cineva trebuie sa se ocupe si de astea...
oricum, ala e un mesaj anti chiar daca pare pro.
Studiu de piata :icon_cheesygrin:
http://www.observator.info
Femeile preferă bărbaţii care au o voce groasă, deoarece aceasta indică virilitate şi putere, potrivit unui studiu realizat în Africa şi publicat în Proceedings of Royal Society B, informează telegraph.co.uk.Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu efectuat în Africa. Astfel, ei au descoperit că femeile dintr-un trib de vânători-culegători consideră nu numai că bărbaţii care au o voce groasă sunt nişte vânători mai buni, ci şi faptul că ele preferă să se căsătorească cu aceştia.Specialiştii au declarat că nu a contat din ce ţară proveneau vocile înregistrate folosite în acest studiu.
Pe de altă parte, bărbaţii participanţi la studiu consideră că femeile cu vocea mai groasă sunt mai bune la vânătoare, dar preferă să se căsătorească cu femeile care au o voce mai subţire, deoarece aceasta sugerează tinereţe şi fertilitate.Studiul a fost condus de Coren Apicella, biolog şi antropolog la universitatea Harvard, şi a constat în difuzarea înregistrării audio a două tonalităţi diferite ale aceleiaşi voci, în faţa membrilor tribului Hadza din Tanzania. Una dintre înregistrări a fost modulată, pentru a face a fi mai înaltă. Femeile au fost rugate să indice care dintre cele două variante aparţine vânătorului mai iscusit şi cu care dintre posesorii vocilor ar prefera să se căsătorească.Reprezentanţii ambelor sexe au declarat că posesorul vocii mai groase este un vânător mai bun. În privinţa căsătoriei, femeile au ales varianta cu tonalitate mai joasă, în timp ce bărbaţii au ales vocea feminină cu o tonalitate mai înaltă.Doar femeile care alăptau au preferat varianta vocii bărbăteşti cu tonalitate mai înaltă, explicând că aceasta le dă senzaţia că ei vor avea mai multă grijă de ele.
Kidu Wrote:@Burebista
De ce le-am lua apararea fanilor lui Bayern, si pe cei stelisti si dinamovisti sa-i blamam?
N-ai inteles nimic si gandesti gresit, fiecare are dreptul sa tina cu echipa care doreste si sunt convins ca nu toti fanii lui Bayern asa cum nu toti fanii Stelei sau cei ai Dinamo nu sunt toti suporteri de rezultat. Ceea ce spui tu este o porcarie pentru ca daca mergem mai departe cu rationamentul tau ajungem la concluzia ca toate echipele care au performante au numai suporteri de rezultat si este mai bine sa sustii o chipa fara performanta deoarece acestea nu au echipe de rezultat.
Este complet gresit pentru la orice echipa exista suporteri de rezultat a caror prezenta la stadion alterneaza cu rezultatele echipei, rezultate direct proportionale cu prestigiul si performanta echipei.
Nimeni nu poate cuantifica pasiunea pe care o impartaseste pentru propria echipa si de asta spun ca este eronat sa gandesti altfel pentru ca oricum nu elimini astfel suporterii de rezultat, pe acestia ii eradici prin educarea publicului, prin cultivarea unei mandrii locale, prin cultivarea unei mentalitati de stadion s.a.m.d
In sfarsit, daca vrei sa continuam ne mutam la OFF-TOPIC!
Kidule, noi gandim la fel, dar ne exprimam diferit. Sunt total deacord cu tine, si cand m-am referit la blamarea suporterilor, ma refeream strict la "cei de rezultat". Ce-i drept, m-am exprimat mai radical, insa la fel gandesc si eu. Sa nu-mi spui ca fanii lor din alte tari si chiar din alte orase sunt adevaratii fani, care si-ar da si viata pentru echipa. Nu te-as crede, nu ai reusi sa ma convingi.
Pana una alta, orice echipa are un nucleu de suporteri "adevarati", care sunt prezenti mereu pt echipa lor de suflet. Acesti suporteri merita tot respectul, indiferent ai carei echipe sunt.
