10-07-2010, 10:38 PM
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
10-07-2010, 10:40 PM
(10-07-2010 10:19 PM)red_uber_alles Wrote: [ -> ]Problema cu naturalizatii nu e ca sunt germani, bravo lor.
Ci ca ei REPREZINTA Germania si aia nu e la fel de banal.
hauaaaleuuu, Romania cred ca a avut si poate mai are o minoritate mult mai numeroasa ca pondere relativa in comparatie cu celelalte natiuni europene...
Si tu vorbesti de reprezentare??? Probabil ca pe unii in reprezinta mai bine Banel decat Bölöni...
Pe linga acest aspect nemtii decid cine ii reprezinta in functie de anumite criterii de "performanta". Asadar daca Aogo sau Khedira joaca pentru nemti inseamna ca asa a decis Löw, ca ei sunt cei care ii reprezinta.
Caracatita ma..iii se pare ca a gresit, 2-1 pentru Uruguay!
Nici Löw nu e normal la cap, joaca cu toti parlitii. Schweini joaca execrabil da are tupeu in afara gazonului. Poarta degeaba banderola de capitan. Noroc in Jansen si Boateng, un jucator exponential cred eu. Özil de la acel gol contra Ghana joaca foarte sters.
10-07-2010, 11:21 PM
Toata lumea greseste, chiar si matematica.
Dar Paul nu!
3-2!
Si cred ca vor mai fi goluri, uruguayenii par sa fi obosit dupa efortul extrordinar pentru acel pressing.
@Xtreme: exemplul tau e perfect. Stii prea bine ca tiganii nu au nimic in comun cu sistemul de educatie din Romania. Si asta e motivul pentru care noi ne enervam cand occidentalii considera ca ei reprezinta Romania.
Tiganii in Romania sunt EXACT ca Aogo&co in Germania: cetateni din punct de vedere legal dar care nu reprezinta tarile lor pentru ca nu sunt integrati in ele.
Si sa-ti dau un exemplu: prima generatie de tigani ajunsa in Ungaria. Da. Au inceput sa provoace probleme. Ca sa scape de aceste probleme guvernul maghiar a decis un lucru simplu: sa-i educe. Copiii (puradeii) au fost dati spre crestere in familii maghiare. Practic tiganii aceia au disparut. Nu au disparut fizic, nimeni nu le-a schimbat culoarea si mirosul. Dar au preluat educatia tarii lor. Lucru pe care nu l-ar fi facut veci. Apoi a mai venit si a doua tura de tigani in Ungaria. Pe care nu i-a educat nimeni. Si pe care ii vezi si azi. Ucigandu-l pe Cozma de exemplu...
In Franta asta e problema: maghrebienii au cartierele lor. In acele cartiere nu este Franta. Este Maghreb. Copiii ce cresc acolo nu cresc "francezi". Si de aia au probleme sa REPREZINTE Franta.
Pacat ca s-a terminat meciul!
3-2 si o bara a lui Forlan pe final.
Superba finala!
Si e mai ales meritul Uruguay-ului... ei i-au obligat pe nemti sa joace.
Dar Paul nu!
3-2!
Si cred ca vor mai fi goluri, uruguayenii par sa fi obosit dupa efortul extrordinar pentru acel pressing.
@Xtreme: exemplul tau e perfect. Stii prea bine ca tiganii nu au nimic in comun cu sistemul de educatie din Romania. Si asta e motivul pentru care noi ne enervam cand occidentalii considera ca ei reprezinta Romania.
Tiganii in Romania sunt EXACT ca Aogo&co in Germania: cetateni din punct de vedere legal dar care nu reprezinta tarile lor pentru ca nu sunt integrati in ele.
Si sa-ti dau un exemplu: prima generatie de tigani ajunsa in Ungaria. Da. Au inceput sa provoace probleme. Ca sa scape de aceste probleme guvernul maghiar a decis un lucru simplu: sa-i educe. Copiii (puradeii) au fost dati spre crestere in familii maghiare. Practic tiganii aceia au disparut. Nu au disparut fizic, nimeni nu le-a schimbat culoarea si mirosul. Dar au preluat educatia tarii lor. Lucru pe care nu l-ar fi facut veci. Apoi a mai venit si a doua tura de tigani in Ungaria. Pe care nu i-a educat nimeni. Si pe care ii vezi si azi. Ucigandu-l pe Cozma de exemplu...
In Franta asta e problema: maghrebienii au cartierele lor. In acele cartiere nu este Franta. Este Maghreb. Copiii ce cresc acolo nu cresc "francezi". Si de aia au probleme sa REPREZINTE Franta.
Pacat ca s-a terminat meciul!
3-2 si o bara a lui Forlan pe final.
