, calificarea la turneul final este fără îndoială un lucru pozitiv însă doar în cazul în care ea nu-i va face pe federali, antrenori / jucători și SUPORTERI, să se ascundă în spatele ei pentru a evita realitatea; realitate care ”spune” că fotbalul românesc este profesionism doar în teorie, că toată șandramaua scârțâie din încheieturi și că de la o generație la alta suntem tot mai slabi fără ca asta (ceea ce e cel mai grav) să ne determine să schimbăm ceva fundamental pentru a reconstrui acest fenomen pe care chipurile îl iubim atât de mult. Dacă vom continua să trecem în subsolul paginii aceste lucruri (la capitolul ”mai vedem noi”) atunci calificarea asta este mai degrabă un element negativ. Uneori crizele majore sunt rupte atunci când un eveniment (sau o serie) dramatic obligă pe cei care trec prin acea criză să nu mai aibă de ales decât să treacă la acțiune. Sau cum spune un proverb ”boală lungă, moarte sigură”. Tare îmi e că așa cum acum 20 de ani o generație cerea să li se facă statui pentru că adunau calificare după calificare în timp ce în spatele lor ”băieții deștepți” ai fotbalului își băgau în conturi banii care trebuiau să asigure continuitatea în performanță prin investiția în infrastructură și academii, tot așa și acum, o generație de o mediocritate care-ți provoacă milă de-a dreptul, ne va scoate ochii că ”măcar noi ne-am calificat la un turneu final”. Iar peste ani, Dragoș Grigore, Papp și Bogdan Stancu vor comenta în emisiuni tv alte ”meciuri cruciale” cu echipe din zone geografice despre care mulți nici nu știu că există.

Cât despre bucurie și performanță... să fim serioși. Nu avem nimic de sărbătorit, nu doar din cauza circumstanțelor enumerate în precedentul paragraf. Să ținem cont și de context, la acest turneu final se califică jumătate din Europa. Chiar și așa era un rezultat care să ne sclipească ochii dacă ne-am fi calificat dintr-o grupă precum cea din care Olanda a rămas acasă. Dar să pretinzi ca jucător, să fi așteptat de suporteri la aeroport, după ce te-ai calificat în ultimul meci în Faroe, în spatele Irlandei de Nord și în fața Ungariei, Finlandei și Greciei... mi se pare cel puțin o dramatică lipsă a simțului realității (ca să nu zic al decenței)
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
15-10-2015, 3:32,
RE: Echipa NATIONALA
Ce bolnav mintalli sunt cei de la FRF, sa dai un mil pt un amical cu Spania cand ii poti investi in copiii:

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/dupa-...60954.html
Răspunde
15-10-2015, 8:40,
RE: Echipa NATIONALA
La 30 de lei biletul, dacă se umple stadionul poți ieși chiar în profit Smile
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
15-10-2015, 10:04,
RE: Echipa NATIONALA
E nevoie și de amicale din astea tari în perspectiva participării la Euro.
Răspunde
09-02-2016, 20:48,
RE: Echipa NATIONALA
"FRF i-a gasit inlocuitor lui Iordanescu

Federatia Romana de Fotbal s-a decis asupra numelui viitorului selectioner, cel care va prelua echipa nationala dupa Euro 2016, cand Anghel Iordanescu se va retrage.
Potrivit postului DigiSport, alesul FRF este unul dintre secunzii "Generalului", Viorel Moldovan.
In varsta de 43 de ani, fostul mare atacant roman se afla in staff-ul nationalei din 2014 si pare gata sa faca pasul pentru postul de selectioner.
Anghel Iordanescu mai are contract cu FRF pana in vara, el urmand a parasi postul de selectioner dupa turneul final din Franta."

http://www.ziare.com/anghel-iordanescu/n...cu-1407939
Răspunde
31-05-2016, 0:17, (Ultima modificare: 31-05-2016, 0:18 de Oli.)
RE: Echipa NATIONALA
Iordănescu s-a decis! Ei sunt cei cinci jucători care nu fac parte din lotul pentru Euro


Anghel Iordănescu s-a decis în privinţa lotului de 23 pentru turneul final din Franţa. Conform surselor Digi Sport, selecţionerul nu va miza pentru Euro pe Andrei Ivan, Ioan Hora, Alin Toșca, Adrian Ropotan şi Alexandru Maxim.

