Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stiri din sezonul 2016-2017
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Tardiva totusi si campania Special Arad, pasarea a zburat la bucale 
..dar roata se invarte

Astea te dor, Ghiță? Durerea și rușinea arădenilor nu se șterge cu vorbe goale (FOTO)


Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a elucubrat ieri, LIVE pe Facebook, timp de 76 de minute, pe ceas. Pentru cei care nu știu, elucubrația este o combinație haotică de elemente absurde, o aberație. Are sens, pentru că în cei 12 ani de mandat de primar, Aradul a devenit din multe puncte de vedere o combinație haotică de elemente absurde.
Durerea și rușinea pe care au trăit-o arădenii duminică la meciul cu Poli, și nu numai duminică ci, coincidență sau nu, de când Gheorghe Falcă este primarul Aradului, nu se poate șterge cu câteva cuvinte aruncate în spațiul online, așa cum știe cel mai bine să o facă edilul Aradului. UTA a trăit cele mai negre perioade din istoria ei chiar în perioada celor trei mandate și ceva ale primarului Falcă. Retrogradarea în Liga a 3-a a venit în 2006, în al doilea an al său de mandat, avându-l președinte chiar pe viceprimarul în exercițiu la acea vreme! Dispariția clubului UTA în 2014 s-a petrecut tot în mandatul lui Falcă. Iar acum, condițiile demne de Evul Mediu de pe arena Motorul, tot Falcă le-a creat, după ce a demolat legendara arenă UTA deși a promis că noul stadion se va construi într-o altă locație, dar a demolat și arena pe care s-a jucat prima dată fotbal în România, la 25 octombrie 1999, meci între două echipe din localități diferite. Aradul a devenit astfel o combinație haotică de elemente absurde, tocmai pentru că primarul Falcă, venit în Arad în anii 90, nu a înțeles niciodată nimic din istoria, cultura și viața arădenilor.
Mai jos vă prezint istoria celei mai negre decade din istoria brandului UTA, moartea și reînvierea acestui club, petele de noroi de pe obrazul Bătrânei Doamne și iminentul exil, chiar dacă doar temporar.
 
„Ne-am asumat întregul proiect UTA. Noi suntem cei care putem să spunem UTA nu moare” (Gheorghe Falcă – LIVE pe Facebook – 17.11.2016).
 
Îți vine să înjuri când îl auzi, dar este declarația de la care pornește acest articol. Îi spun primarului Gheorghe Falcă că este complice la moartea brandului UTA, fiind vinovat atât pentru prima retrogradare în Liga a 3-a, cea din vara anului 2006, cât și pentru dispariția clubului UTA în 2014.
Falcă susține mereu că politicul nu are ce să caute în fotbal. Susține acest lucru doar atunci când îi convine, pentru că îi reamintesc că în anul 2005, chiar Falcă a fost cel care a insistat pentru numirea lui Tiberiu Dekany în funcția de președinte al clubului. Dekany era atunci viceprimarul Aradului.
Nefiind susținut de nimeni, cu doar 220.000 de euro (8 miliarde de lei vechi) primiți atunci din partea Primăriei Arad, bani care erau folosiți la deplasări, tunsul gazonului, spălarea echipamentelor și cheltuielile pentru utilități, Dekany și-a rupt capul, cum se spune, iar în iarnă, când mirosea a retrogradare, prima din istoria în al treilea eșalon, a vrut să spună pas.
Hai să-i amintim lui Gheorghe Falcă ce spunea în data de 13 martie 2006 conform România Liberă.
„E mai bine ca Tiberiu Dekany să rămână la club. În acest an, Primăria investește la UTA opt miliarde lei și la asemenea investiții avem nevoie de cineva care să gestioneze banii. Trebuie să existe garanția că banii ajung unde trebuie și pentru ce trebuie. Tiberiu Dekany este omul perfect pentru a reprezenta Primăria în relațiile cu clubul, din postura pe care o are și ar fi foarte rău dacă viceprimarul ar fi presat să demisioneze din cauza unor false presiuni”, spunea atunci Falcă.
 
