|
Scena politica româneasca
|
|
19-04-2007, 04:45 PM
(This post was last modified: 30-11-2007 09:23 AM by Kidu.)
|
|||
|
|||
|
Scena politica româneasca
Nu vreau sa lansez un sir lung de polemici, vreau doar sa discutam despre criza politica de la noi, totul culminand cu suspendarea de astazi a presedintelui Basescu de catre parlament.
Din punctul meu de vedere este un abuz incomesurabil, este practic o lovitura de stat daca vreti pentru ca la ora actuala presedinte mai bun decat Basescu nu vad. Sunt constient ca are bilele lui negre, nu vad in el un presedinte mesianic ci doar cea mai buna solutie la momentul actual. Va rog sa fiti decenti, sa va argumentati posturile indiferent de simpatiile politice pe care le aveti. Sa vedem ce va iesi: http://www.hotnews.ro/articol_70243-Trai...http://www.hotnews.ro/articol_70243-Traian-Basescu-a-fost-suspendat-de-Parlament-cu-322-de-voturi-%27pen http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10...http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10295&art=27476&cHash= Semper Fidelis |
|||
|
19-04-2007, 05:12 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Criza politica de la Bucuresti
Extraordinar ce se intampla in Tara asta.
Eu am ajuns la concluzia ca Basescu reprezinta poporul si parlamentul reprezinta mafia si toata coruptia din Romania. "LEGENDELE NU MOR NICIODATA" |
|||
|
19-04-2007, 05:16 PM
|
|||
|
|||
|
Kidule lansezi o tema periculoasa dar curajoasa.
Azi Romania e impartita in doua pro si anti Basescu. Si natural si noi suporterii UTA vom fi impartiti in acest fel. Chiar daca unii in majoritate si altii in minoritate. In fond asa e democratia. Nu as vrea sa ne luam de gat pe tema asta. Asa ca te rog sa veghezi la tonul calm al discutiei si sa sanctionezi orice fel de iesire pe aratura, nu as vrea sa degenereze discutiile. Sunt pentru dialog si sunt din categoria celor care imi pasa de ce se intamapla in Romania si mai ales in Arad. Deocamdata am dorit sa fac aceasta precizare, imi voi exprima parerea mai tarziu. Tre sa-mi adun gandurile si sa incerc sa privesc la rece problema.....:smile: Aradul este modelat după chipul şi asemănarea noastră. El este imaginea noastră. A fiecăruia. Aşadar putem spune că răspunderea pe care o avem faţă de Arad este, în fond, o parte a răspunderii faţă de noi înşine. |
|||
|
19-04-2007, 06:48 PM
|
|||
|
|||
|
si eu sunt de parere ca ACUMA nu exista altcineva mai bun ( Geoana, Vacaroiu , TARICEANU ? ) exclud aici aberatii gen Becali si Vadim. Poate e doar o lupta intre mafii si interese , dar n-avem alta solutie acuma mai buna... Oricum nici un presedinte nu e sustinut dc nu ofera ceva dupa ce ajunge la putere , deci probabil si Basescu are "datorii" la anumiti oameni , dar... decat altii...
|
|||
|
19-04-2007, 07:13 PM
|
|||
|
|||
|
mie mi se pare ca "criza politica de la bucuresti" se incadreaza mai bine la topicul "un tribut adus idiotilor"....parerea mea. demagogi, hoti, smecheri, ipocriti, mincinosi, gunoaie si vreo cateva persoane cat de cat oneste formeaza clasa noastra politica iar "poporul" roman este reprezentat cum se cuvine de aceasta clasa politica....
