As dorii sa aflu o opinie, mai bine zis cum crede fiecare din voi ca ar trebuii sa arate viitoarea pagina oficiala a UTA-ei.
Ce pagini(subiecte) , gen Istorie, Program Competitional, in aceste genuri.
O alta idee ar fi grafica. Cum credeti ca ar arata mai deosebit, mai stilizat? Daca aveti o preferinta si aveti un site dupa care v-ati inspirat sa prezentati site-ul respectiv.
Daca cunoasteti anumite feluri de site-uri gen joomla in care se pot aplica foarte multe extensii.
Daca ne punem fiecare mintea la contributie, eu zic ca poate iesii ceva mare si frumos.
Doar UTA
inainte de toate ar fi frumos sa aflam cine detine domeniul uta-Arad.ro ,cine a facut ultimul site, si daca are de gand sa colaboreze in continuare.
Mi-ar place ca site-ul sa aiba un "intro" , cand accesezi site-ul sa iti apara chestia aia cu "Enter" cev de genul. gen
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ .
Idei sunt o gramada, fiecare e asteptat sa vina cu idei. Ceea ce am propus eu probabil e greu de facut si nu e ceva atat de important la o pagina web, dadeam doar un exemplu de cum sa arate site-ul.
o idee ar putea fi sa facem o poza cu tot lotul si apoi cu fiecare jucator in parte .......asta ar fi o idee pentru echipa :D
si sa le scriem profilul,pe ce post joaca si numarul de pe tricou.
Uite deja au aparut 2 idei frumoase.
Sergiu: Chiar nu ii greu de facut fiindca ii gen header. Cand dai click pe poza, merge la link-ul stabilit de tine
Alex13: Imi place ideea ta. O sedinta foto , astfel ar putea sa vada si cei din afara cum arata jucatorii, numarul pe care il poarta. O mica completare la ideea ta ar fi si un mic interviu cu fiecare sa isi spuna 2-3 idei despre el si motivul pentru care a venit la UTA
Un lucru am vazut acuma la site-ul Barcei. Link-uri catre sponsori la subsolul paginii.
Foarte bine asa insa cine se inhama la treaba asta ca webdesigner pt. ca asa idei avem toti? :)
Oricum e foarte bine sa curga ideile pentru ca in final sa iasa o treaba buna.
Sugestiile mele sunt ca nu trebuie sa fie foarte impopotonat insa trebuie sa aiba acea pagina introductiva iar in rest continutul poate fi discutat insa imi place si mie ideea cu rubrica jucatorilor cu fotografie si o mica biografie.
alte idei ar fi: clasament,lot,programu competitional,reactii dupa meci,live text,stiri,noutati.......sper ca sunt bune ideile :D
Baieti, e foarte simplu. Se poate lua un template gratuit de pe internet si se modifica pt a se potrivi cat mai bine cu "subiectul".
Ca si aspect general, pagina trebuie sa fie aerisita si cat se poate de simpla. Un site gen FCB (doar ca mult mai simplu) ar fi perfect, tinand cont ca nu prea avem cu ce se umplem tot ecranul. Trebuie de asemenea sa evitam Flash-ul folosit in exces.
Avem nevoie de doar cateva butoane : Home,Club,Stadion,Sezon,Suporteri,Arad,Multimedia,Contact si eventual inca 2-3 butoane (daca gasim subiecte).
Cred ca cei de la club n'ar avea nimic impotriva ca dupa un antrenament sa fie fotografiati jucatorii si sa li se ia un scurt interviu (2-3 intrebari), iar restul informatiilor - istorie, etc. le avem deja la dispozitie.
Nu cred ca pe moment are rost sa ne bagam la ceva mai complicat.
iar la suporteri sa fie scrise cantecele si vechi si noi....ar fi super fain
La treaba cu sedinta foto m-am gandit si eu. Chiar duminica seara mi se pare ca i-am trimis la Dorin Stana un e-mail legat de asta, dar inca nu am primit raspuns.
Ambitia mea este sa realizam pentru siteul oficial o baza de date cu casetele tehnice a tuturor meciurilor oficiale ale UTA-ei. Din pacate aceste informatii nu pot fi luate din colectia de ziare de la Biblioteca Judeteana deoarece au existat inaintea noastra talhari (pentru ca nu-i pot numi altfel) care in loc sa fotografieze informatiile de care aveau nevoie pur si simplu le-au decupat. Singura solutie ar fi arhiva Gazetei Sporturilor / Sportul, in care se gasesc toate aceste informatii. Problema nu e de rabdare si pasiune ci de ordin material deoarece e vorba de cel putin o saptamana de stat la Bucuresti, lucru care costa. Dar pana la urma o vom reusi si pe asta, sunt sigur.
Ma bag si eu aiurea (poate) in seama, dar am o problema. Daca de site o sa se ocupe cei care se pricep, o sa ramana in continuare cel oficial?
Cum am mai spus si la sectiunea administrativ cel mai uosr ar fii sa folosim joomla (asa e facut si sportarad) si sa luam un template si sa-l modificam. Cine detine acum domeniul uta-Arad.ro ? Sa gasim un hosting calumea, eventual gratuit (eu stiu cateva dar au limita de trafic). Cine se stie in Joomla?
In legatura cu ideile eu zic ca un intro in flash nu-si are rostul, detest siturile cu flash. Toate au continut putin si mult flash. Situl sa aiba continut proaspat si cat mai mult, asta e important.
O platforma joomla este destul de ok. Joomla este open source si se pot edita si modifica in functie de necesitati extensiile de care avem nevoie. In primul rand forumul acesta ramane si se poate trimite un link catre el de pe pagina pincipala.
Pentru liga a 2-a am avea o extensie care se gaseste si pe sportarad pentru clasament, etape, bla bla.
Pentru doritorii si cei care au timp sa se ocupe de aceste lucruri recomand sa intrati pe joomla.org sau cautati pe google joomla si tutoriale joomla. In decurs de o saptamana, maxim 2 se poate aprofunda programul de catre cineva care are timp.
As lua asupra mea aceste lucruri, dar cu timpul stau foarte prost. Munca, restante, lucru acasa , timpul meu liber ii chiar 0. Oricum o sa am si eu o tentativa in weekend pe care o sa o urc pe ceva host gratuit si o sa vio prezint cum vi se pare.
Pana atunci , mai expuneti-va parerea si ideile
..........vechiul site, era apreciat intru-un clasament pe prosport parca in urma cu 2 ani, atat prin grafica cat si prin simplitatea lui. Pe majoritatea ne intereseaza informatia.
Off topic :iubesc google.
A inceput munca la noul site, cine mai vrea sa se alature este bine venit.
Daca aveti nevoie de ajutor , va pot ajuta si eu , timp am.
Pentru partea de istorie l-as recomanda pe Alex ,usherul "le rouge", cred ca ar face o treaba foarte buna , asta daca vrea si are timp sa se ocupe.
Ar fi frumos ca oricine ar intra pe site-ul oficial sa se auda imnul UTA-ei :).
ce se mai aude despre site ????