Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: NATIONALA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Degajează, Tătăruşanuleee!

Portarul Naţionalei s-a calificat la turneul momentelor penibile

De ce au fluierat spectatorii la finalul meciului cu Franţa? De ce n-au fost satisfăcuţi de o remiză? “Am făcut 0-0 cu o forţă europeană şi mondială şi ar trebui să fim cît de cît mulţumiţi”, declara Costin Lazăr adîncind falia dintre public şi naţională.
De ani buni această echipă nu ne mai reprezintă. E o sumă de jucători fără orgoliu, fără patrie, fără onoare. Ce le lipseşte acestor băieţi nu se găseşte la mall. La shopping sîntem în prima urnă valorică.

Tătăruşanu a fost purtătorul de cuvînt al autosuficienţei grupului. Cînd ar fi trebuit să ne agăţăm de orice secundă pentru un gol izbăvitor, stelistul trăgea de timp, prelungind jenant momentul degajării balonului. Tribuna se dăruise total, băieţii răspundeau în doi peri. Cum să nu te enervezi? Pe stelist trebuia să-l anunţe cineva că nu urmează penalty-uri în caz de egalitate, să ţipe comentatorii “Apără Tătăruşanu!”

Bifăm o nouă calificare ratată. Tricolorii s-au obişnuit cu eşecurile, încît nici nu mai pot interpreta rezonabil aria tristeţii. Aşa naţională, aşa stadion, cu gazonul ridat de la primul meci. În ton cu evenimentul a fost şi Marcel Pavel, invitat să cînte imnul. Probabil că Adrian Copilul Minune era ocupat.

Înţelegi de ce Marica e rezervă şi la Shalke. A ţîşnit spre poartă talonat de un fundaş şi, în loc să alerge drept spre buturi ca orice atacant adevărat, a luat-o în lateral, sabotîndu-şi ocazia. Vi-l mai amintiţi pe Cămătaru, care gonea pe Wembley cu doi englezi în spate? Despre Tănase, mai nimic, prea multă poleială. Un cîştig a fost Chiricheş. Îi dorim să nu se molipsească de la indolenţii din jurul său.

Nu am crezut că vom revedea jocul cu Olanda de la Euro 2008. Piţurcă nu a riscat, ba a mutat ridicol abia în finalul partidei. Domnule selecţioner, aveam nevoie de victorie, nu de o remiză pentru palmaresul dumneavoastră! Ce pierdeam dacă forţam în ofensivă măcar în ultima jumătate de oră? O vom lua din nou la drum, într-o altă grupă. Tătăruşanu va pregăti o nouă degajare, învăţată, desigur, în orele istovitoare de antrenament. Va exersa în linişte, fiindcă e greu de crezut că “Naţional Arena” va mai fi plină curînd la un joc oficial.

http://blogsport.gsp.ro/fornade/2011/09/...usanuleee/
Cu tricolorul la tomberon!!!
http://pchdinamo.ro/cu-tricolorul-la-tomberon/

e de la caini ....dar este articol interesant

ps: m..e frf
tot pe tema asta :

http://www.petreanu.ro/2011/09/sfarsitul...colorului/

Sfârşitul trist al tricolorului

Dă-i rumînului o cheie şi l-ai făcut împărat. O cheie mică, pricăjită, o glumă de cheie, dar una care să-i dea lui puterea de a spune da sau nu, după cum îl taie părerea la intestinul gros când ai tu nevoie.

Marţi după-amiază, la cel puţin una dintre porţile de pe Naţional Arena, nişte paznici au interzis suporterilor să intre cu drapelul naţional. Să ne înţelegem – interdicţia nu se referea doar la steagurile cu lance, ci la pânza propriu-zisă. Citiţi zecile de comentarii de pe blogul lui Gusti Roman, care a scris despre acest incident, şi veţi vedea cât de mulţi spectatori s-au lovit de interdicţia aceasta absurdă.

Acest abuz este, foarte probabil, o premieră în lunga istorie a prostiei omeneşti. Suporterii au avut de ales: aruncă drapelul sau pleacă acasă.

