Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: NATIONALA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Asta am spus si eu, dar au fost mai buni!
Din pacate noi o dam in bara si ei dau gol din offside. Nimic de reprosat per ansamblu echipei nationale, astazi au dat tot ce au putut din ei, astea sunt posibilitatile in momentul de fata. Mi-a placut ca in repriza a doua am avut coaie si am jucat fotbal. Asta ne-a costat (am luat primul gol pe contraatac pe final de meci) insa daca vom continua cu atitudinea asta pe termen lung vom avea de castigat deoarece suporterii vor reveni langa echipa nationala. Remarcati: Deac, Chivu, Pantilimon... verigile slabe: Rat si Zicu.
O singura remarca a comentatorului mi-a atras atentia si anume "Noi am jucat cu jucatori romani".
Despre meci despre faza primului gol nu prea e nimic de comentat, erori de arbitraj se intampla tot timpul asa ca nu e nicio tragedie, o prima repriza in care am fost in corzi si o a doua repriza in care am prins si noi curaj cand au fost francezii descoperiti, dar ne-am descoperit si noi in aparare si ei ne-au taxat.
Cert e ca dupa repriza a doua am inceput sa capat sperante pe viitor, dar 6 luni sunt multe si multe se pot intampla.Per total francezii africani au meritat victoria.
Jucatori remarcati: Chivu, Pantelimon si Deac, Zicu emonel zero barat.
(10-10-2010 12:57 AM)dedei Wrote: [ -> ]O singura remarca a comentatorului mi-a atras atentia si anume "Noi am jucat cu jucatori romani".
Despre meci despre faza primului gol nu prea e nimic de comentat, erori de arbitraj se intampla tot timpul asa ca nu e nicio tragedie, o prima repriza in care am fost in corzi si o a doua repriza in care am prins si noi curaj cand au fost francezii descoperiti, dar ne-am descoperit si noi in aparare si ei ne-au taxat.
Cert e ca dupa repriza a doua am inceput sa capat sperante pe viitor, dar 6 luni sunt multe si multe se pot intampla.Per total francezii africani au meritat victoria.
Jucatori remarcati: Chivu, Pantelimon si Deac, Zicu emonel zero barat.