Exista si "suporterul de fotbal", care nu vine la meci pentru o anumita echipa, ci pentru a vedea un meci de fotbal (l-as asocia cu Leret, insa el este si utist, parerea mea).
Apoi urmeaza suporterii de rezultat, care populeaza stadionul doar cand echipei ii merge bine.
Cam asa vad eu lucrurile. :rolleyes:
Burebista Wrote:Kidu Wrote:@Burebista
De ce le-am lua apararea fanilor lui Bayern, si pe cei stelisti si dinamovisti sa-i blamam?
N-ai inteles nimic si gandesti gresit, fiecare are dreptul sa tina cu echipa care doreste si sunt convins ca nu toti fanii lui Bayern asa cum nu toti fanii Stelei sau cei ai Dinamo nu sunt toti suporteri de rezultat. Ceea ce spui tu este o porcarie pentru ca daca mergem mai departe cu rationamentul tau ajungem la concluzia ca toate echipele care au performante au numai suporteri de rezultat si este mai bine sa sustii o chipa fara performanta deoarece acestea nu au echipe de rezultat.
Este complet gresit pentru la orice echipa exista suporteri de rezultat a caror prezenta la stadion alterneaza cu rezultatele echipei, rezultate direct proportionale cu prestigiul si performanta echipei.
Nimeni nu poate cuantifica pasiunea pe care o impartaseste pentru propria echipa si de asta spun ca este eronat sa gandesti altfel pentru ca oricum nu elimini astfel suporterii de rezultat, pe acestia ii eradici prin educarea publicului, prin cultivarea unei mandrii locale, prin cultivarea unei mentalitati de stadion s.a.m.d
In sfarsit, daca vrei sa continuam ne mutam la OFF-TOPIC!
Kidule, noi gandim la fel, dar ne exprimam diferit. Sunt total deacord cu tine, si cand m-am referit la blamarea suporterilor, ma refeream strict la "cei de rezultat". Ce-i drept, m-am exprimat mai radical, insa la fel gandesc si eu. Sa nu-mi spui ca fanii lor din alte tari si chiar din alte orase sunt adevaratii fani, care si-ar da si viata pentru echipa. Nu te-as crede, nu ai reusi sa ma convingi.
Pana una alta, orice echipa are un nucleu de suporteri "adevarati", care sunt prezenti mereu pt echipa lor de suflet. Acesti suporteri merita tot respectul, indiferent ai carei echipe sunt.
Exista si "suporterul de fotbal", care nu vine la meci pentru o anumita echipa, ci pentru a vedea un meci de fotbal (l-as asocia cu Leret, insa el este si utist, parerea mea).
Apoi urmeaza suporterii de rezultat, care populeaza stadionul doar cand echipei ii merge bine.
Cam asa vad eu lucrurile. :rolleyes:
Tu tot vezi gresit.. Stai umpic, asta inseamna ca daca momentan nu stau in Munchen de exemplu, nu ma pot considera un fan infocat al echipei Bavareze? Ti bine?
Kun, daca esti un fan infocat al echipei bavareze de ce mai spui "pentru noi doar UTA conteaza"?
Una este sa ai o anumita simpatie fata de o anumita echipa dintr-un anumit campionat si alta este sa te implici afectiv pentru acea echipa atat timp cat tu spui ca doar UTA conteaza pentru tine.
Kidu Wrote:Kun, daca esti un fan infocat al echipei bavareze de ce mai spui "pentru noi doar UTA conteaza"?
Una este sa ai o anumita simpatie fata de o anumita echipa dintr-un anumit campionat si alta este sa te implici afectiv pentru acea echipa atat timp cat tu spui ca doar UTA conteaza pentru tine.
Nu cred ca poti face comparatii intre UTA si Bayern, exceptand culorile cluburilor.Cu UTA tin deoarece stau in Arad, iar cu Bayern (de la 6 ani)... Si da, UTA conteaza pentru mine!!
"Pentru noi DOAR UTA conteaza" -ai uitat ceva..
am doar 15 ani...suna tentant...:icon_evil:
Ghost Wrote:penisut?(tz)
hahaha... Altceva?Ce scrie in meniu? (aaah!, la cei 15 mai aduna 1)
Kidu Wrote:Kun, daca esti un fan infocat al echipei bavareze de ce mai spui "pentru noi doar UTA conteaza"?