alte comentarii la aceasta tema nu voi face. prefer sa ma interesez de problemele cu adevarat importante in momentul asta pentru mine:sanatatea, viata personala si SUPORTER CLUB UTA. În ţara asta, chiar şi scurgerea timpului e o sursă de mediocritate! www.suporterclubuta.ro |
|||
|
19-04-2007, 07:27 PM
|
|||
|
|||
|
Mama ce ii in bucuresti
Lor luat la pumni pe Gusa astia pe strazi:x Razboi civil "LEGENDELE NU MOR NICIODATA" |
|||
|
19-04-2007, 07:47 PM
|
|||
|
|||
|
Eu nu stiu ce sa mai zic. Vedeti dumneavoastra, eu locuiesc in America si aici presedintele nu este ales 100% de popor. Adica ce vreau sa zic este ca aici un candidat poate avea majoritatea electorala dar poate pierde alegerile. Pe cand la Romania Presedintele este ales de popor. Parlamantul nu ar avea dreptul sa il doboare decat daca EL Presedintele a incalcat Constitutia. Curtea Constitutionala zice ca Presedintele nu a incalcat Constitutia, ceea ce ma face sa cred ca Suspendarea este ridicola si o sa ne facem de ras pe plan international.
E delicat. Uite azi am vazut la PROTV international ca exista sate in care oamenii nu au apa potabila si beau apa din rauri care nu au apa curata, iar Parlamentul Romaniei se ocupa de suspendari ilegitime. Sa le fie rusine. |
|||
|
19-04-2007, 11:43 PM
|
|||
|
|||
|
Aceasta suspendare nu are cum sa fie benefica pentru tara. E ilogic ceea ce se intampla. E un fel de "tara arde baba se scarpina", spun asta pentru ca la ora actuala exista asa de multe probleme in tara noastra incat nu cred ca ne putem permite sa mai stagnam nici macar o zi. In schimb, de cateva luni de zile, singura noastra problema nationala este suspendarea lui basescu.
Nu pot spune decat un singur lucru:"rahat semanam, rahat mancam" Un fleac, ne-a ciuruit
|
|||
|
19-04-2007, 11:45 PM
|
|||
|
|||
|
Avizul Curtii Constitutionale este unul consultativ. Din momentul in care aceasta suspendare se poate face conform Constitutiei, nu are cum sa fie o lovitura de stat. Pur si simplu este punctul maxim al conflictului institutional din Romania ( ce s-a manifestat in toti acesti ani din 1989 incoace), conflict generat de aceeasi Constitutie. Nu poti avea un Presedinte ales direct, insa cu atributii de Presedinte numit.
Presedintelui Romaniei ii lipseste cea mai importanta atributie a unui Presedinte dintr-o republica semiprezidentiala, si anume posibilitatea de a dizolva Guvernul. Mai departe, pretentia ca un Presedinte ales din randurile unui partid, sa poata deveni mai apoi echidistant si "factor de echilibru si dialog" cred ca este cel putin exagerata. Nu trebuie sa ne speriem de aceasta suspendare, nu se intampla nimic catastrofal pentru tara, asa cum nu trebuie sa ne speriem si de instabilitatea politica in general, pentru ca aceasta exista in orice tara unde avem mai mult de 5 partide parlamentare. (vedeti Italia). So, eu sunt de-acord cu suspendarea lui Basescu, pentru ca nu mai vreau sa vad bai de multime, nu mai vreau sa vad politicieni purtati pe sus de adulatori mai mult sau mai putin ignoranti. Pentru Romania, vreau republica Parlamentara , dezbateri reale de idei si lupta adevarata impotriva coruptiei si a celorlalte rele. "It`s not a matter of life and death. It`s more!" |
|||
|
20-04-2007, 12:35 AM
(This post was last modified: 20-04-2007 12:37 AM by RED Ultra vest.)
|
|||
|
|||
|
Este o aberatie din moment ce s-a dovedit ca nu a incalcat Constitutia Romaniei prin Curtea Constitutionala dar asta e in Romania mafia omoara democratia....iar de lovitura de stat nu poate fii vorba oricum aceasta suspendare nu va duce la o revolutie sau ceva de genul asta.
