Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: UEFA Champions League
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
De ce finala Champions League nu se joacă la Sparta?
de Cătălin Tolontan 14.05.2007

Pentru că Atena, şi nu Sparta, este capitala Greciei. Pentru că după un meci care a durat 90 de minute şi încă 3.000 de ani de prelungire, istoria a decis aşa.
Pentru că, în ciuda efectelor hollywoodiene şi cunoştinţelor de dată recentă ale lui Cristi Borcea, oamenii se înfioară cînd ascultă povestea eroică a regelui Leonidas, însă au ales să-şi organizeze oraşele, gîndirea şi viaţa după Pericle, Socrate sau Sofocle. Îşi duc copiii la liceul născocit de Aristotel sau la Academiile imaginate de Platon. Merg la teatru şi cred în democraţie, o idee fragilă, pe care ai impresia că o s-o risipească primii zori, dar care rezistă de peste două milenii şi jumătate. Toate acestea au început la Atena.
Ceea ce i se întîmplă lui Dinamo este amar. Chiar şi rivalii ar trebui să-şi cenzureze satisfacţia. Împreună cu campioana, pierde fotbalul românesc. Dar Dinamo plăteşte propria decizie. În ultimii cinci ani, conducătorii au vrut să vîndă jucători, unii dintre ei s-au îmbogăţit, echipa a jucat prost în cupele europene şi a strîns un coeficient UEFA de doar 34,255. Rapid are 40,255, iar Steaua, 55,255.

În mod clar, fotbalul european nu e organizat după principiul spartan. Poţi să dai lovitura un an, să fii brav un sezon, să strigi "Aughh! Aughh! Aughh!", dar asta nu-ţi garantează participarea la un sistem cumulativ, care răsplăteşte perseverenţa şi gîndirea pe termen lung.
Dacă se va apuca, dezamăgită, să facă din nou o afacere rapidă, aşa se aude!, transferîndu-şi jucătorii tineri şi valoroşi, Dinamo va rămîne prizoniera favorizării propriului nenoroc.
Champions League e o formă de civilizaţie sportivă fondată pe încrederea de a investi, ştiind că rezultatul fotbalistic şi cel financiar vor veni în timp. În locul unei bătălii dramatice, unice, cum nu s-a mai pomenit, "Acum sau niciodată!", Liga instaurează o întrecere umană care o ia de la capăt în fiecare an. Iar in locul strigătelor de luptă se aud capacele de bere.
Cu siguranţă că e niţel plictisitor şi istoriceşte banal, însă de aceea Milan - Liverpool se va juca pe 23 mai la Atena, în timp ce un oraş agricol, în sudul încîntător al Peloponezului, aşteaptă preţul la măsline. Se numeşte Sparta şi are 20.000 de locuitori. Cît Marghita.

(Articol preluat din Gazeta Sporturilor, mai 2007)
Tare.
Pentru a saptea oara Milan sau pentru a sasea oara Liverpool ?

Miercuri, 23 mai, la Atena, pe stadionul "Olimpic", care si-a deschis portile la 8 septembrie 1982, sub conducerea arbitrului german Herbert Fandel se va desfasura ultimul act al Ligii Campionilor, o reeditare a finalei de de acum doi ani, A.C. Milan- F.C. Liverpool.
Asa dupa cum se stie, la Istanbul au triumfat englezii, la capatul unui meci dramatic, ei impunandu-se la penaltiuri, scorul dupa 120 de minute fiind 3-3, dupa ce la finele promului mitan italienii conduceau cu 3-0!
Este a opta finala dintre reprezentantele "Il Calcio" si "Premiere League" in istoria eurocupelor, cei din Albion conducand cu 4-3...
Italienii disputa a 25-a finala in C1, avand zece victorii la activ, pt Milan aceasta fiind a 11-a in aceasta competitie, rosso-neri ridicand de sase ori trofeul. Mai pragmatici s-au dovedit a fi englezii, ei adjudecandu-si 10 din cele 13 finale jucate, Liverpool castigand de cinci ori, pierzand o singura data in ultimul act...

sursa: Fotbal vest nr.768
liverpool a 6-ea oara...sper8)
Desi as dori sa castige Liverpool, Milan-ul o sa castige... cu vreo 2-1
sper sa ishi ia Milan revansha ... asta numai dc batraneii nu vor obosi in prima repriza...
eu sper sa castige milanul pt ca tin cu ei,dar va fi greu!!!pronostic 3-1 pt milan
Sa castige cei mai buni,pe mine nu ma intereseaza de nici o echipa in afara de UTA.Sa faca spectacol si numa bine ;)
Sherpe Wrote:Desi as dori sa castige Liverpool, Milan-ul o sa castige... cu vreo 2-1

