(06-09-2010 09:47 PM)DumyAdy Wrote: [ -> ]Cand Baronul a infiintat echipa, acesta se numea FCM UTA?
ITA (1945-1949)
Flamura Rosie (1950-1956)
UTA (1957-1990)
AS FC UTA (1990-2002) - (aici s-ar putea sa gresesc numele, si sa fi uitat o alta schimbare, rog sa ma corecteze cei care isi amintesc exact)
UTA SA (2002-2004)
FCM UTA (2004-2010)
1) De-a lungul timpului, din punct de vedere sportiv, echipa noastra a avut 3 denumiri: ITA, Flamura Rosie si UTA. Din punct de vedere juridic, stiu ca pana in 1989, toate erau asociatii sportive (evident ca nu exista notiunea de "actionar" intr-o tara in care statul detinea totul). Dupa 1990, am fost asociatie sportiva, societate pe actiuni, respectiv club municipal organizat sub forma de ONG.
Dar denumirile diferite pe care le-a avut clubul in aceasta perioada, cat si diferitele forme de organizare avute in perioada 18 aprilie 1945-iunie 2010, nu sunt altceva decat consecinta unor modificari ale statutului juridic de organizare.
Si toate aceste modificari juridice au in comun o chestiune importanta: au fost facute fara implicarea vreunui alt club. Si evident ca palmaresul s-a transmis mai departe de fiecare data, niciunul dintre noi nu a avut vreodata dubii.
Ori de data asta s-a facut cu totul si cu totul altceva. O societate juridica care niciodata nu a avut activitate, care pe deasupra mai are si sediul in Bucuresti
(Str Torentului, nr. 2-4, bloc Corp TVP, etaj 1, ap birou 3, sector 2, Bucuresti), a intrat intr-o combinatie dubioasa cu Fortuna Covaci, un alt club. Dupa aceasta "afacere" clubul cu sediul in Bucuresti a luat locul de divizia C a echipei din Covaci, apoi a urcat in B dupa retragerea echipei FCM UTA. Colac peste pupaza, clubul din Covaci dispare din toate competitiile.
Legatura dintre clubul din Bucuresti (SC FC UTA SA) si FCM UTA se rupe im momentul in care cele 51% din actiunile detinute de FCM UTA se transfera catre Olariu, prietenul lui Giovanni.
2) Sa joace in campionat purtand numele UTA este o conditie necesara, dar nu suficienta pentru ca noul club sa fie considerat continuatorul palmaresului echipei FCM UTA. "Fortuna Covaci" a fost continuatoarea palmaresului echipelor Hexe Jebel si Crist-Tim Giroc. FCM Targu Mures e continuatoarea palmaresului echipei FC Sanicolaul Mare. Dupa cum se vede, sigla, numele si culorile nu inseamna nimic daca nu exista continuitate sportiva.
3) @Robert, Vasilievici si-a castigat drepturile banesti dupa o decizie FIFA. In acest sens FIFA a dat si o amenda de 30.000 de EURO. Daca niciun club nu ii plateste aceste drepturi (FCM UTA sau SC FC UTA SA), atunci FIFA va obliga ca FRF sa faca lucrul asta. Ori FRF nu face asa ceva. Plata catre Vasilievici si plata amenzii de la FIFA a facut parte din intelegerea dintre FRF si conducatorii din calea Aurel Vlaicu. Acest lucru nu are nicio relevanta in privinta palmaresului, a continuitatii.
Atat timp cat la negocierile directe cu jucatorii, Olariu le-a spus acestora ca restantele salariale din sezonul trecut nu se mai platesc pentru ca e vorba de alt club, e evident ca e vorba si de o alta echipa, din punct de vedere sportiv. Daca SC FC UTA SA ar avea drepturile federative ale FCM UTA, ar trebui sa fie obligata de FRF sa plateasca toate datoriile sportive din sezonul trecut, nu doar cele impuse de FIFA.
p.s. @kidu, eu nu am atacat personal pe nimeni, dar vad ca tu insisti sa vomiti in continuare pe tastatura, desi ti-am mai spus ca nu am de gand sa intru in cocina procilor. Falca a fost votat de 66,6 % dintre aradeni, nu cred ca e chiar un geniu pustiu. Dimpotriva, cred ca e printre cei mai populari inculpati din tara asta. Nu ma intereseaza notorietatea si nici vreun concurs de moralitate, vreau doar sa aflu adevarul. E asta o crima? Pentru ca ai facut referire la persoane apropiate mie, iti amintesc ca singura interventie a Danei a fost sa i se stearga contul de pe forumul asta, altceva nu a mai scris de 7 luni. In concluzie, cred ca am fost prea elegant cand te-am catalogat doar sarac cu duhul.