Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: NATIONALA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(02-04-2009 12:32 AM)cip_leo Wrote: [ -> ]mah, am jucat azi? adica, romania a jucat azi?

neeee....o fost o gluma de 1 aprilie
nu a fost fotbal....am vazut pe teren doar practicanti de fotbal...totusi nu inteleg...ce ca**t cauta M Niculae la ECHIPA NATIONALA ??????????????????
Sper sa-l schimbe pe Piturca insa tare mi-e frica sa nu ne alegem cu Hagi. Eu l-as prefera pe Dan Petrescu insa minusul lui este faptul de a fi prieten cu Gica Popescu, potentialul concurent al lui Mircea Sandu la un nou mandat la FRF...

Piturca are dreptate intr-o singura chestie: ca nu prea are baza de selectie. Atacant mai bun decat Marica nu stiu daca avem, fundasi mai buni decat astia nu cred...La mijloc ar mai fi o discutie, acolo regretul si totodata speranta mea este Zicu...Mai pot creste si restul dinamovistilor tineri: Mitea, Torje, Cristea. In fine, am vazut si ce vine din urma-foarte slab...Foarte greu ne vom califica daca nu vine un om ce sa reorganizeze din temelii toata Federatia. Trebuie centre serioase de juniori, pregatire buna...eu zic sa ne obisnuim cu locul 5 din grupe. Hai maxim 3.
Eu asa as vedea un prim 11 la nationala:
Lobont
Ogararu-Goian,Tamas-Chivu
Nicu-Radoi-Tanase
Zicu
Danciulescu, Mutu
Am vazut meciul incepind de la golul austriecilor de 2-1. Adica am vazut practic a 2-a repriza. Care mi-a amintit de a 2-a repriza a meciului nostru cu Tragoviste. Pastrind proportiile. Atacuri haotice bazate pe eforturi individuale, multe greseli tehnice, ocazii create din haos, evident ratate.
Si o concluzie asemanatoare: avem o echipa slaba. Contra face foarte bine ca se retrage. Nicolita, Radoi, Stoica, M. Nicolae, Bucur n-au ce cauta la nationala. Tamas, Lobont, Goian si Cocis ar mai putea veni, dar nivelul lor e de locul actualmente ocupat de Romania. Si au ramas jucatorii ce chiar au valoare de turneu final: Rat, Tanase, Marica. Cam slabut, nu?
Vina principala e a lui Piturca. Chestia cu baza de selectie nu tine. Nu in momentul in care apare un Tanase si-ti face legea pe banda stanga. Nu in momentul in care ai un Maximilian Nicu care intra 3 minute si-ti arata ce inseamna fotbalul modern (preluare-sprint-pasa). Ca Tanase nu joaca la SDR e drept. Ca Nicu nu e impresariat de fratii Petreus la fel. Dar astea nu sunt scuze pentru Piti. Dimpotriva.

Deci e clar - Piti trebuie sa plece. Sa-si dea demisia.

Va face el asta?

Sa nu uitam cine (de fapt "ce") este Piti si care e conducerea fotbalului romanesc. V-ar mira un scenariu in care Piti e demis, FRF ii plateste clauza de reziliere (600000 Euro) si acesti bani sunt impartiti intre "prietenii" Piti, Miti si Mirci? Pe mine nu.
Oricum, prognoza mea este demiterea si nu demisia! Asociata cu un text de genul "de comun acord, clauzele incheierii contractului raman confidentiale, bla-bla-bla).

