La inceput fotbalul se juca pentru a face sport, insa azi fotbalul este o afacere...
Menirea suporterului este sa isi sustina echipa, pentru ca exista ceva care il face sa tina cu echipa sa.
Ce poate face un suporter al UTA-ei sa ajute clubul UTA?
sa isi plateasca intrarea la meciuri,sa isi incurajeze echipa atat acasa cat si in deplasare...
Ce poate face un suporter pt UTA??..multe lucruri...
In primul rand un suporter nu trebuie sa uite niciodata ca UTA are totusi o istorie,sa nu uite de gloriile ce au fost la UTA si nu numai...in al doilea rand un suporter trebuie sa vina la toate meciurile Batranei Doamne si e de datoria lui,cum spunea si red_skin, sa isi plateasca biletul/abonamentul.Un suporter ar face multe daca ar sustine echipa si in deplasari.Un suporter trebuie sa o sustina pe Batrana Doamna si la bine si la greu...dar din pacate suporteri din acestia,in ultima vreme gasesti din ce in ce mai rar...Un suporter poate face multe lucruri pt UTA si cine e suporter stie asta,cine nu sa se mai gandeasca...ce am spus mai inainte sunt doar cateva lucruri (cine nu e de acord cu mine sa imi spuna..)
sa platesti biletul si sa incurajezi echipa
asa, echipa face performanta si poate sa atraga mai multi suporteri si mai multi sponsori
si sa creasca mai mult ;)
In primul rand sa vina la toate meciurile(la care poate)si sa sustina numai pe UTA sa nu simpatizeze alte echipe din tara(suporter dublu =agent dublu?)si sa se implice la crearea atmosferei in peluza si pe stadion nu sa stea impasibil ca la teatru sau la orice actiune care implica suporterii sau echipa.
Nu in ultimul rand sa atraga cat mai multi oameni langa echipa(si sa se implice in implementarea educationala a copiilor lor pe care sa-i invete sa iubeasca numai UTA :smile:)
Cred ca un suporter ar trebui sa isi sustina echipa atat la bine cat si la rau si indiferent daca pierde sau castiga sa aiba puterea sa o aplaude la sfarsitul meciului nu sa ii intoarca spatele cum s-a intamplat de multe ori .Acesti suporteri care merg si in deplasari trebuie sa fie bucurosi ca poarta fularul de suporter la gat gandindu-se ca poarta un adevarat nume incarcat de istorie..si orisiunde merge sa o faca , cu mandrie.
Cu partea materiala e relativa treaba. Sunt multi care in anumite momente nu au posibilitati. Nu vorbesc in necunostinta de cauza. Am avut si eu astfel de probleme si atunci am fost ajutat .
Ce poate face un suporter pentru UTA? In primul rand sa "o iubeasca". Degeaba vi tu la toate meciurile daca vi ca la teatru (acasa) si ca in excursie (in deplasare). Sunt destui din acestia.
Ce poate face un suporter pentru UTA? Sa nu fie lasi in fata greului. Nu inseamna ca daca o adunatura de jucatori, care nu au nimic sufleteste cu UTA, o "ingroapa" , noi venim si zicem "nu mai vin niciodata la meciuri". Sunt destui si din acestia.
Ce poate face un suporter pentru UTA? Sa se ia frumos sa isi invete copilul, sa incerce sa convinga un vecin, sa arate unui coleg sau sa-i explice unui prieten ca exista o echipa in orasul lui care merita iubita si care dealungul catorva decenii te-a reprezentat in tara si uneori si in strainatate.
Astfel am putea sa fim mai multi, sa facem cat se poate mai bine ce face orice suporter pentru echipa lui.
Sunt multe lucruri pe care le poti face si pe care poate nu le-am spus aici.
Poate e putin utopica gandirea mea dar asta asi vrea eu.
Cum ce poate face un suporter pentru UTA???cu ce poate! adica, cum spuneau si cei dinaintea mea, sa incurajeze neconditionat echipa, sa-si cumpere abonament/bilet, materiale promotionale cu insemnele clubului ... mai mult nu stiu cu ce poate ajuta un simplu suporter echipa iubita!!!
FORZA UTA
sper sa pot si eu ajuta cum pot :P
Daca vorbim de suporteri, as pleca de la ideea ca vorbim despre oameni cae chiar tin la UTA. Cei ce vin la meciuri ca se plictisesc intr-o sambata sau ca vor sa faca o excursie nu sunt suporteri, sunt spectatori.