Ce nu știa atunci Dekany? Că un grup de arădeni, unii chiar din club, făceau pârtie pentru promovarea echipei Liberty Salonta. Gruparea patronată atunci de Marius Vizer a reușit să încheie campionatul pe primul loc, dar avea să cesioneze locul în Liga 1 echipei UTA. Cum? Prin negocieri cu Marius Vizer la care au participat oamenii de afaceri Nicolae Bara – ademenit de senatorul Constantin Traian Igaș să investească la Arad, de Sandu Ion și primarul Gheorghe Falcă. La începutul lunii iunie 2006, Falcă anunța mândru de el că UTA va evolua în prima ligă. Și uite așa, Tiberiu Dekany rămâne cu pata de a fi primul președinte al UTA care retrogradează în Liga a 3-a.
 
Tot în 2005, Falcă a mai făcut o promisiune. Una neonorată.
Conform Amos News, la data de 22 februarie 2005, fiul baronului Francisc Neuman a renunţat să mai revendice Stadionul „UTA“ din Arad, astfel, acesta rămânea în proprietatea municipalităţii. Singura condiţie pe care a impus-o Andrew Neuman primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost ca arena sportivă să poarte în viitor numele tatălui său şi, totodată, acesta să primească titlul de „Cetăţean de Onoare al Aradului“, post-mortem. „Este o onoare pentru mine ca în memoria tatălui meu să renunţ la moştenirea care mi se cuvenea şi să ofer posibilitatea municipalităţii arădene să dezvolte acest stadion, deoarece am înţeles că fotbalul ocupă un loc important în sufletul arădenilor“, a declarat Andrew Neuman.
Preşedintele clubului UTA la acea vreme, Sandu Ion, a declarat că speră ca într-un an să modernizeze stadionul care va beneficia de instalaţie de nocturnă şi o pistă de atletism omologată, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la aproximativ patru milioane de euro.
La rândul său, primarul Gheorghe Falcă a spus că va încerca să atragă cât mai multe fonduri extrabugetare pentru modernizarea Stadionului UTA. „Acum stadionul este definitiv al municipalităţii. Nu mai putem invoca scuza revendicării pentru investiţiile ce trebuie făcute. Nu ne rămâne decât să găsim surse de finanţare pentru a reface stadionul şi a-l moderniza“, a declarat Falcă.
 
Și ce ai făcut, Gheorghe Falcă? Ieri te plângeai pe Facebook că guvernul Ponta, guvernul PSD, nu a dat Aradului bani pentru construcția unei arene, la fel cum s-a întâmplat la Târgu Măgurele (n.m. ca să te citez, deși localitatea e Turnu Măgurele) și Alexandria. Nu mai era nevoie dacă, în perioada 2008-2012, atunci când PD-L era la guvernare, atunci când prietenul tău Emil Boc era premier, iar nașul tău, Traian Băsescu era președinte, reușeai chiar tu să atragi fonduri. Nu ai reușit!
Clujul lui Emil Boc a beneficiat de acești bani și, după ce a demolat arena „Ion Moina”, una de 20.000 de locuri, a construit o alta ultramodernă pe același loc, de 30.000 de locuri!

 
După cesionarea locului în Liga 1, marea problemă pentru UTA era stadionul, care avea nevoie de o cosmetizare pentru a primi licența din partea FRF. Brusc, la inițiativa lui Falcă, Consiliul Local Municipal a votat pentru o investiție de 20 de miliarde (aproximativ 600.000 de euro) în stadion.
Dar ce spunea Falcă atunci? Urmăriți cu atenție declarația lui din iunie 2006 pentru ProSport:
„Cea mai grea problemă este că trebuie să asigurăm 7.000 de locuri pe scaune. Montarea lor reduce capacitatea stadionului. Indiferent câţi bani vom investi în acest stadion acum, e clar că vom ridica altul într-o altă zonă în viitor, pentru a avea toate condiţiile solicitate de prima ligă. Cu noii investitori, vom încheia, vineri, nişte acte prin care vor garanta că UTA nu va juca decât în Arad” (Gheorghe Falcă).
 