Superba finala!
Si e mai ales meritul Uruguay-ului... ei i-au obligat pe nemti sa joace.
10-07-2010, 11:28 PM
Felicitari Uruguay 
o echipa foarte frumoasa....
mare jucator acest Forlan...
Aogo trebuia eliminat pentru intrarea aia cu talpa pe tibie

o echipa foarte frumoasa....
mare jucator acest Forlan...
Aogo trebuia eliminat pentru intrarea aia cu talpa pe tibie

10-07-2010, 11:35 PM
da mai whiteshadow, da cu matematica nu te poti pune, cu caracatita Paul nici atat!
PS. red_peste_toate: punem pariu ca Banel este vazut ca "mai" roman decat Bölöni. Diferenta este ca nemtii, cel putin Löw si anturajul il vad pe Aogo&Co. la fel de nemti ca si pe ceilalti... asta e diferenta. Oricum cred ca vorbim in paralel.
PS. red_peste_toate: punem pariu ca Banel este vazut ca "mai" roman decat Bölöni. Diferenta este ca nemtii, cel putin Löw si anturajul il vad pe Aogo&Co. la fel de nemti ca si pe ceilalti... asta e diferenta. Oricum cred ca vorbim in paralel.
10-07-2010, 11:58 PM
(10-07-2010 10:19 PM)red_uber_alles Wrote: [ -> ]Partea de educatie e mult mai importanta. Daca Aogo era la a 3-a generatie in Germania nu avea intrarea aia!
daca Aogo era la a 3-a generatie in Germania...poate ca ar fi avut balerini in picioare si nu ar fi avut intrarea aia..nu stiu daca am vazut aceleasi reluari,s-o vazut clar ca o avut o interventie intarziata,pentru ca el viza mingea..dar asta-i alta poveste..daca era la a 7-a generatie putea la fel de bine sa aibe o intrare din culpa sau nu..care sa-i rupa piciorul..in rest..pacat de Uruguay..mare jucator Forlan asta..un jucator care incanta,un golgheter innascut,plus un suteur de clasa,nimeni de la acest mondial nu s-o comparat cu el la suturi de la distanta,la lovituri libere...meritat si pentru nemti locul 3..pacat ca Muller o lipsit in meciul cu Spania pentru un..nimic..pentru asa ceva nu se da galben..dar discutiile sunt lungi si interminabile!
11-07-2010, 09:51 AM
@Xtreme: daca nu pricepi sau doar te faci ca nu pricepi tot aia e.
Low e antrenor de fotbal, asa ca a selectionat cei mai buni FOTBALISTI dintre cei ce au CETATENIE germana. Si a actionat corect din punctul asta de vedere!
Eu vorbeam de cu totul altceva. Ce nu tine de meserie.
Daca tu maine te-ai duce sa lucrezi in Japonia si aia ti-ar da instant cetatenia japoneza... te-ai simti capabil / indreptatit sa reprezinti Japonia undeva in ... Uruguay? Asa, in vazul lumii? Sa le vorbesti sudamericanilor despre sushi, ceremonia ceaiului si alte gheise? Sper ca nu...
Primirea unei cetatenii iti da niste drepturi. Egale cu a tuturor concetatenilor tai, indiferent de culoare, religie sau locul nasterii. Nimeni nu contesta asta.
Dar primirea unei cetatenii nu este ceva magic prin care ti se transfera si EDUCATIA, CULTURA, VALORILE TRADITIONALE, CUTUMELE etc ale tarii care ti-a acordat cetatenia. No way! Nici macar nasterea nu-ti da acestea!
Si lipsa acestor elemente se vede. Orice text constitutional ai recita, se vede.
Doar atunci nu se vede cand inchizi ochii.
Caz in care are loc vorbirea in paralel...
On topic: Forlan - jucatorul cel mai bun de la acest CM, Uruguay - cea mai frumoasa echipa!
Low e antrenor de fotbal, asa ca a selectionat cei mai buni FOTBALISTI dintre cei ce au CETATENIE germana. Si a actionat corect din punctul asta de vedere!
Eu vorbeam de cu totul altceva. Ce nu tine de meserie.
Daca tu maine te-ai duce sa lucrezi in Japonia si aia ti-ar da instant cetatenia japoneza... te-ai simti capabil / indreptatit sa reprezinti Japonia undeva in ... Uruguay? Asa, in vazul lumii? Sa le vorbesti sudamericanilor despre sushi, ceremonia ceaiului si alte gheise? Sper ca nu...
Primirea unei cetatenii iti da niste drepturi. Egale cu a tuturor concetatenilor tai, indiferent de culoare, religie sau locul nasterii. Nimeni nu contesta asta.
