@felics,
Suntem totusi pe forumul UTA-ei, nici nu ai intrat bine si ai postat aici, pot sa iti spun ca nu e bine pentru ca subiectul asta este unul auxiliar, discutiile si subiectele mai importante sunt altele si anume echipa noastra de suflet, de aceea as aprecia si m-as bucura daca nu ai intrat aici numai pentru a-l lauda pe Falca sau oricare alt contracandidat.
cip_leo Wrote:cel mai bun la ce?
Cel mai bun dintre cei mai prosti:icon_cheesygrin:
nu-mi vine sa cred Razvane...:icon_eek::icon_cheesygrin:
despre falca..... nustiu ce sa zic.
Cert e ca in comparatie cu mandatul lui popa lucrurile s-au schimbat un pic in mai bine, (selgros, metro...) plus ce se va construi. Nu stiu daca e si meritul lui, (nu prea cred) sau poate era timpul sa se schimbe ceva si in Arad.... insa pt sport NIMENI NU A FACUT si cred CA NU VA FACE nimic in Arad !!!
Nu cred ca ii mare diferenta intre falca si fostii primari, cred ca nici ceilalti nu dau 2 bani pe UTA.... din pacate.
Editat de RedandWhite: Nu mai tot puneti filmulete care au fost de cel putin 2 ori pana acuma...
Un articol aparut in GARDIANUL, 5 IULIE 2005
Autor: Madalin Pribu
Primarul demolator
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, ginerele vicepremierului Gheorghe Seculici, si in acelasi timp finul presedinteleui Traian Basescu, este ferm hotarat sa demoleze Stadionul Astra si in locul lui sa construiasca supermarketuri.
Pentru a aduce la indeplinire acest deziderat, pedistul Falca si-a pus la lucru intreg aparatul de vot al Primariei si al Consiliului Local. Mai mult decat atat, acelasi Gheorghe Falca a afirmat in cadrul unei emisiuni pe un post de televiziune local, ca oferta firmei care urmeaza sa construiasca cele doua magazine, Kaufland, din Austria, este una tentanta. Afirmatia primarului insa a avut loc inaintea demararii procesului de scoatere la licitatie a terenului pe care este construit cel mai vechi stadion din tara.
Chiar daca legea sportului indica foarte clar faptul ca demolarea unei arene sportive implica construirea alteia noi, similare, finul presedintelui Basescu a reusit sa eludeze aceasta prevedere legislativa si a trecut patrimoniul stadionului in subordine, aceasta conform unei hotarari de guvern, nr. 976/ 2002. Daca initial dorinta primarului Falca de a demola Stadionul Astra din Arad nu a putut fi indeplinita pe motiv ca destinatia unui teren pe care este amplasat un stadion nu poate fi schimbata, iata ca relatiile de rudenie ale primarului de Arad cu sferele inalte ale puterii de la Bucuresti si-au facut din plin simtita prezenta.
Astfel, la 8 iunie 2005, ginerele vicepremierului Seculici a primit din partea Guvernului, mai exact de la Agentia Nationala pentru Sport (ANS), un raspuns vizavi de propunerea lui de demolare a stadionului. La acea data ANS a comunicat ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, decizia apartine in exclusivitate Consiliului Local Municipal Arad. Cu aceasta patalama la mana primarul Gheorghe Falca si-a netezit drumul pentru a-si atinge scopul suprem de a demola cel mai vechi stadion din tara si in locul lui sa ridice doua magazine.
Teren de milioane de euro
In luarile sale de pozitie edilul Aradului si-a motivat decizia prin faptul ca in urma unei viitoare licitatii pe terenul pe care este construita arena Astra, Primaria ar urma sa incaseze 3,2 milioane de euro. Aceeasi suma este vehiculata si de firma austriaca Kaufland, cea care urmeaza sa isi ridice supermarketurile. Din nefericire insa, acesti bani pe care urmeaza sa-i primeasca primaria nu vor fi investiti in constructia unui nou stadion.
