Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Vaczi Gheorghe
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Evident

http://www.prosport.ro/index.php?section...x&id=10530

VACZI I A INCETAT DIN VIATA
Luni, 16 Octombrie 2006

Fostul atacant Gheorghe Vaczi I a încetat din viata la Arad, în noaptea de duminica spre luni, la vârsta de 84 de ani.

Gheorghe Vaczi I s-a nascut în 4 august 1922, la Medias. A avut în palmares doua campionate si o Cupa a României. El a înregistrat 11 selectii în echipa nationala, pentru care a marcat 13 goluri, si a jucat 194 de meciuri în prima divizie, înscriind 125 de goluri.

Vaczi I, sau Ghiuri-bacsi, a început fotbalul în Medias. Prima echipa la care a fost legitimat, în 1938, a fost Vitrometal Medias, din divizia C. Avea 16 ani si a fost legitimat direct în echipa mare, deoarece nu a jucat fotbal la nicio grupa de copii. În 1940 a fost transferat la Muresul Tg. Mures în Divizia B, apoi, în 1941, în Divizia A la KAC Cluj unde l-a avut coleg pe Stefan Covaci.

În 1943, el a fost încorporat si transferat la Waker Viena. În 1945 a jucat la Eto Gyor în divizia B din Ungaria. Din 1946 s-a întors în România, la Feraru Cluj, iar în 1947 s-a transferat la ICO Oradea, echipa cu care a câstigat un titlu de campion national în 1949 si doua titluri de golgheter.

În perioada 1952- 54, Vaczi I s-a transferat la Flamura Rosie Arad (UTA), cu care a câstigat un campionat si o Cupa a României. A câstigat Cupa în 1953, scor 1-0 cu CCA, pe stadionul 23 August în fata a 70.000 de spectatori, prin golul înscris de el în minutul 111. În 1954 s-a transferat la Progresul Oradea în Divizia B. În perioada 1956-1958 a fost antrenor si jucator la Flacara Medias, în Divizia B. Dupa retragerea din activitatea de fotbalist, el a antrenat mai multe echipe, în general la copii si juniori: Ariesul Turda, Gaz Metan Medias, Metalul Copsa Mica, Metalul Medias, Baia de Aries. Printre juniorii pregatiti la Turda se gasesc nume precum Ciocan, Anca, Suciu si Toni Dobos.

Vaczi I a fost denumit "atacantul care trece prin zid" sau "fotbalistul-buldozer". El are un fiu, Gheorghe Vaczi II, care a jucat la Universitatea Cluj si UTA si a fost presedinte al gruparii aradene.  

Trupul neînsufletit al lui Vaczi I este depus la capela cimitirului Eternitatea din Arad. Înmormântarea va avea loc marti, la ora 16:00.

le rouge edit: am modificat mesajul initial, si am postat tot articolul, pentru a nu se pierde, in cazul stergerii lui de pe site-ul prosport
Editorial: Varsta „Batranei Doamne”
Luni, 16 Octombrie 2006

"Pe vremea cand m-am indragostit – iremediabil as spune – de fotbal, idolii mei din iarba se imparteau in doua. Pe de o parte, artisti precum Graziani, Socrates, Falcao, Blohin, Boniek sau Rossi (era prin preajma lui España '82) vazuti la televizor, la vecinii unguri, si pe de alta parte cei pe care ii vedeam pe viu: Lovas, Tisza, Coras, Bubela, Korek etc. Printre ei, un tip inalt, caruia i se spunea Gyuri Vaczi, dar in programele de meci era trecut Vaczi jr. Aflat la inceputurile fotbalistice, nu pricepeam ce e acel jr. care completa numele lui Vaczi. Un suporter mai in varsta mi-a spus doar atat: „Ehei, daca l-ai fi vazut pe batranul Vaczi...”

De atunci, deseori l-am vazut pe Vaczi jr. jucand, dar cuvintele acelui suporter m-au facut sa “sap” in arhiva presei aradene, care in acea vreme se rezuma la “Flacara rosie” si “V
Trebuie neaparat sa mergem maine la mormantare.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
la ce ora, si unde?
Stiu ca este maine la ora 16.00, dar nu stiu unde, o sa sun in seara asta la club si confirm ulterior.

Evident

The_Kid Wrote:Trebuie neaparat sa mergem maine la mormantare.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Sa face-tzi macar o poza si sa merge-tzi cat mai multzi. Dumnezeu sa-l odihneasca.
cum sa faci poze la inmormantare? plm :?
Sa vina Edy cu aparatul ca pe el nu l-ar deranja...
Inmormantarea va avea loc maine 17.10.2006 de la ora 15.45 in cimitirul Eternitatea ( acela de la UTA).

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !
Dumnezeu sa-l odihneasca! Si sa aiba grija de UTA de acolo de sus..
D-zeu sa-l ierte! :(
Dumnezeu sa-l ieret, va ramine vesnic in istoria UT-ei
Dumnezeu sa-l ierte
Mai inainte am venit de la inmormantare,a fost ceva special,se vede ca a fost un mare jucator deoarece au fost prezenti jucatori gen:Jurca,Dembrovsky,Duckadam,Domide etc...D-zeu sa il odihneasca in pace!
Sczzz man...m`am grabit si pana am corectat deja m`ai corectat u!:(

Hercule

acu am citit si eu...
Dumnezeu sa-l ierte :(
D-zeu sa-l odihneasca!

Pacat ca se sting nume de legenda fara sa traiasca pe viu renasterea la care visam cu totii!
D-zeu sa-l odihneasca!
Reference URL's