Exact! E o mare diferenta dintre echipa iubita, si o alta echipa, dintr-o alta tara care iti place, din anumite puncte de vedere. Nu inteleg cum altii pot spune ca sufera, se enerveaza pt acele echipe.
Si eu am multe echipe straine care imi sunt simpatice:
-Crvena Zvezda din Serbia
-VfB Stuttgart din Germania
-Napoli din Italia
-Nottingham Forest din Anglia
pt suporterii lor deosebiti!
-PSV Eindhoven din Olanda
-Olympiakos Pireu din Grecia
-Zenit St Petersburg din Rusia
pt ca ma jucam Football Manager cu ele, si ma interesez mereu de rezultatele lor.
Toate echipele astea pot retrograda, pot pierde toate meciurile, ca nu simt nimic. Imi sunt pur si simplu simpatice.
Ca sa fiu mai bine inteles, fac o comparatie cu viata personala. Ai o prietena sau o nevasta. Mergeti pe strada si tu te uiti dupa alte fete, dar tot al prietenei/nevestei tale ramai... :icon_cheesygrin: Le vezi, le-ai vrea probabil, dar tu ai dragostea langa tine. Sau ca in reclama aia de la noua skoda octavia "A zis ca o iubeste asa cum este" :))))
Dragostea pentru un club se poate naste din o multime de motive...
1 Echipa locala
2 Ambient
3 Popularitate
4 Performanta
5 Caracteristicile clubului..
etc..
Chiar daca nu ne place ideea ca vecinu de sus ii "ultras" dinamovist si ca in afara de TV nu prea are nici o legatura cu clubul respectiv, trebuie sa recunoastem ca si noi avem suporteri care din diferite motive au ramas cu UTA in suflet.Eu sunt convins ca gasesc si la Steaua suporteri care considera Steaua echipa lor locala si o urmeaza pana la capat, suporteri care nu pot uita dragostea pentru Steaua sau alta echipa si o vor urma indiferent de divizie, insa mediatizarea puternica si caracterul romanului in general strica fenomenul "tifo" si ajungem sa avem "suporteri de podium"; ei merita toate scarbele si greturile pe care le simtim pentru ei.
Mie mi se pare ca ii un subiect foarte delicat si greu de definit, poate doar pasiunea si caracterul ne poate confirma ca am facut alegerea buna.
Da Burebista ai dreptate, dar nu stiu cum sa zic.Bayern si UTA/UTA si Bayern au fost singurele echipe pt. care am suferit.Am suferit cand UTA a retrogradat,cand de la 3-0 a fost egalata,cand lua goluri in ultimele minute.La fel si cu Bayern, am plans cand a eliminat-o Zenit,cand a pierdut titlul si a intrat doar in UEFA,cand a eliminat-o AC Milan,cand a luat-o 3-1 de la Stuttgart s.a.m.d!
Desigur ca orice barbat ce iubeste fotbalul simpatizez:Liverpool(Anglia),Boca Juniors(Arg.),Juventus(Italia),Dinamo Zagreb(Croatia),FC Barcelona(Spania).Dar cum ai zis tu(Burebista), in cazul tau daca pierde N.Forrest, nu ii bai.La fel si la mine cu Barca,Juve,B.Juniors s.a.m.d..Nu am suferit deloc cand Barca nu stralucea deloc, sau cand Boca a pierdut Campionatul in Apertura.Pur si simplu, pentru Bayern si UTA/UTA si Bayern simt o atractie/conexiune foarte puternica.Nu m-a interesat niciodata parerile altora.Bayern va ramane in inima pana la ultima suflare,la fel si UTA.
2.95 Ron litrul de benzina!!!!!!!!
P.S. Ghost, fit-ar avataru`, ca pana la urma sparg monitoru`....
Chiar 2.90 la petrom,benzina de 95 fara plumb.
Miki, atata timp cat nu bazaie n-ai treaba cu ea...Sa nu o superi!:smt065 ca vine peste tine..