Daca tot am intrat in vacanta dpdv al UTA-ei, va "dezvalui" că vineri, consilierii municipali vor avea de votat proiectul referitor la atribuirea/licitarea locurilor de parcare din Arad. Este vorba despre "parcarile de resedinta", cele din cartiere, care au fost sau urmeaza sa fie modernizate. Proiectul a fost pus la transparenta in urma cu mai bine de doua luni, s-a creat atunci putina valva pe aceasta tema, a fost si o dezbatere publica, dar proiectul iata ca are unda verde pentru aprobare. Il puteti gasi si consulta la
http://www.primariaarad.ro/proiecte.php?...ll&sid=576
Eu sunt foarte curios "ce cred aradenii" despre acest subiect. Sigur, exista argumente pro si contra si sper sa avem o discutie civilizata si ponderat politizata (nu putem vorbi despre administratie fara a atinge zona politica). Asadar, credeti ca este un proiect bun cel propus, rezolva el problema parcarilor, este corect sa platesti si pentru locul de parcare traditional din fata blocului?
Eu am votat "Nu" pentru următoarele motive:
-in principiu nu sunt de acord. Nu vreau ca statul sa se comporte cu cetatenii ca un patron/proprietar care iti cere chirie pentru ca locuiesti acolo. Pentru automobil se plateste deja un impozit care merge la bugetul local. Mai platim si rovignieta, mai platim si asigurare, si accize in pretul combustibilului. Filosofia locului de parcare cu plata din cartiere cred ca vine dintr-o interpretare cinica a raritatii bunurilor economice. Masini multe, domeniu public ("proprietatea statului") putin, deci cum se poate face altfel decat furnizarea bunului contra cost.
-m-am uitat pe proiect si mi se pare ca este doldora de ambiguitati. Norocul nostru este ca ne vom putea "scoate" cu SRL-urile de la parterul blocurilor, cam peste tot exista cate unul. Altceva despre care nu mi-am dat seama: dacă într-o parcare sunt 10 locuri si 12 proprietari, cum se stabilesc ghinionistii care trebuie sa liciteze?
- etc etc etc. Vreau parcari, si nu vreau ca administratia sa mi le amenajeze cu gandul la taxa pe care mi-o va lua. Cu siguranta vor avea prioritate la amenajat parcarile transformabile în sursa de venit.
Am vazut ca unii aradeni au deja locuri de parcare inchiriate, mai ales in centru. Ei se vor bucura pentru ca vor plati mai putin. Poate imi dau eu seama, dar chiar suntem in stare de razboi pentru locurile de parcare?
Eu sunt de acord cu orice taxa impusa aradenilor si romanilor in general, vreau si taxa pentru volumul de aer respirat, poporul asta nu merita mai mult, trebuie f***t pana cand o sa-i vina mintea la cap.
Aiurea. Nu mi se pare normal sa tot platesti taxe dupa taxe doar fiindca ei reprezinta statul si ei isi fac legile lor. Ar scoate bani si din nimic doar sa iasa. Daca o sa fie conceputa, scuzati-mi limbajul dar o fi ca p#l@. Prea aiurea se baga si astia sa f*** menta.
Bun , si daca nu platesc taxa asta , imi ridica masina din fata blocului ? Interesanta idee , nu sunt ei prosti , se pricep sa puna taxe. Cea mai mare prostie mi se pare sincer , sa platesti ca sa iti poti lasa masina in fata casei.
Modernizari ? da , presimt cum or sa fie modernizate ....
2 dungi paralele si una perpendiculara. Doar nu vrei sa-ti faca si acoperis.
n`ar fi rau , macar pentru vecinii carora le place sa taie porcu in spatele blocului. le`ar prinde bine un acoperis.

O porcarie, mai nou trebuie sa platesc ca sa-mi pot parca masina acasa. Of falca, dracu sa te ia !!!
De acord cu taxa, consider ca este o garantie pentru a avea loc liber in fata blocului. Nu au fost putine serile in care ajungeam acasa si toate locurile de parcare erau ocupate. Infrastructura precara combinata cu lipsa de educatie a multora dintre noi impune o asemenea taxa.
Non-Phixion, acesta taxa are toate sansele sa nu iti rezolve problema locului de parcare din fata blocului. Daca sunt mai multe masini decat locuri de parcare, s-ar putea sa ramai fara locul tau daca nu vei fii de-acord sa "licitezi" prea mult. Sau, hai sa pun problema altfel: cat ati fi dispusi, maxim, sa dati pentru un loc de parcare din fata blocului?
Tocmai ca nu se pune problema unei licitatii in ceea ce ma priveste pe mine fiindca numarul locurilor de parcare e mai mare ca numarul de masini. Problema e cu ,,strainii''.
1.) Ce o sa faca Primaria in cazul in care nu se inscrie nici dracu la licitatia lor?