Deci:
Daca tin la UTA cu adevarat, ma mandresc cu asta si toti din jurul meu stiu ca tin cu UTA. Daca mai si convertesc pe unii, cu atat mai bine.
Daca tin la UTA cu adevarat, incerc dupa puteri sa contribui la club. Cumparat bilet, abonament, materiale promotionale este un minim.
Daca tin la UTA cu adevarat, respect pe toti cei ce lucreaza pentru acest club, chiar daca am pareri mai proaste despre ei. Niciodata sa nu spui niciodata, dar mi-ar fi super greu sa agresez (chiar si verbal) un angajat al UTA.
Daca tin la UTA cu adevarat, iau atitudine daca ceva nu-mi convine. Pastrind, evident regula de la punctul precedent. Implicarea face diferenta. Ca o paranteza, aici sunt nemultumit de mine.
Daca tin la UTA cu adevarat, respect si pe cei din afara clubului care sprijina acest club. Vorbesc de sponsori. Banuiesc ca Jacobs ar sponsoriza UTA daca ar sti ca de a doua zi 3000 de aradeni ar bea numai Jacobs. Eu din toamna imi cumpar doar Sport Total, chit ca e cam slabut ziar. Si nu mai cumpar in veci Fotbal Vest.
Daca tin la UTA cu adevarat, stiu ca asta ma reprezinta si ca si eu reprezint UTA. N-o sa ma vada nimeni vomitind prin santuri cu tricou si fular UTA pe mine, dar o sa schiez in Austria (sper :D) cu fular cu UTA la gat.
Si, in final, daca tin la UTA cu adevarat, n-o sa-mi permit niciodata sa dau lectii unui alt suporter despre cum sa iubeasca UTA. Fiecare iubeste in felul lui, e o chestie prea intima ca sa urmeze niste reguli. Deci tot ce am scris mai sus sunt prostii...
red_uber_alles Wrote:Daca vorbim de suporteri, as pleca de la ideea ca vorbim despre oameni cae chiar tin la UTA. Cei ce vin la meciuri ca se plictisesc intr-o sambata sau ca vor sa faca o excursie nu sunt suporteri, sunt spectatori.
Deci:
Daca tin la UTA cu adevarat, ma mandresc cu asta si toti din jurul meu stiu ca tin cu UTA. Daca mai si convertesc pe unii, cu atat mai bine.
Daca tin la UTA cu adevarat, incerc dupa puteri sa contribui la club. Cumparat bilet, abonament, materiale promotionale este un minim.
Daca tin la UTA cu adevarat, respect pe toti cei ce lucreaza pentru acest club, chiar daca am pareri mai proaste despre ei. Niciodata sa nu spui niciodata, dar mi-ar fi super greu sa agresez (chiar si verbal) un angajat al UTA.
Daca tin la UTA cu adevarat, iau atitudine daca ceva nu-mi convine. Pastrind, evident regula de la punctul precedent. Implicarea face diferenta. Ca o paranteza, aici sunt nemultumit de mine.
Daca tin la UTA cu adevarat, respect si pe cei din afara clubului care sprijina acest club. Vorbesc de sponsori. Banuiesc ca Jacobs ar sponsoriza UTA daca ar sti ca de a doua zi 3000 de aradeni ar bea numai Jacobs. Eu din toamna imi cumpar doar Sport Total, chit ca e cam slabut ziar. Si nu mai cumpar in veci Fotbal Vest.
Daca tin la UTA cu adevarat, stiu ca asta ma reprezinta si ca si eu reprezint UTA. N-o sa ma vada nimeni vomitind prin santuri cu tricou si fular UTA pe mine, dar o sa schiez in Austria (sper :D) cu fular cu UTA la gat.
