pentru ca apar tot felul de situatii pe terenurile de fotbal deci si la noi m-am gandit sa postam aici noutati despre modificarile din regulament. incep cu chestia ce se intampla la finalul partidelor, chestie de multi neinteleasa
FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL
COMISIA CENTRALĂ A ARBITRILOR
În vederea asigurării respectării principiilor de bază ale fotbalului românesc enunțate în art 3 din Regulamentul Disciplinar al FRF – legalitate, integritate, solidaritate, loialitate, și fair-play, Comitetul Executiv al FRF a decis în cadrul ședinței din data de 6.08.2009 completarea art 52 din Regulamentului Disciplinar al FRF, după cum urmează:
“În vederea încurajării respectării principiilor de conduită prevăzute de art.3 din prezentul Regulament, în cadrul jocurilor oficiale desfăşurate în competiţiile organizate de FRF/LPF, jucătorii echipei gazdă sunt obligaţi ca, la sfârşitul jocului, după fluierul final al arbitrului, să se aşeze pe două linii lângă intrarea în tunelul de acces la vestiare (în dreapta şi în stânga acesteia) şi să aplaude prestaţia adversarului.
Respectarea acestor reguli va fi verificată de arbitrul jocului, acesta urmând să facă menţiuni despre neîndeplinirea obligaţiilor amintite mai sus în raportul de arbitraj.
Nerespectarea dispoziţiilor de mai sus constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu penalitate sportivă care va fi aplicată clubului aflat în culpă, după cum urmează:
- cluburile participante la competiția Campionatului Național Liga 1, penalitate sportivă: 50.000 lei"
- cluburile participante la competiția Campionatului Național Liga 2 - a, penalitate sportivă: 25.000 lei"
- cluburile participante la competiția Campionatului Național Liga 3 - a, penalitate sportivă: 15.000 lei"
- cluburile participante la competiția Cupa României (începând cu faza șaisprezecimilor), penalitate sportivă: 50.000 lei"
Dispozițiileart 52.8 din Regulamentul Disciplinar al FRF se vor aplica începând cu etapa 3 – a, pentru Campionatul Național Liga 1 și începând cu prima etapă pentru celelalte competiții organizate de FRF.
Eu nu am inteles ce e cu regula asta... poate explica careva? E chestie de bun simt, dar bunul simt nu se impune prin regulamente...
Iar daca tot se doreste a se impune bunul simt prin regulamente, ar trebui sa se inceapa cu presedintii de cluburi si cu oficialii FRF/LPF
edenbeast:
Decit sa faca asta, mai bine abroga articolul ala din regulament :)
Regulamentu lu peste..vii acasa la mine imi tragi o bataie,imi f..ti nevasta,imi iei banii si eu trebuie sa stau pe doua linii sa te aplaud...daca nu imi dai si amenda.
Da Timis, ai sintetizat perfect ce inseamna fairplay-ul

Pai ,am avut sintetizatoru la mine:)).Eu as da urmatorul regulament:
-Jucatorul faultat care cere ingrijiri medicale, sa fie scos pe marginea terenului si sa raman acolo minim 5 minute.
La meciul cu Bihorul, daca eram la tribuna 1, saream gardu de nervi...au stat mai mult pe jos,dar la final au fost aplaudati.
Mori cu fairplay-ul in mana.
Eu as face 2 reprize de 30 de min (poate si mai putin) si cand mingea nu e in joc sa se opreasca cronomentrul ca la fotbal american, baschet,hochei. Oricum efectiv nu se joaca mai mult de 50-70 minute intr-un meci. Si am terminat odata cu tragerile astea de timp.
In legatura cu tragerile de timp nici noi nu suntem mai breji, in cateva meciuri am recurs la aceleasi metode. Drept e ca bihorenii au cam intrecut masura. Ceea ce propune adymax e cat se poate de logic si justificat dar... sa-mi fie cu iertare, ala nu mai e fotbal. Asa cum nu ar mai fi fotbal meciul cu 4 reprize de 20 de minute sau desfiintarea remizei (ca au mai fost si altfel de propuneri). Fotbalul are specificul lui, ritmul lui, cutumele lui si nu cred ca ar fi bine sa fie operate in regulament schimbari majore.
Nu a zis nimeni sa faci 4 reprize. Raman tot doua dar de 3o de min si macar vezi fotbal o ora nu ca acum : din 90 de min se joaca fotbal 40 si restul sunt trageri de timp,accidentari, pregatiri de executii, mascareli la goluri si nunumai si altele.