Doua culori noi respectam in alb si rosu toti ne imbracam , intreg stadionul la meciuri striga echipa noastra astazi iar castiga....UTA FOREVER!!!! |
|||
|
20-04-2007, 01:07 AM
|
|||
|
|||
|
Putin imi pasa de baile de multime ale lui Basescu! Problema e ca nu exista alternative reale. Numai cand ii vad ranjind pe dobitocul de Vadim, pe Geoana the retard, pe noncaracterul Tariceanu si pe securistul umflat Voiculescu, simt ca traiesc intr-o lume fara sens si ca in jurul nostru se rotesc si ranjesc triumfatori niste clowni monstruosi. Daca ne uitam pe mainile cui a ramas tara (Vacaroiu) si ce fel de personaje se bucura pe toate canalele de televiziune, chiar iti vine sa crezi ca Basescu a suparat niste "baieti rai".
I929: nu mai vreau sa vad bai de multime, nu mai vreau sa vad politicieni purtati pe sus de adulatori mai mult sau mai putin ignoranti. Pentru Romania, vreau republica Parlamentara , dezbateri reale de idei si lupta adevarata impotriva coruptiei si a celorlalte rele. -- Suna a utopie si a discurs politic; iar Basescu nu e nici pe departe sursa tuturor relelor, asa incat odata cu indepartarea lui, toate sa dispara ca un vis urat. In plus ignorantii sunt in Romania in proportie mult mai mare decat ceilalti, asa ca trebuie si ei atrasi intr-un fel in joc; nu e primul care face bai in multime, nu va fi nici ultimul si nici nu e cel mai rau lucru pe care il poate face un presedinte. Am ajuns sa alegem presedintii dupa cat de putin rau pot provoca, nu dupa cat de mult bine ar putea sa faca, asa incat nu avem de ce sa schimbam ceva, cel putin deocamdata. |
|||
|
20-04-2007, 04:00 AM
|
|||
|
|||
Razvan Wrote:Extraordinar ce se intampla in Tara asta. Asa zic si eu...cind te gindesti ca parlamentarul ala prm-ist a votat de doua ori iti sta mintea-n loc ! Basescu a vrut sa curete parlamentul si asta i-a speriat pe "alesi" ! Oricum, s-ar putea sa aiba o surpriza "alesii", in maxim 3 luni ! Eu vreau un parlament curat, o liga curata, o federatie curata, un fotbal curat ! Cred ca fara Basescu va dura mult mai mult ! UTA - Unica ! |
|||
|
20-04-2007, 09:31 AM
(This post was last modified: 20-04-2007 09:32 AM by Kidu.)
|
|||
|
|||
|
Domnilor am fost aseara in Piata Universitatii, s-au strans in jur de 2000 de persoane daca nu mai mult in momentul in care a venit Basescu.
Pentru mine este destul de clar, Basescu este constient ca este incoltit din toate partile si apeleaza la doza lui de popularitate care o are, intr-adevar majoritatea electoratului este de partea sa si la alegeri ar castiga destul de lejer, problema este ca si sacalii astia politici sunt foarte versati, refuz sa ii cred atat de prosti si incapabili si sa isi dea seama ca intr-o "lupta dreapta" nu au nicio sansa in fata lui Basescu. Oricum situatia este de urmarit, sa vedem ce va urma in zilele urmatoare. P.S Regret nespus de mult ca nu am vazut faza aia cu Gusa, era destul de departe de mine :lol:. Semper Fidelis |
|||
|
20-04-2007, 11:23 AM
|
|||
|
|||
|
Personal, nu vad rostul acestui topic pe forumul UTA.
