Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Liga I
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Premediat de catre cine Luna? Eu nu cred in scenarita asta pentru ca nu cred ca niciun peluzar nu ar fi dispus sa mearga la puscarie oricat de multi bani ar lua.
Daca ar fi fost un om din afara as mai fi zis ca e plauzibil insa individul e de la ei din peluza, mai are un atecendent similar anul trecut. Nu cred ca ar fi fost contactat sa faca gestul asta fie si contra cost doar pentru a distrage atentia publica de dosarul aflat pe rol la DNA unde dragomir si sandu sunt invinuiti.
nu cred nici eu in scenarita asta made in "fanatik/ivanovici" cu tentativa "de crima" :)))

niste retardati care nu au gandit nici o secunda la implicatiile faptelor lor. cand ai asemenea specimene in peluza crede-ma edenbeast ca este foarte greu sa le controlezi sau sa rationezi cu ele , si stii ca vorbesc in cunostinta de cauza . astfel de indivizi trebuiesc eliminati fizic din peluze si asta e singura solutie, insa atunci cand sunt majoritari precum la petrolul nu exista alte solutie decat eliminarea lor prin aplicarea legii.

nu exista termen de comparatie in raportul avantaje-dezavantaje a actiunii de aseara, de aici concluzia ca erau niste handicapati mintal, niste retardati, niste "jmecheri" made in "pumnii mei minte nu are" . sper sa nu se generalizeze insa mi-e teama ca vor avea iarasi foarte multi nevinovati de suferit dupa gestul acestor idioti. oricum la ploiesti nu o sa mai vedem prea curand stadionul plin si coregrafii cu torte si stroboscoape, de asta sunt sigur.

despre clujeni ce poti sa mai zici ? ne-am lamurit de ei cand am avut ocazia sa ii "cunoastem" mai bine. niste pustani teribilisti cu tarate in loc de creier asemanatori specimenelor de la ploiesti. (cu mentiunea ca exsita oameni ok in ambele peluze , insa prea putini din pacate)
L-a sunat ivanovici pe memeu care era socat de cele intamplate?
@ redpunk_one: De acord cu tine, faptul ca la noi nu se intalmpla asta e insa o dovada ca se poate. Eu sper (poate sunt naiv) ca fiecare peluza are oameni responsabili printre cei cu greutate, si care pot sa faca ordine. Daca nu, trebuie sa se implice si clubul in rezolvarea problemei, pentru ca pana la urma e vorba de imaginea, banii si rezultatele echipei. Stiu ca la noi in multe situatii lucrurile stau pe dos dar e timpul ca lucrurile astea sa inceteze.
inca odata repet , eliminarea lor nu se poate face decat prin forta si nu prin dialog sau rationare. daca indivizii condcu peluza ploiesteana cine vrei sa ii elimine ? suporterul de rand ? clubul si primaria care se folosesc de ei ?

aici trebuie aplicata legea de catre jandarmi . pentru astfel de exceptii a fost data legea de cacat care e aplicata doar suporterilor non-violenti si pe care ii pot "abuza" cu amenzi si sicane. aseara jandarmii , din nou, nu si-au facut treaba. la Arad au intervenit in forta pe stadion fara acordul observatorului si fara solicitarea nimanui si au dat amenzi si s-au batut cu suporterii aradeni pentru nimic si fara sa fie provocati. la ploiesti le-a fost solicitata interventia si au motivat ca sunt prea putini si ca nu pot interveni sa goleasca peluza ploiesteana. la Arad la meciul cu timisenii pentru 7000 de spectatori au fost mobilizati 900 de jandarmi si 100 de politisti pe langa stewarzii privati aprox. 100 (au fost doua firme de paza la acest meci). la ploiesti pentru aprox. 15000 au fost 280 de jandarmi si 200 de politisti si 100 de stewarzi. unde au fost acesti 500 (CINCI sute) de "oameni de ordine" ?

faptul ca se vor folosi de acest incident pentru a innaspri inca odata legea impotriva TUTUROR suporterilor nu ne face mai siguri pe stadioane sau in afara lor. legile dure care reduc din libertatile personale si dau nastere la abuzuri de tot felul din partea jandarmilor ,nu sunt solutia. APLICAREA LEGILOR EXISTENTE ATUNCI CAND E CAZUL CU PROFESIONALISM SI PREGATIREA PROFESIONISTA A CELOR DIN JANDARMERIE SI POLITIE ... ASTA E SOLUTIA!
Urmariti acest video si trageti voi concluzia finala.