Erori de arbitraj se intampla, din pacate mai mereu impotriva noastra. Se vede ca Platini e presedinte UEFA (nu mai departe calificarea mincinoasa la mondiale a francezilor). Nici daca jucam doua zile nu ne dadeau gol, daca nu se punea cel incorect. In prima repriza au avut o posesie mai buna, in a doua s-a mai echilibrat jocul. Au avut si ocazii mai multe, insa fotbalul se joaca pe goluri. In primul rand trebuie sa invatam sa jucam si impotriva fluierasilor...
Francezii au fost peste noi la toate capitolele si in prima dar si in a doau repriza... noi am avut o bara ei au avut doua, iar la ocazii de gol chiar nu merita deschis subiectu. Primul gol a fost neregulamentar insa asa se intampla cand iti propui putin (0-0), esti si la mana greselilor de arbitraj..
Oricum, lasand la o parte frustrarile, victorie meritata a francezilor, sunt mai buni, mai tehnici, mai muncitori, mai rapizi si au dat si mai multe goluri... asta a fost in meciul de la Paris.
Cat timp Lucescu va fii antrenorul nationalei jocul nostru nu va progresa..nu avem nicio tactica de atac,jucam exact cum juca Brasovul cand era antrenor acolo..la distrugere si sa nu luam gol.Radoi e praf,Zicu daca juca mijlocas central ofensiv cred ca dadea alt randament.Cocis a gresit mult si nu-mi dau seama de ce este titular meci de meci.Marica si Bogdan Stancu nu-si au rostul in echipa, pentru ca nu jucam pe atac,jucam doar sa ne aparam..Te aperi tot meciul,ai un joc organizat(asa se zice mai nou cand bagi autobaza in poarta) pierzi si declari ca esti frustrat.
Dar florescu ce cauta in echipa?
Faţă de francezi (africani sau nu) am fost inferiori la următoarele capitole:
a) tehnică individuală
b) imaginaţie
c) viteză de joc
d) registru tactic
e) dezinvoltură
f) stil combinativ
Admit că a fost ofsaid la primul gol (deşi recomandarea FIFA este aceea să se dea credit jucătorului aflat în atac), dar al doilea lor gol a fost o mică bijuterie, în care s-au îmbinat tehnica în regim de viteză cu inteligenţa în joc şi cu dezinvoltura din execuţia finală. Când şi jucătorii noştri vor trata la fel o fază asemănătoare la o poartă adversă (fie poarta aia şi a Luxemburgului) voi fi de acord că avem o ,,naţională'' de calitate. Până atunci, însă, vom mai vedea multe meciuri în care vor prima hei-rup-ul, munca a-mpulea şi pressingul făcut fără creier.
NAŢIONALĂ / Marica spune că vom vedea Euro de acasă
Gabriel Liviu Balica / Paris
Ciprian Marica a declarat după înfrângerea cu 2-0 din meciul cu Franţa că România a pierdut trei puncte şi în mare parte calificarea la Campionatul European 2012, deşi mai are şanse teoretice. Atacantul de la Vfb Stuttgart a intrat pe teren în minutul 63, în locul lui Daniel Niculae, accidentat, însă nu şi-a creat nicio ocazie, pe Stade de France, în faţa a aproape 80.000 de spectatori. Declaraţia lui Marica o puteţi asculta acţionând tasta “play”.
Ciprian Marica neagă faptul că nu va mai veni la echipa naţională. "Eu nu am declarat că nu vreau să mai vin la naţională, am zis că mă mai gândesc, că se crează o presiune asupra mea, care îmi crează o stare negativă. Am relaţii mai mult decât OK cu coechipierii", a spus Marica (foto) într-o intervenţie TV.
http://diviziasport.ro/index.php?page=FO...ubpage=INT
De multa vreme antrenorii romani-si Razvan la fel-,merg pe o idee in principiu gresita: "Sa nu ne luptam cu adversarii,sa pasam lateral si inapoi,sa tinem de minge,eventual pe contraatac sa dam un gol",Asta se trage, inca din "temporizarea" lui Angelo Niculescu,din perioda Dinu,Dumitrache,Dembrowschi.Nici o echipa romaneasca nu are curaj,pregatire si mentalitate sa joace mingea SPRE poarta adversa.La Paris,din nou, am evitat adversarul,am stat inapoi,am luat gol si ne-am prabusit.In mentalitatea noastra cei doi din mijloc sint inchizatori-aparatori,nu constructori si recuperatori in atac,trag echipa in spate.Daca am fi avut 1-2 jucatori foarte buni in fata (Mutu + ?),poate reuseam ceva,,cu Niculae si Marica nu se poate,Bogdan Stancu e subtire si inconstant fizic,si tactic.Mijlocul cu 2 "arabi" e slab,trage echipa inapoi,Deac a fost singurul accepabil.Zicu in prima repriza nu a avut cu cine pasa,dupa pauza francezii s-au speriat un pic,sa nu ia gol,de aia am mai jucat citeceva.Am pierdut ca prostii,in ultimile 10 minute,tot asa si cu albanezii.Spune asta ceva.Lucescu nu mi se pare antrenor de nationala,prea baga unii preferati,nu a adus nimic nou ,dupa Piturca.In concluzie,un antrenor strain ar fi solutia,dar in campionatul nostru astia nu sint doriti,sint chiar sabotati,ca cer prea mult,iar la Nationala,nici atat.Accept sa pierdem dar sa jucam pe atac,sa jucam si noi ,nu doar sa ne aparam ,sa distrugem.Asa cu aparare disperata nu vom pierde la scoruri mari,vom castiga rar cu 1-0 ,dar nu vom castiga niciodata calificari.
Culmea e ca in aceasta grupa chiar ne putem califica, in ciuda jocului evident slab.
Problema principala ramane baza de selectie sub orice critica.
Oricum o luam, valoarea de piata a jucatorilor e un criteriu obiectiv si aici ne intrece si Bosnia si Belarus. Suna caraghios dar e tragic. Avem doar 2 jucatori cu cota internationala din care unul are un comportament cel putin dubios si celalalt e fundas. De unde un joc ofensiv, agresiv etc???