Si revin la Nicu: Formidabil! E neamt! A fost introdus la bataie de joc, la umilire. S-a suparat? A facut fite? Nu! A intrat si a incercat sa-si faca treaba cat mai bine! E treaba lui ca Piti e o vita si vrea sa-si bata joc de el? Nu! El isi face meseria! Fara fite, fara suparari, fara acuze. Ce ciudat! Jos palaria, Maximilian!
2 castiguri in campania asta: Tanase si Max. Cam asta ar fi concluzia meciurilor de pana acum.
Interviul de la finalul meciului cu Piturca a fost mai mult decat elocvent: a spus de 2 ori ca "nu s-a intamplat nimic deosebit", a spus ca s-a pierdut un meci si..atat.
Toata atitudinea lui din timpul acestui interviu demonstreaza cat de putin il duce mintea si faptul ca nu da doi bani pe suporteri, pe echipa nationala si, intr-un context mai larg, pe Romania.
Intrebarile reporteritei au fost pertinente si mai taioase decat m-as fi asteptat. Piturca nu s-a enervat de data asta dar a dat raspunsuri de 2 lei. Baza de selectie are, mananca rxxxt, numai ca interesul lui personal si al celor de la frf, impresari etc este mai presus decat echipa nationala. Ideile lui fixe si modul de abordare sper sa-l coste postul de antrenor la nationala.
Ar trebui boicotate toate meciurile echipei nationale, indiferent ca se joaca in tara sau afara. doar in felul asta se va putea schimba ceva la carma 'nationalei' si a FRF.
sau sa luam exemplul bosniecilor, la randul lor in conflict cu federatia

in norvegia...
http://www.youtube.com/watch?v=JMOOcNLyF...re=related

in belgia...
http://www.youtube.com/watch?v=peVSMPIHg...re=related
Un antrenor gen Carol I
April 1st, 2009 | Echipa naţională

Avem nevoie de un selecţioner care să ne cizeleze şi să ne dezvolte

Carol I a devenit selecţioner al României în 1866. Pînă în 1881 i-a condus pe români sun titulatura de principe, apoi, pînă în 1914, cînd a închis ochii, din tronul de rege. Cînd a luat loc pe bancă, Dîmboviţa se revărsa şi îneca mahalale întregi, Bucureştii erau cotropiţi de molime, boierii încă umblau cu bărbi pînă în brîu, analfabetismul se lăfăia. A făcut şcoli, drumuri, a canalizat gîrla, a inaugurat căi ferate, a ridicat Peleşul şi, cel mai important, i-a învăţat pe români, la început puţini, apoi din ce în ce mai mulţi, că nevoile nu se fac în fundul curţii, ţinîndu-te de parul cu care te-ai apărat de cîini, ci în casă, într-un loc curat, igienic, special amenajat. Cînd a preluat reprezentativa Principatelor Române, Carol I era un tînăr de 27 de ani şi a fost racolat de cîţiva intelectuali ai vremii, de la Sigmaringen, un castel în munţi care poate fi foarte uşor asimilat unei echipe din Zweite Bundesliga. Ne-a calificat, în cei 48 de ani cît ne-a condus, la mai multe turnee finale, cel mai important fiind Războiul de Independenţă, de-atunci cîteva artere bucureştene preluînd nume de echipe-redute pe care le-am învins: Rahova, Plevna, Griviţa.

În acest moment, naţionala României pare înecată în Dîmboviţa. Sistemul e cuprins de pelagră, iar boierii federali dosesc mizeria sub anteriu şi caftan. Ne trebuie tot un fel de Carol I, altfel rămînem în fundul curţii, cu mîna pe par.
E nevoie, permiteţi părerea, de un străin care să ne electrifice şi să ne civilizeze. Prin ţările din jur, inundate, fiecare, în gîrlele lor, străinii au început deja să apară. Beenhacker i-a calificat pe polonezi la Euro. Erwin Koeman, care nu e vreun mare antrenor, are deja mai multe puncte cu ungurii decît au făcut ei în ultimele două-trei preliminarii la un loc.

La alte proporţii, Rehhagel i-a făcut campoioni europeni pe greci, Hiddink îi conduce pe ruşi, e adevărat, beneficiind, ce-i drept, de vistieria fără fund a lui Abramovici, cu o cifră de afaceri mult peste cea a Ţarului. Pînă şi pe puritanul tron al Angliei s-a suit veneticul Capello, ceea ce înseamnă că proverbele au valabilitate şi din ce în ce mai mulţi profeţi vin din altă ţară.

Exemplele nu lipsesc şi nu pot fi combătute prin fraza că şi noi avem antrenori de valoare. Avem, dar, spre deosebire de ai noştri, un străin ar fi scuturat de cutume şi n-ar depinde de nimeni. Să nu spunem că un străin ar fi scump, că nu e! Aşa cum îi dăm 600.000 unuia care nu ne califică, putem să facem rost de un milion pentru unul care ne reclădeşte. În caz că vrem într-adevăr asta!
http://blogsport.gsp.ro/buzarin/2009/04/...n-carol-i/[/align]
Gheorghe Hagi: "Vreau să revin. Am o strategie, dar nu depinde de mine să o implementez!"