Pai concluzia nu poate fi decat una in stil basescian, aceea ca Romania nu-i ca Anglia. Toata lumea poate trage cocluzia asta deoarece e evidenta. Mai putin evidente sunt alte aspecte: cine, ce si cum trebuie sa faca pentru a incepe sa recuperam din diferenta.

(31-10-2011 12:14 PM)Redpunk_One Wrote: [ -> ]cine vrei sa ii elimine ? suporterul de rand ? clubul si primaria care se folosesc de ei ?

Pai exact la asta ma refeream. Macar in al 12-lea ceas cluburile ar trebui sa inceteze a se mai folosi de astfel de petarde umane pentru ca au mai mult de pierdut decat de castigat. Bineinteles ca sunt de acord cu solutia ta insa din pacate nu o vad prea devreme pusa in practica. De ce? Pentru ca asta ar insemna in primul rand reformarea acestei institutii numita jandarmerie. Nu te poti astepta insa la asa ceva in viitorul apropiat atata timp cat in fruntea ministerului de interne e un igas (nu e o eroare de scris, chiar igas pentru mine a devenit un substantiv comun ce defineste modelul politicianului roman de succes: sa fie un igas)
edenbeast, si cum decide clubul care suporter vine din dragoste pt echipa si care vine pt anturaj, sa se faca afirmat, de plictiseala?
E foarte simplu, toti acesti indivizi au antecedente, clubul ca si organizator privat de evenimente poate lua masura sa le interzica accesul pe stadion. Nu stiu daca juridic e posibil, nu cunosc prevederile legale dar asa mi s-ar parea normal.
Daca nu, macar sa inceapa sa nu mai colaboreze cu ei pentru ca, asa cum spunea si punkerul, de multe ori cluburile sau persoane din club se folosesc de asemenea grupari, de un radicalism prost inteleles, pentru a-si atinge anumite interese. Mi se pare de-a dreptul stupid sa iei amenzi si suspendari din cauza unor indivizi carora la platesti deplsarile, coregrafiile si pentru care faci interventii la organele de ordine pentru a-i scapa de dosare penale.
imi cer scuze ca va intrerup dezbaterea aprinsa dar,

cititi-va cu atentie si mintea linistita ultimele mesaje
tot demersul asta preventivo-coercitiv bazat pe antecedente/profil psihologic/domiciliu/numarul de la pantof mi se paredeplasat rau de tot.

avem legi in tara asta, avem un cod penal care functioneaza. omul ala a intrat in teren, a dat un pumn... de-acord cu totii ca a fost o tampenie colosala dar a fost decizia lui deci sa plateasca pentru asta EXACT ATAT CAT MERITA !!!

restul face parte din valul de propaganda, can-can si senzational pe care il avem peste ochi zilnic.
E exact cum spune colegu. Doar ca datorita acestor tip de indivizi, se introduc o gramada de legi aberante. Indivizii astia sunt minoritate (vreau eu sa cred), si e pacat sa platim si noi restul.
nu confunda cauza cu pretextul ;)
pentru ca autoritatea in romania este 100% arbitrara arhisuficientele legi si norme care sanctioneaza astfel de episoade se vor aplica doar cui trebuie, cand trebuie, daca trebuie, prin trebuie intelegand telefonul, pila, interventia, politicul, clanurile mafiote, frica, etc.
si inainte de legea lu mitica existau suficiente norme care sa previna si sa sanctioneze incidentele din stadioane doar ca cei care erau in masura sa le aplice nu le aplicau asa cum nu le aplica nici acum decat impotriva fraierilor sau a celor care nu au nimic in spate.
probabil vor inaspri pedepsele impotriva celor care incalca prevederile legii lui mitica. degeaba, ele se vor aplica impotriva acelorasi fraieri. si bineinteles folosesc pretextul pentru a mai ingradi niste libertati normale sau pentru a mai injosi cetateni
Quote:Comunicat al Jandarmeriei, referitor la incidentele de la Petrolul - Steaua