2.) Cum definesc ei "loc de parcare amenajat"?
3.) Cum imi garanteaza ca sa o am locul liber 24/24?
Din cate am inteles, amenajarea parcarii inseamna delimitarea locurilor de parcare plus amplasarea sistemelor de blocare. Asta implica in multe locuri si asfaltare, asa cum e in Alfa. Apoi, se da un termen asociatiilor de proprietari pana cand administratorul sau presedintele trebuie sa ii anunte pe oameni si sa stranga actele. Apoi, se depun actele la Primarie si se stabileste data licitatiei/atribuirii. Garantia locului de parcare este reprezentata de acel dispozitiv de blocare...Daca nu se inscrie nimeni, exista sanse ca la blocul tau sa fie inchiriate locurile de parcare de catre cei din blocul vecin...
Eu tot nu inteleg cum vor face daca sunt 10 locuri si 15 masini. Cine va avea parte de licitatie si cine de atribuire?
faceti o vizita iN MICALACA pe mioritei si strazile adiacente. eu sunt obligat sa imi parchez masina la 50-100 uneori 200 de metri de bloc. e full, strada e ingusta, blocul meu, preactic poate asigura maxim 3 locuri de parcare iar masinile care apartin celor 20 de apartamente sunt vreo 13. in plus masinile in leasing, de firma, probabil ca vor avea loc de parcare dupa proiecctul imbecilului undeva prin aradul nou sau gradiste.
pt mine nu ar fi o problema ca imi parchez tico-ul in dunga, pe spatiul verde, intre pomi, in rastelul de biticle dar numa de aldracului daca se aproba proiectul imi cumpar un Aro 244 rupt in gura pe care o sa-l las in mijlocul drumului, fara roti.
sa faca in cristosii masii parcari. oricum promit ca ma voi pisa pe hotararea lor si daca nu se vor face PARCARI pentru toti imi las masina pe strada lu falca ba mai mult ma gandesc sa maai cumpar vreo 3 rable cu aceeasi destinatie
Daca ei pun un dispozitiv de blocare e aiurea rau, practic ei stabilesc din start 1 loc de parcare-1 masina, cand pe parcursul unei zile pot parca 3-4 masini pe acelasi loc. Asa o sa ai o gramada de locuri libere blocate iar restul vor parca pe unde vor putea, in rastelul cu biciclete. Cel mai simplu ar fi ca cei carora nu le convine vanatoarea de locuri de parcare seara, sa mearga si sa isi inchirieze loc, dar nu sa obligi un oras intreg sa isi inchirieze loc. Tot nu sunt in clar ce se va intampla daca ei scot 100 de locuri spre inchiriere si se prezinta doar 20 de oameni, le blocheaza pe toate 100 ca sa nu poti parca decat daca ai platit?!
Acest sistem este o mare aberatie din start si sub falsul argument ca populatia ar fi solicitat asa ceva, municipalitatea incearca din nou sa bage mana in buzunarul omului.
Tipic parsivesc in dulcele stil al lui falca.
tot ce pot spune este VIVAT PATRIA, JOS COMUNISMU'
si oamenii care or sa stea vreo 3-4 zile in Arad si au masina...unde si-o parcheaza daca ??? o mare porcarie!
p.s - se mai practica undeva in tara sistemul asta?
Nu vad sensul comentariilor legate de tot ceea ce se intreprinde in oras, nu ne dam noi seama, dar trebuie sa intelegem ca suntem un oras Orange si tot ceea ce se si ce se va intreprinde in oras este pt. binele si bunastarea noastra , in curand vom fi nevoiti sa ne eliminam si filtrele de la coloanele de apa potabila , pt. ca pe ele va curge doar lapte si miere, impozitele vor fi simbolice, in 15 si 30 ale lunii va suna postasul la usa si ne va da fiecaruia cate 300 de euro, prin grija mult iubitului edil si a carmaciului destoinic. TRAIASCA PARTIDUL!
(13-12-2009 03:04 PM)cristi b Wrote: [ -> ]Nu vad sensul comentariilor legate de tot ceea ce se intreprinde in oras, nu ne dam noi seama, dar trebuie sa intelegem ca suntem un oras Orange si tot ceea ce se si ce se va intreprinde in oras este pt. binele si bunastarea noastra , in curand vom fi nevoiti sa ne eliminam si filtrele de la coloanele de apa potabila , pt. ca pe ele va curge doar lapte si miere, impozitele vor fi simbolice, in 15 si 30 ale lunii va suna postasul la usa si ne va da fiecaruia cate 300 de euro, prin grija mult iubitului edil si a carmaciului destoinic. TRAIASCA PARTIDUL!
Cred ca subiectul topicului era destul de clar, nu inteleg de ce trebuie sa politizezi topicul?
...are sens ?
VIVAT PATRIA , JOS COMUNISMUL!