Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: 1 Decembrie - Ziua nationala a ROMANIEI
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Propun ca la acest subiect sa dicutam despre sentimentele pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le aibe cand vine vorba de Romania. Este tara noastra, tara in care ne-am nascut si am crescut...
Poate reusim sa detaliem ce inseamna Romania, ce inseamna 1 Decembrie, daca nu cumva credeti ca acest eveniment (ziua nationala) ar trebui mult mai intens mediatizat...
Bun topic Gabule, profit de aceasta ocazie sa urez tuturor "La Multi Ani!".
Din pacate spiritul national se degradeaza de la an la an, toti vor sa emigreze si sa plece din tara, insa pot sa afirm cu mana pe inima ca si dincolo nu e chiar asa, oricat de ridicat ar fi nivelul de trai, nicaieri nu-i ca acasa.
cred ca sunt putini cei care nu au o dorinta mai mult sau mai putin ascunsa de a pleca din tara, de a pleca peste hotare unde avem impresia ca e mai bine.
nu stiu daca e normal sa-i condamnam sau nu...cateodata saracia si foametea te indeamna sa faci lucruri pe care nu le simti si in suflet. dorinta de a trai mai bine si de a le asigura urmasilor tai un viitor mai bun te orbeste si te determina sa uiti de tara ta, de meleagurile pe care te-ai nascut, ai crescut, ai ras sau ai plans...sa uiti de parinti si de prieteni. probabil majoritatea dintre noi au avut aceasta tendinta intr-un moment al vietii. sau poate ca a devenit o moda pe care unii tineri, chiar daca au un trai decent asigurat ACASA, vor sa o experimenteze...
pana la urma cred ca e mult mai simplu sa intorci spatele si sa lasi totul in urma, sa-i uiti pe cei de ACASA, sa mergi intr-un loc unde nimeni nu te respecta si nu te recunoaste ca si prieten, vecin sau concetatean. e mult mai simplu sa ne bagam coada intre picioare si sa fugim decat sa incercam sa facem ceva pentru TARA NOASTRA, pentru ROMANIA. uitam de stramosii nostrii care au luptat si au murit ca noi sa ramanem UNITI pe PAMANTUL NOSTRU SFANT.

In cazul asta stau si ma gandesc ce semnificatie mai poate avea 1 Decembrie pentru marea majoritate a Romanilor...

Cred ca lumea a inceput sa uite si majoritatea se bucura ca au o zi libera de la serviciu, fara sa inteleaga exact care este motivul. Dar poate asa suntem noi Romanii, un popor de tradatori si de lasi, iar tot ceea ce ne-au invatat parintii si bunicii nostri sunt doar niste basme care ne fac sa visam frumos pana la o anumita varsta.

Sper sa nu am dreptate...

LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA!!!
port respectul fatza de tara mea adanc in sange pentru ca aici m-am nascut si am crescut.Avem cea mai frumoasa tara din lume avem de toate avem mare, avem munte, avem depresiuni si campii tot ce se poate intalni pe lumea asta avem cele mai frumoase peisaje din intreaga lumea....dar raman cu un regret in inima ca tara noastra este condusa de niste ipocriti si alienati mintali care nu stiu sa administreze ce au in proprietate :(

LA MULTI ANI ROMANIA !!! LA MULTI ANI Arad !!! LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR !!!
TRAIASCA ROMANIA
Salut si "La Multi Ani!" tuturor. Problema cu 1 Decembrie e ca romanilor li s-a inoculat ideea ca sunt o natie "cu probleme" ca sa nu zic altfel si pana la urma au ajuns sa creada acest lucru... iar cand tu insuti nu te respecti si nu iti respecti natia si tara cum poti avea pretentii de la altii sa o faca. Disparand sentimentul de mandrie nationala, neavand la indemana repere valorice clare (uitati-va ce se intampla cu simbolurile si valorile mari ale romanilor si in schimb pe cine am ajuns sa avem drept modele) normal ca si ziua nationala a decazut dintr-o sarbatoare intr-un festivism gol de semnificatii. Ne uitam cu jind la altii, intelegem ca ar trebui sa fim mandrii si sa ne bucuram azi dar nu prea mai stim cum sa facem asta...
Ati vazut ce o facut ungurimea la Cluj ?
f***-i dumnezo cu bozgorimea masii in gura
La Multi Ani Romani ,La Multi Ani Romania
SE VEDE FOARTE BINE PE ACEST TOPIC CATE DE INTERESATI SUNT ROMANII DE ZIUA NATIONALA A TARII LOR...

NO COMENT
heineken Wrote:Ati vazut ce o facut ungurimea la Cluj ?
ce au facut?

razvanpsv

heineken Wrote:Ati vazut ce o facut ungurimea la Cluj ?

Ne spui sau ne lasi asa in suspans?
au depus coroane de inmormantare la statuile eroilor romani
La multi ani aradenilor. restu plecati acas.
bine spus the kid...zile la aia care vor sa plece din romania sa plece da repede si sa nici nu mai vina inapoi, sau dus dusi sa ramana...

