m-am decis sa deskid acest topic in urma unei discutii purtate cu cineva care era trist d ratarea calificarii in cupa romaniei! nu stiu dak acest lucru trebuie sa ne intristeze asa d mult, poate doar k ne gandim ca am avut adversar lanterna rosie a primei ligi!!! e trist! dar totusi sa nu uitam, aceasta nu este nici prima, nici ultima dezamagire! sa nu uitam nici care este obiectivul ekipei, si nici unde ne era locul...
noi, utistii mai tineri nu am prea avut parte d bucurii, dar tocmai d aceea e frumoasa viata d utist... cand vesel, cand trist! sa ne reamintim momentele grele din perioada post-lupas... cele frumoase dinnaintea barajului pierdut cu rocar, apoi momentele grele pana la precedenta promovare... debutul dezastruos in elita, retrogradarea... momentul locic (practic punctul 0, din care a inceput marea desramare, desi destramarea incepe undva prin 79, cand Gloria Buzau musca cu sete din Legenda UTA si o trimitea pentru prima data in liga secunda)... inevitabila retrogradare in C (era de asteptat la cum juca acea kestie, ekipa e greu sa o numesti)... si in final bucuria(doar pentru utistii d conjunctura, caci sunt convins ca adevaratii suporteri inca au aceasta rana, si vor purta pata definitiv) reaccederii in elita!
suntem condamnati sa ducem o viata grea! e greu sa fi cinstit! fotbalistii care au imbracat tricoul purtat odinioara de Petchowsky, Vaczi, Domide si altii, nu inteleg acest lucru, si tocmai din aceasta cauza ne fac noua viata amara!!!!
sa privim optimisti inainte si sa speram ca intr-o zi va aparea soarele si p ulita noastra.... FORZA UTA
Nu m-ai tin minte in ce an a fost dar stiu ca mergeam la Alba-Iulia la meciul cu Unirea in divizia B, deplasarea am facuto cu trenul personal si am plecat noaptea si trebuia sa ajungem dimineata pe la 5, galeria UT-ei a ocupat un vagon intreg si cum stiti si voi cum e pe tren ne-am pus pe cintat si baut, faza tare a fost ca atunci cind ternul a ajun in gara la Alba Iulia din tot vagonul ala nu a fost treaz nimeni ca sa ne anunte sa coborim asa ca dupa ce s-a pus in miscare trenul s-a auzit un tipat "Baaaaaa, o plecat Alba-Iulia si noi am ramas in tren" asa ca am coborit la prima si noroc ca am avut legatura. Am batut parca cu 2-0
ma tot intreb de ce nu avem echipa buna formata din aradeni??
in 2001 am iesit campioni nationali la juniori (pentru mine reprezinta cea mai mare performanta traita a clubului UTA)..pacat ca vine de la juniori
in 2002 imi amintesc de un turneu cu echipe din toata lumea in Italia unde am batut pe Fiorentina cu 1-0, am batut ceva echipa din Ierusalim si am facut egal cu Verona terminand pe primul loc acea grupa. dupa aia am trecut de optimi nu mai stiu cu cine am jucat si in sferturi am dat iara de Fiorentina si ne`au batut cu 1-0.
unde is juniorii care faceau senzatie ??
asta-i viata de utist, astazi trist, miine mai trist. :? bucurii cu pipeta, nu mai mult de una, maxim doua pe an.
aBsTraKt, juniorii aceia fac senzatie pentru alte orase, probabil.
reddy o singura chestie am de comentat( ca nu pot sa-i zic obiectare) ce zici si voi restul, picarea asta in C a noastra n-o fost oare "falca game"???
la lotul care l-am avut io cred ca puteam sa ne salvam..mie tare imi pute ceva..si s-or auzit cam multe...
roakeru Wrote:reddy o singura chestie am de comentat( ca nu pot sa-i zic obiectare) ce zici si voi restul, picarea asta in C a noastra n-o fost oare "falca game"???
la lotul care l-am avut io cred ca puteam sa ne salvam..mie tare imi pute ceva..si s-or auzit cam multe...
nu comentez chestiuni politice! nu cred k p un UTIST ar trebui sa-l intereseze politica.. se poate sa ai dreptate, dar faptul e consumat, la fel k si mincinoasa noastra revenire!!! numai bine
Viata de Utist spusa de un baiat de 21 de ani e foarte trista, marcata de multe dezamagiri si putine satisfactii.
Avand in vedere ca am prins doar 3 sezoane in "elita" fotbalului nostru din cele 11 urmarite pana acum, pot zice ca nu stiu ce inseamna bucuria adevarata. Pe mine o victorie cu poli nu ma incalzeste daca la finalul anului retrogradam. Deci...
Pot spune ca pe multi practic nu-i incalzeste nici o clasare la mijlocul clasamentului. Spun asta deoarece UTA totdeauna a avut obiectiv: ori promovarea ori salvarea de la retrogradare. Rar s-a intamplat sa avem parte de liniste si stabilitate.
Dar ne purtam crucea mai departe in speranta ca vor veni si momente adevarate de bucurie...Cand? nu stiu...Probabil cand vom vrea cu adevarat si noi suporterii si conducerea si mai ales jucatorii!
Important e sa nu ne fie rusine de noi si de echipa noastra! sa ne mandrim cu ea, si sa fim alaturi de ea in orice clipa, chiar si dupa aceasta infrangere greu de digerat... sa speram la mai bine, desi si eu, la 19 ani nu am avut satisfactii cu echipa noastra, dar tocmai din aceasta cauza e mai frumos, satisfactia va fi de 10 ori mai mare pentru orice reusita !!!
FORZA UTA
Eu cred ca aceste esecuri, greutati, umilinte ne-au intarit. Cel mai important e sa nu-ti abandonezi echipa niciodata! Din pacate putini sunt cei care merg pana-n panzele albe..