Se cunoaște ce a urmat. UTA a evoluat doi ani în prima ligă, Nicolae Bara și Sandu Ion s-au certat, UTA a retrogradat, s-au adunat o grămadă de datorii și clubul a fost în pragul desființării. Un grup de arădeni a reușit salvarea situației în luna februarie 2009, aceștia fiind Nicu Chiş, Ciprian Jurma, Marin Lupaş și Giovanni Catanzariti, iar Asociaţia FCM UTA a fost atunci completată cu Mircea Petescu, Dorel Cura, Gabor Biro, Mircea Morar, Andrew Neumann, Dorin Stana, Claudiu Negru, Dan Proca, Sebastian Bulumac (pe atunci preşedintele Suporter Club UTA), Colin Mesz şi Claudiu Meissner.
Dintre toți cei de mai sus, singurul care a rămas să finanțeze clubul a fost Giovanni Catanzariti, pus chiar de Falcă în fruntea clubului! A fost abandonat și el, ca și Dekany în 2006 și, cu ajutor tot mai puțin de la Primărie și fără o putere financiară cât să acopere cheltuielile unui club, în disperare de cauză Giovanni a fost nevoit să își caute partener. L-a găsit pe Adrian Marțian… A urmat cea mai neagră perioadă din istoria clubului, cea în care, fără nici un sprijin de la Gheorghe Falcă sau oficialitățile orașului, echipa a dispărut după foarte multe scandaluri în vara anului 2014 înglodată în datorii, mai ales la bugetul de stat.
În paralel, Gheorghe Falcă lucra la noul proiect, UTA Bătrâna Doamnă, demarat în vara anului 2013, unul în care acum Primăria investește aproximativ un milion de euro pe an. Dacă acești bani s-ar fi investit și în 2012 sau 2013, acum nu se mai vorbea despre vechea și noua UTA.

 
 
Peste toate, Falcă a mai făcut ieri o afirmație:
Suntem singurii care sprijinim UTA și avem nevoie să ne dați timp. Dacă oamenii murdăresc ceea ce noi am făcut, dacă mai fac acest lucru în continuare, niciun investitor nu va veni să investească în UTA. În istoria Aradului, nimeni, nicio altă administrație nu a mai construit un stadion”.
 