Aceasta de fapt este singura diferenta intre proiectul finului lui Basescu si cel al fostului primar de Arad, Dorel Popa. Si acesta din urma dorea ridicarea unui supermarket, dar pe langa acesta se gandise totusi si la construirea unui stadion de 5.000 de locuri, dotat dupa ultimul ragnet.
Bani pentru vicele Dekany
Pentru a da o oarecare tenta de interes in ceea ce priveste administratia locala, primarul Gheorghe Falca a spus intr-una din sedintele de Consiliu ca suma obtinuta prin vanzarea celor 31.903 metri patrati reprezentati de terenul aferent stadionului Astra-Vagonului vor fi in parte investiti in bazele sportive din Arad, care se afla in patrimoniul municipalitatii, precum si in modernizarea celuilalt stadion UTA, Arad, baza sportiva al carei presedinte este de saptamana trecuta un alt edil local, viceprimarul Tiberiu Dekany.
Istoria, nivelata de ambitiile lui Falca
In urma cu mai bine de o suta de ani, mai exact pe 15 august 1899, la ora 17.00 s-a desfasurat, la Arad, prima partida oficiala de fotbal din Romania, meci care a fost gazduit de terenul viran din apropierea Uzinelor de Vagoane, locul pe care se afla actualul stadion Astra. La acea data, Athletic Club Arad a jucat primul meci international disputat in Romania, cu Politehnika Budapesta. Oaspetii au castigat atunci cu scorul de 10-0.
Primaria a atentat la viata aradenilor
Cu toate ca Primaria Arad a motivat demolarea stadionului Astra prin faptul ca nu mai este sigur reprezentand o grava amenintare la adresa sigurantei spectatorilor si ca in principiu este o ruina, iata ca la sfarsitul saptamanii trecute aceeasi primarie a organizat un megafestival al berii, in zilele de 1,2 si 3 iulie, cu zeci de trupe invitate si mii de spectatori.
Referitor la acest aspect precum si la inadvertenta intre cele doua pozitii ale autoritatilor locale, pe de o parte declararea stadionului ca pericol public si pe de alta organizarea de concerte, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Valer Marginean, ne-a declarat: "Initial Primaria a vrut sa organizeze Festivalul Berii Arad in alta locatie, mai exact pe Stadionul UTA.
Dar, din cauza unor probleme privitoare la programul de desfasurare al unor meciuri, aceasta prima varianta a cazut. Atunci nu a mai avut ce face si am propus organizarea Festivalului pe Astra. Acum, asta e, o sa se termine si acest Festival dupa care il demolam", a conchis Valer Margineanu.
Helmuth Duckadam: Sunt curios in buzunarele cui se vor duce oare comisioanele
Unul dintre cei mai titrati jucatori de fotbal din Romania, care si-a inceput cariera pe gazonul de pe Astra, si a adus Cupa Campionilor in tara, Helmuth Duckadam, a ramas consternat la aflarea vestii ca primarul Gheorghe Falca vrea sa demoleze acest monument istoric. El ne-a declarat ca "este o aberatie ceea ce vrea primarul. Sa darami un stadion de renume, si in locul lui sa ridici magazine?! Se puteau gasi solutii pentru renovarea stadionului Astra si aducerea lui la standarde moderne. Sunt curios in buzunarele cui se vor duce toate aceste comisioane in urma tranzactionarii terenului", a incheiat fosta glorie a echipei din Ghencea.
Sigur primarul asta a facut ceva pentru Arad, nu ca aia dinainte, nu vedeti se construieste, bla, bla, bla, bla.
Cu toata nocturna, tabela si peluze marite, falca in ochii mei nu va spala mizeriile ce le-a facut.
Da, insa prea multi aradeni nu constientizeaza ca si daca nu iti place fotbalul, demolarea unui obiectiv istoric al Aradului nu este un lucru care trebuie trecut cu vederea. Cu atat mai mult incalcarea flagranta a unei legi. Din pacate nici asta nu inseamna un capat de tara in mentalitatea romanului.