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti au asigurat, duminică 30 octombrie a.c., măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploieşti – F.C. Steaua Bucureşti, disputat pe stadionul Ilie Oană din municipiul Ploieşti, considerat a fi unul cu grad ridicat de risc.
Partida de fotbal a fost urmărită de aproximativ 14000 spectatori din care 40 ai echipei F.C. Steaua Bucureşti.
A fost luată măsura suplimentării atât cu efective de jandarmi cât şi a firmei de pază.
Referitor la afirmaţiile arbitrului Robert Dumitru apărute în presă cum că avea de gând să continue jocul cu condiţia ca peluza fanilor ploieşteni să fie evacuată şi că jandarmii au motivat că sunt prea puţini şi de aceea nu pot îndeplinii sarcina, facem precizarea că jandarmii nu au primit solicitare în acest sens, iar efectivele au fost suficiente şi în măsură să evacueze spectatorii din peluză.
Măsurile de ordine publică în incinta stadionului au fost asigurate de către firma specializată de pază, jandarmeria asigurând măsurile de ordine publică în afara stadionului şi va intervenii în cazul restabilirii ordinii publice la solicitarea organizatorului prin responsabilul de ordine şi siguranţă publică şi atunci când forţele de ordine sunt agresate fizic la iniţiativa comandantului acţiunii.
Cu toate acestea, pe timpul meciului, încă de la fluierul de început, suporterii petrolişti s-au manifestat în contradictoriu culminând cu acţiunea din minutul 40 al primei reprize, când un suporter din galeria ,,Lupii Galbeni,, a pătruns pe suprafaţa de joc, a alergat către centrul terenului lovind un jucător stelist cu pumnul.
Suporterul care l-a lovit pe jucător se numeşte E.D.P. de 25 ani din Ploieşti.
Acestuia i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ”ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 C.P. coroborat cu art.42 din Legea 4/2008, riscând pedeapsa cu închisoarea de la 1-5 ani, iar ulterior se vor face şi cercetări pentru infracţiunea de lovire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 180 C.P.
Dosarul cu documentele de constatare au fost înaintate organelor competente din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti.
A fost identificată şi cea de a doua persoană în urma vizualizării imaginilor efectuate de către jandarmerie, F.D.G de 25 ani din Ploieşti, astăzi urmând a fi sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei şi aplicarea sancţiunii complementare cu interzicerea de a participa la competiţiile sportive pe o perioadă de 2 ani.
Urmare a celor petrecute pe timpul partidei de fotbal, împotriva organizatorului şi societăţii specializate de pază şi protecţie au fost aplicate următoarele măsuri:
 Sancţionarea clubului de fotbal F.C. Petrolul Ploieşti cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform Lg. 4/2008;
 Sancţionarea societăţii specializate de pază şi protecţie cu amendă în valoare de 500 lei conform Lg. 4/2008;
La finalul partidei, jandarmii au asigurat atât defluirea spectatorilor, asigurarea deplasării autocarului echipei Steaua Bucureşti, precum şi a suporterilor stelişti, de la stadionul Ilie Oană până la limita cu judeţul Ilfov, nefiind înregistrate incidente.

Iata-i si pe "galanti"
http://www.gandul.info/news/video-s-au-f...ua-8920736

(31-10-2011 10:57 AM)Kidu Wrote: [ -> ]Premediat de catre cine Luna? Eu nu cred in scenarita asta pentru ca nu cred ca niciun peluzar nu ar fi dispus sa mearga la puscarie oricat de multi bani ar lua.
Daca ar fi fost un om din afara as mai fi zis ca e plauzibil insa individul e de la ei din peluza, mai are un atecendent similar anul trecut. Nu cred ca ar fi fost contactat sa faca gestul asta fie si contra cost doar pentru a distrage atentia publica de dosarul aflat pe rol la DNA unde dragomir si sandu sunt invinuiti.