Îi reamintesc primarului Gheorghe Falcă că în toamna anului 2005, la inițiativa lui, a fost demolat stadionul „Vagonul-CFR” pentru construcția unui Kaufland. Deși o mare parte dintre arădeni nu au fost de acord, demolarea a avut loc, iar în bugetul Primăriei au intrat atunci 3,2 milioane de euro. Mai țineți minte cât din cei 3,2 milioane de euro au fost reinvestiți în baze sportive? Vă spunem noi: 5 miliarde de lei (adică aproximativ 150.000 de euro) pe Motorul în urma unui protocol cu defunctul club ACU Arad, și cei 600.000 de euro investiți în 2006 pe stadionul UTA.
Mai mult, Aradul a primit cu titlu gratuit de la familia Neumann stadionul din Calea Aurel Vlaicu. Primind acest cadou, dar și 3,2 milioane de euro pentru stadionul „Vagonul-CFR”, Falcă și consilierii locali arădeni, aveau obligația morală să construiască o nouă arenă. Iar Falcă trebuia să atragă și fonduri guvernamentale în perioada 2008-2012, altfel să nu mai aducă acuze altora pentru nereușitele lui.
Motorul ați văzut cum se prezintă, plin de mocirlă, iar stadionul UTA a fost demolat, deși Falcă susținea în 2006 că noul stadion va fi construit într-un alt loc. Între timp, s-a mai investit în arenele Gloria – folosită exclusiv pentru atletism, Banatul din Sânnicolaul Mic, arenă care se inundă la fiecare ploaie, arenele CSȘ Gloria de Subcetate, devenite aproape impracticabile, ICRTI, care din două terenuri are doar unul în condiții decente și arena Fulgerul-Șega, cu teren sintetic, una care nu poate oferi condiții de antrenament propice performanței.
Iar acum ce faci, Gheorghe Falcă? În vară îți faceai campanie cu gazonul de pe stadionul UTA. Un gazon, dacă era cel original, legendar pentru un primar care a dus în derizoriu numele acestui club. Acum ne ceri, te citez, „haideți să rezolvăm această situație în ritmul în care putem noi”, după ce timp de 12 ani de împliniri mărețe sub conducerea ta, ai făcut tocmai ca UTA să moară, iar noua UTA să-și păteze obrazul cu mocirla de pe arena renovată tot de tine după ce ai demolat alte patru arene. UTA actuală este în pragul exilului, chiar dacă unul doar temporar, se antrenează în Ungaria în lipsa unui teren practicabil la Arad, și tu încă ne mai vorbești.
Vorbe goale…
din pacate unii dintre voi sunteti prea tineri ca sa stiti ce s-a intamplat cu adevarat in perioada 2005-2010 Smile si de ce unii ii dorim atat de mult "binele" gunoiului
Dimpotriva cip....... Poate unii se simt prea batrani, prea indiferenti sau prea sictiriti ca sa mai faca ceva. Am mai ramas o mana de oameni din cei de atunci asa ca nu le-as reprosa prea multe celor tineri cat timp unii batrani se dau si mai batrani decat sunt cu adevarat
Cu siguranță înțepăturile la fiecare postare nu-i vor aduce pe ”sictiriți” înapoi Dani!
Nici "trasul de perciuni" la fiecare postare nu functioneaza dupa mine Giuliano Wink
Smile no problem. eu ziceam ca multi nu stiu cine e cu adevarat falca si cum s-a comportat cu UTA si cu SCU in anii trecuti. nu era niciun repros la adresa tinerilor. Doamne feri!
cat despre varsta si implicare e o poveste mai lunga.
Pot ei sa puna ochii pe cine vor, daca nu scot bani seriosi pt Petre nu raman decat cu privitul
In cazul ipotetic in care Petre va pleca ,Daniel Popa de la Dinamo ar fi inlocuitor ideal din punctul meu de vedere.A fost adus cu 30000 de Dinamo ,de la Chindia dar nu s-a impus acolo si cred ca ar fi un transfer excelent pentru noi! Conducatorii nostri trebuie sa realizez ,ca un management adevarat insemna nu doar cresterea jucatorilor tineri dar si inlocuirea lor cu altii care pot sa ajunga la aceasi valoare dar care sa si ajute echipa sa mentina un nivel ridicat de performanta!
Nu cred că se pune problema să plece Petre în iarna asta. Ca să-i dea clubul drumul ar fi nevoie de o ofertă mai mult decât consistentă ori asta din țară nu ar putea veni decât de la Steaua, unde deja e inflație de atacanți, unul inclusiv luat de la noi
La ce valoare si potential are Adi, nu exista club in Romania sa si-l permita. In plus e mult prea devreme sa plece oricat de mult si-ar dori carcotasii.
Adi o sa fie atacant si la nationala mare si de la UTA va merge afara. Eu asa vad firescul lucrurilor.
Cu condiția să promovăm. Altfel, dacă o ține tot așa va fi greu să îl păstrăm în liga a doua.
Articol serios şi ăsta: ce "scouteri" să îţi mai trebuiască pentru Petre, golgetter în Liga a doua şi la naţionala U19? Eventual de băieţii de la U 17 ar trebui să se intereseze scouteri profesionişti, şi m-aş mira dacă Dănuţ Lupu ar fi printre ei. 