În ultima săptămână, tehnicianul primei reprezentative şi secunzii săi au urmărit în cel mai mic detaliul comportamentul jucătorilor convocaţi pentru stagiul din Italia atât la antrenamente, dar şi atitudinea acestora în timpul liber. Iordănescu vrea un grup unit şi, mai important, fotbalişti care să fie la 100% din punct de vedere fizic, în condiţiile în care "cartea" pe care tricolorii o vor juca va avea în vedere exact acest aspect.

Amicalele cu naţionala statului Congo, scor 1-1, dar şi cu Ucraina, scor 3-4 au fost de asemenea examene important, iar antrenorul primei reprezentative a decis şi în urma acestora fotbaliştii la care a renunţat.

Astfel, Andrei Ivan a fost primul nume care a sărit din schemă. Vârful nu a fost folosit deloc în partidele de pregătire, iar decizia de a-l convoca între cei care au făcut deplasarea în cantonament a venit doar pentru a-i ridica moralul. Numele său a fost în centrul atenţiei în iarnă, scriindu-se despre posibile transferuri, iar faptul că acestea nu s-au materializat a avut un efect de bumerang: în partea a doua a campionatului, Ivan a avut evoluţii extrem de modeste. În acest moment, el nu poate fi o soluţie pentru naţională, iar Iordănescu ştia foarte bine acest lucru.

Următorii vizaţi de Iordănescu pentru a nu face deplasarea în Franţa au fost perechile Toşca/Filip, Hora/Alibec, Ropotan/Prepeliţă şi Maxim/Chipciu, însă alegerea a fost amânată până în ultimul moment, primii din "cupluri" fiind ghionioniştii care vor privi Euro de la TV.

Aşadar, selecţionerul a avut de ales între Steliano Filip şi Alin Toşca, iar dinamovistul a avut câştig de cauză. Cu toate că jucătorul Stelei este mai polivalent, putând juca şi în centrul defensivei, răutatea în joc a lui Filip i-a plăcut mai mult selecţionerului.

Alt duo care s-a luptat pentru prezenţa la Euro a fost cel format din Ioan Hora şi Denis Alibec. Primul este golgheterul campionatului, iar selecţionerul are o slăbiciune pentru el în condiţiile în care joacă pentru Pandurii, echipa lui Edi. Totuşi, atacantul Astrei a avut prim-planul, chiar dacă "Generalul" s-a temut de accidentarea avută de acesta la mână. Golul contra Ucrainei posibil să fi cântărit decisiv în prezenţa vârfului la Euro.

Adrian Ropotan şi Andrei Prepeliţă au fost şi ei în luptă directă pentru un loc la Euro; în condiţiile în care Pintilii şi Hoban par a avea asigurat un loc în primul "11", la închidere, Iordănescu nu a dorit să ţină în lot alţi doi mijlocaşi centrali cu acelaşi profil. Cei doi au avut până spre final şanse egale să rămână în lotul pentru Franţa, însă fostul stelist a fost câştigătorul, considerându-se probabil că poate ajuta mai mult echipa în plan ofensiv.

Pentru ultimul nume care a sărit din schemă, Iordănescu a avut şi cele mai mari probleme. Chipciu şi Maxim au fost cei vizaţi de selecţioner, iar decizia s-a luat după meciul cu Ucraina, când fotbalistul lui Stuttgart a dezamăgit din nou. Chiar dacă a reuşit pasa decisivă pentru reuşita din final a lui Stanciu, Maxim nu a fost văzut de tehnician drept un jucător decisiv, capabil să evolueze constant la un nivel mulţumitor.

"Sunt mulţi jucători fără ritm de joc. Fotbalişti care la echipele lor de club nu au jucat. Nu doar Chiricheş, şi Torje sau Maxim. Ei nu au jocuri în picioare şi e greu să le dai ritm de joc prin antrenament doar", a spus "Generalul" aseară, după confruntarea cu Ucraina.