Am exagerat intr-adevar in sensul asta, ai dreptate.
Insa atacul a fost unul premeditat (de mai multe persoane), dar nu stiu de ce, in ce scop. Altfel nu pot sa imi explic de ce cei de la firma de paza au refuzat sa fuga si sa il opreasca si pe acest idiot, daca reusisera sa ii opreasca pe ceilalti doi (macar sa fi fugit dupa el, dar ei se uitau la el cum nici macar nu alerga pe jumatate de teren), nu inteleg de ce nimeni nu atentionat pe nimeni, nu inteleg de ce jucatorii petrolului nu au avut nici o reactie normala, ei facand mai degraba cordon pentru a-l scoate pe cretin dintre stelisti, nu inteleg de ce burtosul care se ocupa de firma de paza cel mai probabil, a incercat sa il protejeze pe ploiestean cand trebuia sa ii fi pus catusele pe maini, nu inteleg de ce rachita continua sa sustina cu atata inversunare ca meciul trebuie sa continue, ca ii asigura el ca suporterii nu mai fac nimic, ca ii evacueaza. un om/antrenor normal, in conditiile date nu mai scotea un sunet...

este ingrozitor ce s-a intamplat, dar cel mai rau si cel mai trist e ca lucrurile astea vor continua sa mai fie indiferent de masurile luate acum...
http://www.sport.ro/liga-1/tweety-postas...mania.html
@ Colegu & Burebista: Tocmai pentru ca legile se aplica prost si discretionar cred ca trebuie sa inceapa si cluburile sa isi faca ordine. Nu am generalizat si ar trebui sa nu o faceti nici voi atunci cand judecati postarea mea. Ma refer la cazuri pe care le stiti si voi foarte bine: sunt cluburi precum Dinamo, Petrolul sau U. Cluj care au tolerat si incurajat grupuri mai mari sau mai mici de huligani (si nu in sensul "britanic" al cuvantului) tocmai pentru ca se foloseau de ele atunci cand trebuiau sa puna presiune pe asociati, autoritati etc. Practica asta trebuie sa inceteze, la asta ma refeream. O dovada e si faptul ca alte cluburi, unde relatia cu suporterii se bazeaza pe principii in general corecte, nu exista incidente provocate de suporteri (noi suntem un exemplu in sensul asta)
cum ziceam .....ei, jandarmii, si-au facut pe deplin datoria, altii sunt de vina, legile trebuiesc innasprite,sarmanii jandarmi sunt limitati de legile restrictive,etc,etc...pana la urma vei fi pasibil de amenzi numai ca te gandesti sa iti cumperi bilet la un meci si vei primi amenda direct in fata scarii de bloc cand te pregatesti sa iesi din casa in ziua meciului.

nu e vorba de altceva decat de incapacitatea labagiilor in uniforma de a-si face treaba si de interesul conducatorilor de la lpf si frf de a muta atentia catre noi creatii legislative emanate din mintile lor de securisti comunisti.
(31-10-2011 04:35 PM)LUNA_suportera Wrote: [ -> ]nu inteleg de ce jucatorii petrolului nu au avut nici o reactie normala, ei facand mai degraba cordon pentru a-l scoate pe cretin dintre stelisti

si nu doar atat, un jucator de la petrolul a luat boxul .... si "l-a facut disparut"
Solidaritate de club prost inteleasa.
O sa ziceti ca sunt nebun, dar cand va aud pe unii... NU sunt de acord cu gestul teribilistului care l-a lovit pe Galamaz, sper sa ajunga la inchisoare si sa il f*** aia in cur pana isi baga mintile in cap, dar... cateva intrebari (retorice):

1. Inteleg ca si voi condamnati gestul teribilistului, dar totusi... sa ajungem sa facem calcule cum de nu i-au evacuat (desi din comunicatul jandarmeriei reiese ca nici nu au primit ordin), sa ajungem la parerea ca TREBUIA SA II SCOATA PE TOTI AFARA...???!!! Tocmai noi, aia care ne pronuntam mereu ca pedeapsa sa fie individuala si sa nu ne ia pe toti la gramada sa ne evacueze/dea amenzi/interdictii???? Vreti dreptate, vreti legi aplicate ca la carte? Sunteti siguri??? Bun: montat camere de supraveghere, identificati cei care au aruncat tortele/stroboscoapele pe teren, sau cei care i-au lovit pe VG, si ei sa fie pedepsiti! Dar de ce sa evacuezi o peluza pentru 2-3 persoane? Am ajuns cumva sa gandim ca tiganii care strigau "de bine" cand stelistii isi luau pulane la evacuare?