Suntem singura echipa din tara care joaca in mijlocul unui santier si asta se intampla din cauza ambitiei lui Ghita de a inaugura nocturna inainte de campania electorala. In pauza dintre campionate, am fi avut timp 2 luni de zile pentru aceasta lucrare. Chiar daca lucrarile se vor termina, instalatia nu va putea fi folosita pana in campionatul viitor deoarece ultimele 4 etape se joaca de la aceeasi ora in timpul zilei.
Asa ca daca Ghita va dori inaugurare inainte de alegeri, poate sa o ia pe Ela de brat si sa sa faca o plimbare sub lumina reflectoarelor cu care el a incercat sa ne orbeasca de 4 ani de zile.
p.s. Sunt convins ca acum jegosul isi rade in barba si isi pregateste discursul: "v-am facut nocturna, terenuri de pregatire, v-am dat tabela sa va puteti scrie autogolurile, v-am aranjat deja meciul cu Dinamo si voi...nu sunteti in stare sa bateti niste echipe de 2 lei?" :smt078 falca
Nu ca nu ar avea pe undeva dreptate, asta referitor la ultima parte a mesajului tau.
Dar ma rog, alta discutie, alta mancare de peste.
albrosu Wrote:Suntem singura echipa din tara care joaca in mijlocul unui santier si asta se intampla din cauza ambitiei lui Ghita de a inaugura nocturna inainte de campania electorala. In pauza dintre campionate, am fi avut timp 2 luni de zile pentru aceasta lucrare. Chiar daca lucrarile se vor termina, instalatia nu va putea fi folosita pana in campionatul viitor deoarece ultimele 4 etape se joaca de la aceeasi ora in timpul zilei.
Asa ca daca Ghita va dori inaugurare inainte de alegeri, poate sa o ia pe Ela de brat si sa sa faca o plimbare sub lumina reflectoarelor cu care el a incercat sa ne orbeasca de 4 ani de zile.
p.s. Sunt convins ca acum jegosul isi rade in barba si isi pregateste discursul: "v-am facut nocturna, terenuri de pregatire, v-am dat tabela sa va puteti scrie autogolurile, v-am aranjat deja meciul cu Dinamo si voi...nu sunteti in stare sa bateti niste echipe de 2 lei?" :smt078 falca
Parerea mea... ca tie nu-ti place de primarul Aradului !
...totusi, desi nu sunt un fan al lui, Aradul cunoaste cele mai de amploare investitii de dupa 90. Sper ca nu gresesc, insa nu cred ca am nevoie de statistici pentru ca se vede cu ochiul liber.
PS Pentru situatia UTA-ei nu e de vina primarul, sunt de vina conducatorii ei .
SAU...?
Gabu Wrote:Parerea mea... ca tie nu-ti place de primarul Aradului !
...totusi, desi nu sunt un fan al lui, Aradul cunoaste cele mai de amploare investitii de dupa 90. Sper ca nu gresesc, insa nu cred ca am nevoie de statistici pentru ca se vede cu ochiul liber.
PS Pentru situatia UTA-ei nu e de vina primarul, sunt de vina conducatorii ei .
SAU...?
Asa e cele mai mari investitii dupa 90 dar:
-cine mai calatoreste prin tara va vedea in mare aceleasi santiere, cu deja renumitele borduri videanu;
-acum sunt alte vremuri, UE, proiecte, (studii de fezabilitate:icon_cheesygrin:)
-lucrarile sunt efectuate din
BANII NOSTRII!!!, este trist ca am ajuns sa ne bucuram de o stare de normalitate, ce e asa iesit din comun cu realizarile lui falca?!