Si daca tot suntem aici: in CL si competitile majorare as introduce posibilitatea sa ai 2 "challenges" pe meci unde arbitrii sa revada reluarile. De ex se inscrie din offside si se acorda golul. De ce sa nu ne uitam pe reluare si daca chiar a fost sa fie anulat golul. Sa ai 2 contestatii pe meci nu cred ca ar fii rau.
si neaparat avem nevoie de majorete la intreruperi. si popcornul sa fie lesnea ca e criza si uite asa distrugem si sportul asta, definitiv.
@ adymax: enumeram doar cateva propuneri asemanatoare cu a ta, propuneri care s-au facut de-a lungul timpului, propuneri care desi benefice ar fi schimbat prea mult jocul de fotbal. Ca sa fiu mai plastic as da un exemplu: cineva poate sa isi doreasca pentru sotia lui sa aibe alta culoare a parului, sa fie mai inalta, mai slaba, sa aibe sani mai mari si fund mai frumos... doar ca in cazul respectiv n-ar mai fi sotia lui :)). Fotbalul nu e un joc perfect dar poate ca nici nu ne dorim asta. Si ca un ultim argument, eu apreciez echipele care stiu sa traga de timp in mod inteligent.
Cip hai sa ajunga UTA in finala CL si sa piarda trofeul pe o greseala de arbitrii sa vedem ce mai zici. Multi arbitrii si-au batut joc de munca unor baieti prin pgreselile lor.
cat timp in alta parte se joaca fotbal placut ochiului, cu stadioane arhipline si fara probleme majore de arbitraj nu vad de ce ar trebuii schimbat regulamentul. Regulamentul in general e bun si trebuie aplicat, nu schimbat.
Cel propus defapt nu face altceva decat sa distraga atentia de celelalte probleme de care sufera fotbalul din liga lu mitica: coruptie, indepartarea suporterilor, mediocritate si haos.
Fotbalul a fost inventat de mii de ani iar omenirea a evoluat de atunci si de aia avem tehnologia sa ne ajute. Si voi trimiteti emailuri, scrieti aici pe forum, vorbiti pe chat, la telefon. De ce nu trimiteti un mesager cu scrisoarea in mana sa mearga pe jos din Romania pana in Germania? Sa pastrati originalitatea ? La Tv de ce se dau reluari la meciuri cand e o faza discutabila ca oricum arbitru nu mai schimba decizia?
Omul ia decizii bazate pe realitate,dovezi. Nu te acuz ca ai furat ceva daca nu am dovada.Ai camere de securitate la casa si cineva iti sparge casa si fura tot. La ce sa te uti pe inregistrarile video sa prinzii hotii ca fapta e comisa...si ai pus camerele doar pentru amuzamnetul personal.
Hai ca nu e chiar asa, s-au introdus casti si arbitrii comunica, se testeaza chipuri in minge pentru a verifica validitatea golurilor etc. Insa nici eu nu sunt de acord cu intreruperi de joc pentru ca arbitrul sa se uite la reluari si sa revina asupra deciziilor. Arbitrul trebuie din start sa fie atent la joc si sa nu greseasca. Ce farmec ar mai avea fotbalul daca incontinu ar piuii ceva la iregularitati si mai stiu eu ce ciudatenii ar mai inventa.
Am vrut sa spun ca in loc de regulamentul cu aplaudatul adversarilor, mai bine aveau grija sa dea unul in care sa nu se traga de timp,pentru ca simularile astea le vezi doar la noi..
NOUA ne trebuie un regulament doar al NOSTRU,pentru ca NOI santem o natie mai speciala..(in sensul rau al cuvantului).
Da adymax, omenirea a evoluat, si eu folosesc net sau telefon dar declaratiile de dragoste tot "face to face" le fac. Unele lucruri evolueaza, altele trebuie sa ramana asa cum au fost dintotdeauna, altfel n-o sa mai stim cine suntem. Eu iti inteleg punctul de vedere, avand in vedere locul in care traiesti insa in Europa e un alt mod de gandire. Nu cred ca unul e corect sau celalalt gresit dar avand in vedere ca deocamdata fotbalul e un sport si un fenomen care apartine cu precadere Europei, cred ca e firesc ca spiritul lui sa ramana unul european, unul ancorat in traditie.
Timis are dreptate...lollolll! OK-sa pastram traditia atunci. Gandirea mea nu are deloc a face cu faptul ca sunt aici cand vine vorba asta. Arbitru e ca un judecator al meciului si cum in tribunal sunt acceptate probe video, etc pentru a face dreptate asa si in fotbal ar trebui a fie daca ai instrumentele la indemana. E vorba de DREPTATE! De aici plec eu......a si sa nu uitam ca fotbalul se joaca mult mai rapid ca acum 200 de ani....deci e mai greu de vazut cu ochiul liber o neregularitate.
Fotbalul ii bun asa cum ii, iar noi pentru asta il iubim. Regulamentele astea sunt cum sunt, asa de fatada fiindca in spatele lor toti fac ce vor (daca au spate)