Cu alte cuvinte, nişte tipi care controlau accesul într-un spaţiu public din România au interzis arborarea drapelului naţional în acest spaţiu.

Doar acest fapt este, în sine, suficient să provoace un val de indignare şi dezgust. Dar mai sunt şi altele, mai grave.

Poate că băieţii ăia de la poartă au înţeles greşit, au confundat steagul cu lance cu drapelul propriu zis – dar ei aveau nişte şefi, teoretic mai mobilaţi la minte ca ei, nu? Măcar ei să-şi fi dat seama de ridicol, nu?

Sau, dacă nu ei, măcar jandarmii, o structură militarizată care se presupune că respectă drapelul naţional, nu? Să nu se fi încruntat nici unul dintre ofiţerii de jandarmi din zonă văzând cum este aruncat tricolorul la gunoi prin ordinul unor civili? Să nu fi simţit nici unul dintre aceşti apărători ai ordinii publice că nu-i în regulă scena, chiar dacă, legal, infracţiunea de insultare a drapelului a fost scoasă din noul Cod Penal? Înainte de a fi o infracţiune, a arunca tricolorul într-un tomberon e o ofensă la adresa naţiunii române şi te-ai aştepta ca oamenii pe care-i plătim să menţină ordinea să se-ntrebe de ce se petrece aşa ceva într-un spaţiu public, sub nasul lor.

De fapt, oricine vede asta ar trebui să se-ntrebe ce naiba se petrece.

Dar cei cărora li s-a cerut să abandoneze drapelul, ei cât de tare vor fi protestat? Bun, poate că e prea mult să ceri unui suporter să aleagă tricolorul în loc de meci – să fi plecat acasă, aşadar – dar ceva indignare şi solidaritate în opoziţia faţă de un asemenea ordin nu credeţi că era firească?

Nu credeţi că oamenii ar fi trebuit să protesteze, solidar, faţă de acest abuz?

De fapt, ce valoare mai au simbolurile naţionale în România? L-am auzit ieri pe Gigi Becali, un trist model pentru unele categorii de cetăţeni din această ţară, minimalizând cu binecunoscuta-i găunoşenie incidentul imbecil cu imnul schimbat de Marcel Pavel. “Mie nici nu-mi place imnul – a zis Becali – nu mă interesează, la stadion mă duc să văd fotbal, nu să ascult imnul”.

Păi dacă poţi scăpa nevătămat cu o asemenea probă de imbecilitate…

Fără simboluri şi fără respectul pentru simboluri naţionale, o naţiune încetează să fie asta şi devine o mulţime oarecare, o adunătură. O gloată.

Imnul nu e o chestie de top bilboard, aşa cum culorile drapelului naţional nu sunt o chestie de gust, aşa cum arborarea drapelului naţional în România nu e o chestiune care necesită permisiunea cuiva, oricui anume.

Iar a accepta asemenea interdicţii înseamnă să fii o râmă ce merită călcată în picioare de orice ceafă lată, oricine ar purta-o
(08-09-2011 11:58 AM)Redpunk_One Wrote: [ -> ]tot pe tema asta :

http://www.petreanu.ro/2011/09/sfarsitul...colorului/

Sfârşitul trist al tricolorului

Dă-i rumînului o cheie şi l-ai făcut împărat. O cheie mică, pricăjită, o glumă de cheie, dar una care să-i dea lui puterea de a spune da sau nu, după cum îl taie părerea la intestinul gros când ai tu nevoie.

Marţi după-amiază, la cel puţin una dintre porţile de pe Naţional Arena, nişte paznici au interzis suporterilor să intre cu drapelul naţional. Să ne înţelegem – interdicţia nu se referea doar la steagurile cu lance, ci la pânza propriu-zisă....
Acest abuz este, foarte probabil, o premieră în lunga istorie a prostiei omeneşti. Suporterii au avut de ales: aruncă drapelul sau pleacă acasă.