(sa vedeti in Vladimirescu cum se fac canalizari si se asfalteaza drumuri, Pecica la fel si nu e ghita falca primar) acestea sunt vremurile sub care traim !!!!
continuarea Parktronic, continuarea Casa rom, Recons, Fabrica de zahar si binenteles cele 2 stadioane demolate din care unul cu incarcatura istorica.
si sa inchei "fotbalistic" : "Cine s-a nascut la Brad, nu poate tine cu UT
Arad"
Domnu falca TU ESTI ANGAJATUL ARADEANULUI, NOI PLATIM IMPOZITELE !
Pentru situatia UTA-ei este de vina primarul deoarece :
1. Stim toti cum a retrogradat UTA in liga a III-a si de ce.
2. Stim toti ce rusine am suferit in urma cu doi ani dupa retrogradarea in divizia C si care ne va urmari in continuare. Oare cine a "dirijat" totul ?
3. 100.000 de euro este sprijin din partea primariei si asta doar cu "ajutorul" unui proiect ? Sa lasam la o parte cele 200.000 pe tabela ce trebuia montata inca din iarna si nocturna de 1 mil de euro care ne lumineaza de 2-3 ani de zile cand s-a semnat contractul cu elba, nici macar nu mai stiu cand a fost aia.
Nu contest, conducatorii UTA-ei sunt pe deplin vinovati de debandada de la club si pentru tot ce s-a intamplat, dar oare, primarul sa fie chiar asa usa de Biserica ?
Eu va fac pariu pe orice ca tot Falca va iesi si anul acesta primar :)).Si parintii mei tot pe el il voteaza :).Doar nu pe pocaitul de Dorel Popa :|.
aia e ca nici nu ai o alternativa,pe cine pe popa s-au pe dekany,eu oricum nu aleg pe nici unul,ma bucur ca totusi iotcu va fii la consiliul judetean,deoarece stiu ca ii place fotbalul,si cred ca va sprijini UTA,bine ca scapam de penalu de matula care habar n-are cine ii UTA
cand esti pe primu loc in tara ca si crestere economica, cand esti singurul oras din provincie care a primit finantare europeana, cand vedeti cu ochii liberi transformarea prin care trece orasul.....nu inteleg nemultumirile unora...
ok..nu a facut mare lucru pentru uta ("doar" a modernizat stadionul si a adus un investitor care ne-a scapat de la faliment)...mai mult nu vad ce putea sa faca. echipa are finantator....sa-si faca datoria.
eu sper si sunt sigur ca vom continua tot cu Falca..in caz contrar realziarile din urmatorii 4 ani vor fi aceleasi ca si cele dinaintea mandatului lui Falca... 2 fantani arteziene si o biserica de pocaiti..
aBsTraKt Wrote:cand esti pe primu loc in tara ca si crestere economica, cand esti singurul oras din provincie care a primit finantare europeana, cand vedeti cu ochii liberi transformarea prin care trece orasul.....nu inteleg nemultumirile unora...
ok..nu a facut mare lucru pentru UTA ("doar" a modernizat stadionul si a adus un investitor care ne-a scapat de la faliment)...mai mult nu vad ce putea sa faca. echipa are finantator....sa-si faca datoria.
eu sper si sunt sigur ca vom continua tot cu Falca..in caz contrar realziarile din urmatorii 4 ani vor fi aceleasi ca si cele dinaintea mandatului lui Falca... 2 fantani arteziene si o biserica de pocaiti..
hahaha...referitor la chestia cu "aducerea" investitorului.
totul s-a facut la ordin politic si doar pentru "cosmetizarea" imaginii de primar miserupist de UTA ( ba mai mult cu ocazia promovarii prin retrogradare a mai "omorat" si opozitia PNL).
are meritele de a fi un primar activ, cu mari influente la cotroceni dar partea cu singurul oras din provincie care a "primit" fonduri europene...scuza-ma, chiar asa fraieri parem? nu suntem singurii si nici nu le-am primit ci le-am imprumutat, adica tot noi le vom da inapoi, noi adica eu, tu, etc, etc
daca ai fi participat macar o data la o discutie cu "distinsul" ai fi realizat ce mare e gargara cu UTA si stadionul.
probabil la alegeri va fi reales. eu oricum nu ma voi prezenta pentru ca nu merita. traim oricum intr-un oras de cacat!