PD-isti, PNL-isti, PSD-isti, PNG-isti, UDMR-isti sau ce-om mai fi fiecare, ne leaga faptul ca suntem utisti. Si n-are rost sa ne dezbine politica. O sa-mi raspundeti ca ce s-a intamplat ieri e o problema nationala fata de care fiecare trebuie sa ia atitudine. Ei bine, nu. Ce s-a intamplat ieri se poate intampla oricand. Un presedinte (oricare!) poate fi suspendat de parlament. E o posibilitate democratica. Si nu o lovitura de stat sau mai stiu eu ce. Ca a fost justificat sau nu, asta e alta discutie. Dar hei, conteaza? Au fost oameni care au facut puscarie ani de zile nevinovati. Ati iesit careva in strada pentru ei? Stiti cat au suferit? Dar cei mutilati de medici nepasatori? Deci nu. Eu n-o sa ies in strada nici pentru Basescu, nici pentru Tariceanu, nici pentru Geoana, nici pentru Becali, nici pentru orice alt politician actual. Sa-si sfasie beregatile unii altora si tot nu-mi pasa. Doar de pastrarea democratiei imi pasa. Iar asta nu e deloc pusa in pericol prin ce s-a intamplat aseara. Si-mi mai pasa de UTA. De aceea propun inchiderea acestui topic. Sigur, faceti cum doriti. Eu nu mai postez la acest topic. |
|||
|
20-04-2007, 01:13 PM
|
|||
|
|||
|
http://www.evz.ro/article.php?artid=301334
http://www.evz.ro/article.php?artid=301332 sunt doua articole superbe, care dau de gandit inainte de a spune ceva... nu o fi basescu usa de biserica, dar altul mai bun nu exista... 1947*;1948*^;1950*;1953^;1954*; 1969*;1970* UTA este ARAD |
|||
|
20-04-2007, 01:13 PM
(This post was last modified: 20-04-2007 01:19 PM by Cosmin.)
|
|||
|
|||
|
Mda, eu cred ca totusi e bine ca ne pasa de ce se intampla in Romania. In definitiv aici traim si ce se intampla cu UTA si fotbalul e influentat de acest factor. Politica e un lucru care priveste mersul treburilor cetatii, fie Aradul fie Romania, si e bine sa ne pese. Politica din RO e mai mult sau mai putin murdara pentru ca asa o fac politicienii. Sunt pentru pastrarea acestui topic. Scuze daca am postat a doua oara, putin pe langa subiect dar vroiam sa dau un reply lui red uber alles.
Aradul este modelat după chipul şi asemănarea noastră. El este imaginea noastră. A fiecăruia. Aşadar putem spune că răspunderea pe care o avem faţă de Arad este, în fond, o parte a răspunderii faţă de noi înşine. |
|||
|
20-04-2007, 03:05 PM
|
|||
|
|||
|
Suspendarea din funcţie ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui. Punerea sub acuzare ARTICOLUL 96 (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. 1.Nu sunt fan basescu sunt chiar ANTI BASESCU, dar este scandaloasa modalitatea prin care s-a ajuns la acest fapt. 2.Daca va fi referendum basescu va fi reconfirmat de " popor "; daca vor fi alegeri anticipate la presidentie va fi revotat de popor. 3. Timp pierdut, "bani aruncati pe fereastra" tot din buzunarele noastre. IN MEMORIAM - PINTEA MARIUS http://www.youtube.com/watch?v=7A8G1pMFKxo |
|||
|
20-04-2007, 04:15 PM
|
|||
|
|||
|
Dilema Veche de azi: Nu te amesteca in cearta unor hipopotami.
-- proverb ugandez |
|||
|
20-04-2007, 04:34 PM
|
|||
|
|||
|
Azi dimineata in drum spre servici am auzit la radio melodia lui Victor Socaciu (cred) unde refrenul era "Pleaca ai nostrii, Vin ai nostrii" referitoare la clasa politica.