Cu alte cuvinte, nişte tipi care controlau accesul într-un spaţiu public din România au interzis arborarea drapelului naţional în acest spaţiu.

Sau, dacă nu ei, măcar jandarmii, o structură militarizată care se presupune că respectă drapelul naţional, nu? Să nu se fi încruntat nici unul dintre ofiţerii de jandarmi din zonă văzând cum este aruncat tricolorul la gunoi prin ordinul unor civili? Să nu fi simţit nici unul dintre aceşti apărători ai ordinii publice că nu-i în regulă scena, chiar dacă, legal, infracţiunea de insultare a drapelului a fost scoasă din noul Cod Penal? Înainte de a fi o infracţiune, a arunca tricolorul într-un tomberon e o ofensă la adresa naţiunii române şi te-ai aştepta ca oamenii pe care-i plătim să menţină ordinea să se-ntrebe de ce se petrece aşa ceva într-un spaţiu public, sub nasul lor.

De fapt, oricine vede asta ar trebui să se-ntrebe ce naiba se petrece.

Dar cei cărora li s-a cerut să abandoneze drapelul, ei cât de tare vor fi protestat? Bun, poate că e prea mult să ceri unui suporter să aleagă tricolorul în loc de meci – să fi plecat acasă, aşadar – dar ceva indignare şi solidaritate în opoziţia faţă de un asemenea ordin nu credeţi că era firească?..

De fapt, ce valoare mai au simbolurile naţionale în România? L-am auzit ieri pe Gigi Becali, un trist model pentru unele categorii de cetăţeni din această ţară, minimalizând cu binecunoscuta-i găunoşenie incidentul imbecil cu imnul schimbat de Marcel Pavel. “Mie nici nu-mi place imnul – a zis Becali – nu mă interesează, la stadion mă duc să văd fotbal, nu să ascult imnul”.

Păi dacă poţi scăpa nevătămat cu o asemenea probă de imbecilitate…

Fără simboluri şi fără respectul pentru simboluri naţionale, o naţiune încetează să fie asta şi devine o mulţime oarecare, o adunătură. O gloată.

Imnul nu e o chestie de top bilboard, aşa cum culorile drapelului naţional nu sunt o chestie de gust, aşa cum arborarea drapelului naţional în România nu e o chestiune care necesită permisiunea cuiva, oricui anume.

Iar a accepta asemenea interdicţii înseamnă să fii o râmă ce merită călcată în picioare de orice ceafă lată, oricine ar purta-o

De acord-cuvant de cuvant cu tine.Daca schimbarea (nu stergerea) a 2 versuri ,diun Imn,s-a discutat pe toate televiziunile,aruncarea tricolorului,(am si eu unul,cu care am fost de 2 ori la Budapesta si in Slovenia,la Praga,la Copengaga,la Paris si Amsterdam-la Zenica,ultima oara) mi se pare ABOMINABILA.Pentru asaceva trebuia sa amendeze prefectul organizatorii.Este inadmisibil.Cum zicea si Moculescu aseara,si eu ma consider nationalist,in ciuda conotatiei,pun drapelul pe casa la 1 Decembrie,cunosc Imnul (4-5 strofe fara greseala) si istoria romanilor.Intotdeauna am cantat cu Nationaa, Imnul.Asa ceva nu se poate admite.FRF de frica pancartelor impotriva sau a unor inscriptii xenofobe au interzis drapelului intrarea pe stadion.Au pus ei drapelute controlate.Este unic in istorie si este un motiv ca Nasu si sleahta lui sa plece.Dar la chestia asta ziaristii nu s-au bagat.
Hai sa radem de gazon si nationala: http://blogsport.gsp.ro/sendre/2011/09/0...cu-franta/
Hahhaaa!
Gazonul din povestea pulii. Povestea lui Creangă!
http://www.regelefotbal.ro/stiri/povesteapulii
Printre putinele drapele inscriptionate care au intrat pe National Arena (daca nu chiar singurul) a fost si steagul nostru.

