(19-11-2009 09:33 PM)dedei Wrote: [ -> ] (19-11-2009 09:17 PM)Xtreme Wrote: [ -> ]aceste erori se pot evita prin masuri drastice, exemplu: suspendarea lui Henry pentru turneul final.
Se incearca o gluma? :))
Cum sa-l suspenzi pe Henry??? Ce vina are el daca arbitru e idiot. Mai ales ca Henry a recunoscut!
Erorile astea se pot evita prin amenzi uriase pentru arbitrii si excluderea lor din arbitraj.
Rejucare?..Prea dur. S-au pierdut campionate mondiale din cauza arbitrilor, d'apoi o calificare. Asta e fotbalul, cu bune si rele.
a recunoscut dupa meci, sau cum? Daca arbitrul a comis o eroare neintentionata iar Henry a facut-o intentionat, cine e de vina?
Pedepsiti trebuie toti care au gresit insa mai ales cei care au facut-o intentionat.
PS: @cip_leo, asa cum il pedepsesti si pentru lovituri sau alt comportament nesportiv nesanctionat de arbitru.
cum sa suspenzi un jucator pentru ca a facut hent nesanctionat de arbitru?????

ca saimplementezi un sistem de vizionare a unor faze e necesar in primul rand sa transmiti in mod super profesionist cu taspe camere partida, de un sistem de monitoare amplasate intr-un anumit punct de langa gazon, persoane calificate tehnic, etc ceea ce ...nu e cazul nici macar in prima liga romaneasca sa nu mai vb de ligile inferioare.
sau sistemul sa se implementeze doar in cazul unor anumite partide? care sunt alea? din ce competitii? bla bla bla...
Sa se implementeze in CL si calificarile la world cup, competitiiile importante. Sa fie folosite camarele televiziunii cu cele mai multe camare. Hai ca nu o fii asa greu. Ma bucur ca nu sunt singurul care cred ca e necesara introducerea contestatiilor prin video. Lumea a progresat, alte sporturi progreseaza, fotbalul se joaca mult mai rapid si arbitrii nu pot vedea tot iar fotbalul sta pe loc..sa nu zic ca regreseaza.
(19-11-2009 10:54 PM)adymax Wrote: [ -> ]Sa se implementeze in CL si calificarile la world cup, competitiiile importante. Sa fie folosite camarele televiziunii cu cele mai multe camare. Hai ca nu o fii asa greu. Ma bucur ca nu sunt singurul care cred ca e necesara introducerea contestatiilor prin video. Lumea a progresat, alte sporturi progreseaza, fotbalul se joaca mult mai rapid si arbitrii nu pot vedea tot iar fotbalul sta pe loc..sa nu zic ca regreseaza.
in aceasta ordine de idei, teoretic se poate substitui arbitrul cu calculatorul! :)
@ Xtreme
adymax vorbea despre cu totul si cu totul altceva . Chiar nu inteleg de ce era nevoie sa devi ironic ...
(19-11-2009 10:20 PM)Xtreme Wrote: [ -> ]PS: @cip_leo, asa cum il pedepsesti si pentru lovituri sau alt comportament nesportiv nesanctionat de arbitru.
valeu, pai asa ar trebui suspendati cate un jucator doi de la fiecare echipa din fiecare meci...

io ma gandesc acum la hentul facut de moti in meciul de anul trecut de la medias cand a plonjat pur si simplu spre minge , a scos-o si arbitrul a lasat jocul sa continue. la faza aia moti trebuia suspendat? arbitrul a vazut sau nu? la vizionarea video arbt-itrul al 3-lea , al 4-lea al 18 -lea ar fi vazut hentul? stafful dinamovist ar fi vazut hentul? eu zic ca nu...
eu la asta ma refer, ca nu fotbalul si regulamentele actuale sunt de vina ci mentalitatea, hotia, hotii, jegurile din arbitraj sau din teren sau loje...
pana la urma, franta s-a calificat ajutata pentru ca e franta. acum franta , poate peste doi ani germania sau anglia, etc.
din pacate fotbalul a fost denaturat de bani si foarte rar gasesti exemple de corectitudine si de fair-play in lume, ca la noi poate o data la 10 ani cate un gest, care ulterior va fi dezavuat de toti grobienii arenelor
@ Xtreme
Era vorba de faptul ca daca o echipa e nedreptatita printro-o decizie eronata sa aiba sansa sa-si faca dreptate. Am mai discutat pe tema asta dar tu tot o dai cu traditionalismul si originalitatea. Fotbalul ramane la fel dar ca poti contesta o faza pe loc. Acum se face prin presa iar rezultattul nici nu poate fii indreptat.