Hehe... iar am ghicit :smt019
M-am uitat si eu la meci. Prima repriza. Dupa ce am vazut ce gol da Inzaghi am renuntat. Cand Inzaghi are o zi din astea de da gol si cu omoplatul, Milan nu poate pierde...
intradevar o victorie norocoasa a milanului dar e meritul lor ca au ajuns aici,sa nu uitam ca a trecut de bayern si mai ales de Manchester utd,asa ca bv lor si sa o vedem si noi pe UTA odata acolo sus!!!
Steaua intalneste campioana Poloniei

Astazi s-au extras partidele din turul intai si doi preliminar al Uefa Champions League. Vice-campioana Romaniei, Steaua Bucuresti va intalni campioana Poloniei, Zaglebie Lubin care a cucerit titlul cu un punct in fata celor de la GKS Belchatow. Prima mansa se va disputa in Polonia in data de 31 iulie sau 1 august, iar returul va avea loc in 7 sau 8 august la Bucuresti.

sportarad.com

Merg pe mana polonezilor !

cristi_

beton !!!
8)

cateva informatii despre palmaresul baietilor...

Quote:Górnik Zabrze - Zagłębie Lubin 19 : 19 Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Zagłębie Lubin - Hutnik Kraków 5 : 5 Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Zagłębie Lubin - Polonia Bytom 25 : 25 Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin 40 : 40 Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 40 : 40 Zwycięzca: Legia Warszawa
Zagłębie Lubin - Dynamo Brześć 15 : 15 Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Zagłębie Lubin - Karkonosze Jelenia Góra banda : banda Zwycięzca: Zagłębie Lubin
Piunik Erevan - Sahtior Donetk 0 - 2
Tampere United - Levski Sofia 1 - 0
FC Copenhaga - Beitar Ierusalimm 1 - 0
Racing Genk - FK Sarajevo 1 - 2
Debrecen - Elfsborg 0 - 1
Zaglebie Lubin - Steaua Bucuresti 0 - 1
Glasgow Rangers - Zeta Golubovci 2 - 0

M-am uitat si eu la 15 minute din repriza a doua la steaua ,da asa meci slab ca nu am mai rezistat si am schimbat postu.Si pe langa ca era meciu slab comentatorii aia erau jalnici.A fost o faza in care ii opreste pe polonezi pe motiv de offside,la reluare se vede clar ca nu e ,unu dintre ei zice offside clar,alalalt zice ca el e in dubii dupa cere continua:si daca nu a fost ce conteaza important e ca e 1-0 pt noi.Doamne fereste ce ar fi fost pe capu arbitrului daca situatia ar fi fost invers

red11

Duuu-te Dica...du-te , du-te...du-teee Dica!!!!:lol:...ce vreti de la comentatorii nostri ?:?
daca merge Steaua mai departe va juca cu Bate Borisov din Belarus sau Hafnarfjordur :)) (borisov a castigat prima mansa cu 3-1)

Dinamo a picat cu Lazio
Vai da ce portar Zapata asta...cum sa scapi asa mingea??El si Carlos cred ca se bat pentru cei mai slabi portari ce au fost prin liga 1!Noroc cu tiganul ala de Nicolita,ca daca nu...vai de ei stelistii astia!
foarte slab meci facut de Steaua in seara aceasta!cu toate acestea am doi remarcati:Banel si Golanski.daca pe banel il stiam,am ramas impresionat de polonez!Doamne cat ma rog sa ajungem sa jucam si noi odata si odata in liga campionilor!
Lazio - Dinamo 1-1 dar... cei care nu ati vazut meciul nu va lasati inselati. Lazio e o echipa mai degraba mediocra iar cainii au fost departe de a arata ca o echipa de Liga Campionilor. Mijloc subtire, constructie lenta, mentalitate de echipa mica. Au tinut foarte foarte putin mingea iar asta i-a adus pe italieni in postura de a ataca in valuri chiar si cand erau cu doi oameni in minus pe teren. Au dat insa de un Lobont in zi de gratie (din nou) care a aparat si un penalty. Frumos totusi golul, la singura faza adevarata facuta de Pulhac, Danciulescu a avut o executie frumoasa. Penibil insa ca in postura de campioana a Romaniei sa tragi de timp cand ai doi oameni in plus pe teren. Sincer, cred ca Dinamo va avea probleme in retur daca va evolua tot asa.
Da , m-am uitat si eu asa in mare la meciul lui Dinamo , si intradevar Lazio este intradevar o echipa departe de ce era in vremurile ei bune.Eu zic ca la asa un adversar puteam obtine si o victorie , dar din pacate iar au adoptat acea postura de echipa romaneasca umila care se apara supraaglomerat si bubuie mingile in fata.Nu stiu cat timp va trebui sa mai treaca sa vad o echipa romaneasca jucand in deplasare la o echipa cu nume din Europa fara aceasta umulinta tipica.Sa tragi de timp cand esti cu 2 jucatori in plus pe teren e un pic c-am mult.Dupa parerea mea vor avea probleme uriase acasa , nu prea ii vad bine .
Reference URL's