hey pe mine nu ma pun la socoteala ca am venit aici pt scoala si mai am un pic si vin acasa
Cred ca o mare parte dintre romanii plecati au facut mai multe pt Romania de la mii de km departare decat ar fi putut face aici, in tara lor...intr-o neagra perioada de tranzitie.
Multi au plecat pentru ca nu au mai putut sa traiasca intr-o tara aflata la cheremul lui Iliescu, a ignorantilor nostalgici dupa comunism,a minerilor sau a fostei securitati. Pe acestia ii consider refugiati; nu politic ci din motive etice.
Consider ca o intoarcere in tara a romanilor(incepand cu -pe nedrept -blamatii capsunari, constructori si terminand cu ingineri,filosofi, scriitori, programatori, matematicieni sau medici )din occident ar reprezenta o insanatosire a societatii.
Trebuie sa recunoastem ca suntem o natiune tanara cu o cultura interna neconsolidata si fara evenimente istorice fondatoare comune ( inafara celor din 1877 si 1918 - si acestea mediate de interventii straine ); pe acest fond comunismul si-a facut de cap mai mult decat in toate celalalte state est europene si a instaurat o dictatura de tip nord - coreean. Doar asa se poate explica cum printre noi au trait mii de bestii care au torturat si au ucis crema acestei natiuni.
Prostia si non-valoarea promovate in 50 de ani de comunism au efect si azi.
Vom trai mult mai mandri ziua de 1 Decembrie in viitor cand vom fi o natiune mai sanatoasa din pt de vedere moral, cand nu vom mai vedea in Parlament oameni de teapa celor de azi, cand nu ne vom mai simti oaspeti nepoftiti la masa europeana, cand macar un roman din 3 va intelege sau va afla cu adevarat ce a facut comunismul in Romania...

p.s. Recomand tuturor un interviu extraordinar cu Traian Ungureanu vorbind despre Romania, comunism si selectia negativa din societatea noastra. Cred ca este foarte potrivit acestui topic.

http://cotidianul.ro/index.php?id=45&art...f9d9337504
cam tarziu,dar La Multi Ani Romania!cat despre romani,aici e de discutat.
tare de tot interviul cu TRU.TRU e inversul ziaristului la moda in ziua de azi.discursul sau taie ca o lama.din pacate cu o floare nu se face primavara.este adevarat tot ce spune el acolo,in proportie de peste 90%.Romania de astazi e un cancer malign.

Miki

nu e tocmai 1 decembrie, dar e 24 ianuarie! zi de mare sarbatoare pt romania....
mi se par 2 zile de kkt!!! noi cei din partea asta de tara (Banatul si Transilvania) nu am avut nicio treaba cu ziua de 24 ianuarie (si ea s-a serbat pe la cluj, oradea si te miri unde mai), cat despre "marea unire", noi nu avem niciun beneficiu (vorba lu' mormete)!!! doar rau pt noi!!!!!
sarbatorile lu peste !!!!! fack ya romania!!! :P
Cred ca acest topic e cel mai nimerit pentru linkul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=eSoruzRkj7g

Va invit sa-l vizionati. E unul dintre cele mai nimerite clipuri de promovare a Romaniei.
Marginalizaţi de propria neputinţă

De 1 Decembrie, Aradul merită o anvergură naţională. Cu toate acestea, sărăbătoarea tuturor românilor ocoleşte pe nedrept principalul reper al evenimentelor care au dus la unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918, la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia. Simbolistica promovată la nivel central legată de crearea României Mari este atât de legată de Alba Iulia şi de capitala Bucureşti, încât sunt mulţi oameni născuţi şi crescuţi la Arad, care habar nu au că oraşul nostru a jucat un rol central în evenimentele care sunt astăzi celebrate ca zi naţională.
Sunt puţini arădenii (ce să mai vorbim de români!) care cunosc şi recunosc importanţa Aradului şi a arădenilor în pregătirea Marii Uniri. Că arădenii Ştefan Cicio Pop sau Vasile Goldiş şi mulţi alţii au avut un rol central în pregătirea Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia. Sunt puţini cei care îşi amintesc faptul că la Arad, în perioada 13-15 noiembrie 1918, s-au purtat negocierile cu guvernul maghiar şi s-a afirmat clar voinţa românilor de independenţă. Cine mai ştie astăzi că ziarul „Românul“, editat la Arad, a fost cel care a coordonat ideologic întreaga acţiune unionistă?

De 1 Decembrie 2007, pe plan naţional Aradul este la fel de important ca şi Urziceni, Roman, Ploieşti sau Craiova. Este o nedreptate istorică, nedreptate pe care înainte să o reproşăm oricui altcuiva, trebuie să ne-o reproşăm nouă, ca şi comunitate locală.
Arădenii – politicienii, liderii de opinie cu relevanţă naţională, mediul intelectual în general – nu au ştiut să promoveze suficient de convingător rolul oraşului nostru în Marea Unire. Se ratează astfel o oportunitate excelentă de a ieşi din anonimat, de a atrage atenţia şi, de ce nu?, de a atrage resurse şi investiţii!

Aradul a primit importanţa cuvenită o singură dată: în anul 2003, preşedintele de atunci, Ion Iliescu, a refăcut drumul unioniştilor, de la Arad la Alba Iulia. În loc să fie un moment de relansare pentru recunoaşterea şi marcarea rolului Aradului în evenimentele din 1918, a trecut ca o clipă. În anul 2007, şi noul preşedintele al României, Traian Băsescu, a ajuns la Arad. La evenimente private ale familiei primarului, apoi pentru a alege un vin afrodisiac la un festival cu iz câmpenesc.
Evenimentele pregătite de autorităţile locale, din bani publici, de ziua naţională mie îmi lasă un gust amar. Sigur, e bine că s-au pregătit spectacole şi distracţie. Că oraşul este pregătit de sărbătoare. Este însă regretabil că nimic din ceea ce se întâmplă în oraş nu are anvergură naţională, că totul este provincial. Că suntem din nou marginalizaţi de propria neputinţă.

http://www.observator.info/cutenews/cate...m=&ucat=2&
Pages: 1 2 3
Reference URL's