Probabil ati auzit de tensiunile provocate de intentia lui Ferenc Csaba, presedintele consiliului national secuiesc, care a declarat ca pe data de 15 martie cand este ziua Ungariei, el va declara autonomia tinutului secuiesc.
Uitati si un articol de presa:
http://ro.novopress.info/?p=1064 :shock:
Probabil ca material, si din alte puncte de vedere, transilvanenilor, noua, ne-ar fi fost mai bine daca ramaneam autonomi... Dar, tinand cont ca astazi suntem in Romania, nu trebuie sa mai facem chestii de astea... Ungurii sa-si vada de tzara lor, miticii sa ne lase in pace... Nu mi se pare normal ca sa proclami asa ceva, sustii spectacole, dai guliash sau cum ii zice, draq mai stie ce traditii au, da nu cred ca trebuie sa se mearga asa departe, parerea mea...
sa declare ala autonomie tinutului secuiesc in ungaria,nu in Romania......urat imi este de natia asta,ii cea mai spurcata natie de pe fatza pamantului....
De unde e articolul asta?
cu mici excepti romani si ungurii cel putin din Arad sau inteles si nu ar trebuii sa credem orice gogogasa venita de la capitala. eu cred ca aradul este un oras mai bun pt ca este mai divers
Si eu sustin parerea lui West side, cum ca pe aceste meleaguri romanii s-au inteles tot timpul bine cu etnicii maghiari, dar in tinutul secuiesc situatia este putin diferita. Ma intristeaza si ma deranjeaza ca bun roman, cand vad ce pretentii emit, si cum se comporta.
Atitudinea asta pe care o adopta, nu este deloc sanatoasa.
Da, secuii in majoritatea lor sunt oameni simpli care cred tot ce li se toarna, asa ca si minerii nostri, oameni ce pot fi manevrati de oportunisti, dar stati linistiti ca "matematica " e de partea noastra Ungaria=13.000.000. locuitori
Transilvania=8.000.000. locuitori din care cca 1.200.000 etnici magheari deci ar rezulta la o alipire a Transilvaniei la Ungaria ca a-2-a limba oficiala in Ungaria ar fi limba romana, si cum la anaghie romanul se uniste sigur am avea un partid majoritar in parlamentul Ungariei si implicit un guvern roman .... ha,ha,ha, ce e si cu matematica asta... am avea un al 3-lea stat Roman adica: Romania, R.Moldova si Ungaria .... ha,ha,haha :D :grin: :D :grin: :D :grin:
UlTrA Wrote:Da, secuii in majoritatea lor sunt oameni simpli care cred tot ce li se toarna, asa ca si minerii nostri, oameni ce pot fi manevrati de oportunisti, dar stati linistiti ca "matematica " e de partea noastra Ungaria=13.000.000. locuitori
Transilvania=8.000.000. locuitori din care cca 1.200.000 etnici magheari deci ar rezulta la o alipire a Transilvaniei la Ungaria ca a-2-a limba oficiala in Ungaria ar fi limba romana, si cum la anaghie romanul se uniste sigur am avea un partid majoritar in parlamentul Ungariei si implicit un guvern roman .... ha,ha,ha, ce e si cu matematica asta... am avea un al 3-lea stat Roman adica: Romania, R.Moldova si Ungaria .... ha,ha,haha :D :grin: :D :grin: :D :grin:
Nici in gluma sa nu mai spui Transilvania, alipita :smt078 ungariei !!! :mad:
:-D nici in visele mele cele mai negre nu pot sa accept o TRANSILVANIE alipita Ungariei, nu am vrut sa spun decit ca nici macar "aritimetica" nu accepta asa ceva. SCUZE daca ai inteles altceva :o
Dar nici o Transilvanie care este furata si batjocorita de mitici nu este normal...
incearca sa scapi de psihoza asta cu miticii care ne fura, ok?
Dati-i draq de mitici ce ne doare pe noi? Dam vina pe ei pt. neputinta noastra? De ce sa copiem pe cei la 50 km sud ? Ei oricum traiesc din mila miticilor :-D
Mie chiar nu mi-e frica de ce fac secuii, avem servicii secrete, politie, jandarmerie.
Oricum, in Romanai nu e dictatura, iar organizatia aia a lor, Seculis nu stiu cum, e doar o organizatie terorista. Maximul de probleme pe car ele-am putea avea, ar fi ca acelea ale spaniolilor cu ETA. Da rpana acolo mai este..
Numai sa nu se exagereze fara rsot, suntem totusi in 2006, minoritatiel au multe drepturi, vor avea un statut, asa ca ce fac secuii e doar o intoxicatie. In UE nu va mai fi asa importanta nationalitatea, cum nu este nici acum de -altfel, toate tarile Europei accepta status-quo=ul stabilit dupa WWII.
Don`t worry, be happy. :grin:
mie mi-e frica pentru ca secuii "fac" iar romanii stau relaxati si o freaca la rece.
reactie=0
constiinta nationala=0
cu atitudinea asta se va duce in p**a acest popor...din pacate...
De ar incerca bozgori ceva, ce macel ar iesi :D
autonomie cica. Mama lor de asiatici :twisted:
raule..... pe ei pe mama lor....
Romania este un stat unitar si indivizabil.. scrie in Constitutia Romaniei, dak secuii si-ar proclama tinutu secuiesc ca fiind unul autonom cu conducere proprie.. Armata Romana in acest caz are tot dreptul sa intre peste ei sa ii rupa:D
Hai ma ce aveti cu ei, unguroaicele stiu cel mai bine arta sexului !
Ce ne-am face fara ele ?
Si Petcsowschi si Domide au fost unguri si exemplele pot continua !