Dacă vine o ofertă cel puţin egală cu cea pentru Dennis Man, mai ales din străinătate, nu cred că nu va ceda clubul deşi am avea mare nevoie de Petre în retur. Din păcate până acum nu se întrevede pe la echipele de juniori un atacant care să se apropie de valoarea sa. Poate să avem noroc cu vreun junior care să nu fie deja la cluburi organizate, gen Viitorul, Dinamo sau Ardealul Cluj. Noi acum avem doar 4 juniori pe care Roşu dă senzaţia că se poate baza: Petre, Burlă, Tănase şi Jorza (la fel a fost situaţia şi cu Nagy). I se dau încet-încet minute şi lui Covaci dar încă nu e o certitudine. În rest, cum UTA II se cam chinuie (deşi la U 19 ne batem la campionat), nu prea sare în ochii spectatorului obişnuit nimeni care să fie în mod clar un vârf de echipă. Probabil că antrenorii ştiu pe cine să promoveze dacă juniorii titulari pleacă, dar deocamdată în presă sau printre noi nu am auzit de nimeni să fie considerat sigur ca viitor titular la echipa mare.
a murit duga. la figurat
Iata si confirmarea:
http://www.aradon.ro/seful-bazelor-sport...ost-demis/
Începând de luni, 21 noiembrie 2016, şeful bazelor sportive din municipiul Arad a fost eliberat din funcţie. Prin dispoziția viceprimarului Călin Bibarț, Marin-Gheorghe Dugăeșescu a fost detaşat pe un alt post şi a primit alte responsabilităţi în cadrul Direcţiei Patrimoniu, din care face parte Serviciul pe care îl conducea. Atribuţiile lui Marin Dugăeşecu au fost preluate temporar de către directorul Direcţiei Patrimoniu, Ioan Ignat. „Urmează ca, zilele acestea, să se facă o propunere pentru o persoană care să se ocupe de Serviciul Baze Sportive” – a anunţat viceprimarul Călin Bibarţ. El a mai spus că decizia detaşării lui Marin Dugăeşescu pe un alt post nu a fost luată sub presiune publică, ci datorită faptului că superiorii săi nu au fost mulţumiţi de activitatea desfăşurată.

Reamintim, săptămâna trecută, suporterii echipei UTA au solicitat demiterea lui Marin Dugăeşescu, la scurt timp după derby-ul disputat cu Poli Timişoara pe stadionul Motorul, pe o suprafaţă execrabilă.
Un articol mai amplu. Deci pana la urma dl Ignat va fi sef interimar peste Bazele sportive si cele discutate de dansul cu Meszar (mutarea pe Gloria pana la vara cu corectarea gazonului, aducerea tribunelor, modificarea vestiarelor in aceasta pauza pana in martie si renovarea completa a bazei Motorul dn martie pana in vara: gazon teren I, marire si schimbare tribune,etc ). Sunt curios insa daca se inhameaza la modificarile astea cat vor dura aprobarile si licitatiile tinand cont ca vorbim de cateva sute de mii de euro pt ambele arene (poate chiar 1 mil)

http://sportarad.ro/desi-e-tardiv-dugaes...primavara/

Până la urmă, presiunea publică i-a fost fatală lui Marin Dugăeșescu. Considerat principal vinovat de starea deplorabilă a terenurilor din municipiu, șeful bazelor sportive din Arad nu mai e…șef. Mocirla de pe „Motorul” de la ultimele partide ale UTA-ei, totul culminând cu derby-ul cu ASU Poli, l-a obligat pe Gheorghe Falcă să-l lase din brațe pe protejatul său. Anunțul a fost făcut, însă, de Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, în cadrul unei conferințe de presă. „Domnul Dugăeșescu nu mai conduce Serviciul bazelor sportive din municipiu. Deocamdată, interimatul este asigurat de Ioan Ignat, de la Serviciul Patrimoniu”, a comunicat sec Bibarț.