Si, in final, daca tin la UTA cu adevarat, n-o sa-mi permit niciodata sa dau lectii unui alt suporter despre cum sa iubeasca UTA. Fiecare iubeste in felul lui, e o chestie prea intima ca sa urmeze niste reguli. Deci tot ce am scris mai sus sunt prostii...
continui ideia ta :
.... Daca iubesti UTA din inima iti impui un regulament ce l-ai considera prost pt. ca nu ar contine toate motivele de iubire (iubire adevarata e infinita) si te-ai tine de el
oricat ne-am apropa sau dezaproba despre cum trebuie sa ajutam UTA, eu zic ca dragostea fata de UTA nu trebuie demonstrata in postari si in sfaturi pentru altii despre cum trebuie sa ne comportam! fiecare are felul sau de a iubi echipa, si prin simplul fapt ca se gandeste mereu la echipa iubita, deja e ceva pentru el (se ingrijoreaza, se bucura, etc) ...
deci fiecare cum poate, si cu asta nu trebuie sa se laude pe forum... sau sa dea sfaturi cum trebuie facut!!!
FORZA UTA
Am sa raspund cu un fragment din cartea Petschovschi:
"Intr-o zi, Petschovschi veni acasa stapinit de emotie.
-S-a intimplat ceva ? il intreba Hermina (sotia lui) putin nelinistita.
- Depinde cum o iei. Uita, cind vad oameni atit de devotati, imi vine sa-mi dau duhul acolo, pe teren.
Ii povesti pe scurt. era vorba de gestul insolit al unui original "drucker", maistru pensionar la Teba, care, suferind de inima, ceru sa devina membrul sustinator, desi medicul ii interzisese prezenta la orice meci. Emotiile puteu sa-i fie fatale.
"Dar pt. ITA merita sa suferi" - isi zise in sinea lui. asa incit, joi, isi cumpara biletul la tribuna, duminica venea cu doua ore mai devreme, ocupa locul si astepta. Cind echipele apareau la incalzire, se scula de pe banca, isi facea drum spre gardul terenului, saluta jucatorii, plecind multumit catre casa. Nu asculta nici macar transmisiile la radio, urmarind consolat ziarele de luni."
daca am reusi sa ne organizam si suporterii intr-o forma juridica si am cotiza min. 10 euro lunar,bani pe care oricum ii cheltuim lunar pe diferite "prostii",macar 5000 de suporteri sa ajungem sa facem acest lucru,ar fi vreo 600 000 euro anual.va rog pe fiecare dintre voi sa va imaginati cam ce am putea face pt. UTA ,noi suporterii.
cristi b Wrote:daca am reusi sa ne organizam si suporterii intr-o forma juridica si am cotiza min. 10 euro lunar,bani pe care oricum ii cheltuim lunar pe diferite "prostii",macar 5000 de suporteri sa ajungem sa facem acest lucru,ar fi vreo 600 000 euro anual.va rog pe fiecare dintre voi sa va imaginati cam ce am putea face pt. UTA ,noi suporterii.
ideea mi se pare excelenta plus daca ne organizam intr-o asociatie cu personalitate juridica am putea achizitiona si actiuni la club, sigur d.p.d.v comercial ar fi actiuni simbolice DAR cel mai important ar fi ca am avea un cuvant de spus in AGA am participa la decizie si am putea ajuta si din aceasta perspectiva bunul mers al clubului
da ideea e buna..fix de aceea de multi ani se incearca transformarea in societate pe actiuni. in momentul de fata nu poti face aceasta operatie. dupa ce va fi SA deja poate primi de la diferite firme "cotizatie"..de la suporteri, de la oameni simpli..oricine care poate si vrea sa dea.
abstrakt, ai idee de ce nu se poate face S.A. acum?
cristi b Wrote:daca am reusi sa ne organizam si suporterii intr-o forma juridica si am cotiza min. 10 euro lunar,bani pe care oricum ii cheltuim lunar pe diferite "prostii",macar 5000 de suporteri sa ajungem sa facem acest lucru,ar fi vreo 600 000 euro anual.va rog pe fiecare dintre voi sa va imaginati cam ce am putea face pt. UTA ,noi suporterii.
de acord si eu !
Si cine poate sa puna pe roate toata treaba?La capitolul idei suntem buni la demararea lor stam mai prost.
uite, voi vorbi eu cu un advocat saptamana viitoare,sa se intereseze de tot ce avem nevoie pt. a ne organiza,dar apoi o sa va rog sa ma ajutati in demersurile urmatoare,pt. ca eu intre 8-18 nu prea am timp.in rest pt. cei ce vor sa o facem sunt disponibil la orice ora seara si noaptea.ar fi frumos sa fim primii suporteri din tara care fac ceva pt. echipa si nu cersesc bani de la conducatori.