"eu oricum nu ma voi prezenta pentru ca nu merita. traim oricum intr-un oras de cacat!"
cip_leo, eu cred ca ar trebui sa mergi la vot pentru ca atunci 4 ani nu ai mai avea dreptul sa vorbesti despre primarul Aradului (indiferent care va fi ales). In legatura cu partea ca traim intr-un oras de cacat .. pe undeva ai dreptate , e o situatie ceva de genu : oras frumos, pacat ca e locuit.. Sunt foarte multe lichele in orasul asta si foarte putini oameni de onoare ...
am fost la vot de fiecare data la locale. si ce am rezolvat. l-am votat pe "ghita falca esti o mizerie" :smile: ca sa scap de popa care m-a terminat cu parktronicu lui si cu gherlele alea de anabolizati care faceau legea. am dat peste asta, care mi-a distrus masina prin gropi, a distrus zone verzi, a facut sotron politic cu UTA si acum vezi doamne trebuie sa il aplaud ca se vor construi in Arad nspe mii de malluri si magazine si va reabilita centrul. daca sa pui doua becuri si sa repari o sosea praf, paralizand luni de zile, pardon, ani de zile (ca nu se termina asa repede) un oras intreg inseamna ca iti faci treaba inseamna ca nimeni nu stie ce inseamna civilizatie si un oras modern.
m-am saturat de toti. nu e nimeni capabil in orasul asta? doar hotii, prostii, betivanii, mincinosii, inculti si parvenitii ajung sa ne conduca?
nu am pe cine savotez. nu am cum sa votez pe cineva, sa imi acord increderea in cineva pe care nu-l respect, nu-l accept si mai mult il consider "un dusman" al orasului si al meu. pentru ca asta sunt toti astia, niste dusmani.
DUSM'AN, -Ă, dusmani, -e, s.m. si f., adj. 1. (Persoană) care are o atitudine ostila, răuvoitoare faţă de ceva sau de cineva, care urăste ceva sau pe cineva; vrajmas. 2. Inamic (1) (în război). [Acc. si: (reg.) d'usman] - Di
tocmai de aceea trebuie sa mergi sa votezi cu un prieten al Aradului si nu un dusman .. sper ca sa ai capacitatea sa vezi cine e prieten si cine nu ...
Mai baieti,voi ati fost in alte orase din Romania?
Aveti habar ce drumuri sunt la ei in orash?
Asta ce face Falca,e ingrasarea porcului de craciun.
pai,ma simteam la Targu -Mures ,de parca eram in occident.
Ati fost in Cluj?
Ce tot o dam cu falca asta?
Oricine avea bugetu acela din 2007 ,facea macar la fel..
Asa ca..
Vreau sa scap de ideea ca un primar poate sa ma promoveze,sa ma sustina in liga !!!
Vreau sa pot alege un presedinte la UTA,care sa aibe un proiect(care presedinte ,da,tre sa pastreze o relatie BUNA cu primaria orasului,dar sa fie si in situatia sa-i fie pusa la dispozitie o BAZA sportiva Europeana,cu tot ce implica ea).
Da nu sa discut ca as vrea sa fie primar al Aradului x,y sau z,pt ca numai el ar putea sa ma(ne) sustina echipa in prima divizie.Asta e santaj sentimental pe fata.
aBsTraKt Wrote:ok..nu a facut mare lucru pentru UTA ("doar" a modernizat stadionul si a adus un investitor care ne-a scapat de la faliment)...mai mult nu vad ce putea sa faca. echipa are finantator....sa-si faca datoria.
Iti amintesti cine era principalul vizat la mitingul de acum 2 ani si din ce cauza?