Lui Iordanescu i se reprosa ca prea se lasa calcat in picioare de vedete. Dar Iordanescu avea jucatori de valoare, trebuia sa tina cont de ei.
Lucescu nu are la dispozitie jucatori de valoare. Singura lui sansa este sa impuna o disciplina stricta pentru a putea lucra valoarea grupului. Si cred ca asta face.
Doar ca are 2 probleme majore:
1.) Valoarea scazuta a jucatorilor include si o inteligenta tactica scazuta
2.) Riscul de a "inchide" nationala" unor jucatori de perspectiva din motivul ca sunt noi in grup si pot destabiliza disciplina tactica

Punctul 1.) ne face sa aratam inferiori cu orice echipa mare ne confruntam (inclusiv Franta)
Punctul 2.) il face pe Lucescu sa il cedeze pe Torje lui Sandoi cand e clar ca nationala Romaniei sufera la capitolul viteza.

Una peste alta, prezenta lui Zicu la nationala, introdus titular chiar, arata disperarea lui Lucescu in fata unei baze de selectie cvasi-inexistenta.
Dar, asa cum spuneam, e foarte posibil sa ne calificam totusi...
(11-10-2010 10:09 AM)red_uber_alles Wrote: [ -> ]Dar, asa cum spuneam, e foarte posibil sa ne calificam totusi...

NICIODATA !!!

Linistit fac pariu.
(11-10-2010 09:52 AM)Leret Wrote: [ -> ]In concluzie,un antrenor strain ar fi solutia,dar in campionatul nostru astia nu sint doriti,sint chiar sabotati,ca cer prea mult,iar la Nationala,nici atat.

De acord, Leret. Mindria (a se citi aroganta) nu ne lasa insa...
Pe mine unul nu ma mai reprezinta nationala asta, nu mai sunt curios de meciurile lor si ma lasa rece succesele sau insuccesele (au devenit o normalitate) lor.
Toate astea nu din cauza lipsei de rezultate sau a conului de umbra in care ne aflam ci din cauza ca nu mai este nicio speranta cu alde Nasu', Mitica si tot restul trupei, stiti si voi povestea, nu o mai repet.
Au distrus tot bata-i Dumnezeu sa ii bata!
1-1 cu Italia,in Austria.Ar trebui sa fim multumiti.Eu unul nu sint,pentru ca in ultima treime de meci am trisat fotbalul,am jucat la trecerea timpului.Sigur am fost egalati printr-un autogol stupid,dar noi nu am mai contat in joc.De ce sa-l duci pe Bucur,ca sa stea,de ce sa mizezi la nesfarsit pe B Stancu si Tanase-ambii fara capacitate de efort,fara implicare in faza de marcaj,dar sint "pupilele lui Becali". Din nou la mijloc,central, s-a improvizat.E clar Florescu nu e de Nationala,Ropotan,sa fim seriosi,aici e "calcaiul lui Achile" la noi,nu exista constructie.Cred ca R Lucescu nu e capabill sa fie selectioner,el e doar "fiul lui tata".Alexa a intrat in min 80,Bucur de loc,Pantelimon foarte bun a fost scos,sa intre Tatarusanu.Prea multe interese la R Lucescu.Asa dupa valoare aveau loc si Sanmartean,si Dica(cel de la turci),si Gardos,si Apostol si Todea si multi altii acum accidentati (Lazar,Muresan), dar parca sint prtea multe interese de impresari,de cluburi.Chiar daca am jucat la rezultat,chiar daca pe alocuri jocul s-a mai legat,primirea golului pe final,cind am renuntat total la atac,vrand doar sa mentinem rezultatul am fost dezamagit.
Extraordianar, cel mai bun meci din mandatul lui Razvan Lucescu, un atrenor exceptional, e un nou inceput, ce pressing!