Dar primirea unei cetatenii nu este ceva magic prin care ti se transfera si EDUCATIA, CULTURA, VALORILE TRADITIONALE, CUTUMELE etc ale tarii care ti-a acordat cetatenia. No way! Nici macar nasterea nu-ti da acestea!
Si lipsa acestor elemente se vede. Orice text constitutional ai recita, se vede.
Doar atunci nu se vede cand inchizi ochii.
Caz in care are loc vorbirea in paralel...
On topic: Forlan - jucatorul cel mai bun de la acest CM, Uruguay - cea mai frumoasa echipa!
11-07-2010, 10:47 AM
asa, deci...
un mic exemplu:
Dennis Aogo: nascut in 1987 la Karlsruhe (tatal nigerian, mama nemtoaica)
crescut si educat in Germania
crescut ca fodbalist si recunoscut ca talent la FC Freiburg
a facut parte din nationalade tineret a Germaniei
debut in Bundesliga la 17 ani
din 2008 la Hamburger SV
din punct de vedere fotbalistic cred ca e neamt neamt, dar probabil il pot considera si la celelalte capitole neamt...
un mic exemplu:
Dennis Aogo: nascut in 1987 la Karlsruhe (tatal nigerian, mama nemtoaica)
crescut si educat in Germania
crescut ca fodbalist si recunoscut ca talent la FC Freiburg
a facut parte din nationalade tineret a Germaniei
debut in Bundesliga la 17 ani
din 2008 la Hamburger SV
din punct de vedere fotbalistic cred ca e neamt neamt, dar probabil il pot considera si la celelalte capitole neamt...
11-07-2010, 11:02 AM
Din punct de vedere fotbalistic, adică valoric, Aogo nu avea ce să caute în Africa de Sud.
Apoi, eu cred că Low, dacă şi-ar fi dat mai multă străduinţă, ar fi găsit cinci-şase nemţi cumsecade, get-beget, pe care să-i introducă în lotul pentru C.M. în locul şterşilor (în opinia mea) Aogo, Boateng, Ozil, Khedira, Gomez şi Cacau. Nu cred c-ar fi dat un randament mai slab decât mai sus-numiţii.
Apoi, eu cred că Low, dacă şi-ar fi dat mai multă străduinţă, ar fi găsit cinci-şase nemţi cumsecade, get-beget, pe care să-i introducă în lotul pentru C.M. în locul şterşilor (în opinia mea) Aogo, Boateng, Ozil, Khedira, Gomez şi Cacau. Nu cred c-ar fi dat un randament mai slab decât mai sus-numiţii.
11-07-2010, 11:03 AM
adevarat. sunt nemti cu totii. asta e si visul meu: in 20 de ani sa avem macar 5 negri talentati la nationala, obligatoriu din tata african si mama romanca (invers mai rar).
hai fetelor, la treaba!!!
hai fetelor, la treaba!!!
11-07-2010, 11:12 AM
Aceleasi discutii de fiecare data din partea unora carora le sta Germania in gat. Nu imi place nici mie ca si fan al acestei nationale ce inseamna globalizarea in fotbal si care sunt efectele ei insa daca noi am fi fost in locul Germaniei sa ii atragem pe altii la noi in tara datorita bunastarii si situatiei economice sunt ferm convins ca situatia ar fi fost la fel.
Claudiu, referitor la exemplul tau cu cartierele de emigranti, sa stii ca eu unul nu am vazut si nu am auzit ca in Germania sa fie doar cartiere de turci, tunisieni, sarbi sau ce alte minoritati or mai fi pe acolo. Ca si imigrant in Germania ai doua posibilitati: te INTEGREZI sau pleci (si nu pt. ca te dau ei neaparat afara, ci pt ca nu vei rezista), asta e diferenta fata de Franta sau Anglia unde sunt cartiere intregi de magrebieni respectiv indieni sau pakistanezi.
Claudiu, referitor la exemplul tau cu cartierele de emigranti, sa stii ca eu unul nu am vazut si nu am auzit ca in Germania sa fie doar cartiere de turci, tunisieni, sarbi sau ce alte minoritati or mai fi pe acolo. Ca si imigrant in Germania ai doua posibilitati: te INTEGREZI sau pleci (si nu pt. ca te dau ei neaparat afara, ci pt ca nu vei rezista), asta e diferenta fata de Franta sau Anglia unde sunt cartiere intregi de magrebieni respectiv indieni sau pakistanezi.
11-07-2010, 11:20 AM
Felicitari ROBI pentru castigarea concursului de pariuri !
11-07-2010, 11:33 AM
inca mai poate pierde daca Mario182 nimereste scorul exact la finala si invinge Olanda, ar acumula 107.