2. De cand pana cand ajungem sa ii condamnam si pe uisti ca i-au lovit pe alti uisti? Stim cumva toate amanuntele, tot ce s-a intamplat intre aia de la peluza si VG in ultima vreme? Poate asta a fost picatura care a umplut paharul... Si oricum ar fi, e de cacat ca tu sa strigi impotriva celeilalte echipe cand stii ca ai tai din peluza sunt prieteni/amici/frati cu ei... NOUA ne-ar conveni ca unii tarani de la tribuna 1 sau 2 sa inceapa cu m..e steaua samd? Nu aducem in discutie ce prietenie e aia, daca e adevarata sau e mai mult suferinta sau altele de genul asta, asta e problema cainilor si a uistilor, dar mi se pare aiurea sa ii condamni pe altii asa de drastic doar pentru 2-3 pumni impartiti. Ah, cand e vorba de o bataie ca si cum au facut cainii intre ei la meciul cu timisoara (pentru bani/putere), asta e alta mancare de peste...

3. Am ajuns sa ii acuzam pe ploiesteni ca au relatii bune cu conducerea/primaria/echipa???? Am ajuns sa ii acuzam ca "primaria le-a facut stadion"??? Pai noi nu asta ne-am dori (printre altele) de la Falca? Ajungem sa ii blamam ca merg cu 10 lei in orice deplasare, cand noi recunoastem deschis de multe ori ca deplasari intre 50 si 100 de lei doar drumul nu se mai prea pot face, in conditiile actuale (criza financiara, familie, etc.), si ca ne-am dori si noi oarecum sa fim in aceiasi situatie??? Ca ei merg in deplasari si fura din benzinarii, DA ASTA E UN LUCRU DE CONDAMNAT, dar nu faptul ca baietii se descurca cum pot, in sensul ca gasesc finantare de la conducere/sponsori!

4. Da, sunt de acord ca si uistii si ploiestenii au tot mai multi teribilisti in grupuri/peluze (si ca din cauza asta probabil ca or sa se faca legile si mai dure), dar asta e un trend national, care din pacate se intalneste (chiar daca intr-o mai mica masura) si la noi! La fel sunt de acord ca cei care gresesc sa plateasca, dar daca ajungem sa fim de partea jandarmeriei/presei/conducerilor infecte, avem o problema... Si pana la urma cine plm suntem noi sa judecam cele intamplate la Ploiesti si la Cluj? Cine suntem noi sa ne dam cu parerea "aia n-ar fi trebuit sa ii bata pe ceilalti" sau "aia trebuiau evacuati"?

Ca o concluzie, nu va mai lasati indoctrinati de presa (in special), mai bine incercati sa "think outside the box"!
1. De acord cu tine.
2. Daca tu esti prieten cu o jigodie trebuie sa fiu si eu?! (nu ma refer la suporteri ca persoana ci la pe cine si ce reprezinta ei cand sunt pe stadion) In ceea ce priveste analogia care ai facut-o, daca nu realizezi cat de deplasat esti ai o problema. Am ajuns ca pe stadionul UTA-ei sa-mi sa impuna cineva sa respect un club care reprezinta comunismul si dictatura?! Revino-ti!!!
3. Am mers de-a lungul timpului in foarte putine deplasari comparativ cu altii. Nu condamn pe nimeni insa nu as merge in nicio deplasare platita de club. In plus, tu nu realizezi absurdul situatiei?! clubul Petrolul plateste deplsarea inclusiv unor indivizi care fura din benzinarii si fac scandal peste tot! Pentru ce, ca sa incurajeze echipa??!!! Hai sa fim seriosi, nu cred ca nu intelegi de ce li se plateste indivizilor alora deplsarea.
4. Parial de acord dar... ce s-a intamplat la Ploiesti sau la Cluj face parte din societate, deci ma priveste. Peste ani vreau sa imi duc copilul la meci. Nu vreau sa vad conducatori grobieni, jucatori nesimtiti, forte de ordine tampite dar nici nu vreau sa vad animale cu pretentii de filosofi ai stadioanelor.
Reference URL's