Din fraza cred ca sunt adevarate afirmatiile ca a fost cel mai bun meci din mandatul lui Lucescu jr. si ca intra-devar am avut o atitudine buna tot meciul. Dar, mi s-a parut ca in atac am jucat fara orizont, atacantii au reusit cateva faze personale dar sau nu au pasat, sau au pierdut in cele din urma mingea. In a doua repriza iar primul atacant a fost la 40 de metri de poarta. Golul Italiei a demonstrat ca stam rau si in aparare. Italia nu mi s-a parut a fi o echipa redutabila, dar nu cred ca alte nationale la fel de mari si-ar dat silinta mai mult contra noastra. La plusuri as mai nota ca mie imi place cuplul de fundasi Tamas-Goian, mai inalti decat Chivu-Radoi. La fel, mi-a placut Ropotan la mijloc, langa Florescu - un baiat care a vrut si care se pare ca nu cedeaza in fata criticilor. Cred ca face bine, decat Alexa, pana revine Muresan de la CFR, mai bine cu el in teren daca tot vrem doi mijlocasi la inchidere. Deac si Torje au fost buni, insa centrarile nu au fost mereu stralucite - nu prea avem "relatii de joc". Nu inteleg de ce nu au fost schimbati atacantii pana la final, de ce au trebuit obositi.

Am jucat la rezultat un amical pe care puteam sa-l tratam mult mai putin crispati. Dar, asta e Lucescu, el stie ca in istorie ramane rezultatul final. Vreau un amical cu Luxemburg/San Marino/Feroe, sa vad Romania atacand. Cu Albania am vazut ca sunt prea valorosi ca sa nu ne fie frica de ei.

Apropo, si astazi s-a probat falimentul filozofiei de joc a lui R. Lucescu. Ne aparam, poate dam un gol, ne aparam si mai jos dupa gol si speram sa avem noroc pana la final. Iata ca astazi nu am avut pana la capat. De fapt, am fost egalati cu Albania, am pierdut in Franta...
(18-11-2010 12:58 AM)I 929 Wrote: [ -> ]Apropo, si astazi s-a probat falimentul filozofiei de joc a lui R. Lucescu. Ne aparam, poate dam un gol, ne aparam si mai jos dupa gol si speram sa avem noroc pana la final. Iata ca astazi nu am avut pana la capat. De fapt, am fost egalati cu Albania, am pierdut in Franta...

In prima repriza am jucat peste asteptari si la pauza am condus meritat. Fata de meciul cu Franta nu ne-am bagat din primul minut cu curu in poarta ...
http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/razva...16171.html

Robi, ok, a fost progres, dar Lucescu mai are mult pana sa-si spele pacatele. Dupa cum anticipam, deja crede ca am obtinut cine stie ce rezultat. Probabil ca la urmatorul egal contra unei echipe mediocre din grupa vor fi iar cu totii de vina, mai putin el.
Ce-i drept ca nici macaronarii n-au fortat, dar in prima repriza i-am cam dominat. Am avut o frumoasa abordare, de mult nu am mai vazut asa ceva la echipa noastra nationala.
Dincolo de rezultat cel mai important e ca am vazut o alta atitudine. Surpriza a fost Florescu, baiatul asta daca juca asa de la primul meci nimeni n-avea treaba cu el. Excelent debutul lui Rapa, poarta e pe maini bune, iar flancurile si-au gasit titularii, nu cred ca Torje si Deac pot fi scosi din echipa. In rest cred ca e loc si de mai bine dar in sfarsit un meci al nationalei dupa care nu ma doare capul.
Reference URL's