Crudul adevar este ca si Basescu a favorizat licitatiile pt asfaltare in favoarea firmelor "prietene" la fel a facut si PSD-ul si la fel vor face toti, acesta cu asfaltarile doar un exemplu la intamplare, TOTI SUNT LA FEL ! La noi oamenii politici indiferent de partid si functie publica isi urmaresc interesul personal 100 %. Peste tot in lume (nu si la noi) politicienii isi urmaresc interesul personal si imbogatirea propriei persoane, dar fac si lucruri bune pentru tara. Sunt convins ca si la noi se va intampla la fel pe viitor, mai avem circa 2-3 ani pana sa ajungem la cei 20 prezisi de Brucan. Poate cum se vrea un soc la UTA cu schimbarea antrenorului asa se vrea un soc si la Romania cu schimbarea presedintelui :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Când mergi, mergi, când stai, stai, dar niciodată nu ezita! |
|||
|
20-04-2007, 04:46 PM
|
|||
|
|||
|
marketing, marketing, marketing...
interese, interese, interese... altceva mai destept n-am stiut sa scriu. 8) nu puneti botu' la tot ce vedeti la TV sau cititi in ziare |
|||
|
20-04-2007, 05:33 PM
(This post was last modified: 20-04-2007 05:33 PM by RzvRzv.)
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca merita sa fie suspendat Basesc mai ales pentru ca , Curtea Constitutionala a spus ca nu a incalcat CONSTITUTIA ROMANIEI ; Alti presedinti mai buni ca Basescu nu avem ; (IAR vin comunisti la putere)(PC-u lu vacaroiu prm-u lu vadim si psd-u lu geOana
Doar UTA! |
|||
|
20-04-2007, 09:34 PM
|
|||
|
|||
|
clar ca daca vrei sa fii presedinte trebuie sa fii sprijinit si inca de oameni puternici, care odata ce ai ajuns sus vor sa fie rasplatiti, DAR trebuie sa dai ceva si tarii , sa faci ceva si pentru popor chiar dc mai ajuti pe unu altu. Basescu a fost suspendat pt ca a deranjat pe prea multi , ca nu i-a lasat sa faca ce vor, altfel nu ar fii avut nici un motiv sa se aliezi atatia impotriva lui, si asta inseamna ca avrut sa faca si ceva bine, nu ?
|
|||
|
21-04-2007, 01:03 AM
|
|||
|
|||
|
http://www.piticu.ro/2007/04/19/o-romani...http://www.piticu.ro/2007/04/19/o-romanie-infinitate-de-po
:lol: Agresat si alergat de mosi. |
|||
|
24-04-2007, 05:42 PM
(This post was last modified: 24-04-2007 05:43 PM by alanegru.)
|
|||
|
|||
|
ideea e sa isi faca fiecare o idee cat mai corecta. pentru asta, se ia o Cosntitutie in mana si se citeste.
pentru ca altfel, la realitatea tv basescu e un salvator, la antena3 un tradator de neam, la evz un mesia, la... fiecare cu ce-l doare. din punctul meu de vedere basescu a incalcat constitutia. mai mult, asta spune si curtea constitutionala, cu o continuare: dar nu grav. stau si ma intreb daca de fapt nu orice incalcare a Constitutiei este grava... restul e teatru, spectacol de lumini, foarte mult fum, si abur greu, verde si gretos. era sa uit... criza politica din romania, ca nu e vb de ,,presedintele bucurestiului" |
|||
|
27-04-2007, 10:53 AM
(This post was last modified: 27-04-2007 10:53 AM by albrosu.)