Si in timp ce se dezbate pe tema fazei mai bagam vreo 2-3 reclame. Nu asta e ideea, dar cu siguranta la asta se va ajunge. Mai introducem dupa aia si regula time-out-urilor si atunci chiar am omorat cu totul fotbalul asta care si asa seamana deja mai mult cu schemele din birourile de pe Wall-Street.
n-am fost ironic, chiar vorbesc serios pentru ca ma stiu in domeniu si stiu ce e posibil si ce nu, la tehnologia actuala se poate juca linistit fara arbitru, chiar si cu ajutor de arbitru care se uita la tv si ii da in casca la arbitru fara sa intrerupa jocul... se poate chiar analiza meciul cu software si la orice faza nesportiva calculatorul iti semnalizeaza. Spre exemplu calculatorul ar putea analiza mult mai corect si mai repede fazele de off-side. Exemplele ar putea continua..., iar in viitor vor juca roboti cu inteligenta artificiala, chiar exista! :)
...Nu mai zic nimic..tu duci ideile la extrema. Atunci hai sa lasam sa ne fure arbitrii ca sunt oameni si e mai bine asa. Pentru ce a invetat omenirea atata tehnologie..pentru ce?
oamini buni. acuma in sec 21 poti sa-ti satisfaci si nevasta punandu-i o pilula in ceai sau mesterind ceva la vreun vibrator dar parca tot mai fain ii sa o faci clasic, cu frecare naturala si daca se poate cu un pic de transpiratie...
Fotbalul e frumos fara sa fie atat de tehnologizat! Chiar daca uneori e dureros. Asa ca lasati fotbalul in pace, ca si asa a devenit o industrie scarboasa. Nu trebuie stricat mai rau cu tot felul de chestii din astea video-audio.
Hai sa nu o dam acum in extreme ca si babele alea habotnice carora le este frica de televizor, de telefon, de radio s.a.m.d pentru ca iti cam bagi p**a in ea frumusete cand ti se face o astfel de nedreptate cum e cazul Irlandei.
Nu sunt de acord cu fotbalul modern al carui scop il reprezinta doar banii insa hai sa nu o tot lalaim acum numai cu asta ca asa e la moda, in fond si la urma urmei nu ne obliga nimeni sa ne uitam la fotbal daca ajungem la concluzia ca nu ne mai place.
Dar nici sa se intrerupa meciurile ca trebuie sa vezi o reluare. Daca e asa, atunci sa se renunte la arbitrii, si sa faca totul numai cu video si senzori. Si in loc de jucatori, sa fie niste holograme a lor, ca nu stii cum intru unu aiurea si il accidenteaza grav pe altul (de ex. croatul Eduardo)... Sa fim seriosi.... eu unul nu sunt deacord cu chestia asta. In plus de asta camere video si senzori si chestii nu sunt tot in scop comercial? Alea vin pe gratis?
Astfel de faze sant destul de rare,asa ca s-ar putea intrerupe meciul 2 minute.
Asa zic si eu. Acum nu se intrerupe meciul la accindetari, sau cand trage unu de timp? Cum am mai zis ar fii 2 contestatii pe meci de echipa, asta ar insemna un total de10 min intreruperi pe meci. Acum sunt meciuri in care se joaca 30 de min iar 60 se trage de timp sau minge nu e in joc, mai ales pe meleagurile noastre. Asa ca...
Eu nu cred ca ar fi o idee buna contestarea fazelor in fotbal. Nu stiu regulile fotbalului american, dar cel putin in tenis se vede clar daca mingea a depasit sau nu linia. La fotbal, sa zicem in faze mai putin clare decat acestea, totul devine interpretabil (hent intentionat/neintentionat, offsideuri cu avantaj pt atacant sau invers, faulturi intentionat/neintentionate sau de rosu/de galben). Din moment ce arbitrul este suveran, poate analiza video a fazei ar trebui ceruta de acesta. Altfel, chiar daca suedezul ar fi revazut faza si tot spunea ca nu a fost hent, ce i se putea face?
Cred ca solutiile sunt arbitrii bine pregatiti, bine platiti, dar si drastic sanctionati atunci cand gresesc. In plus, ar trebui sa fie sanctionati si cei responsabili de delegarea si supravegherea arbitrilor.
Da, sunt de acord cu I929. Ar fi o solutie consultarea reluarilor insa doar la cererea arbitrului.
@edenbeast
Pe pagina anterioara ziceai "Si ce o sa facem, oprim meciul de fiecare data cand vreo echipa vrea sa vada reluarea unei faze care i se pare dubioasa? Sau ne uitam la reluari dupa meci si daca se intampla asa ceva cerem rejucarea meciului? Nu cred in valabilitatea acestor solutii."
..iar acum brusc esti deacord.
Si eu sunt deacord, doar sa aiba sansa asta arbitru.