De partea cealaltă, Chipciu, care nu a prins cel mai bun sezon la Steaua, a avut o creştere sensibilă în joc pe final de campionat. Şeptarul fostei campioane este un fotbalist care nu renunţă niciodată şi, chiar dacă reuşitele sale nu sunt foarte dese, compensează prin dăruire.

Lotul naţionalei pentru Euro 2016 (potrivit surselor Digi Sport. Anunţul oficial va fi făcut de Iordănescu marţi, 31 mai):

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Com...entru+Euro+
Răspunde
31-05-2016, 1:03,
RE: Echipa NATIONALA
Să fie clar, nu-mi place Maxim. Mi se pare un jucător talentat din punct de vedere tehnic dar căruia îi lipsesc multe calități necesare unui fotbalist al vremurilor actuale: versatilitate, inteligență tactică, răutate pozitivă, forță fizică. Doar cu glezna fină și cu centrări de calitate nu te poți impune în fotbalul mare decât dacă în cele două procedee ești genial precum Messi respectiv Beckham, ceea ce Alex al nostru chiar nu e, cauză pentru care a prins sporadic primul 11 al unei echipe care a retrogradar din Bundesliga.
DAR... Maxim a fost rezervă la o echipă din Bundesliga pentru că acolo erau câțiva băieți mai buni ca el. Iar pe acest considerent Alex Maxim a pierdut naționala la Euro. În defavoarea unui alt Alex... Chipciu. Dacă ne uităm la cel ”ales” vedem că are aceleași minusuri ca și concurentul său pe post, este un jucător la fel de mediocru însă a jucat titular meci de meci la Steaua pentru că pur și simplu n-a fost cine să-l înlocuiască. Faptul că de vreo doi ani de zile, prestațiile sale (atunci când nu-i cantonat la infirmerie) oscilează între chinuitor și penibil, n-au contat în ochii selecționerului. Important e că are meciuri în picioare, nu?!
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
31-05-2016, 8:21,
RE: Echipa NATIONALA
Bine că pe chiriche îl pune capitan, a jucat foarte mult. Pe stânga o soluție mai bună era sepsi, om de baza la nurnberg. În locul lui Stancu îl puyea lua pe hora. Eu i-as fi făcut loc și lui Budescu, poate chiar în locul lui Sanmartean... 
Iar o sa jucam cu fundul în poartă...
Răspunde
31-05-2016, 10:45,
RE: Echipa NATIONALA
Oricum, la cum am jucat cu Ucraina, de la Franta ne luam minim trei. Bine, un meci nu seamana cu celalalt, insa apararea uneori chiar este penibila. Nici pe faza de constructie n-am realizat cine stie ce. Toate golurile le-am dat pe greseala portarului, iar in rest, am avut destul de putine ocazii. Acum sa vedem, la EURO ne va fi greu si cu Albania.
Răspunde
31-05-2016, 17:55,
RE: Echipa NATIONALA
UPDATE 17:36 Anghel Iordănescu va anunţa oficial lotul care merge la Euro la ora 20:00 (a stabilit o şedinţă, la care vor participa toţi cei 28 de componenţi ai lotului). Claudiu Keşeru este cel de-al cincilea jucător care nu va prinde turneul final, deşi iniţial selecţionerul oscilase între Maxim şi Chipciu. Îi reamintim şi pe ceilalţi patru: Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan şi Ioan Hora.
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Com...entru+Euro+
Răspunde
31-05-2016, 20:45,
RE: Echipa NATIONALA
Uite că l-a prins (Keseru). Până la urmă totuși Maxim e cel lăsat pe dinafară
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
10-06-2016, 13:11,
RE: Echipa NATIONALA
in cautarea fotbalului pierdut

http://adevarul.ro/news/sport/video-In-c...CrossPromo

Hai Romania!
Răspunde
10-06-2016, 19:49,
RE: Echipa NATIONALA
Se zice ca tata Puiu , ca sa motiveze nationala pentru meciul cu Franta, le-a pus meciul UTA - Dunarea Calarasi !  Smile
Răspunde
10-06-2016, 20:21, (Ultima modificare: 10-06-2016, 20:23 de Giuliano.)
RE: Echipa NATIONALA
Smile)))))))
Sincer, cea mai faină glumă despre echipa națională; și au fost destule zilele astea
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 4 Musafir(i)