|
|||
|
|||
|
Editorial - Pe ce ma basez
Traian Ungureanu Avem nevoie de LINISTE! Stirea vine de la televiziune si de la parlamentari. Fiind confirmata din doua surse aflate intr-un singur buzunar, stirea e suta la suta reala. Saminta de vrajba aruncata de Basescu Traian trebuie stirpita. Dar cum? Parlamentul incearca din rasputeri. Ultima sa hotarire spune asa: mai intii nu votati, dupa care Parlamentul decide ce ati votat. Parlamentul pariaza pe neprezentarea la urne, ba chiar instiga la refuz, la boicot electoral. E o idee onorabila, dar nu e inca ideea perfecta. Marele cusur e populatia. Daca, in prostia ei, turma iese, totusi, la vot? Daca se string mai mult de noua milioane de gura-casca la urne si il voteaza pe Basescu? Praful si pulberea se alege de democratia noastra si de contractele lor. Cu statul roman si cu petroconcernele rusesti. Nu asa poate fi stirpita saminta de basism. Propun urmatorul erbicid: se organizeaza referendum si, in cazul in care bestia cistiga, intervine Academia! Propunerea mea prevede urmatoarele: in ziua votului, mai spre seara, in intelepciunea ei ortografica, Academia stabileste ca Romania se scrie cu i din i. Numele tarii se schimba: Rominia. Basescu termina referendumul in triumf, dar cistiga postul de presedinte in tara gresita. Referendumul e valabil, dar autoritatile ii aduc la cunostinta cistigatorului ca tara in care a candidat nu mai exista. Prin urmare, Parlamentul decide ca Vacaroiu, care continua sa se scrie cu a din a, e presedinte in continuare. La Cotroceni se organizeaza sedinte temeinice cu factorii de raspundere, toata lumea e multumita de asa gospodar, tara toarce satisfacuta si produce pentru export, democratie si ortografie. Curtea Constitutionala primeste dreptul de a se pronunta prin aviz consultativ asupra a orice, inclusiv asupra propriilor decizii. Fostii informatori ai Secu primesc dreptul de a striga Secu!, spre cine vor ei, cu conditia sa fie alesi in Parlament si sa detina minimum doua posturi de televiziune. Mircea Geoana si Adrian Cioroianu anunta ca nu ii intereseaza o tara in care legea e fixa si refuza invitatiile de a vizita Statele Unite. Industria hoteliera americana sufera. Presa straina e invitata sa studieze indeaproape fenomenul democratic romanesc si apar primele burse de studiu Iorgovan. Ce se intimpla cu Marele Perturbator? Ei bine, Basescu se retrage in Ambasada Romaniei din Vasile Lascar 148, unde poate face scandal in voie. Noi raminem in Rominia, cu i din i, si alunecam tot mai iute pe panta democratiei. Parlamentul devine putere monopolista, preia in intregime dreptul de a hotari ce e democratia si hotaraste ca numele tarii se schimba, ori de cite ori o cer stirile din doua surse si un singur buzunar. Incep dezbateri aprinse. Se bat doua initiative. Una, sustinuta de grupul capitalistilor, cere ca Romania sa se scrie cu chirilice. A doua, sustinuta de grupul liberal, cere alinierea la digitalizarea globala si propune ca tara sa se numeasca Republica 322. Capitalistii dezlantuie o campanie stralucita, ii bat pe liberali de le suna hidrocarburile in cap si Romania trece pe chirilice, pentru usurarea contractelor mai sus-amintite. Urmeaza linistea. Asa arata tara pe care o construiesc, in aceste zile de mare entuziasm si initiativa, parlamentarii nostri. Asa arata linistea viitoare. Acestea sint argumentele care cer riposta la referendumul din 19 mai. Pe asta ma basez. http://www.cotidianul.ro p.s. Si cateva picanterii despre actualul presedinte interimar. Gretos. Parerea mea.:tongue3: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10...http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10423&art=27883&cHash= "Şi dacă tot nu există finanţare, normal ar fi să continue activitatea şi să se epuizeze toate soluţiile. Iar dacă într-un final - fie el înaintea etapei a 3-a sau 23-a - UTA va ajunge să fie exclusă, măcar va exista senzaţia că s-a făcut tot posibilul." - 28 iulie 2010 (SS) |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search
Member List
Calendar
Help