[Image: unledlnj.png]
Bravo!
In sfarsit s-a dat trezirea. NU MAI AVEM sanse de calificare, ca sa omoare sperantele optimistilor. Nu stiu sincer cum ar putea renaste nationala si ce grupuri de interese sa dispara din fotbalul autohton ca sa se intample acest lucru. Raman optimist si sper ca in cativa ani sa avem si noi o nationala buna,iar in spatele ei o peluza pe masura fiindca sincer ma uit cu invidie la nationalele sarbilor, grecilor sau a croatilor si vad ce suporteri au in spatele lor. m..e FRF,LPF, grupurile de interese care ati omorat fotbalul din Romania.
Cred ca trebuie sa dispara toti, inclusiv femeile de servici de la FRF si LPF ca sa se mai poata face ceva in viitorul apropiat. Si, cum nu se pune problema sa plece cineva din aceste doua structuri mafiote, sunt ferm convins ca vom avea fotbal adevarat in romania peste 100 de ani (da, sunt optimist). Eu, care acum 10-15 ani ma pregateam inainte cu o saptamana de meciurile nationalei, in ziua meciurilor nu se mai putea vorbi cu mine, acum, am ales sa ma barbieresc in timpul meciului. Nu cred ca am mai vazut un meci intreg al nationalei de vreo 3,4 ani. Ma rog, ii doresc mult succes echipei lui Piturca.
Moti asta ar trebui torturat si pe urma spanzurat cu capul in jos. Sau mai simplu, sa se lase naibii de meseria asta de fotbalist.
Daca-i scadem pe Moti,Tamas,Pantelimon si Marica am jucat in 7.
Oare de ce sa-l bagi pe Pantilimon, daca el nu a mai aparat de pe vremea lu poli?
Vreo 30 de pase la portar,aparare abulica,fundasii laterali penibili,Moti fara cuvinte (ce-o cauta asta la nationala?),Bourceanu fuge ca un bou,dar paseaza doar inapoi.Am stat in Torje si Mutu.Fara urma de presing sau marcaj,cu acelasi enervant Cocis etc.De fapt noua era Piturca va aduce doar necazuri,omul asta nu stie decat "autobaza lui Cartu".Plus 2 comentatori idioti,care nu vedeau ca nu jucam nimic,ii gaseau vina lui Pantelimon si ii laudau pe unii de parca erau platiti.Inca un meci enervant.Cum la noi ideea de a ataca,de a face presing,de a pasa repede si "dintr-una",ca acesti modesti dar curajosi bielorusi nu exista,vom continua sa inselam fotbalul si spectatorii.Cand nu va mai fi Mutu va fi JALE.
PS Vad ca multi ii cauta greseli lui Pantelimon. A luat 2 goluri singur cu atacantul,in viteza ,a scos vreo2-3.A zice ca a fost slab inseamna a ne face ca mimam corectitudinea.
a jucat ieri nationala ?

am reusit cumva sa uit de ea si am avut o zi de vineri foarte linistita. inca nu m-am uitat sa vad cat a fost scorul insa dupa ce am citit aici cred ca am facut foarte bine ca mi-am sters-o din memorie. probabil si pe viitor am sa fac la fel.
Bine ca asteptam minuni de la Luxemburg dar noi nu suntem in stare sa batem Belarus. Vai s-amar!
Oare cand a fost ultimul meci oficial al echipei nationale care sa nu fi fost televizat?! Spune si asta ceva despre nivelul extrem de scazut la care am ajuns din punct de vedere fotbalistic.
Desi e discutabil daca TVR avea sau nu obligatia transmiterii acestei partide.
adevarul e ca si eu prefer un serial de genul House, Dexter sau chiar Grey's Anatomy in care vad sudoare si sange decat un pseudo meci de fotbal intre o albanie si o echipa piturcofrf-ista al carei obiectiv pentru acest meci este probabil o infrangere la limita
bine ca nu e dat la tv. sa te uiti si sa te enervezi? io m-am uitat 2-3 minute pe un stream, dar dupa 2 pase gresite, am inchis... chiar nu ai ce vedea.
Reference URL's