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/gheor...31833.html

deci buei, daca vine asta eu uit ca exista o nationala de fotbal a Romaniei, parca au inebunit cu totii!

FRF si LPF au distrus fotbalul din Romania!
(02-04-2009 10:58 AM)suporterutabuc Wrote: [ -> ]Interviul de la finalul meciului cu Piturca a fost mai mult decat elocvent: a spus de 2 ori ca "nu s-a intamplat nimic deosebit", a spus ca s-a pierdut un meci si..atat.

Nu, nu s-a intamplat nimic. Doar ca locul 92 in lume, care a jucat cu 3-4 jucatori debutanti a reusit sa ne umileasca.

Nu pot intelege cum poti sa il tii pe Nicolita tot meciul pe teren. Nu pot sa inteleg cum poti sa il tii pe Bucur 70 de minute pe teren. S-a vazut ca, Contra nu poate, dar tine-l pe Sapunaru pe banca, ca nu are valoare. La fel, pe Radu Stefan, sa nu il chemi, unde mai joaca si asta? Baga-l pe Radoi, sa dea cap in cap cu Tamas. Baga-l pe Rat, pe care Lucescu il tine pe banca la Sahtior de 2 luni. Eu nu stiu cum poate omul asta sa faca convocarile. Se uita la nume, se uita la cine sunt impresarii jucatorilor? Dar nu se uita daca sunt sau nu in forma. Nicolita nu e jucator de fotbal. Il respect pentru golul care l-a dat cu Slovenia, dar nu e jucator de fotbal. O centrare, macar una, nu i-a iesit. Cand am vazut la reluare ca el loveste mingea cu calcaiul practic, m-am gandit cine mama naibii l-ar convoca pe asta la nationala? La maraton s-ar descurca. Fuge mult, dar degeaba.

In schimb, jos palaria pentru Cristian Tanase. Daca se tine de treaba, nu intra in prostii, NU SE TRANSFERA in capitala, va ajunge mult mai bun decat Mutu.
Si Maximilian Nicu, a jucat 5 minute, dar in aceste 5 minute a avut un stop superb, si o pasa superba.
Dupa aceste 2 meciuri, sunt totusi fericit ca Romania a castigat 2 jucatori foarte talentati: Cristian Tanase si Maximilian Nicu.
Nu tin minte sa fi vazut vreodata un joc mai penibil al echipei nationale. Nu cred decat partial in teroria lui Piturca, si anume ca nu are ce face, astia fiind cei mai buni jucatori selectionabili. Este de neconceput sa joci la mijloc cu handicapati tehnic precum Radoi, Cocis, Codrea, Stoica, atata timp cat Ghioane este titular la Dinamo Kiev (care spre deosebire de dinamo bucuresti inseamna ceva in Europa), atata timp cat Costin Lazar este cel mai in forma jucator al celei mai in forma echipe din campionat (ambii mentionati fiind tipul de mijlocas central modern, capabil sa recupereze o sumedenie de mingi dar sa si construiasca eficient si inventiv). Este ilogic ca Sapunaru, titular la FC Porto, echipa de sferturile Ligii Campionilor sa fie rezerva lui Contra. Este absurd ca Danciulescu sa marcheze cam 1 gol la doua meciuri si totusi in absenta lui Mutu sa fie preferat Bucur care si la echipa de club este iesit din forma. De asemenea este in afara bunului simt ca echipa de pe locul 8 in campionat sa aibe 2 titulari la nationala, titulari care nici ei nu mai tin minte care este ultimul lor meci reusit in orice competitie, iar echipa de pe locul 2 sa nu aiba nici macar un jucator in lot.
Dar vina principala nu este a lui Piturca ci a celor care i-au facut acel contract prin care el nu are obligatii ci doar drepturi. Deci sa recapitulam: Piturca nu poate fi demis decat in momentul in care nu mai sunt sanse matematice de calificare, daca este demis mai devreme primeste o suma foarte mare de bani, iar in schimb el NU este obligat sa vina zilnic la serviciu, NU este obligat sa urmareasca pe viu potentialii selectionabili, NU este obligat sa faca periodic trialuri dar PRIMESTE un salariu din care se pare ca isi permite sa joace seara de seara la cazino. Deci, daca aveati impresia ca numai la UTA se pot intampla astfel de anomalii, iata ca avem un exemplu dintr-o "casa" mai mare decat a noastra.
In incheiere remarc si eu petele luminoase din meciul de aseara, Tanase si Nicu. Ar mai fi multe de spus dar chiar imi e si sila sa vorbesc de mocirla care se ascunde in spatele celor 11 tricouri galbene.
Scrisoare de adio
Articol publicat de Sebastian Perju in Nationala | 02.04.2009 | 17:21
Flux RSS Trimite prin Email Printeaza