Totodată, vice-Falcă a prezentat un soi de strategie pentru echipa fanion a Aradului, respectiv pentru noua casă a acesteia începând cu campania de primăvară. Iar, dacă se mai joacă și cu Foresta în acest an, cel mai probabil „alb-roșii” vor fi găzduiți de arena „Otto Greffner” din Șiria. „Pentru retur vom pregăti arena Gloria pentru a găzdui meciurile UTA-ei. E vorba despre tribune, garduri, vestiare, tot ce presupune obținerea aprobării de a disputa acolo meciurile din retur. În primăvară vom demara și lucrările pe Motorul. Vom decoperta întreaga suprafață de joc, care va fi înlocuită cu un gazon de calitate. Vom mări și capacitatea tribunelor, urmând ca această arenă, după finalizarea stadionului <<Francisc Neumann>>, să fie folosită pentru antrenamente și partide de pregătire. Dacă Federația va hotărî și disputarea a două etape din retur, UTA va disputa partida cu Foresta Suceava la Șiria, unde gazonul se prezintă în condiții mult mai bune decât cel de pe Motorul, iar stadionul este omologat pentru întâlnirile de ligă secundă” a adăugat Bibarț.

Deși e binevenită, demiterea lui Dugăeșescu e puțin tardivă, atâta timp cât la ora la care vorbim, municipiul Arad nu are un teren ca lumea de joc și antrenament. E bine știut faptul că echipa fanion a Aradului se deplasează peste graniță, la Battonya, pentru ședințele de pregătire săptămânale.
Genoa a trimis aseara oferta oficiala pentru UTA, Aradul are maximum trei zile la dispozitie ca sa dea raspunsul in privinta cedarii lui Adrian Petre. Italienii ar agrea varianta de a-l lăsa pe Petre să joace la UTA până la finalul sezonului, suma de transfer fiind 450.000 euro.

În plus, ar urma să existe și bonusuri care ar aduce arădenilor încă aproximativ 200.000 de euro, după eventualele debuturi ale fotbalistului în prima ligă peninsulară și la naționala mare a României.

Sursa: GSP
(22-11-2016, 15:22)cipri_23 a scris: [ -> ]Genoa a trimis aseara oferta oficiala pentru UTA, Aradul are maximum trei zile la dispozitie ca sa dea raspunsul in privinta cedarii lui Adrian Petre. Italienii ar agrea varianta de a-l lăsa pe Petre să joace la UTA până la finalul sezonului.

În plus, ar urma să existe și bonusuri care ar aduce arădenilor încă aproximativ 200.000 de euro, după eventualele debuturi ale fotbalistului în prima ligă peninsulară și la naționala mare a României.

Sursa: GSP

Ok dar lipseste esenta ,bonusuri ca bonusuri dar oferta de transfer care este  ???
(22-11-2016, 15:31)psv a scris: [ -> ]
(22-11-2016, 15:22)cipri_23 a scris: [ -> ]Genoa a trimis aseara oferta oficiala pentru UTA, Aradul are maximum trei zile la dispozitie ca sa dea raspunsul in privinta cedarii lui Adrian Petre. Italienii ar agrea varianta de a-l lăsa pe Petre să joace la UTA până la finalul sezonului.

În plus, ar urma să existe și bonusuri care ar aduce arădenilor încă aproximativ 200.000 de euro, după eventualele debuturi ale fotbalistului în prima ligă peninsulară și la naționala mare a României.

Sursa: GSP

Ok dar lipseste esenta ,bonusuri ca bonusuri dar oferta de transfer care este  ???

450.000 de euro
Din punctul meu de vedere este mult sub valoarea lui reala si cred ca ar fi o prostie sa renuntam la el!Sunt curios de reactia conducerii in cazul in care oferta este reala , Petre nu poate pleca pe o suma mai mica de 1 milion de euro +bonusuri!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22