11-07-2010, 11:42 AM
??? mai este doar un meci de jucat si are 6 puncte avans , cum sa il mai ajunga cineva ???
11-07-2010, 11:43 AM
Daca Mario nimereste scorul, il intrece. Mario a votat Olanda castigatoare. Robi Spania. Se dau 5 puncte si pt cei care nimeresc campioana.
11-07-2010, 11:54 AM
pai si unde se pot vedea cine cu ce nationala a votat si cand au facut-o ? intr-adevar de acele 5 puncte am uitat...
11-07-2010, 12:02 PM
poi dai la pronosticuri si ai [Show Results] in dreapta.
Olanda: cosmin2614, Crishu, Mario182, Philips SV, Serra, shickeria
Spania: adymax, alex13, BogdyS, Dudi_UTA, Gabu, heineken, LUNA_suportera, marius constantin, PSV, raul04, Redpunk_One, Spirty, \RlOlBlI/
Caracatita ii da castigatori pe spanioli, dar sper sa se intample ca si la Europenele de acum 2 ani cand a gresit finala.
Olanda: cosmin2614, Crishu, Mario182, Philips SV, Serra, shickeria
Spania: adymax, alex13, BogdyS, Dudi_UTA, Gabu, heineken, LUNA_suportera, marius constantin, PSV, raul04, Redpunk_One, Spirty, \RlOlBlI/
Caracatita ii da castigatori pe spanioli, dar sper sa se intample ca si la Europenele de acum 2 ani cand a gresit finala.
11-07-2010, 12:20 PM
Go Robi, Go Spania :-))
11-07-2010, 12:38 PM
(11-07-2010 11:02 AM)alb_rosu_de_furie Wrote: [ -> ]Din punct de vedere fotbalistic, adică valoric, Aogo nu avea ce să caute în Africa de Sud.
daca asa ar fi gandit si selectionerii romani... cred ca stii ce ar fi iesit: spre exemplu Selymes...
Aogo ca Aogo..., da Boateng a jucat excelent, a centrat la gol ieri, Özil a marcat golul decisiv contra ghanezilor. Khedira a jucat binisor, Cacau a si marcat si a jucat in total foarte putin iar Gomez aproape deloc. Bine ca nu amintesti de Klose sau Podolski...
Din moment ce au ajuns pe podium nu cred i se poate reprosa ceva lui Löw, poate tactica in meciul cu Spania, insa sa fim serios, Spania chiar are o echipa puternica!
PS. trebuie sa ma repet, pentru Löw acesti jucatori sunt nemti get-beget, doar romanii cunosc termenul de "bozgor", ca sa ma intelegi odata!!!
PS2. cum poti spune ca Özil sau Boateng nu au facut diferenta cand au marcat sau au dat pasa decisiva de gol???
11-07-2010, 01:33 PM
Xtreme,
Repet: cred că Low a exagerat convocând atât de mulţi jucători naturalizaţi. A, că unul a dat un gol sau altul o centrare de gol, OK! Niciunul dintre ei, însă, n-a făcut diferenţa, la modul categoric, în vreun meci. Eu, în toate partidele nemţilor, i-am văzut mai buni pe Thomas Muller, pe Mertesacker, pe Schweinsteiger, pe Lahm, pe Friedrich. Rareori mi-au sărit în ochi Ozil sau Khedira. Să nu crezi, cumva, că am prejudecăţi vis-a-vis de emigranţii care au primit cetăţenie germană. Doamne-fereşte, să fie sănătoşi şi să se bucure de civilizaţia şi de bunăstarea noii lor patrii. Rămân, însă, la părerea că existau jucători cu nume nemţesc cel puţin la fel de buni în echipele din Bundesliga, precum cei citaţi în comentariul anterior. Atât şi nimic mai mult.
Repet: cred că Low a exagerat convocând atât de mulţi jucători naturalizaţi. A, că unul a dat un gol sau altul o centrare de gol, OK! Niciunul dintre ei, însă, n-a făcut diferenţa, la modul categoric, în vreun meci. Eu, în toate partidele nemţilor, i-am văzut mai buni pe Thomas Muller, pe Mertesacker, pe Schweinsteiger, pe Lahm, pe Friedrich. Rareori mi-au sărit în ochi Ozil sau Khedira. Să nu crezi, cumva, că am prejudecăţi vis-a-vis de emigranţii care au primit cetăţenie germană. Doamne-fereşte, să fie sănătoşi şi să se bucure de civilizaţia şi de bunăstarea noii lor patrii. Rămân, însă, la părerea că existau jucători cu nume nemţesc cel puţin la fel de buni în echipele din Bundesliga, precum cei citaţi în comentariul anterior. Atât şi nimic mai mult.