Nici nu îmi mai amintesc când te-am cunoscut. Erai fermecătoare, atât mai ştiu. Îţi venea turnat galbenul pe care îl purtai şi mişcările tale mă fascinau. Am fost mândru că m-ai ales, deşi ştiam că nu eşti doar a mea. Mulţi jinduiau după tine şi tu nu ştiai cum să-i refuzi. Le ofereai tuturor ce mi-ai oferit şi mie. Am trecut prin multe momente grele împreună şi m-au durut lucrurile pe care le-ai făcut. Odată mi-ai oferit vreo două săptămâni negre în Anglia, dar veneam după o excursie de vis în America şi am trecut peste. Mai târziu, prin 98, te-am acceptat şi blondă după clipele minunate pe care mi le oferisei, deşi era clar că nu-ţi venea bine. Îmi amintesc, cum prin 2000 ai început să-ţi pierzi din strălucire şi naturaleţe şi am înţeles că a venit momentul să te schimbi. Nu mai erai cea pe care o ştiam din copilările, pe care o vedeam aproape numai prin iarbă, în mediul tău natural. Atunci puteam să închid ochii când mai călcai pe bec şi făceai escapade prin cârciumi. După acea vară petrecută prin Belgia şi Olanda începusei să-ţi faci tatuaje, care mai de care mai ciudate, te duceai mai des în club decât în parcuri şi uşor,uşor, devenisei parte din lumea mondenă, cea pe care o urai cu ceva vreme în urmă. Am încercat să te accept, am scrâşnit din dinţi câţiva ani buni, timp în care doar o dată am mai mers şi noi în vacanţă în străinătate. Pentru puţin timp am crezut că ne va fi din nou bine. Că vom putea uita ultimii 8 ani. Din păcate, a fost ca un vis frumos, care se termină prea repede şi ai revenit la obiceiurile căpătate în anturajul dubios în care te învârteai. Acum, îmi e prea greu să continuu. Am acceptat şi am îndurat prea multe de la tine. Pur şi simplu, nu mai pot. Adio, echipă naţională! Poate într-o zi ne vom regăsi!

ColoniaUTA

La Nationala se cer niste schimbari radicale .
Ar trebui inceput cu antrenorul si terminat cu cel care duce apa pentru jucatori plus eradicarea mentalitati miticiste in primul rind.
Parerea mea e ca ar trebui inceput cu varfurile FRF.
Conditia ca sa fi castigat cu Austria..
urmeaza derbyu cu Feroe.... sunt sanse teoretice si matematice sa terminan pe 6 :))
Piturca a fost demis!

Stirea e peste tot.
Din pacate, am avut dreptate. A avut loc o negociere iar Piti a plecat cu despagubire. Probabil ca suma exacta si destinatia reala a acelor bani (respectiv "imparteala") nu vor fi cunoscute.

E bine ca a plecat Piti. Sper ca echipa nationala sa redevina a noastra, a tuturor.
Dar mi-e scarba cand vad ca rezultatele proaste ale nationalei e pentru unii doar un nou prilej de a mai indesa niste "para" prin buzunare.

Ar trebui sa ma bucur (de veste), dar nu pot :sad:
stati linistiti ca sigurat o sa vina hagi antrenor si va fi la sel,deci nexam rezultate....
Reference URL's