Ceea ce au facut timisorenii e de neiertat si probabil asa o sa si fie!
pune articolul pe forum la civilizatii aia din timisoara
[quote=Doryeen] „Am mers cu ma
am dat peste acest articol din observator de la rubrica Aradul in urma cu ...10, 20 ...ani
[quote]10 ani
27 de firme – interesate de FC UTA SA!
Problemele financiare ale clubului de fotbal UTA se pare cã se vor rezolva.
Din pacate nu pot vorbi despre mine ca si cum as avea o viata de UTA-ist. Sunt altii in masura sa o faca . Sunt oamenii de varsta a treia , oameni care au prins in tineretea lor acea echipa a UTA-ei invincibila , echipa care facea furori pe unde trecea. Eu am prins doar o UTA a nimanui , cand a orasului , cand a unor asazisi investitori , mai mult sau mai putin bine intentionati . O UTA care la varsta adolescentei mele era formata din aradeni dar care pierdea barajul cu rocar , o UTA care se zbatea pt. supravietuirea in liga a II-a , o UTA de pe urma careia toti doresc imagine sau , ma rog , alte interese .
Si totusi , cand ascult, cu drag , povestile despre trecutul glorios al acestei echipe , cand citesc paginile ingalbenite de vreme ale jurnalelor acelor timpuri imi dau seama ca ma aflu in fata unei legende pe care sunt obligat sa o respect si sa o iubesc totodata.
In concluzie , SUNT UTIST pana la moarte!!!!!!!!!!!
Tin sa-l felicit pe domnul LUP AUREL, din Santana pentru ca a fost printre personale care a reusit sa atinga pe suflet multi utisti la miting. Chiar daca unii au inceput sa rada cand a luat microfonul in mana au terminat plangand datorita cuvintelor acestui om. Am reusit sa intru in posesia versurilor sale si am considerat ca trebuie sa le postez pe forum. Pentru ca de fiecare data cand le citesc lacrimile apar. Sunt cuvinte spuse dintr-un suflet de utist... care merita citite
APEL DE SUFLET
Dragi romani, iubiti crestini
In orice colt de tara va aflati
De tara sfanta nu uitati
Si cu totii sa luptati
Pe UTA s-o ajutati
Cu suflete curate, bune
Sa se duca vestea-n lume
Ca romanul are renume
Renume cu suflet curat si bun
Pentru poporul roman
Niciodata nu uitati
Cat in viata va aflati
Cand pe lume v-ati nascut
Primul pas ce l-ati facut
Pe pamantul romanesc
Plaiul nostru stramosesc
E pacat de Dumnezeu
Sa uitati de neam, sangele tau
Sange-n care te-ai nascut
Sange-n care ai crescut
Tara-n care te-ai nascut
Suporterii UTA-ei va multumim
Cat pe lume o sa traim
Pentru fapta buna sufleteasca
Ca UTA sa se renasca
Noi cu totii ne rugam
Fapta, stima s-o pastram
Cate zile om avea
Din inima si din suflet va dorim
Viata lunga-mbelsugata
Sa nu se termine niciodata
Dumnezeu sa va ocroteasca
De rele sa va pazeasca
Stimati aradeni, dragi santaneni
Eu va rog sa m-ascultati
Cat in viata va aflati
De UTA sa nu uitati
Si cu totii sa luptam
UTA-n A s-o ajutam
Cu suflete curate, bune
Sa se duca vestea-n lume
Ca UTA are renume
Ca UTA este-ndragita
De toata tara iubita
Dragii nostrii jucatori
Va iubim ca si pe flori
Cand pe teren veti intra
Sa mizati victoria
Cand meciul il castigati
Tare mult ne bucurati
Pentru noi e zi de Pasti
Zi cu multa bucurie
Si cu falnica mandrie
Zi si noapte ne mandrim
Si cu totii va iubim
Niciodata nu uitati
De noi sunteti aplaudati
Aplaudati si imbratisati
Cu suflete curate, bune
Sa se auda si-n tribune
Va sustinem tot mereu
Si la bine si la rau
Va sustinem zi si noapte
Va sustinem pan’ la moarte
Toate meciurile jucate
Sa le castigati pe toate
S-aveti multa sanatate
Suporterii UTA-ei va rugam
Faima UTA-ei s-o pastram
Cate zile o s-avem
De Petschovsky nu uitam
Memoria sa i-o pastram
Om cu suflet si utist
Cel mai mare fotbalist
Dar-ar Dumnezeu sa dea
Sa rasara inc-o stea
Ca Petschovky tot asa
Pentru UTA draga mea
Dumnezeu va ocroteasca
De rele sa va pazeasca
Doamne ajuta-ne asa sa fie
Sa traim cu totii-n bucurie
UTA-n veci in A sa fie
Cinci cuvinte din adancul inimii
Si sufletul meu romanesc
UTA echipa mea
Nu ma despart de ea
Cate zile voi avea
In mormant ma duc cu ea
Asta-i UTA draga mea!
poezia asta o fost si la miting......stie nea aurel;)foarte frumos
pot spune, ca viata mea de utist a inceput "demult" , eram la scoala pana in clasa a 5-a, cred, cand unchiul meu m-a dus la meci la UTA - dinamo scor final 1-0 gol Tucudean. mi-a placut inghesuiala aia de la meci, stateam la gardul de protectie sa vad meciul, pt ca eram mic si nu vedeam de pe primul rand nimica, unde mai am gasit loc cand am intrat pe stadion. dar cand UTA a marcat golul victoriei, niciodata in viata mea nu am auzit o galagie, o bucurie asa de mare la atati de multi oameni la un loc; de atunci pot spune ca sunt dependent de UTA